Welke Cryptocurrency Gaat Stijgen In 2023?

Ontdek Deze Crypto Parels!

Gemiddelde leestijd: 47 minuten
welke crypto gaat stijgen linker zijkant

Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023? Wanneer je jouw slag wilt slaan met beleggen, is dat de belangrijkste vraag op dit moment. Je wilt weten welke munten in waarde omhoog gaan.

Zo kan je zorgen dat je lekker verdient. Iedereen is op zoek naar de munt die de ontwikkeling van Bitcoin kan doormaken. De vele altcoins die op de markt zijn hebben niet allemaal die potentie, maar er is een aantal munten zeker kansrijk om te stijgen.

Beleggen in cryptomunten is nog relatief nieuw. Wel is het nu al één van de belangrijkste markten in de beleggingswereld. Dat is vooral te danken aan het rendement dat met name door Bitcoin te behalen was in de afgelopen periode.

Dit rendement is waar beleggers naar op zoek zijn. Dan moet je dus wel weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023. Het doel van beleggen is immers dat je er meer aan overhoudt dan je erin gestoken hebt. In dit artikel kijken we wat je kunt doen om dat voor elkaar te krijgen.

Lees hieronder snel verder!

Een korte uitleg over cryptomunten

Om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, is het belangrijk om eerst eens te bekijken welke munten nu eigenlijk bedoeld worden. De cryptomunten zijn munteenheden in een digitaal systeem. Het is een manier om direct van koper naar verkoper transacties te doen, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank.

Het zit echter nog wel iets ingewikkelder in elkaar. Het gaat namelijk ook om het digitale systeem, dat de naam blockchain draagt. Om met de crypotvaluta van je keuze te werken, is het belangrijk om op het netwerk van die specifieke munt te zitten met andere gebruikers over de hele wereld.

De cryptomunten zijn niet pers uitgevonden om te beleggen. Het is eigenlijk een alternatief voor het klassieke bankensysteem. Waarbij dan juist de banken geen onderdeel van het systeem uitmaken. Je kunt gewoon rechtstreeks kopen en verkopen als partijen onderling.

De één biedt een dienst of product aan en de ander rekent af in cryptomunten. Bitcoin is de grootste munt op de markt, maar is zeker niet de enige. Er zijn heel veel altcoins in omloop. Dit zijn alternatieve munten die deels hetzelfde zijn, maar toch net andere eigenschappen hebben. Dit kan voor de belegger interessant zijn.

Een korte uitleg over altcoins

Bitcoin is weliswaar de grootste cryptomunt op de markt, maar het is niet de enige keus die je hebt. Juist daarom moet je kijken naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023. Er zijn voldoende goede alternatieve die ook best wel in waarde kunnen gaan stijgen.

Deze munten worden altcoins genoemd omdat ze als alternatief voor Bitcoin gelden. In grote mate hebben ze dezelfde functie als Bitcoin en gelden ze als alternatief betaalmiddel voor het klassieke papiergeld en de pinpas. Wel is het zo dat elke coin net even anders is.

Wanneer je een altcoin wilt beoordelen, dan is het goed om te kijken wel doel het team ermee heeft. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om een wereldwijd wettig betaalmiddel te worden. Al is dan de wijze waarop de betalingen worden gedaan vaak wel weer verschillende. Dit heeft dan weer met de techniek te maken.

Dat is een andere factor om naar te kijken. De functies die een altcoin biedt zijn namelijk ook heel belangrijk. Soms wil is een blockchain ook meer dan alleen een betaalmiddel, maar worden er ook andere zaken en diensten op aangeboden. Weer andere altcoins zijn op specifieke doelgroepen gericht.

Het is belangrijk om te beseffen dat een altcoin niet per definitie een succes wordt. Er zijn munten die worden gelanceerd, niets doen en al snel weer van de markt verdwijnen. Er zijn ook coins die wel aanwezig blijven, maar een waarde van enkele eurocenten behouden.

Daarnaast heb je ook munten die heel snel in waarde stijgen en daarna weer instorten. Voor deze altcoins moet je vooral uitkijken. Het is wel zaak om je eerst even goed te verdiepen in de munten en de beurs. Op deze plek vind je daarom enkele belangrijke tips verzameld.

Zo kan je in cryptomunten handelen

Wil je gaan beleggen in cryptomunten, dan moet je natuurlijk niet zonder enige kennis in de markt stappen. Je kijkt naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, maar je let ook op andere kenmerken.

Het is in de eerste plaats belangrijk om te beseffen dat je gaat beleggen, dus moet je wel weten hoe deze markt in elkaar steekt. Wanneer je begrijpt hoe alles werkt, dan is het mogelijk om een goed rendement te genereren. Bedenk je alleen wel dat je natuurlijk ook geld kan verliezen.

Als je gaat beleggen is het in de eerste plaats belangrijk om de nieuwsberichten rond de markt en de coins in de gaten te houden. Je moet altijd handelen op basis van wat er op de wereld gebeurt. Je verdiept je in de markt en je kijkt naar wat de gevolgen kunnen zijn van elk bericht.

Dit is ook een manier om te kunnen inschatten welke cryptomunten kans hebben om te gaan stijgen in 2023. Je kunt door de vele altcoins die er zijn ook je kansen wat beter spreiden.

Als je gaat handelen, kan je dat niet alleen. Daar heb je een betrouwbaar platform voor nodig. In dat geval kan bijvoorbeeld Bitvavo een optie zijn. Het is fijn om te weten dat de risico’s van beleggen kleiner zijn wanneer je met een platform werkt dat bekendstaat om de betrouwbaarheid.

Bekijk dus welke cryptocurrency kans heeft om te stijgen in 2023 en zoek een platform waar je kunt handelen. Wanneer je alles in stelling hebt gebracht, is het tijd om te bekijken hoe je dit aanpakt. Ook dat leggen we hier verder uit.

Lees ook: Cryptocurrency voor beginners: Complete startersgids >>

Welk doel heeft het team?

Achter elke munt gaat een team schuil. Zij hebben een bepaald doel met de munt. Welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023 is hier dus ook deels van afhankelijk. Het is goed om te zien of er bijvoorbeeld een whitepaper is uitgegeven waarin alles is weergegeven. Zo weet je wat je met de currency kan en waar de blockchain naartoe wil.

Hoe gemakkelijker dit in elkaar zit, hoe beter dit is voor beleggers. Let bovendien ook op de mensen die in het team zitten. Zijn dit mensen met een goede visie die iets toevoegen aan de markt? Dan is er kans op een goede stijging in waarde.

Het is zeker niet aan te raden om een munt te kopen waar geen duidelijk doel achter zit. De kans dat dit een cryptocurrency is die gaat stijgen in 2023 is niet heel groot. Daardoor wordt het ook lastig voor jou om er een goed rendement uit te halen.

Juist wanneer zowel voor de munt als voor de blockchain een goed plan bestaat is er reden om geïnteresseerd te zijn. Het is vaak ook zo dat nieuwe altcoins worden opgezet door mensen die eerder bij andere munten hebben gewerkt en zien wat er beter kan. Dit is dus ook belangrijk om in de gaten te houden.

Het budget om te beleggen

Het is ook belangrijk om voor ogen te houden wat je zelf precies kunt. Het is leuk om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, maar je gaat natuurlijk geen onnodige risico’s nemen. Wat je gaat doen, is beleggen met geld dat je hiervoor beschikbaar hebt.

Natuurlijk is het verleidelijk om voor buitenkansjes te gaan. Als het echter misgaat, dan kan je in financiële problemen komen. Je hebt natuurlijk ook nog vaste lasten en een gezin om voor te zorgen. Daar moet je wel vermogen voor beschikbaar hebben.

Om te weten wat je kunt inzetten moet je eigenlijk aan een simpele regel vasthouden. Je gebruikt een bedrag dat je altijd kan missen, niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn.

Wanneer je weet welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, kan je met dat geld aan de slag gaan. Mocht het dan toch net even anders lopen, dan staat je wereld niet op zijn kop. Heb je een budget van €5.000,-? Dan is dat prima. Heb je maar €200,-? Dan is dat ook goed.

Leren van andere beleggers

Het is ook goed om te kijken wat andere beleggers precies hebben gedaan. Gevaren die bij beleggen op de loer liggen, zijn immers al ruimschoots bekend. Zo moet je niet te letterlijk kijken naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023.

Daar zitten namelijk ook weleens gevaarlijke tactieken achter. Beleggers proberen dan de koers kunstmatig snel op te laten lopen om lekker vlug te verdienen eraan. Zorg dus dat je echt zeker bent van je zaak en dat je over de juiste informatie beschikt. Zo kan je veilig proberen een rendement te behalen.

Het is niet altijd goed duidelijk waarom er een snelle toename in waarde plaatsvindt. De coin wordt ineens veel waard, maar er zijn geen nieuwtjes rondom de coin of het team. Deze tactiek staat bekend onder de naam pump & dump.

Malafide beleggers hebben goedkoop een coin gekocht, proberen via bijvoorbeeld forums en andere wegen de prijs snel op te drijven en verkopen hun voorraad van de coin dan weer. Zo boeken zij gemakkelijk winst, maar zitten de andere, vaak particuliere, beleggers met een coin die niets waard is. Dit wil je het liefst natuurlijk voorkomen.

Houd je verstand erbij

Als je op zoek bent naar de cryptocurrency die gaat stijgen in 2023, dan kijk je naar heel veel dingen. Niet alleen de getallen vertellen jou het verhaal. Zeker wanneer je een beginnende belegger bent is het allemaal spannend en wil je snel meegaan met de hype van dat moment.

Snelle stijgingen lijken heel aantrekkelijk en je wilt daar instappen. Dit is echter lang niet altijd het geval. Probeer daarom altijd te zorgen dat je de rust bewaart. Zo kan je in grote mate voorkomen dat je verkeerde keuzes maakt. Ben je iemand die stressgevoelig is, dan is beleggen misschien niet jouw ding.

Het is altijd belangrijk om beslissingen goed te overwegen, ook al gaat de cryptobeurs snel. Het is altijd goed om te onderzoeken wat er allemaal meespeelt bij de waardering van een munt. Zo kan je beter anticiperen op een stabiele stijging.

Doordat je objectief blijft en je eigen gevoel probeert buiten te sluiten, kan je veel leed voorkomen. Ook wanneer de munt niet direct tot grote hoogten stijgt is het zaak om rustig te blijven. Wanneer je geduld hebt, kan je altijd je verliezen beperken. En uiteindelijk draait het om winst boeken natuurlijk.

De mening van echte specialisten

Wanneer je op zoek gaat naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dan is het belangrijk om de mening van de specialisten te kennen. Zij hebben inzicht in hoe de markt werkt. Daarmee wordt het voor jou ook wat gemakkelijker.

Het liefst wil je gewoon ergens geld in steken en er meer uit halen. Dan is het advies van een echte expert dus wel heel welkom. Wel wil je er zeker van zijn dat je echt met een kenner te maken hebt. Ook dit doe je dus niet op gevoel, maar door eerst even te onderzoeken wie deze persoon is.

Het is natuurlijk niet zo dat je alles alleen maar van de kenners laat afhangen. Wat je doet is de kennis van de specialist tot je nemen om dit dan vervolgens zelf verder te onderzoeken. Zo kan je toetsen of je echt met een goede cryptocurrency te maken hebt.

Het is ook belangrijk om de mening van meer dan één bron tot je te nemen. Als er munten zijn die door meerdere kenners getipt worden, dan is daar natuurlijk wel wat voor te zeggen. Zo kan je eerder een goed rendement binnenhalen.

Hoe ga je met de coins om?

Ook de praktische kant van het beleggen is natuurlijk belangrijk. Wanneer je hebt onderzocht welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dan doe je een aankoop. Wanneer je de munt echter in handen hebt, dan moet je die wel enige tijd vasthouden om ze op een later moment tegen een hogere prijs te verkopen.

Daarom is het zaak om ook een goede wallet aan te schaffen. Daar sla je ze op. Dat doe je met een lang en moeilijk wachtwoord dat op geen enkele manier tot jouw gegevens te herleiden is. Gebruik dus geen naam, geboortedatum of andere bekende gegevens.

Voor je dus gaat investeren in de cryptomunten, is het belangrijk om eerst ook kennis op te doen over de manier van opslaan en beveiligen. Wanneer je dit goed verzorgt, dan kan je ook niet bestolen worden.

Zo kan je immers voorkomen dat je helemaal alles kwijt raakt en kan je gewoon genieten van de winst die je in 2023 gaat maken. Opslaan en beveiligen is dus essentieel voor succes.

Het proces van kopen en verkopen

Wanneer je je hebt verdiept in welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, is het wel ook handig om te weten hoe je kan handelen. Je wilt snel aan de slag kunnen je wilt dat dit veilig gebeurt. Daarom zijn er verschillende plekken waar je kunt handelen. De bekende plekken zijn het handelsplatform en de exchange.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook wisselkantoren en kan je op sommige plekken gebruikmaken van een coinpinautomaten. Een andere optie is rechtstreeks handelen met andere bezitters van altcoins. Het is goed om al deze mogelijkheden eens te bekijken.

Lees ook: Geld verdienen met crypto >>

Exchange

De exchange is voor de meeste beleggers de beste plek om te handelen. Op deze platforms komen kopers en verkopers bij elkaar en is het handelen eigenlijk heel gemakkelijk. Het is het soort plek waar je komt als je weet welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023. Je handelt dus met anderen en niet met de exchange zelf.

Het platform is daarbij alleen het hulpmiddel. Je hebt wel te maken met transactiekosten als je hier gaat handelen. Dat moet je dus wel ook meenemen in je berekeningen van het rendement. Per platform zijn de kosten anders, dus vergelijk ze wel ook met elkaar. Zo vind je een geschikte plek voor jou.

Een voordeel van handelen op de exchange is vooral heel gemakkelijk en voordelig. Wel is het zo dat je er zelf wat meer werk aan hebt om te handelen dan bij veel van de andere genoemde opties. Het is bovendien zo dat er ook meer gevraagd wordt van je kennis van de munten.

Aan de andere kant is de exchange wel persoonlijker en vind je er ook vaak zaken zoals trainingen en cursussen om beter te worden in de cryptohandel. Een ander voordeel is dat je vaak je betalingen ook in cryptomunten kunt doen, ook wanneer je een andere coin wilt kopen.

Wisselkantoor

Wanneer je het voor jezelf wat gemakkelijker wilt maken, dan handel je in cryptomunten bij een wisselkantoor. Daar is het betalen gemakkelijk gemaakt. Bedenk je alleen wel dat een wisselkantoor een winstoogmerk heeft.

Ze kijken dus zelf ook naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023. Een wisselkantoor werkt met inschrijvingen. Je moet er dus lid zijn. Wanneer je het op deze manier wilt aanpakken, dan kijk je ook naar de werkwijze en de levertijd.

Een wisselkantoor kan je voordelen en nadelen bieden. Zo is het dus wat gemakkelijker, maar is het handelen ook wat duurder. Wanneer een cryptocurrency gaat stijgen in 2023, heb je dus wel wat meer stijging nodig voor een leuke winst, dan bij andere mogelijkheden het geval is.

De snelheid van werken is daarentegen juist weer wel een voordeel. Je maakt je account aan en je kunt aan de slag met alle soorten altcoins. Weeg voor jezelf af wat belangrijk is.

Coinpinautomaat

De ontwikkelingen in de wereld van cryptomunten volgen elkaar snel op. Zo kan je tegenwoordig je altcoins ook uit een coinpinautomaat halen. De automaten bestonden al voor Bitcoin, maar tegenwoordig is er steeds meer mee mogelijk. Let wel op wat pinnen in deze wereld betekent.

Eigenlijk is het gewoon het wisselen van euro’s voor cryptomunten. Wanneer je weet welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dan kan je die hier dus voordelig halen. Een punt van aandacht is dat er verschillende automaten van verschillende aanbieders zijn. Je kunt dus niet zomaar overal terecht.

Wel is het zo dat het gemakkelijk is om met de automaten te werken. Je kunt dit in grote mate net zo zien als het klassieke pinnen. Een belangrijk verschil is dat je je wel moet identificeren bij het opnemen van bedragen boven een bepaalde grens. De transacties gaan supersnel, net zo snel als een gewone pintransactie.

De kosten zijn wel wat hoger, dit kan zelfs tot boven de 10 procent van het gepinde bedrag liggen. Ook kunnen er nog andere kosten bij komen. Daarom is het altijd zaak om de koers van de altcoins goed in de gaten te houden. Zo sla jij je slag.

Omwisselen

Een klassieke vorm van handelen komt tegenwoordig wat meer voor. Het gaat dan om het rechtstreeks omwisselen van de ene coin voor de andere. Zo kan je bijvoorbeeld Bitcoin omwisselen voor een altcoin. Ook altcoin onderling zijn uit te wisselen. Dit doe je dan natuurlijk wel aan de hand van de waarde van de coins.

Zoveel van de ene coin levert je dan zoveel van de andere op. Het is slim om je al vroeg te verdiepen in welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023. Daar kan je dan nu al mee aan de slag door ze online op een platform om te wisselen. Let op, want dit kan dus niet op een exchange. Je kunt op deze manier relatief simpel aan veel verschillende coins komen.

Directe handel

Wanneer je eenmaal begint met handelen in cryptocurrency, dan leer je ook andere beleggers kennen. Je kunt met de mensen in je netwerk ook onderling handelen. Dit is eigenlijk te vergelijken met wisselen of omruilen, alleen doe je dat dan zonder platform. Deze vorm van handelen wordt ook wel een p2p-transactie genoemd.

De kopers kunnen bij elkaar komen en op zoek gaan naar de munten die ze willen. Ook bied je de munten aan waar je niet mee verder wilt. Wanneer je weet welke cryptocurrency gaat stijgen, dan kan je die mogelijk via deze weg in handen krijgen.

Wel moet je heel scherp zijn. Op platforms als Marktplaats en Facebook vindt ook directe handel plaats. De kans is dan alleen wel aanwezig dat je deze mensen niet kent. Je weet dus niet of het eerlijk en veilig is. Je kunt in dat opzicht directe handel dus het best alleen doen met mensen die je kent.

Alle andere vormen van handel kan je beter via de platforms laten plaatsvinden. Dan heb je de zekerheid van privacy en veiligheid. Bovendien werkt het gemakkelijker en is het laagdrempelig.

De plek voor een aankoop

Het is slim om je te verdiepen in de werkwijze bij aankoop en verkoop. Dan zal je al snel merken dat de platforms je de beste mogelijkheden bieden. De slimste zet die je kunt doen, is het in de arm nemen van een broker. Zo kan je heel simpel de hele markt van cryptomunten overzien.

Een broker en exchange, bijvoorbeeld Bitvavo, biedt jou ook allerlei tools om te analyseren en te handelen. Zo kan je snel zien welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023 en wat je moet doen om hiervan te profiteren.

Je kunt heel simpel een account aanmaken. Door met je ID-bewijs te verifiëren dat jij het bent, kan je dan direct ermee aan de slag. Je kunt hier kopen en verkopen wanneer je wilt en zoveel als je wilt. Omdat bij brokers tientallen of zelfs honderden coins te krijgen zijn, kan je heel makkelijk overal instappen.

Bovendien kan je altijd van veel kennis profiteren. Dit zijn stuk voor stuk grote voordelen. Er zijn daarnaast nog meer pluspunten om van te profiteren. Je leert hieronder wat je eraan hebt.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Sterke kanten van brokers

Wanneer je kijkt naar wat de pluspunten van een broker zoals Bitvavo is, dan valt vooral het ruime aanbod op. Je kunt dus direct aan de slag met de cryptocurrency die gaat stijgen in 2023. Je hebt alles voorhanden om direct te handelen.

Dat kan ook nog eens heel gemakkelijk door bijvoorbeeld iDeal te gebruiken. Je betaalt dus gewoon in euro’s vanaf je bankrekening. Je hoeft niet eerst allerlei aparte accounts aan te maken. Je houdt zo dus ook veel gemakkelijker het overzicht.

Andere voordelen zijn bijvoorbeeld de beperkte kosten die gerekend worden en het gemak in gebruik van het systeem. Je kunt heel simpel handelen en omdat het weinig kost, kan je er een beter rendement uit halen. Het is dan ook het investeren al snel waard.

Je wilt wel beter worden van je investeringen in cryptomunten, zonder dat je de broker daarmee heel rijk hoeft te maken. Dat is een reden waarom juist een platform als Bitvavo heel populair is. Je staat maar een klein deel af voor de diensten en houdt de rest zelf.

Lees ook: De beste crypto brokers van Nederland >>

De top 10 cryptoknallers voor 2023

Het handelen in cryptomunten zal je nu helemaal duidelijk zijn. Het is daarom goed om ook eens te kijken naar de beste keuzes op de markt. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook waar het om draait. Je wilt weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023.

Dat zijn de munten waar jij je geld in wilt steken om een winst eruit te halen. De coins die kans maken om te groeien in 2023 worden hier in de top 10 weergegeven. Maak zelf een keuze voor een passende munt.

1. Bitcoin (BTC)

Wanneer je kijkt naar de cryptomunten die het historisch gezien goed gedaan hebben, dan kom je bij Bitcoin uit. De munt werd al in 2008 gelanceerd en is sindsdien alleen maar gegroeid. Het eigenlijke doel van de coin was om het betalingsverkeer te moderniseren met een gedecentraliseerd systeem.

Dit moest zorgen dat de greep van banken en de problemen die daarbij hoorden tot het verleden zouden gaan behoren. In de tussentijd is Bitcoin echter juist tot een interessant beleggingsobject uitgegroeid. Er zijn talloze mensen die vroeg zijn ingestapt met enkele euro’s die nu miljonair zijn. Al is dat wel direct ook weer het nadeel.

Het grootste pluspunt van Bitcoin is dat het een behoorlijke zekerheid biedt. Het is de grootste munt op de wereld en zal dat voorlopig ook nog wel blijven. Aan de andere kant is het daardoor al heel waardevol en is het lastiger om nog verder te groeien.

In dat opzicht is het omgekeerde juist eerder aan de orde. Bitcoin kan flink in waarde verminderen bij slecht nieuws. Volgens de kenners gaat deze cryptocurrency echter nog stijgen in 2023. Dus er liggen nog voldoende kansen.

2. Ethereum (ETH)

Wanneer je kijkt naar de cryptocurrency die het dichtst in de buurt komt van Bitcoin, dan kom je eigenlijk altijd bij Ethereum uit. Dit is vooral te danken aan het feit dat deze coin flink anders is dan Bitcoin. Het is veel meer dan alleen maar een betaalmiddel. Het is een platform met een decentrale aansturing.

Je kunt er niet alleen betalingen doen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook smart contracts op afsluiten en apps op bouwen. Het is volgens de visie van het team zo dat dit het begin is van een decentraal internet. De munt is in 2015 op de markt gekomen en flink gegroeid.

Volgens insiders is het beter om van Ether te spreken als je het over de cryptomunt hebt en over Ethereum als het over het platform gaat. Als het je dus te doen is om welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dan is het belangrijk om Ether in de gaten te houden.

Net zoals bij Bitcoin het geval is, is het ook voor deze coin zo dat de groei in kleinere stappen gaat, maar dat het bedrag wel al veel hoger is om mee te beginnen. Zo kan je er dus zeker ook een goed rendement uit halen.

3. Cardano (ADA)

Als het je nu eens echt gaat om een cryptocurrency die het groots gaat maken in 2023, dan moet je kijken naar Cardano. Dit is een kleine munt die in 2020 en 2021 eindelijk de volwassen status bereikte en zich nestelde tussen coins zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ether. De waarde is echter nog lang niet op dezelfde hoogte als bij deze twee concurrenten.

Dat maakt het dus juist ook de moeite waard om het als investeringsoptie te zien. Het team achter deze coin is vooral bezig met het verbeteren van de blockchaintechnologie. Dat moet de groei alleen maar verder stimuleren.

Dat Cardano uiteindelijk is geslaagd, is misschien niet heel vreemd. De mensen achter deze coin hebben eerst ervaring opgedaan bij Ethereum. Wat deze coin onderscheidend maakt van andere soorten, is dat het systeem peer-reviewd is. Je weet dus ook zeker dat je met een blockchain werkt die betrouwbaar is.

Het netwerk is gemakkelijk op te schalen en is ook heel energiezuinig. Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar het zijn juist dit soort kenmerken die mede bepalen hoeveel een altcoin waard is voor beleggers. De kans dat deze cryptocurrency gaat stijgen in 2023 is dus zeker aanwezig.

4. Uniswap (UNI)

Er zijn ook nieuwe altcoins die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo is het bijvoorbeeld interessant om de ontwikkeling van Uniswap te volgen. Deze coin kwam in 2018 op de markt. Wel is er al meer dan een biljoen aan handel mee gedreven.

Dat zegt dus ook wel iets over de populariteit die het in korte tijd heeft vergaard. Dat komt onder andere doordat Uniswap werkt op het Ethereum platform en zich richt op smart contracts. Dit is goed voor het vertrouwen en maakt het ene cryptocurrency die kan stijgen in 2023.

De techniek is wel even anders dan de meeste andere cryptomunten gebruiken. Dat is te danken aan technici die van buiten de wereld van de altcoins zijn aangetrokken. Het platform wordt daardoor op een net iets andere manier ontwikkeld dan bij veel concurrenten het geval is.

Het is al één van de toppers van de cryptomarkt en dat kan in het komende jaar alleen maar verder doorzetten. Dit maakt het zeker de moeite waard om alles te blijven volgen.

5. Chainlink (LINK)

Wanneer je kijkt naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dan kom je ook enkele coins tegen die door nagenoeg elke kenner worden aangeprezen. Daar is Chainlink een goed voorbeeld van. Het is voor beleggers typisch zo’n optie waar iets aan te verdienen is. Dat doe je bijvoorbeeld doordat je je verdiept in welke rol smart contracts in de maatschappij gaan spelen.

Dat is waar de meeste coins zich momenteel op proberen te onderscheiden van het grote Bitcoin. Bovendien is het voor altcoins altijd goed wanneer ze net wat anders bieden dan de concurrentie. Chainlink mikt op veel eigen beheer van de gebruikers.

Chainlink zorgt ook dat het werkt met input van vele kanalen. Het onderscheidend vermogen zit hem in het reputatiesysteem waarmee het werkt. Iedereen die op het netwerk zit, kan zo meewegen in de waardering.

Het maakt het veiliger en betrouwbaarder om op deze blockchain aan de slag te gaan met smart contracts. Dat Chainlink op deze open manier werkt is de reden waarom veel kenners de munt een grote toekomst voorspellen. Voor beleggers liggen daar dus ook de kansen op een rendement.

6. Stellar (XLM)

Stellar is op zich eigenlijk geen cryptocurrency. Het is de naam van het blockchainplatform. De token die daarbij wordt gebruikt is Lumen. Deze blockchain is eigenlijk geheel open source. Het is voor Stellar vooral een doelstelling om de financiële wereld op alle vlakken te verbinden met de hulp van blockchaintechnologie.

Dit heeft volgens het team als gevolg dat transacties veel voordeliger worden. Daar probeert het zich dus op te onderscheiden. Het is niet het enige waarin het zich onderscheidt. Als je kijkt naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dan zijn Stellar en Lumen zeker interessant.

Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om de coin te minen. De verschillende nodes kunnen daardoor zelfstandig werken en de blockchain werkt veel sneller dan die van de meeste concurrenten. Dit betekent dus ook dat kenners voorspellen dat dit de weg van de toekomst wordt en dat andere cryptomunten zich meer en meer op deze manier van werken gaan richten.

Dat kan je mogelijk in 2023 al zien aan de koersontwikkeling die de token gaat doormaken. Het is zeker de moeite waard om deze voordelen zwaar te laten meewegen.

7. Ripple (XRP)

Ook Ripple behoort al jaren tot de grotere spelers op de markt. Toch is het zo dat wanneer je gaat kijken naar welke cryptocurrency gaat stijgen in 2023, dat je deze coin er weer bij ziet staan. De lancering vond al in 2012 plaats. Dankzij de open source manier van werken zijn er heel veel verschillende soorten transacties te verzorgen op dit netwerk.

Het fijne is dan ook dat alles decentraal verloopt. Ripple richt zich niet alleen op betalen, maar juist ook op sparen en opslaan. Denk aan punten sparen bij supermarkten of belminuten opslaan voor je prepaid-abonnement. Ripple wil dit zo veilig en gemakkelijk als mogelijk maken.

Er zijn nadelen die ook wel belangrijk zijn als het om Ripple gaat. Zo is het team achter deze coin al een paar keer negatief in het nieuws gekomen. De financiële waakhond in de Verenigde Staten houdt deze coin ook scherp in de gaten.

Dat is natuurlijk niet wat je wilt lezen als belegger. Dat neemt niet weg dat er nog altijd veel vertrouwen bestaat bij de grotere investeerders. Daarom kan Ripple dus weleens precies zijn wat je zoekt als je mikt op een cryptocurrency die gaat stijgen in 2023.

8. Fantom (FTM)

Waar het gaat om crytomunten in 2023 kunnen stijgen, is het goed om recente ontwikkelingen mee te nemen. Eén van de munten die scherp steeg in 2021 was Fantom. Dit is dus ook een altcoin die in 2023 een kans maakt om door te groeien. De waarde is al een paar keer met sprongen vooruit gegaan.

Dat is te danken aan het feit dat Fantom de transacties ook breder bekijkt dan betalingen voor diensten alleen. Dit is iets wat je steeds meer ziet in de wereld van blockchain en is bijvoorbeeld van belang om apps en deals mee te laten werken. Hoe meer je op een netwerk kunt, hoe beter.

Dat Fantom flink schaalbaar is, is daarom volgens de specialisten van grote waarde. Het is de manier waarop het netwerk alleen maar nog verder kan groeien. En de waarde zal in dat opzicht dus ook met gelijke tred mee kunnen groeien.

Bekende beleggers en investeerders hebben al laten weten hun geld hier wel in te willen steken. Dat is natuurlijk ook altijd een positieve zaak, want ook dat komt de groei van de waarde vaak ten goede. Zo kan je proberen een goed rendement eruit te halen.

9. Solana (SOL)

Eerder in dit artikel kon je al eens lezen dat sommige altcoins lang op een lage prijs blijven hangen en dan ineens een stap voorwaarts kunnen maken. Eén van de cryptomunten die in 2023 kan stijgen op deze manier is Solana. Dat komt omdat het een coin is van de zogenaamde vierde generatie.

Dat houdt dus in dat je veel moderne technieken mag verwachten op dit netwerk. Het is een coin die de sterke kanten van de eerste drie generaties meeneemt en daar dan weer iets nieuws aan toevoegt. Een voorbeeld is de hoge snelheid van meer dan 50 duizend transacties per seconde.

Op die snelheid mikt Solana dan ook als het gebruikers wil aantrekken. Het is niet alleen aantrekkelijk voor transacties. Het helpt ook om decentrale apps en andere diensten veel gemakkelijker te laten draaien. Het is voor veel nieuwe gebruikers die ook iets nieuws willen bouwen vaak zo dat ze dit doen op basis van het platform dat Solana te bieden heeft.

Het is allemaal waardevermeerdering. Daar kan de belegger dus mooi van profiteren. Kijk je naar welke cryptomunt kan stijgen in 2023? Dan is deze coin zeker de moeite waard om erbij te nemen.

10. Vechain (VET)

Een universeel platform opbouwen is één van de nieuwe ontwikkelingen in de cryptowereld. VeChain is een altcoin die daarmee bekend aan het worden is. Dit is een verdere ontwikkeling van de blockchaintechnologie. Doordat VeChain universeel is, is er ook zoveel mee te doen. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld de echtheid van producten ermee garanderen.

Dit betekent dus dat namaak bestreden kan worden. Ook is het gemakkelijker om de distributieketen ermee te stroomlijnen. Daar ben jij als belegger misschien niet direct mee bezig, maar het zijn wel de kenmerken die voor flinke waardestijgingen kunnen zorgen.

De exclusiviteit die sommige bedrijven kunnen garanderen door de producten op de blockchainnetwerken aan te bieden heeft ze veel voordelen opgeleverd. Het is fijn om de waarde van je producten te kunnen vermeerderen door de echtheid en exclusiviteit te kunnen garanderen.

VeChain wil in de komende jaren alleen maar meer en meer van dit soort oplossingen voor zakelijke vraagstukken gaan bieden. Hoe meer grote ondernemingen zich op dit netwerk gaan begeven, hoe groter de waarde dus ook wordt. Je begrijpt dat de kans dat dit een cryptocurrency is die gaat stijgen in 2023, behoorlijk aanwezig is.

Conclusie

Nu je een basis hebt gelegd met betrekking tot het begrijpen wat cryptomunten zijn en wat je ermee kunt, kan je ook op zoek gaan naar waar de kansen voor jou liggen. Voor jou als belegger is het vooral belangrijk dat je een rendement behaalt. Dat betekent dus dat je een cryptocurrency zoekt die gaat stijgen in 2023.

De munten die hier werden genoemd hebben elk zo hun eigen kwaliteiten. Daardoor zijn het grote kanshebbers om te gaan stijgen in de komende periode. Ze bieden antwoorden op vraagstukken en zorgen voor een nieuwe, decentrale manier van werken.

Om je kansen te pakken, kan je het best op zoek gaan naar een goede broker. Dan kom je bijvoorbeeld uit bij bitvavo. Je kunt er vandaag nog je account aanmaken en beginnen met investeren in Bitcoin of één van de altcoins. Leer meer van echte specialisten en volg de crypto cursussen die je worden aangeboden.

Je zal op die manier zelf ook een kenner van de markt worden en snel doorhebben welke parels jou een goed bedrag aan winst zullen opleveren. Zo kan je jaar na jaar meer uit je vermogen gaan halen. Alle reden om dus vandaag nog de wereld van cryptomunten te leren kennen.

Waar kan ik eenvoudig, veilig en tegen lage kosten mijn cryptomunten kopen?

Jouw cryptomunten koop je veilig, gemakkelijk en tegen lage kosten bij het bedrijf Bitvavo. Op dit moment is het de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Waarom wij Bitvavo aanraden en er zelf ook graag beleggen lees je hieronder:

  • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
  • Eenvoudig platform voor zowel de beginner als de gevorderde
  • Een geavanceerde interface voor de traders onder ons
  • Je betaald gemakkelijk met iDeal
  • Nederlandse support die je graag van dienst zijn
  • Handige app waarmee je overal ter wereld kunt handelen
  • Maximaal 0.25% aan handelskosten
  • Je betaald over de eerste EUR 1000 handelen geen handelskosten (geldig over de eerste week)

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Wij wensen jou heel veel succes met jouw beleggingen en aan het bouwen van een mooi vermogen. Probeer hierin ook wat spreiding in aan te brengen door niet alles in een belegging tot stoppen en zo het risico enigszins wat te beperk

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Chris
Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *