Geld Verdienen Met Crypto? Complete Gids Voor Beginners! [2024]

De Beste Manieren Om Geld Te Verdienen Met Crypto!

Gemiddelde leestijd: 73 minuten
snel geld verdienen met crypto linker zijkant

Geld verdienen met crypto is in korte tijd heel populair geworden. Het is een manier waarop je passief een inkomen kunt verdienen. Dat betekent dus dat er eigenlijk geen arbeid bij komt kijken.

Dat klinkt natuurlijk als de ideale methode om te verdienen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat dit niet hetzelfde is als slapend rijk worden met crypto.

Het is wel degelijk zo dat je er het nodige voor moet doen. Veel mensen willen graag weten hoe het zit. Ook zij willen namelijk wel aan de slag met cryptocurrencies.

Het probleem is echter dat de meeste mensen simpelweg niet weten hoe geld verdienen met crypto eigenlijk in zijn werk gaat. Dat is jammer, want op die manier wordt het dus direct ook een stuk lastiger om een goede slag te slaan.

Het hoeft echter niet te betekenen dat je ook niet kan leren hoe je met crypto een vermogen kan opbouwen. Juist door je goed te verdiepen in wat het nu eigenlijk is en hoe je hiermee aan de slag moet gaan.

Om je daarbij te helpen vind je hier in deze beginnersgids een complete uitleg. Dat helpt je om een goede start te maken en meer uit je mogelijkheden te halen. Want er zijn zeker goede manieren om geld te verdienen met crypto. Kijk alleen al naar staking, mining, games, HODL.

Lees hieronder snel verder!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Wat zijn Cryptocurrencies eigenlijk?

Geld verdienen met crypto begint natuurlijk allemaal bij een goed begrip van waar je nu eigenlijk mee gaat werken. Cryptocurrencies zijn eigenlijk digitale betaalmiddelen.

Ze zijn decentraal en er zijn geen derde partijen die voor beheer en distributie verantwoordelijk zijn. Ze worden gebruikt op een zogenaamd blockchainnetwerk. Daar kan door gebruikers onderling direct een transactie worden gedaan.

Door de jaren heen zijn cryptocurrencies echter ontwikkeld tot veel meer dan alleen een betaalmiddel. De digitale valuta’s zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt om mee te beleggen. Daarnaast komen er steeds meer functies bij.

Cryptocurrencies zijn eigenlijk stukjes code. Je krijgt geen echte munt in handen. Wanneer je een transactie doet en die met een cryptomunt afrekent, dan wordt die samengevoegd met een aantal andere transacties tot een nieuw blok op de blockchain.

Het betalen gebeurt dus met behulp van computers die op het netwerk zijn aangesloten. Er zijn heel veel verschillende soorten cryptomunten tegenwoordig.

De bekendste is Bitcoin, maar er zijn ook andere opties zoals Ethereum of Dogecoin. Er zit een grens aan het aantal cryptomunten dat op een blockchain kan worden toegelaten. Dit is wel per muntsoort net even een ander aantal.

Naast betalen kan je ook beleggen met cryptocurrencies. Dit is tegenwoordig de bekendste manier van geld verdienen met crypto. Dat komt door de schaarsheid omdat er maar bepaalde maximale aantallen worden toegelaten.

Daardoor wordt het interessant om een cryptomunt in bezit te krijgen en te wachten tot de vraag toeneemt en de munt in waarde toeneemt. Op die manier kan je er dan aan verdienen als je deze verkoopt.

Het beleggen in cryptocurrencies is de laatste jaren flink populairder geworden. Ook komen er steeds meer munten bij met andere functies, bijvoorbeeld in games, apps of als smart contract. Over dit onderscheidende vermogen lees je hierna meer.

Uitleg over Bitcoin en Altcoins

Wie denkt aan geld verdienen met crypto denkt aan Bitcoin. Dit is ook logisch. Dit is namelijk de munt waar het voor velen allemaal mee begon. Dat neemt niet weg dat Bitcoin niet het synoniem is voor cryptocurrency, zoals sommige denken.

Bitcoin is wel een cryptocurrency, maar niet elke cryptocurrency is Bitcoin. Er zijn ook heel veel andere soorten munten. Deze worden ook wel altcoins genoemd. Alt staat hierin voor alternatief. Het zijn namelijk alternatieven voor Bitcoin. Het is daarom ook belangrijk om de verschillen eens uit te leggen. Zo krijg je een goed beeld.

Bitcoin wordt gezien als de oermunt als het om cryptocurrency gaat. Wanneer het gaat over geld verdienen met crypto, dan gaat het vaak ook over succesverhalen met deze munt. Deze werd eind 2008 gelanceerd.

Het plan was om een alternatief voor het betalingsverkeer zoals dat op dat moment bestond op te zetten. Door een digitaal betaalmiddel dat door alle gebruikers werd beheerd te gebruiken, werd de macht en het gevaar van derde partijen weggenomen.

Hiervoor werd het blockchainnetwerk gebruikt. Dit was een systeem dat decentraal was en niet bewerkt kon worden. Fraude was daardoor bijna niet mogelijk.

Al snel zagen anderen dat er nog veel meer mogelijkheden met cryptomunten waren. Daardoor kwamen de altcoins dus op de markt. Dit zijn cryptocurrencies die veel overeenkomsten met Bitcoin hebben, maar op één of enkele punten net even verschillen.

Dat kan om allerlei zaken gaan. Vaak gaat het om de manier waarop ze te gebruiken zijn. Soms gaat het om een ander netwerk dan blockchain. In sommige gevallen zijn het zelfs simpelweg afsplitsingen van de originele Bitcoin.

Met al deze altcoins is geld verdienen met crypto ook mogelijk. Vaak is het zo dat je de munten op dezelfde plek kan kopen en verkopen, als een soort beurs.

Hoe werkt Cryptocurrency?

Om geld te verdienen met crypto is het handig om te weten hoe het allemaal precies werkt. Het is belangrijk dat je weet hoe de techniek van het netwerk in elkaar steekt. Het is eigenlijk heel simpel.

De blockchain is een netwerk dat door alle gebruikers gezamenlijk in stand wordt gehouden. Alle transacties die worden gedaan, worden opgeslagen in een database. Daardoor blijven ze altijd bestaan en zijn ze voor iedereen inzichtelijk.

Zo is fraude of een andere vorm van valsspelen eigenlijk bijna onmogelijk. Met een cryptomunt kan je daardoor als gebruikers onderling rechtstreeks betalingen of transacties doen.

Doordat de blockchain uit een netwerk bestaat, is het ook zo dat de informatie altijd op meerdere plekken terug te vinden is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de computers die uitvallen ook de informatie verloren laten gaan.

Er ontstaat eigenlijk een ketting van blokken die niet gebroken kan worden. Als er een breuk ontstaat, dan heeft de ketting het vermogen om zichzelf te herstellen.

De transacties worden dus goed gekeurd door de gebruikers en blijven daarna bestaan. Worden nieuwe transacties gedaan, dan komen er nieuwe blokken bij. Zo wordt de keten steeds iets groter gemaakt.

Om met cryptocurrencies transacties te kunnen doen, moeten deze door een meerderheid van de gebruikers worden goedgekeurd. Bovendien is het zo dat er voor de deelnemers ook een beloning in zit wanneer ze dit doen. Daardoor blijft de keten altijd doorgaan.

Dit betekent ook dat de transacties steeds gemakkelijker worden omdat de keten steeds groter wordt. De keten zal dus ook nooit doodlopen op die manier. Dit maakt het ook heel veilig om op deze wijze transacties te doen.

Dit was ook de insteek toen bijvoorbeeld Blockchain werd geïntroduceerd. Dat er geen derde partij voor beheer is, is natuurlijk enerzijds fijn. Het betekent echter ook dat er geen toezicht is.

Wat kan je met Crypto?

Geld verdienen met crypto is slechts één van de dingen die je ermee kan doen. Er zijn namelijk nog meer mogelijkheden. In de eerste plaats zijn cryptomunten namelijk bedoeld om als betaalmiddel te dienen. Dit is eigenlijk niet anders dan andere betaalmiddelen.

Je neemt een product of dienst af en betaalt dit dan met een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde munt. Hoewel de cryptomunten dus inmiddels al meer dan tien jaar te krijgen zijn, is het nog lang niet zo dat dit een breed gedragen gebruiksvorm van cryptomunten is.

Een andere optie die je hebt, is het beleggen. Dit is door de jaren heen meer de eerste vorm van gebruik geworden als het om crypto gaat. Dit is ook de wijze waarop geld verdienen met crypto goed mogelijk is. Je koopt dan een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde cryptocurrency.

Die sla je op. Daarvoor is een zogenaamde wallet bedoeld. Wanneer je die veilig bewaart, dan kan je op een later moment wanneer de prijs hoger is de cryptomunten weer aanbieden. Zo houd je er dan uiteindelijk meer aan over dan je erin gestoken hebt. Dit lijkt ook in grote mate op beleggen in andere producten.

Er zijn in de tussentijd nog veel meer vormen van gebruik van crypto bij gekomen. Zo wordt het bijvoorbeeld in games gebruikt. Soms is het een beloning voor spelers. Soms is het een betaalmiddel in het spel. Ook zijn er bepaalde soorten cryptomunten die worden gebruikt in apps.

Daarnaast is ook de technologie van smart contracts heel belangrijk aan het worden. Dit is een manier waarop online contracten kunnen worden opgesteld, zonder dat daar bijvoorbeeld notarissen bij nodig zijn om het te bekrachtigen. Dit is dus te vergelijken met de manier waarop centrale banken niet meer nodig zijn bij het betalingsverkeer met crypto.

Wat geeft een Cryptocurrency waarde?

Geld verdienen met crypto doe je doordat de digitale munten veel waard zijn en alleen maar meer waard worden. De vraag die je dan natuurlijk wel hebt, is hoe de munten aan die waarde komen.

Er zit wel een iets ingewikkelder verhaal achter, maar dat neemt niet weg dat vooral het spel van vraag en aanbod een belangrijke rol speelt. Omdat de munten altijd een bepaalde mate van schaarste hebben, is het relatief gemakkelijk om meer vraag dan aanbod te creëren. Daardoor kan de waarde dus ook omhoog gaan.

Op het moment dat een bepaalde munt wat minder in trek is, dan zie je de prijs weer dalen. Dit werkt eigenlijk op dezelfde manier als met aandelen op de beurs. Al zijn er wel wat verschillen. Cryptomunten zijn bijvoorbeeld ook afhankelijk van wat de concurrenten doen.

Nieuwe currencies komen vaak ook met nieuwe technieken en innovaties. Daardoor kunnen ze een plek op de markt veroveren. Dit maakt oudere munten dan soms minder waard of zelfs overbodig.

Hoewel het lijkt alsof er alleen maar cryptocurrencies bij komen, verdwijnen ze namelijk ook. Daarnaast spelen ook nog enkele andere factoren een rol in het bepalen van de waarde.

Geld verdienen met crypto is mede goed mogelijk doordat de currencies volatiel zijn. Dit betekent dat ze heel snel in waarde kunnen veranderen. Er kunnen hoge pieken komen, maar ook diepe dalen volgen.

Een reden waarom de waarde zo sterk kan veranderen is juist door het ontbreken van centrale organen. Als het gaat om chartaal geld, dan zijn het bijvoorbeeld juist de centrale banken die een belangrijke rol spelen in het stabiel houden van de prijzen. In het geval van cryptocurrencies is juist het decentrale karakter heel belangrijk, maar is er dus ook geen stabiliserende factor.

Ook het vertrouwen in een bepaalde munt heeft een rol in de waarde die een cryptocurrency heeft. Wanneer er veel goed nieuws is rondom een munt, dan is ook te zien dat het vertrouwen erin sterk toeneemt. Wanneer dit gebeurt, dan neemt ook de vraag toe.

Wat dan weer leidt tot een verhoging van de waarde. Nieuws over crypto en alles wat daarbij hoort speelt daardoor dus ook een grote rol in de ontwikkeling van de waarde van een bepaalde munt. Zo kan bijvoorbeeld zelfs het instorten of hacken van een exchange al zorgen dat cryptocurrencies minder waard worden.

De geschiedenis van Crypto

Hoewel de eerste transactie met Bitcoin pas in 2010 werd gedaan, kent crypto een veel langere geschiedenis. Handelen in crypto mag dan iets zijn wat de laatste jaren veel gebeurt, het idee bestaat al veel langer.

Wanneer je kijkt naar wat er in de afgelopen vijftig jaar allemaal gebeurd is op dit gebied, dan snap je veel beter hoe alles in elkaar steekt. De twee pizza’s die in 2010 voor 10.000 BTC werden gekocht, zijn daarin wel belangrijk, maar vertellen lang niet het hele verhaal. Het is leuk om eens te bekijken hoe de geschiedenis van crypto is gelopen.

De oorsprong van crypto ligt in de jaren 80. Toen werd voor het eerst bedacht dat een betaalmiddel dat niet werd beheerd door een centrale instantie op de markt nodig was. Er ging behoorlijk wat tijd over het ontwikkelen daarvan heen.

Pas in 1995 kwam een Amerikaanse cryptograaf met de eerste vorm van cryptogeld, dat de naam Digicash kreeg. Hoewel er wel wat verschillen met de huidige cryptomunten zijn, is dit wel de eerste digitale munt die lijkt op de valuta’s van tegenwoordig. Zo hadden banken bijvoorbeeld wel een rol, maar was versleuteling, crypto dus, ook al heel belangrijk.

De aanzet tot crypto

De eerste echte aanzet tot crypto zoals we dat nu kennen werd in 1998 gegeven. Toen werd door Nick Szabo Bit Gold ontworpen. Dat wordt tegenwoordig de voorloper van Bitcoin genoemd.

Er werd computerkracht gebruikt om cryptopuzzels op te lossen met als inzet het winnen van een beloning. Dit is eigenlijk ook de manier waarom het minen van Bitcoin tegenwoordig werkt.

Wanneer je naar de huidige cryptomunten bekijkt, dan is dat eigenlijk een combinatie van Digicash en Bit Gold. Al was het bijvoorbeeld wel nog altijd lastig om fraude door bijvoorbeeld dubbele uitgaven weg te nemen zonder een centrale derde partij.

Het zou nog ongeveer tien jaar duren voor dat wel lukte. Toen werd namelijk Bitcoin gelanceerd. Dit gebeurde met een whitepaper dat werd gepubliceerd door een persoon of groep dat het pseudoniem Satoshi Nakamoto gebruikte.

Daarmee speelde Bitcoin vanaf dat moment dus ook een rol in de wereld. In de whitepaper stond beschreven hoe bitcoin met behulp van een blockchainnetwerk moest werken.

Enkele maanden later, op 3 januari 2009 werd het eerste blok van het blockchainnetwerk van Bitcoin gemined. Dit was ook significant voor de historie want de wereldwijde kredietcrisis was net begonnen. In het eerste blok zaten 50 Bitcoins.

Langzame start

Bitcoin kende een langzame start. Geld verdienen met crypto was toen eigenlijk nog helemaal niet aan de orde. Nadat de handel was geopend, was Bitcoin zes maanden later nog geen 14 cent waard. Dat leidde ertoe dat twee pizza’s konden worden gekocht voor 10.000 BTC.

Niet lang daarna ging de prijs iets omhoog en schommelde het tussen 30 en 35 cent. Dit was wel ook het startschot voor meer aandacht voor de munt. Want in februari 2011 was het zo dat de waarde voor het eerst voorbij één dollar ging tot $1,06. Al viel dit daarna weer iets terug.

Daarmee was wel het startschot gegeven voor Bitcoin en geld verdienen met crypto zoals we dat nu kennen. De prijs ging al vrij snel flink omhoog. In de maanden april en mei van 2011 vertienvoudigde de prijs van 89 dollarcent naar $8,89.

Ondertussen kwamen ook de eerste altcoins op de markt. Deze hadden niet direct de waarde van Bitcoin. Door de andere benadering van bijvoorbeeld de blockchain of de gebruiksmogelijkheden, kwamen sommige coins echter wel al snel onder de aandacht.

De totale waarde van alle Bitcoins op de markt was inmiddels rond 130 miljoen dollar. De stijgingen bleven met pieken en dalen doorgaan tot een voorlopig hoogtepunt in november 2013 van $1163,-.

Problemen met cryptocurrency

Door de opkomst van het handelen in crypto werden ook de duistere kanten van de maatschappij zichtbaar. Zo bleek bijvoorbeeld dat de cryptomunten heel gewild waren in de drugshandel.

Ook werd in de periode tussen 2014 en 2016 duidelijk dat criminelen ontdekten hoe de crypto’s konden helpen bij het plegen van fraude. Zo werden Bitcoins weggesluisd bij de op dat moment grootste exchange op de wereld Mt. Gox.

Criminelen verkochten de munten voor contant geld. Het hacken op deze manier bleek ook veel vaker voor te komen dan gedacht. In dat opzicht kwam voor het eerst ook de kwetsbaarheid aan het licht.

Dit leidde er bijvoorbeeld toe dat crypto-exchanges zich veel meer met veiligheid en reserves zijn gaan bezighouden. Zo zijn er nu bijvoorbeeld verzekeringen. Ook is er veel gebeurt in de ontwikkeling van hardware wallets om de cryptomunten op een veilige plek op te slaan.

Zo wordt geld verdienen met crypto dus ook flink veiliger gemaakt. De exchange is niet langer de plek waar de munten worden opgeslagen. Ze worden juist vaak op aparte plekken opgeslagen. Dit heeft de handel in de munten ook flink geholpen. Het vertrouwen bij consumenten is er flink groter door geworden.

De volwassenwording van de markt

In de periode vanaf 2016 tot nu toe is crypto volwassen geworden. De waarde van Bitcoin, maar ook van altcoins is gestaag gestegen. Dit komt onder andere ook door allerlei innovaties op het gebied van bijvoorbeeld snelheid en schaalbaarheid.

Doordat die zaken nu veel beter geregeld zijn, is het ook gemakkelijker om ermee te werken. Dit is ook de waarde van de munten sterk ten goede gekomen. Zo sterk zelfs, dat Bitcoin in december 2017 een waarden van $20.000,- bereikte. Ondertussen groeide crypto’s zoals Ethereum net zo gemakkelijk mee.

De munten die het naast Bitcoin goed gingen doen boden vaak een alternatieve manier van werken. Zo richt Ethereum zich bijvoorbeeld op smart contracts. Dit betekent dat niet alleen het betalingsverkeer ermee gedecentraliseerd wordt.

Ook het afsluiten van officiële contracten zonder een derde partij om dit te bekrachtigen, is een stuk gemakkelijker geworden. Zo zijn er dus steeds meer vormen van gebruik van blockchain bij gekomen.

In sommige gevallen wordt de blockchain van een andere munt als basis gebruikt voor een eigen cryptomunt. Dit is vooral vaak het geval bij het netwerk van Ethereum. Al zijn er ook al meerdere afsplitsingen van Bitcoin.

In de periode vanaf de tweede helft van 2018 kenden eigenlijk alle crypto’s een instorting in waarde. Dit was te wijten aan allerlei zaken die hierbij kwamen kijken. Zo werd er bijvoorbeeld meer aan regelgeving en veiligheid gedaan vanuit overheden.

Dit maakte de  crypto’s eigenlijk minder aantrekkelijk omdat ze daarmee hun doel voorbij schoten. Bitcoin zakte tot onder 4.000 dollar in waarde. Na deze dip is een nieuwe opleving begonnen die eigenlijk sindsdien bijna onophoudelijk is doorgezet.

Het geld verdienen met crypto is om die reden ook populairder dan ooit geworden. Het is dan ook zo dat er meer en meer mogelijkheden bij komen en de munten ook stabieler worden.

Over blockchain en crypto

Als het over geld verdienen met crypto gaat, dan is het ook belangrijk om te weten hoe de blockchain werkt. Het is best lastig om dit goed te begrijpen omdat het behoorlijk technisch is. Dat neemt niet weg dat blockchain wel een steeds grotere rol in de maatschappij gaat spelen.

Daarom vind je op deze plek een uitleg hierover. Het belangrijkste voordeel van blockchain voor digitaal geld is dat daarmee wordt voorkomen dat munten dubbel uitgegeven kunnen worden. Dit komt doordat in een blockchainnetwerk een transactie geverifieerd en bevestigd moet worden.

Het bevestigen op het blockchainnetwerk gebeurt door het grootboek dat door het netwerk wordt bijgehouden. Dit is eigenlijk hetzelfde als een grootboek in een boekhouding, maar dan digitaal.

Op het netwerk van een cryptocurrency wordt om de zoveel tijd een groep transacties samengevoegd tot een blok. Dit is dan de volgende schakel in de keten. Daar komt dan ook de naam blockchain vandaan.

Door op deze manier te werken is de decentralisatie die belangrijk is bij cryptomunten dan ook te realiseren. Er is geen tussenkomst van een derde partij nodig om alles toch eerlijk en juist te laten verlopen.

De werking van blockchain is relatief gemakkelijk uit te leggen. Uiteindelijk is een cryptocurrency gewoon digitaal geld. Om te zorgen dat een geldsysteem werkt, is het belangrijk dat bijgehouden wordt waar het geld naartoe gaat en wie het in bezit heeft.

Bij chartaal werd dit door banken bijgehouden. Wanneer met blockchain wordt gewerkt, dan wordt alles dus in het openbare grootboek op het netwerk bijgehouden. Dit grootboek is hetzelfde op alle computers in het netwerk.

Zo staan alle transacties geregistreerd en kunnen ze niet dubbel worden gedaan of worden verduisterd. Zonder dat daarbij dus een centrale derde partij nodig is.

Relatie Cryptocurrency en NFT’s

Geld verdienen met crypto is niet de enige manier waarop de blockchain van waarde is. Tegenwoordig is er ook veel te doen om de opkomst van NFT’s. Dit zijn zogenaamde non-fungible tokens. Het is eigenlijk een vorm van een cryptomunt, maar dan met een net iets andere functie. Met een token kan je allerlei dingen doen.

De NFT heeft wel enkele andere kenmerken dan een cryptocurrency. Zo is het bijvoorbeeld zo dat elke NFT uniek is, terwijl er bijvoorbeeld meerdere Bitcoins zijn. Daarom zijn ze ook non-fungible, of te wel niet onderling inwisselbaar.

Met NFT’s is het mogelijk om te bewijzen dat je de enige eigenaar van een digitaal product bent. Je kan NFT’s dan weer kopen door daar cryptocurrency zoals Ethereum en Solana voor te gebruiken.

Bovendien is het net als met crypto zo dat de waarde van NFT’s in grote mate wordt bepaald door de markt van vraag en aanbod. Wanneer je een NFT koopt en deze vasthoudt, dan kan het zo zijn dat je na enige tijd meer terugkrijgt als je deze verkoopt.

NFT’s zijn net als cryptomunten niet te vervalsen omdat ze op de blockchain worden opgeslagen en door alle gebruikers op het netwerk worden goedgekeurd.

relatie cryptocurrency nfts
Cryptocurrency in relatie tot NFT’s

Hoe is de toekomst van cryptocurrency?

Dat geld verdienen met crypto een vaste plek in de wereld heeft veroverd is wel duidelijk. Het is alleen wel de vraag hoe dit er in de toekomst uit gaat zien. Het scheppen van cryptocurrencies gebeurt vervolgens vaak door middel van minen.

Dit is echter behoorlijk schadelijk voor het milieu. Daar moet dus verandering in komen. Daarnaast worden belastingdiensten ook wakker en beginnen overheden belasting te heffen over crypto-investeringen. Aan de andere kant is het ook zo dat cryptocurrencies langzaam de rol van geld en passen aan het overnemen zijn.

Het investeren in crypto, maar ook het gebruik als betaalmiddel wordt door steeds meer mensen omarmd. Daardoor is het ook zo dat de munten wat stabieler worden. Ze vertonen niet meer de hevige schommelingen zoals in de tijd toen de markt nog behoorlijk volatiel was.

Het zal dus wel nog enige tijd duren voor crypto definitief een betaalmiddel wordt dat overal geaccepteerd wordt. Ook is nog niet te voorspellen of dit dan een specifieke munt zal zijn of dat er meerdere soorten een rol in zullen gaan spelen. Dat er echter op termijn dingen zullen veranderen is wel gewoon duidelijk.

Ook zal de rol van crypto in de toekomst veranderen doordat de wet- en regelgeving in de meeste landen steeds completer wordt. De meeste overheden zijn namelijk druk met manieren om op een gezonde wijze te kunnen controleren waar de cryptomunten zich bevinden en wie deze bezit.

Hoewel dit natuurlijk deels ingaat tegen het decentrale karakter, neemt het aan de andere kant ook wel wat gevaren weg. Zo wordt beter gekeken naar exchanges en de klanten die daar actief zijn.

Ook wordt er belasting over de cryptobezittingen geheven. Wel wordt meer en meer gekozen om digitaal geld te gebruiken om te betalen, ook in andere landen.

Er zijn ook ontwikkelingen in het geld verdienen met crypto zelf. Dat komt bijvoorbeeld door de opkomst van NFT’s en stablecoins. Dit zijn vormen van crypto die veel stabieler lijken te zijn. NFT’s zijn bijvoorbeeld digitale eigendomscertificaten die gebaseerd zijn op de blockchaintechnologie.

Die zijn te koppelen aan digitale producten zoals muziekbestanden, foto’s of zelfs tweets. Daarmee is het echte bestand te onderscheiden van de kopieën. Stablecoins zijn cryptocurrencies die minder snel in waarde wisselen.

Dit maakt ze gemakkelijker te gebruiken als betaalmiddel dan bijvoorbeeld klassieke cryptomunten zoals Bitcoin. De stablecoins worden vaak gekoppeld aan munteenheden als de euro of dollar.

Hoe kan je geld verdienen met crypto?

Er zijn vele manieren waarop geld verdienen met crypto mogelijk is. De belangrijkste daarvan is het handelen. Dit wordt ook wel traden genoemd en gaat om het kopen en verkopen van cryptocurrency. Daarnaast zijn er ook andere manieren om te verdienen.

Daar wordt een stukje verderop in dit artikel nog wat meer aandacht aan besteed. Eerst kijken we naar de manier waarop je kan verdienen door te handelen. Dit kan je leuke rendementen opleveren, wanneer je goed weet wat je moet doen. Dat begint allemaal bij het aanmaken van een account bij een exchange/broker.

Wanneer je geld wilt verdienen met crypto dan is kopen en verkopen de manier waarop je dat moet doen. Je gaat dan naar een exchange/broker. Een slimme zet is het om te kiezen voor Bitvavo. Hier kan je op een laagdrempelige en veilige manier aan de slag. Dat doe je door de volgende stappen te zetten.

Account aanmaken

Ga naar het aanmeldscherm. Daar kan je je gegevens invullen. Wanneer je dit gedaan hebt, klik je op aanmelden. Je krijgt nu een e-mail op het mailadres dat je bij de inschrijving hebt doorgegeven. Daarmee kan je verifiëren dat jij bent wie je zegt dat je bent. Nu ben je eigenlijk klaar om aan de slag te gaan.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Geld op je account zetten

De volgende stap is het geld op je account zetten. Dat kan je bij Bitvavo heel gemakkelijk doen doordat je bijvoorbeeld van iDeal gebruik kan maken. Al zijn er ook andere methoden beschikbaar. Het fijne hieraan is dat je dus heel snel vanaf je bank geld op je account krijgt. Daarmee kan je dan crypto gaan kopen.

Crypto kopen

Je bent nu klaar om crypto te kopen. Log in op je account bij je gekozen broker. Ga nu op zoek naar de cryptomunt waarin je geïnteresseerd bent. Die kan je nu gaan kopen.

Geef aan voor hoeveel geld je in deze munt wilt investeren en klik op de knop om te kopen. Het geld wordt nu van je saldo op je account afgeschreven. Aan de andere kant zal de hoeveelheid van de cryptocurrency juist worden bijgeschreven.

Vasthouden van de crypto

Geld verdienen met crypto doe je door geduld te bewaren. Dat is in ieder geval aan de orde wanneer je gaat traden. Het bewaren doe je in een wallet. Die kan je gratis bij de broker krijgen.

Het kan echter ook slim zijn om zelf een eigen hardware wallet aan te schaffen. Dit wordt vaak als veiliger gezien. Hou de currency nu enige tijd vast tot de waarde gestegen is.

Geld verdienen met crypto

Nu komt de tijd om geld te verdienen met crypto. Wanneer je de munt hebt vastgehouden en de waarde is gestegen, dan kan je ervoor kiezen om deze te verkopen.

Je gaat dan naar de broker en kiest voor de optie verkopen. Je krijgt nu je verkoopbedrag minus de kosten terug. Dit geld kan je dan eventueel weer met iDeal naar je bank overschrijven of je gebruikt het om andere cryptomunten aan te schaffen en zo jouw portfolio verder uit te breiden.

Alternatieve vormen van verdienen

Er zijn ook veel alternatieve vormen van geld verdienen met crypto. Zo kan je crypto minen. Door te minen kan je nieuwe blokken aanmaken. Als beloning krijg je dan cryptomunten op je saldo bijgeschreven. Dit is wel werk voor gevorderden. Een andere optie is staken.

Dit is eigenlijk het bewaren van je crypto bij een broker zonder er iets mee te doen. Daar krijg je dan een soort rente over. Ook kan je verschillende verkoopstrategieën voeren, zoals HODL. Dit staat voor Hold On Dear Life. Je crypto vasthouden tot het super veel waard is. Tot slot is er de opkomst van het traden in NFT’s.

Beste tips om geld te verdienen met Crypto

Wil je geld verdienen met crypto? Dan moet je daar wel de nodige tijd en aandacht in steken. Dat hoeft niet zo lastig te zijn want je vindt hier alvast de nodige tips die je kunnen helpen om meer uit je mogelijkheden te halen.

Deze tips kan je direct toepassen, of je nu een beginner bent of juist al wat meer kennis over de markt hebt opgedaan. Al deze tips hebben hun waarde in de praktijk al bewezen. Zo kan je er dus direct je voordeel mee doen.

Meerdere brokers uitkiezen

Het is aan te raden om met verschillende crypto brokers te werken. Alleen al om je risico te spreiden. Daarnaast verschillen de kosten per broker. Ook kan er soms per moment een klein waardeverschil voor een bepaalde cryptocurrency zijn tussen de brokers.

Dat maakt het dus ook beter mogelijk om geld te verdienen met crypto als je je kansen spreidt over meerdere verschillende aanbieders. Het is ook zo dat je niet in de problemen komt wanneer er iets zou misgaan bij een specifieke broker. Dat is voor elke vorm van beleggen natuurlijk altijd een belangrijke zaak.

Weet wat de risico’s zijn

Het is belangrijk dat je goed oplet bij het handelen in crypto. Je kan natuurlijk wel naar de rendementen kijken, maar kijk vooral ook goed naar de risico’s waarmee het gepaard gaat. Het is belangrijk om daar ook in bepaalde mate rekening mee te houden.

Denk bijvoorbeeld aan het kwijtraken van je inlogcodes of het verliezen van je hardware wallet. Daarmee ben je direct al je vermogen wat op je account staat in geld en crypto ook kwijt. Het is belangrijk om je belangrijkste zaken altijd op vaste plekken te bewaren zodat dit je niet kan overkomen.

Er zijn overigens nog meer voorbeelden van risico’s aan geld verdienen met crypto. Zo is er nog altijd geen officieel toezicht op de markt. Er worden wel meer regels opgesteld, maar dat neemt niet weg dat het allemaal nog altijd decentraal geregeld wordt.

Je moet dus zelf heel erg op je hoede zijn dat je niet opgelicht wordt of dat je geen onderdeel van criminele praktijken wordt. Dit klinkt misschien wat vergezocht, maar het gebeurt nog altijd. Er is geen vangnet waarin je kan worden opgevangen als er iets fout zou gaan. Pas daar dus vooral zelf goed mee op.

Stort je op crypto

Geld verdienen met crypto gaat niet vanzelf. Daar moet je het nodige werk voor verzetten. Zo moet je bijvoorbeeld de markt in de gaten houden om op tijd te kopen en te verkopen. Om maar een voorbeeld te noemen.

Daarnaast is het belangrijk dat je alle zaken met betrekking tot je investeringen goed bijhoudt. Het is dus niet zo dat je lekker achterover kan gaan leunen. Het is juist de bedoeling dat je er de nodige tijd en het benodigde werk in steekt om te zorgen dat je ook echt gaat verdienen. Wanneer je dit doet vergroot je je kansen.

Onderzoek doen maakt het verschil

Geld verdienen met crypto betekent dus dat je veel werk moet verzetten. Een belangrijk deel van dat werk is het doen van onderzoek. Daarmee kan je het verschil echt maken. Het gaat niet alleen om inzichten in de cryptomunten zelf.

Ook moet je bijvoorbeeld goed op de hoogte zijn van hoe de markt eruitziet. Daarnaast is het belangrijk om het nieuws te volgen. Het is slim om te beginnen met het volgen van een cursus of een workshop bij een specialist. Dit is de manier waarop je de basisbeginselen van de markt onder de knie krijgt.

Houd een kritische blik

Het is belangrijk om een kritische blik te behouden wanneer je aan de slag gaat met crypto. Het is natuurlijk goed om onderzoek te doen, maar dat betekent niet dat alles wat je vindt ook klopt. Bekijk welke bronnen online de moeite waard zijn.

Op een forum of social media kan iedereen zomaar wat roepen. Het is belangrijk om de tips eruit te halen die ook echt van specialisten komen. Dit maakt de kans dat je echt geld gaat verdienen met crypto wel direct ook een stuk groter. Neem niet elke gouden tip dus zomaar direct aan.

Er worden vrij vaak onjuiste dingen gedeeld over crypto’s en NFT’s. Dat betekent dus ook dat je heel gemakkelijk in de val kan lopen en je geld kunt kwijt raken. Terwijl je juist op zoek was naar manieren om geld te verdienen ermee.

Richt je daarom op enkele echte experts en houd het daar dan gewoon bij. Wanneer je het zo aanpakt, dan is de kans dat je met de tips ook echt meer rendement behaalt een stuk groter. Hoe verder je komt, hoe gemakkelijker het ook te herkennen wordt om de foute informatie en tips eruit te vissen.

Let op de lange termijn

Geld verdienen met crypto gebeurt niet altijd snel. Vaak is het juist zo dat je het geduld moet bewaren en het nodige werk moet willen verzetten. Dit is niet zo vreemd, want bij de meeste vormen van beleggen geldt dat geduld een schone zaak is.

De koersen kunnen zo nu en dan ook gewoon dalen. Dan moet je juist durven wachten, tot de markt weer aantrekt. Wanneer je het vermogen hebt om de kalmte te bewaren, dan zal je zien dat de kansen vanzelf voorbij komen voor jou. Zo haal je er dan leuke winsten uit.

Leer alles over het handelen

Voor veel mensen draait geld verdienen met crypto misschien alleen maar om een goede munt vinden, die kopen en als de prijs gestegen is weer verkopen. Wanneer je echter echt succesvol wilt zijn, ook op de lange termijn, dan is een andere aanpak gewenst.

Dan is het slim om ook te kijken naar de zaken die betrekking hebben op de manier van handelen en hoe het systeem werkt. Hoe beter je dit door hebt, hoe groter je kansen op een goed rendement. Leer meer over de mensen achter de munten waarin je investeert bijvoorbeeld. Dit leert je om kansen te herkennen.

Wat is een cryptomunt echt waard?

Het is ook altijd slim om je te verdiepen in de echte waarde van een munt. Er zijn allerlei trucs die slimme handelaren kunnen toepassen om de waarde tijdelijk kunstmatig op te voeren of juist te drukken. Wanneer je denkt aan het investeren in crypto’s, dan wil je natuurlijk niet met dit soort zaken geconfronteerd worden.

Het is dus altijd slim om even te bekijken of de waarde die aan een munt gegeven wordt op een bepaald moment ook overeenkomt met de waarde die de munt zou moeten hebben. Zo voorkom je dat je in een val trapt.

Keuze van een broker

Geld verdienen met crypto draait om veel meer dan alleen stijgende koersen. Het draait bijvoorbeeld ook om lage kosten. In dat opzicht kan het slim zijn om de tijd te nemen en de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.

Daaruit kan je dan bijvoorbeeld filteren waar de kosten het laagst zijn. Dit kan je dan weer helpen om je rendement net wat hoger te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon fijn om met een goede broker te werken. Je bent er dan zeker van dat alles goed geregeld en verzorgd is. Dat is uiteindelijk wat echt telt.

Lees ook: De 11 beste crypto brokers van Nederland >>

Wees er op tijd bij

Geld verdienen met crypto is altijd mogelijk. Het is alleen wel net zoals met alle vormen van investeren. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter dit ook voor je is. Zo kan je namelijk zorgen dat je net wat meer uit je mogelijkheden haalt. Het is fijn om bijvoorbeeld te kunnen profiteren op de lange termijn.

Dit gaat voorbij de bekende pieken en dalen. Het is juist zo dat je op de lange termijn uiteindelijk bij veel cryptomunten een stabiele stijging kan zien. In dat opzicht is het dus altijd aan te raden om al vroeg het vermogen dat je beschikbaar hebt in te zetten om te investeren in crypto.

Is geld verdienen met Crypto makkelijk?

Door de verhalen die je hoort en ziet, kan het idee ontstaan dat geld verdienen met crypto een manier is om slapend rijk te worden. Dit is echter niet het geval. Het is niet zo dat je zware lichamelijke arbeid moet verrichten.

Het is echter wel zo dat je er bijna voortdurend mee bezig moet zijn. Er zijn veel factoren die een rol spelen in wat je precies verdient aan je crypto-investeringen. Denk alleen al aan het juiste moment van aankopen en verkopen. Dat betekent dus eigenlijk ook dat het allemaal wat minder makkelijk is dan het lijkt.

Wanneer je kijkt naar de tips zoals die hiervoor gegeven zijn, dan kan je al zien wat je allemaal moet doen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om veel tijd aan onderzoek te besteden. Ook moet je voortdurend bovenop het nieuws zitten.

Daarnaast moet je je verdiepen in de mensen achter de cryptocurrencies en de verschillende brokers. Wanneer je dit allemaal bij elkaar neemt, dan zit er dus toch ook wel behoorlijk wat werk in om geld te verdienen met crypto. Dat maakt het echter niet minder aantrekkelijk.

Kan je rijk worden met het investeren in cryptocurrency?

Hoewel geld verdienen met crypto wel het nodige werk vergt, is het ook zo dat het veel kan opleveren. Daarvan zijn de verhalen natuurlijk inmiddels wel ruimschoots bekend. Sommige mensen durfden het aan om in 2009 al voor enkele centen Bitcoin te kopen.

Die mensen zijn nu ruimschoots miljonair. Dat soort mogelijkheden liggen er nog altijd. Al komt daar natuurlijk ook wel een beetje geluk bij kijken. Dat neemt niet weg dat je door goed en handig te investeren zeker ook rijk kan worden.

Het is belangrijk om serieus in het investeren te zijn. Geld verdienen met crypto doe je door een goede aanpak en strategie te kiezen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste broker kiest en dat je slim handelt.

Door op zoek te gaan naar de juiste munten en het juiste moment te kiezen, kan je er dan uiteindelijk hele forse rendementen uit halen. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar dat neemt niet weg dat er wel voldoende kansen zijn om toch rijk te worden met het investeren in cryptocurrency.

Top 10 cryptomunten

Wil je geld verdienen met crypto? Dan is het belangrijk dat je weet welke munten kansen bieden voor jou. Om je daarbij te helpen vind je op deze plek een top 10 van cryptomunten die op dit moment de moeite waard zijn om je geld in te steken. Daarmee maak je dus direct een vliegende start.

1. Bitcoin (BTC)

Wil je gaan investeren in crypto, dan denk je altijd het eerst aan Bitcoin. Dit is nog altijd één van de meest aantrekkelijke opties. De munt mag dan al hoge pieken hebben bereikt, maar de rek is er nog niet uit.

Dit komt ook doordat Bitcoin net wat breder in de maatschappij wordt dan de andere crypto’s. Daarnaast is het ook zo dat de mensen achter Bitcoin er veel meer in zien dan alleen een leuk product om in te investeren.

Het is juist zo dat er ook idealistische doelen achter zitten met betrekking tot het veranderen van de betaalmarkt. Dat kan het investeren ook aantrekkelijk maken.

De koers van Bitcoin schommelt al jaren. Je kan dus momenten hebben waarop de waarde sterk stijgt en een recordhoogte bereikt. Daarna kan echter ook weer verval intreden. Op de juiste momenten kopen en verkopen is dus ook van waarde.

Dit kan je zelfs meerdere keren herhalen. Zo kan je dus op regelmatige basis verdienen aan de coin als je het goed aanpakt. Tel daarbij op dat de prognoses voor deze cryptomunt nog altijd behoorlijk positief zijn. Dit maakt het voor allerlei soorten beleggers een interessante optie. Het is aan te raden om je hierin te verdiepen en te bekijken wat je mogelijkheden zijn.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum is net als Bitcoin al vele jaren populair. Het is nog altijd mogelijk om goede successen te behalen als je erin gaat beleggen. Wat vooral interessant is, is dat de munt en de blockchain waarop deze gebaseerd is zich steeds blijven ontwikkelen.

Daardoor blijft het dus ook actueel om ermee aan de slag te gaan. De waarde blijft daardoor wat stabieler, ook al is die wat lager dan bij de grote concurrent.

Dat neemt niet weg dat verschillende beleggers er al grote successen mee hebben geboekt. Die kansen om eraan te verdienen liggen er nog altijd. Het blijft volgens experts een goede koop.

Wanneer je kijkt naar de koers van Ethereum, dan zie je die soms wat stijgen en soms wat dalen. Deze munt heeft vooral veel te maken met nieuwsberichten en actualiteiten. Het is belangrijk dat je beseft dat de pieken en dalen elkaar blijven volgen.

Steeds wanneer er een nieuwe innovatie wordt doorgevoerd, is er flink aan te verdienen. Om dan vervolgens weer wat te verliezen wanneer iedereen er weer aan gewend is.

Ook voor de komende jaren wordt deze ontwikkeling van de koers verwacht door de kenners van de markt. Houd dus vooral het nieuws goed in de gaten als je voor Ethereum kiest.

3. Cardano (ADA)

Een altcoin kan ook een goede optie zijn als het om geld verdienen met crypto gaat. Het is belangrijk om dan wel een altcoin te kiezen die zichzelf al bewezen heeft. Cardano is daar een goed voorbeeld van.

Dat deze cryptomunten het goed doet is misschien niet zo vreemd. Het heeft namelijk het nodige te danken aan Ethereum. Daar waren de ontwikkelaars in het verleden namelijk actief.

Daarna besloten ze hun eigen cryptomunt te ontwikkelen in de vorm van Cardano. Deze is dan ook gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit moet de cryptomunt beter bruikbaar maken.

Daarnaast is het zo dat Cardano nooit af is. Er is altijd wel een bepaalde mate van ontwikkeling gaande. Het is bijvoorbeeld zo dat het team zich momenteel sterk richt op het nog beter mogelijk maken van Cardano als betaalmiddel.

Dit heeft wel veel tijd nodig. Een belangrijk voordeel dat deze munt biedt, is dat het duurzamer is omdat minder energie wordt verbruikt. Juist voor investeerders zijn dit soort zaken tegenwoordig belangrijk.

Dit kan bepalen of een bedrijf of munt succes zal hebben of niet. In dat opzicht is het dus ook niet vreemd dat Cardano tot de topkeuzes van dit moment behoort.

4. Solana (SOL)

Ook jonge munten kunnen interessant zijn als je geld wilt verdienen met crypto. Solana werd in 2020 op de markt geïntroduceerd. Al snel behoorde het tot de meest succesvolle munten op de markt en twee jaar later is het zelfs één van de beste munten om in te investeren.

Dat is ook te danken aan het feit dat Solana met meer bezig is dan alleen een investeringsobject zijn. Het is bijvoorbeeld ook zo dat de blockchain te gebruiken is voor apps en smart contracts. Dit is de moderne manier van gebruiken van een blockchain zoals je dat bij meer coins ziet.

Het team achter deze munt pakt de zaken op een eigen manier aan. Die wijkt dan ook af van die van de meeste concurrenten op deze lijst. Het is makkelijker mogelijk om de munt te schalen.

Daarnaast ligt de snelheid waarmee de transacties worden verwerkt ook een stuk hoger. Dit zijn allemaal zaken die op het wensenlijstje van cryptospecialisten stonden. De capaciteit van de blockchain van Solana is ook heel groot.

Dat is fijn, want daarmee kan je de kosten beperken. Wil je geld verdienen met crypto, dan is het vooruitzicht van lage kosten altijd aantrekkelijk. Dit maakt deze munt dus één van de toppers.

5. Terra Luna Classic ( LUNC)

Sommige munten zijn er gewoon op het juiste moment. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het om Terra Luna Classic gaat. Nog niet zo lang geleden zou dit niet één van de opties zijn als je op zoek was naar manieren om geld te verdienen met crypto.

Dat is ineens echter helemaal veranderd. De munt is volledig omarmd door de beleggersmarkt en is juist één van de weinige spelers op de markt die wel een stijging kan laten zien. Dit is interessant, want dat maakt het dus juist op dit moment ook zo aantrekkelijk om erin te investeren.

Wat vooral interessant is, is dat de prijs nog heel erg laag is. Dat maakt het dus heel gemakkelijk mogelijk om er een goed rendement uit te halen. Met een prijs die nog lager dan een dollarcent ligt, kan je dus bij de meest geringe stijging al een flinke winst boeken.

Wanneer je maar een kleine voorraad van deze coin in bezit heeft, kan dat al grote positieve gevolgen hebben voor je vermogen. Het is daarom wel ook zo dat je juist bij deze cryptocurrency heel sterk moet leunen op de actualiteiten. Dit is wat het verschil tussen winst en verlies kan maken.

6. Apecoin (APE)

Geld verdienen met crypto kan je doen door in te zetten op nieuwe cryptocurrency en nieuwe technieken. Apecoin is daar een voorbeeld van. Deze munt behoorde binnen een week na de introductie al internationaal tot de top 100 cryptomunten.

Het is sindsdien bovendien ook nog eens zo geweest dat de waarde alleen maar verder toenam. Dat betekent dus dat dit nog een ouderwets succesverhaal is.

Investeerders die al vroeg durfden in te zetten, hebben nu een leuk vermogen te pakken omdat Apecoin zo sterk in waarde gestegen is. Ook is het nog altijd zo dat er kansen liggen voor investeerders in deze munt. ]

De waarde is nog niet tot recordhoogte gestegen, waardoor veel mensen nog altijd de mogelijkheid hebben om in te stappen. Ook is het zo dat veel specialisten voorspellen dat de koers alleen maar zal stijgen. Dat komt onder andere doordat er in de wereld van NFT’s veel te gebeuren staat.

De raakvlakken die het daarmee heeft, spelen daarom in het voordeel van de koersontwikkeling van deze coin. Daar kan je als investeerder dus ook je rendement uit halen. Dit kan ook in de honderden procenten gaan lopen als de ontwikkeling die voorspeld wordt zich echt doorzet.

7. Ripple (XRP)

Ripple is juist al wat langer op de markt. En straalt op deze wijze vertrouwen uit waardoor je hiermee zeker geld kan verdienen. De munt is vooral gericht op het verbeteren van de internationale betaalmarkt. Dit is een opvallende insteek, want de meeste teams achter cryptomunten willen de betaalsystemen juist vervangen.

Ripple ziet er juist meer in om samenwerkingen aan te gaan. Daardoor zijn ook al verschillende banken, creditcardmaatschappijen en verzekeraars met het team achter Ripple in zee gegaan. Ook interessant is dat Ripple geen blockchain, maar een eigen platform gebruikt. Dit kan net dat onderscheidend vermogen bieden dat nodig is.

Wat je mag verwachten van Ripple hangt van veel zaken af. In de eerste plaats heeft dit team met rechtszaken te maken. Die moeten natuurlijk wel positief afgesloten worden. Is dat echter het geval, dan zal geld verdienen met deze crypto gemakkelijker worden.

Bedenk je eens wat dit nieuws met de koers van deze coin zou kunnen doen. Deze altcoin zou dus heel snel kunnen stijgen, maar ook flink kunnen verliezen.

Het hangt af van de mogelijkheden die je hebt wat je moet doen. Bovendien kan het fijn zijn wanneer je beschikt over stalen zenuwen. Die zou je nodig kunnen hebben om te verdienen.

8. The Sandbox (SAND)

Nog een nieuwkomer op de markt is The Sandbox. Zoals gezegd is geld verdienen met crypto goed mogelijk wanneer je kijkt naar wat nieuwe munten te bieden hebben. De ontwikkeling van The Sandbox is namelijk opvallend.

Deze altcoin lijkt namelijk vooral in de smaak te vallen bij daytraders. Die waren er al op de cryptomarkt, maar in mindere mate dan bijvoorbeeld op de markt voor aandelen.

Deze cryptomunt is echter heel geschikt om op die wijze verhandeld te worden. In dat opzicht is het dus direct al anders dan een strategie als HODL die vaak wordt geprezen als het om cryptocurrencies gaat.

De verwachtingen voor The Sandbox liggen wat uit elkaar. Sommige kenners verwachten dat geld verdienen met deze crypto geen probleem zou moeten zijn. Anderen zij wat gereserveerder. Dit hangt bijvoorbeeld af van hoe en hoe snel de metaverse zich zal ontwikkelen.

Daarnaast heeft deze coin ook wat raakvlakken met NFT’s. Ook over die markt valt nog maar beperkt te speculeren. Het is slim om te bekijken in welke opzichten je kan zorgen dat je toch het beste uit je mogelijkheden haalt. Bijvoorbeeld door snel te kopen en verkopen, zoals day traders dat normaal gesproken doen. Dit zou het nodige kunnen opleveren.

9. Loopring (LRC)

Loopring is ook een cryptocurrency die iets nieuws biedt. Zo kan er op dit platform gewisseld worden tussen verschillende soorten munten. Dat komt doordat smart contracts op dit platform heel belangrijk zijn.

Voor de lange termijn kan deze munt een goede keuze zijn, doordat deze aanbieder iets geheel nieuws te bieden heeft. Op de blockchain heeft Loopring ook een eigen coin. Die is vooral bedoeld om het netwerk sterk en stabiel te houden.

Staken is met deze coin dus ook net wat aantrekkelijker. Dit kan een ander verdienmodel zijn dan alleen simpelweg het traden van de crypto. Het is belangrijk om dit mee te laten wegen in je beslissing.

De ontwikkeling van de koers van Loopring wordt door de meeste mensen als positief gezien. De prijs van de altcoin kan weleens heel snel naar hele grote hoogten stijgen. Daar komt bij dat juist bij een strategie voor de lange termijn alleen maar nog meer te verdienen zal zijn.

Wie dus in staat is om nu te kopen en Loopring enkele jaren vast te houden. Kan misschien weleens heel veel gaan verdienen met crypto. Dat komt doordat de munt nu nog jong is en de techniek misschien nog niet volledig begrepen wordt. De voordelen moeten bij velen nog duidelijk worden. Vroeg instappen kan dus een hele slimme zet zijn.

10. Polkadot (DOT)

Polkadot is één van die cryptomunten die hoog op de lijst staat omdat deze zo afwijkt van andere soorten. Dat komt omdat het zich op ketens richt. Dat is dus een hele andere insteek dan de andere munten.

Netwerken, vooral de openbare soorten, zijn met Polkadot wat gemakkelijker onderling te verbinden. Dat maakt de communicatie en het verkeer tussen netwerken ook wat gemakkelijker.

Dit is weer één van de nieuwe mogelijkheden die op blockchain gebaseerd is. Juist die vernieuwing is altijd interessant als het om geld verdienen met crypto gaat. Dit kan je dus veel opleveren bij een goede aanpak.

Het is natuurlijk wel zo dat Polkadot een bepaalde mate van technische kennis vergt. Dit kan sommige beleggers er misschien van weerhouden om ermee aan de slag te gaan. Dat neemt niet weg dat Polkadot een grote toekomst heeft en dat het voor beleggers ook heel interessant kan zijn om erin te stappen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om onderdeel van het beslissingsorgaan van de coin te worden wanneer je eigenaar van een deel van de munten bent. Dit maakt dat je dus ook echt invloed op de ontwikkelingen krijgt. Het kan heel interessant zijn om je daar dus in te verdiepen.

Samenvatting

Geld verdienen met crypto betekent dat je digitale munten aankoopt om ze vervolgens te verkopen voor een hogere prijs. Het is dan wel belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de manier waarop cryptomunten aan hun waarde komen.

Denk aan het spel van vraag en aanbod en de schaarste. Ook is het belangrijk om goed in de gaten te houden wat de toekomst van cryptocurrency is. Daaruit kan je afleiden wat de goede mogelijkheden zijn die er liggen. Munten die zich op energiezuinigheid richten of munten die een rol in het betalingsverkeer kunnen spelen bijvoorbeeld.

Crypto wordt steeds vaker gezien als middel om te investeren of als middel om te betalen. Daardoor wordt de markt ook stabieler. Het opkomen van zogenaamde stablecoins die verbonden zijn met bijvoorbeeld de Euro of Dollar speelt daar ook een rol in.

Dit maakt de kans dat crypto definitief een rol krijgt als betaalmiddel wel ook wat groter. Het is alleen nog niet goed aan te geven welke cryptomunt de grote speler zal worden. Geld verdienen met traden zal de komende tijd nog altijd de beste optie zijn die je hebt. Daar haal je mogelijk al snel goede rendementen uit.

Wil je je kansen op geld verdienen met crypto wat vergroten? Dan is het slim om enkele tips mee te nemen. Schrijf je bijvoorbeeld in bij meerdere brokers. Zo spreid je je risico’s. Verdiep je daarnaast ook goed in die potentiële risico’s.

Zo weet je waar je aan begint. Verdiep je ook in alle andere zaken die met crypto te maken hebben. Steek er veel tijd in en doe goed onderzoek naar alle verschillende kanten van de markt.

Wees wel kritisch bij dat onderzoek en geloof niet elke tip die je bijvoorbeeld op social media tegenkomt. Verdiep je ook in zaken zoals kosten en dergelijke.

Het is belangrijk om goed te beseffen hoe de cryptowereld werkt. Dit omdat het niet de manier is om slapend rijk te worden. Het is juist zo dat je er veel tijd en werk in moet steken om het goed aan te pakken.

Je moet met allerlei verschillende zaken bezig zijn. Dit betekent dus dat je niet zomaar even in de markt kan stappen. Wel is het zo dat je flink kan verdienen wanneer je alles goed aanpakt.

Dan is er dus ook een leuk rendement uit te halen. Munten als Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple, The Sandbox, Solana en Polkadot kunnen hele interessante keuzes zijn als je wilt verdienen.

Cryptocurrency beginnerscursus volgen

Wil je de kans op geld verdienen met crypto voor jezelf wat vergroten? Dan zijn daar wel wat middelen voor. Zo kan je de stappen en tips uit dit artikel stap-voor-stap gaan toepassen. Ook is het slim om je zelf meer educatie te geven, want er valt natuurlijk heel veel te leren in de cryptowereld.

Dat kan je doen door een crypto beginnerscursus te volgen. Als het gaat om het handelen in crypto, dan is de Money Mastery (Crypto Masterclass) van AllesOverCrypto aan te raden als cursus.

Je leert hierin van A tot Z de stappen om succesvol te gaan starten met crypto. Inclusief waardevolle community, signalen, experts en extra’s waardoor je altijd toegang hebt tot de nieuwtjes binnen de cryptomarkt.

Volg hier de gratis exclusieve online Bitcoin training >>

Wil je je meer verdiepen in NFT’s? Dan is NFT Secrets van Mitchel van Duuren een goede cursus voor beginners waar je veel aan kan hebben. Je leert hierin stapsgewijs doormiddel van video’s hoe je succesvol kunt gaan starten binnen de NFT wereld.

Ook bij deze cursus krijg je toegang tot een hele waardevolle community met allemaal gelijkgestemden. Hierin worden dagelijks allerlei topics gedeeld en je kan er altijd terecht met al jouw vragen.

Je zou ze natuurlijk ook gewoon allebei kunnen volgen. Beide markten kennen wat gelijkenissen en overloop waardoor het handig is van beide markten meer te weten en jezelf zo staande te houden.

En zoals je misschien zelf ook al weet staat de NFT markt nog in de kinderschoenen en dan kan je er maar beter vroeg bij zijn. Sowieso is het aan te raden voor beide eerst de gratis training te volgen. Zo heb je direct een goed beeld van wat je kan verwachten.

Volg hier de gratis exclusieve online NFT training >>

Wil je eerst meer weten over de Money Mastery (Crypto Masterclass)? Lees dan zeker onze uitgebreide Money Mastery review >>

En om meer te weten te komen over de NFT Secrets cursus lees je onze uitgebreide NFT Secrets review >>

Meest gestelde vragen

Tot slot volgen hier nog enkele vragen die op ieders lippen branden. Zo kan je er zeker van zijn dat je dus ook echt alles weet wat je wilt weten.

Kan je nog verdienen aan Bitcoin?

Dat kan zeker. De koers vertoont pieken en dalen. Wie het slim aanpakt kan dus zeker ook een leuk rendement halen uit een investering in Bitcoin. Wel is het zo dat ook andere cryptomunten heel interessant kunnen zijn als optie.

Kan je snel verdienen met crypto?

Wanneer je geluk hebt en precies de juiste munt uitkiest die kort na jouw aankoop een gigantische koersstijging doormaakt wel. In de meeste gevallen zal je echter wat meer geduld moeten hebben en een beleggingsstrategie voor de lange termijn moeten volgen.

Waarom stijgt de waarde van crypto?

Dit komt door vraag en aanbod. Er zit een maximum aan het aantal coins in omloop. Terwijl er geen echte grens aan de vraag zit. Hoe groter het verschil tussen vraag en aanbod, hoe hoger de waarde wordt.

Kan je in verschillende cryptocurrencies investeren?

Dit is zelfs aan te raden. Je moet je kansen spreiden als je gaat beleggen. Dat geldt ook voor geld verdienen met crypto. Pas wel op, want verschillende crypto’s kopen betekent ook dat je verschillende wallets nodig hebt om ze op te slaan.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Chris
Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *