De Beste Cryptomunten Van 2024/2025?

Ontdek het in onze top 14!

Gemiddelde leestijd: 71 minuten
beste cryptomunten 2024 linker zijkant

De kans is ontzettend groot dat jij ook van plan bent om te gaan beleggen in de cryptomarkt en zo wilt gaan investeren in de beste cryptomunten van 2024.

Er wordt tegenwoordig veel geïnvesteerd in cryptomunten. Dat komt niet alleen doordat er veel aanbod is, maar ook doordat elke munt een eigen pad volgt. De investering kan dus voor veel verschillende beleggers interessant zijn.

Munten kunnen snel in waarde stijgen vanwege de toepassing ervan. Daardoor is er dan ook flink aan te verdienen. Wie hier ook in geïnteresseerd is, wil natuurlijk weten wat de beste cryptomunten voor 2024/2025 zijn.

Wanneer je daar inzicht in hebt, dan kan je direct je slag slaan. De kans dat je er een goed bedrag aan overhoudt wordt dan al direct wat groter. Wil je graag beleggen in cryptocurrency dan is het noodzakelijk om goed na te denken over de vraag welke (nieuwe) cryptomunten je eigenlijk wilt hebben.

Dan moet je naar meerdere factoren kijken. Het is belangrijk om te weten welke cryptomunten al flink in waarde gestegen zijn. Daarbij kijk je ook naar de toekomstplannen. Wanneer een munt een goede kans maakt om verder te stijgen in waarde, dan is het aantrekkelijk om daar je geld in te steken.

Juist omdat het aanbod zo groot is, is het ook belangrijk om niet alleen naar de bekende coins te kijken. Er zijn ook munten in opkomst die je nu heel voordelig kunt krijgen, maar die je veel kunnen opleveren. Voldoende kennis verzamelen is dus ook een belangrijke factor.

Ben je van plan om je te richten op de cryptomunten waar je op dit moment kansrijk mee bent? Dan is het belangrijk om te weten welke munten dat zijn. En ga je juist voor de lange termijn of ben jij iemand die graag belegt voor de korte termijn en volop bezig bent met daytraden of swingtraden?

Aan de hand van goede analyses is te bepalen welke coins een grote toekomst voor zich hebben. Door de tijd te nemen om je daarin te verdiepen, kan je veel voordeel eruit halen. Het is daarbij ook belangrijk om te bekijken wat er verder allemaal komt kijken bij het beleggen in crypto.

Naast het uitkiezen van de juiste munt moet je bijvoorbeeld ook de juiste broker/exchange zien te vinden. Dit speelt allemaal een rol. Zo maak je de kans op winst groter. Daarom hebben wij in dit artikel alles op een rijtje gezet voor je om een juiste keuze te kunnen maken tot het samenstellen van de beste cryptomunten voor 2024/2025 om in te investeren.

Met deze handige informatie wordt het al een stuk makkelijker voor je om een portfolio met de crypto parels voor 2024/2025 samen te stellen.

Lees hieronder snel verder!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Wat zijn cryptomunten eigenlijk?

Wil je inzicht krijgen in de beste cryptomunten voor 2024/2025? Dan is het wel van grote waarde om te weten wat cryptomunten eigenlijk zijn. Misschien heb je er al veel over gehoord, maar weet je nog niet precies wat er nu mee bedoeld wordt. Cryptomunten bestaan al veel langer dan je misschien denkt.

Al in de jaren tachtig en negentig van de twintigste eeuw werd ermee geëxperimenteerd. In 2008 werd echter Bitcoin geïntroduceerd. Dit was het moment waarop cryptomunten echt een rol kregen in de maatschappij. Bitcoin zelf is inmiddels het voorbeeld voor alle munten als het gaat om succes.

Cryptomunten zoals Bitcoin zijn in de eerste plaats betaalmiddelen in digitale vorm. Daarvoor wordt een online netwerk dat de blockchain wordt genoemd gebruikt. Dit netwerk is decentraal, zodat er geen derde partij als beheerder kan optreden.

Er is dus geen bank of overheid die de distributie in handen heeft. De gebruikers die op het netwerk actief zijn, zorgen zelf dat alle transacties op de juiste manier verlopen. Er is geen baas aan te wijzen.

Naast het gebruik als betaalmiddel, is het inmiddels zo dat dat cryptomunten en blockchaintechnologie inmiddels ook allerlei andere toepassingen kennen. Dat is ook de reden waarom investeren zo aantrekkelijk is.

Blockchaintechnologie uitgelegd

Wil je beter begrijpen waarom sommige coins tot de beste cryptomunten voor 2024/2025 worden gerekend? Dan is het belangrijk om de blockchaintechnologie uit te leggen. Deze technologie vormt namelijk de basis.

Het is het best te omschrijven als een soort digitaal grootboek waarin informatie en transacties van een coin worden verzameld. Alles wordt hier opgeslagen door de gebruikers op het netwerk zelf.

Alles wordt zo samen gedaan. De computers zitten dus allemaal in het netwerk van de blockchain en worden allemaal betrokken bij aanpassingen. Zo is alles ook altijd voor iedereen goed duidelijk.

Het netwerk van computers is belangrijk om de informatie op de blockchain te verwerken en goed te keuren. De informatie is door dit systeem niet te manipuleren. Cryptomunten zijn daardoor dus ook veel minder fraudegevoelig dan andere systemen.

Iedereen in het netwerk is dan ook gelijk. Je kunt niet eigenhandig de regels van de blockchain veranderen. Zaken zoals het aantal munten en transacties staan gewoon vast. Dat is bij andere betaalmiddelen natuurlijk wel anders.

Een centrale bank kan dan gewoon meer biljetten drukken als ze dat willen. Op de blockchain blijven alle transacties altijd openbaar en zijn ze altijd te bekijken. Alle gebruikers kunnen dit dus controleren.

Bekende cryptomunten op de markt

Nu je weet hoe het zit met cryptomunten en blockchain, is het ook belangrijk om daar eens wat voorbeelden uit de praktijk bij te halen. Zo krijg je een beter beeld van waar het nu eigenlijk over gaat. In de eerste plaats denk je dan natuurlijk aan Bitcoin. Zelfs voor iemand die nog nooit met cryptomunten heeft gewerkt is dit een bekende naam.

Alleen al omdat het zo vaak in het nieuws is geweest. Voor velen is dit het echte begin van de wereld van crypto. Mede door Bitcoin is het ook zo dat er niet alleen mee betaald wordt, maar dat het ook aantrekkelijk kan zijn om te investeren.

Bitcoin is zo bekend geworden, dat deze bijna als een eigen munt op zich wordt gezien. Daarom worden alle andere cryptomunten ook wel aangeduid met de term altcoin. Dit betekent dat het een alternatief is voor bitcoin.

Ook daar zitten inmiddels wel enkele bekende tussen, zoals Ethereum, Litecoin en Dogecoin. Dit zijn munten die om verschillende redenen ook behoorlijk succesvol zijn op de markt.

Daar is dus ook goed aan te verdienen. Wat echter de beste cryptomunten zijn om in te investeren, kan je leren door verder te lezen. Zo weet je precies waar de kansen liggen.

Manieren om te verdienen aan cryptomunten

Als het gaat om de beste cryptomunten van 2024/2025, dan gaat het natuurlijk om de munten waaraan je kan verdienen. Dit kan op verschillende manieren. De manier die het meest aantrekkelijk is, is het traden. Dit is eigenlijk gewoon de klassieke vorm van beleggen, maar dan met cryptomunten.

Je koopt ze voor een prijs en verkoopt ze weer wanneer ze meer waard zijn. Dit is de wijze waarop de meeste beleggers geld verdienen aan de investeringen die ze doen. Dit is overigens niet de enige manier waarop je geld kan verdienen met crypto.

Een andere optie die je hebt is cryptomunten minen. Dit betekent dat je de rekenkracht van je computers inzet om nieuwe cryptomunten van een bepaalde soort te scheppen. Een andere vorm van verdienen is staking.

Dit is eigenlijk het sparen van je cryptomunten om zo rente te ontvangen. Daarnaast kan je aan de slag met masternodes. Dit is echter een wat meer ingewikkelde methode die voor specialisten bedoeld is.

Wanneer je dus kijkt naar wat je allemaal met een cryptomunt kan, dan is het zo dat je veel opties hebt om eraan te verdienen. Dat neemt niet weg dat de meeste mensen voor traden zullen kiezen en dit wat extra uitleg behoeft.

Kopen van cryptomunten

Als je op zoek gaat naar de pareltjes voor 2024/2025, dan moet je eerst bekijken hoe je kan zorgen dat het je iets oplevert. Als je gaat traden, dan moet je eerst voor een slimme koop gaan.

Dat betekent dus dat je voor coins gaat waarvan de prijs nu lager is dan de verwachting. Dit betekent dus niet dat je goedkoop hoeft in te kopen. Je moet alleen wel zeker zijn dat de munt meer waard wordt dan deze nu is.

Ook wanneer het al een grote waarde vertegenwoordigt. Natuurlijk zijn voordelige munten wel het meest aantrekkelijk. Het kopen doe je bij een zogenaamde exchange.

Bij deze exchange schrijf je je in door een account aan te maken. De meeste aanbieders zijn gratis. Je hoeft dus geen abonnement of iets dergelijks af te sluiten. Je kunt nu heel simpel verschillende cryptomunten aankopen. Wat het precieze aanbod is, verschilt per exchange.

Het is belangrijk om geld op je account te zetten zodat je direct een aankoop kan doen. Geld storten op je account kan op vele manieren, bijvoorbeeld met iDeal. De exchange biedt jou vaak ook een zogenaamde wallet.

Dat is een soort digitale portemonnee waarin je je munten kan opslaan. Nog veiliger is het wanneer je een eigen hardware wallet koopt. Zo zijn ze echt beschermd.

Verkopen van cryptomunten

Wil je verdienen aan je voorraad cryptomunten? Dan zal je ze moeten verkopen. Dat doe je wanneer de waarde hoger is dan je aankoopwaarde. Wel is het belangrijk om te weten dat de koers zich net even anders ontwikkelt dan die van bijvoorbeeld aandelen.

De koers van cryptomunten is veel bewegelijker. Dit noemen ze een volatiele koers. Hoge pieken en diepe dalen kunnen elkaar snel opvlogen. Dat betekent dus ook dat het juiste moment van kopen en verkopen belangrijk is.

Je hoeft niet 24/7 ermee bezig te zijn, maar je kan ook niet zomaar achterover leunen en afwachten. Houd goed in de gaten hoe de koers zich ontwikkelt en sla toe.

Om er zeker van te zijn dat je succes kan hebben met de verkoop, is het slim om een strategie te volgen. Daarbij kan je voor de korte termijn gaan, in de vorm van daytraden. Dit is echter behoorlijk lastig. Daarom is het beter om voor de lange termijn te kiezen.

Wanneer je dus naar de beste cryptomunten kijkt, dan kijk je naar de munten die op de lange termijn meer waard zullen zijn. Het vergt wel het nodige geduld.

De koers zal immers schommelen en dit kan je soms onzeker maken. In dat opzicht is het dus wel fijn om een gemiddelde stijging te zien. Over het algemeen is het risico op lange termijn wat lager.

Wat zijn goede brokers?

Wil je zeker zijn dat je de beste cryptomunten koopt? Dan moet je eerst op zoek naar een goede broker. Er zijn heel veel brokers op de markt actief. Het is daarom zaak om te bepalen hoe je de beste eruit kiest.

Het is altijd slimmer om met een broker te werken dan dat je bijvoorbeeld op een tweedehandssite of op social media aan de slag gaat. Op die plekken is je veiligheid niet te garanderen zoals dat bij een broker wel kan. Je loopt dan veel minder risico op bijvoorbeeld fraude of diefstal van je munten.

Wil je een goede broker uitkiezen? Dan is Bitvavo altijd een optie. Het is fijn dat je hier in het Nederlands terecht kan. Daarmee wordt het voor een beginnende crypto-investeerder gelijk al wat makkelijker. Ook is het fijn om te weten dat Bitvavo al wat langer op de markt actief is en lage kosten in rekening brengt.

Dit zegt je dat alles hier op een eerlijke manier verloopt. Dat geeft jou wat meer rust. Het is wel belangrijk om goed te leren hoe je door te kopen en verkopen bij deze broker kan verdienen. Zo moet je bijvoorbeeld goed kijken naar de verschillende munten die worden aangeboden. Daar kan je je kansen mee vergroten.

Lees ook: De beste crypto brokers van Nederland en België >>

Wanneer spreek je van een goede cryptomunt?

Hoe vind je nu eigenlijk de beste cryptomunten van 2024/2025? Het is belangrijk om te weten hoe je ene goede munt kan herkennen. Dat vergt vooral het nodige onderzoek naar de munten. Daar zijn verschillende methodes voor. Je kan bijvoorbeeld het nieuws over cryptomunten in het algemeen volgen.

Daarbij kijk je dan ook naar de technische kant van de munten. De technische analyse kan je het best samen met een specialist doen. Een andere vorm van analyse is door te kijken naar de trends van de cryptomunten. Dit kan je iets vertellen over de waardeontwikkeling in de toekomst.

Wil je een goede cryptomunt vinden? Dan komt het er eigenlijk op neer dat deze nu voordelig moet zijn en straks wat meer waard moert zijn. Wanneer je dit een paar keer hebt gedaan, dan merk je ook dat je ervaring in krijgt en beter kan inschatten hoe je moet beleggen in cryptomunten.

Vooral het gevoel voor de juiste timing van kopen en verkopen is iets wat je moet leren door ervaring. Dit zal je helpen om het maximale uit je aankopen te halen. Je moet leren herkennen welke munt nog veel in waarde zal stijgen op de korte of lange termijn. Zo haal je er het rendement uit en verdien je er geld mee.

Het volgen van het crypto nieuws speelt een belangrijke rol. Zie je veel aandacht voor een bepaalde munt en wordt erin geïnvesteerd? Is er een belangrijke innovatie in de blockchain aanstaande bij een bepaalde munt? Kan je binnenkort in een winkelketen of zelfs een heel land met een bepaalde cryptomunt gaan betalen?

Al dit soort zaken spelen een rol in de ontwikkeling van de koers. De munt zal door dit soort zaken alleen maar meer waard worden. Het is belangrijk om hier oog voor te hebben en je kansen te pakken wanneer je ze ziet. Om dit wat gemakkelijker te maken, kan je ook echte specialisten volgen.

Hulp bij het kiezen van cryptomunten

Als je op zoek gaat naar de beste cryptocurrencies, dan is het fijn wanneer je over de juiste informatie beschikt. Het is aan de hand van een aantal vragen goed mogelijk om dit zelf te bepalen.

De vragen die je stelt voordat je cryptomunten gaat uitkiezen helpen je om kritisch te zijn en niet zomaar achter elke hype aan te lopen. Door slim te zijn en na te denken, weet je zeker dat je goed je keuzes hebt overwogen. De volgende vragen zijn altijd belangrijk om te stellen.

Door de onderstaande informatie goed door te nemen kan je alvast een beetje in kaart brengen waarin jij zou kunnen investeren.

Is Bitcoin een interessante cryptomunt voor mij?

Bitcoin is de bekendste cryptomunt op aarde. Dat nieuwkomers daar het eerst naar kijken, is dus eigenlijk ook niet zo gek. Er is zoveel in het nieuws geweest over deze coin. Dat je dit ziet als een goed investering, is niet vreemd.

Het is ook zo dat er nog altijd wel kansen liggen bij deze cryptomunt. Alleen is het wel ook zo dat er inmiddels veel meer goede altcoins op de markt zijn waar je aan kan verdienen. Of Bitcoin dus voor jou een interessante optie is, hangt van allerlei zaken af. Kijk zeker ook naar andere cryptomunten als je gaat beginnen.

Hoe kan je investeren in crypto met een beperkt risico?

Het is voor jou vooral belangrijk dat je verdient aan je investering in cryptomunten. Daarom wil je het liefst alleen maar munten kopen die meer waard worden. Dit is echter natuurlijk lastig, want er zijn ook altijd risico’s. Het is dus ook belangrijk om dat voor ogen te kijken.

Wanneer je een beperkt risico wilt lopen, kan het slim zijn om munten te kopen die weinig kosten. Het risico dat je verliest is dan niet zo heel groot. Wel moet je natuurlijk ook goed onderzoek doen. Ook daarmee beperk je het risico.

Het beste is natuurlijk om altijd een selectie te maken van verschillende munten om zo je risico tijdens het beleggen te verspreiden. Dit is de enige manier waarop je jouw risico onder controle kunt houden.

Hoeveel onderzoek wil je doen

De volgende vraag is hoeveel onderzoek je precies wilt gaan doen voor je beleggingen. Indien je echt alles uit het beleggen wilt halen dan is het noodzakelijk om voldoende onderzoek te verrichten. Zonder het juiste onderzoek ben je niet in staat om de juiste munten te kiezen.

Heb je niet zoveel zin om heel veel onderzoek te doen dan raden wij je aan om te kiezen voor een van de bekendere munten. Voor deze munten kan je namelijk eenvoudig online video’s bekijken die je meer laten zien over de technologie achter de munt.

Heb je daarentegen veel tijd over dan kan je erg veel geld verdienen door op zoek te gaan naar cryptomunten die ondergewaardeerd zijn, ongeacht het antwoord op deze vraag is het noodzakelijk om altijd je eigen onderzoek te doen. Geloof nooit zomaar wat iemand zegt en luister niet alleen naar de zogenaamde experts. Het is namelijk zo dat zij het ook echt niet altijd bij het juiste eind hebben.

Hoeveel moet je in crypto investeren?

Wie zich wil storten op de beste cryptomunten van 2024/2025, moet eerst bepalen met welk bedrag dit gaat gebeuren. Dit is natuurlijk per investeerder wel verschillend. Dit hangt ook af van hoeveel je als mens te besteden hebt.

Een goede manier om te bepalen hoeveel je erin kan steken, is door te bekijken wat je kan missen zonder dat je in problemen komt met je vaste lasten en je dagelijks leven. Geld dat je over hebt, kan je steken in cryptomunten. Eigenlijk kan je al met een paar euro aan de slag gaan. Al is een wat groter bedrag van bijvoorbeeld 1.000 euro wel aan te raden.

Hoe weet je welke munten gaan stijgen?

Zeker weten kan je het nooit als het om cryptomunten gaat. Wel kan je een goed onderbouwde inschatting maken. Je doet immers veel onderzoek naar de verschillende cryptomunten. Aan de hand daarvan is redelijk goed te bepalen welke munt interessant wordt om je geld in te steken.

De informatie uit het nieuws, in combinatie met een technische analyse, is wat je nodig hebt om te bepalen of een munt kansrijk zal zijn of niet. Dit geeft je het beste inzicht in de mogelijkheden op een waardestijging van een cryptomunt.

Wat maakt een cryptomunt interessant?

Wie de beste cryptomunten zoekt, moet weten hoe een munt meer waard kan worden. Of hoe een munt juist zijn waarde kwijtraakt. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met vraag en aanbod. Is er meer vraag dan aanbod? Dan stijgt de waarde.

Dit is niet anders dan bij andere vormen van investeren en beleggen. Daarbij speelt wel mee dat de munt ook enige stabiliteit en belofte moet tonen. Je moet er zeker van zijn dat de munt meer te bieden heeft dan alleen een leuke naam.

Is de munt van waarde in een bepaalde branche? Dan kan dat weleens veel vraag genereren. Unieke munten, met andere functies dan de concurrentie, doen het altijd het best.

Wil je meedoen met een ICO

Een Initial Coin Offering is een goede manier om veel geld te kunnen verdienen. Je zal voor jezelf dan ook goed na moeten gaan of je ook graag in de ICO wilt stappen of niet. Net als bij aandelen is een ICO eigenlijk de eerste keer dat de munt beschikbaar wordt voor het publiek.

Wanneer deze ICO plaatsvindt is het mogelijk om voor een zeer laag bedrag de munt of de token te bemachtigen. Als de koers vervolgens omhoog gaat kan je de munten vaak binnen een korte periode voor veel winst verkopen. De keerzijde is natuurlijk wel dat je niet precies weet welke munten het goed zullen gaan doen en welke niet.

Er zit dan ook gelijk meer risico aan verbonden dan met de reguliere aankoop op de beurs. Wees je hier altijd bewust van als je kiest voor het beleggen in de ICO.

Sta je echt achter je belegging

Het is noodzakelijk dat je echt achter je belegging kunt staan. Indien je niet het idee hebt dat je een goede aankoop hebt gedaan dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Alleen door achter je belegging te staan haal je alles uit jouw investeringen.

Het kan natuurlijk zijn dat je bepaalde cryptomunten hebt gekozen maar dat je door nieuws over de munt het vertrouwen hierin bent verloren. In dit geval is het noodzakelijk om je munten te verkopen.

Het laatste waar je op zit te wachten is namelijk een portefeuille waar je niet achter staat en waarbij je iedere keer weer nerveus wordt als je de koers ziet veranderen.

Waarom investeren in cryptomunten?

Wanneer je weet wat voor jou de beste cryptomunten zijn, dan moet je wel ook iets doen met die informatie. Er ligt dan immers een kans om iets te verdienen. Cryptomunten en blockchaintechnologie worden steeds belangrijker in de wereld.

Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Dat komt ook doordat er steeds meer vormen van gebruik worden ontwikkeld. Daarnaast is er veel innovatie. De techniek wordt steeds sneller en je krijgt ook steeds meer inzichten. Dit draagt er aan bij dat de munten meer waarde krijgen en dus interessanter worden.

Wanneer je dus meer uit je mogelijkheden wilt halen, dan moet je er op deze manier naar kijken. Wanneer je al vroeg kansen ziet, dan kan je er op de lange termijn veel meer aan verdienen. Dit is ook de manier geweest waarop de early adopters hebben verdiend aan Bitcoin.

Zij die al in 2009 investeerden, hebben nu duizenden of miljoenen euro’s verdiend. Ook andere vormen van investeren werken zo. Denk aan de mensen die dertig jaar gelden in de techsector durfden te investeren.

Die hebben nu ook flinke bankrekeningen dankzij de enorme waardestijging. Cryptomunten bieden op dit moment de beste kansen op zulke successen en het behalen van grote winsten.

Is investeren in cryptomunten dé manier om rijk te worden?

Iedereen wil graag snel rijk worden. De meest mensen hopen dan ook dat investeren in de beste cryptomunten de ideale manier is om daar voor te zorgen. Je kent natuurlijk de verhalen van mensen die voordelig Bitcoin inkochten en nu door de grote rendementen financieel onafhankelijk zijn geworden.

Dat klinkt natuurlijk precies zoals jij dat wilt. Het is ook fijn wanneer je dit zou kunnen realiseren. De vraag is alleen wel of je er dan op de juiste manier naar kijkt. Rijk worden met crypto is zeker mogelijk. Dit vraagt alleen wel om de juiste aanpak.

Je kan bijvoorbeeld niet snel rijk worden met cryptomunten. Het is juist zaak om veel geduld te hebben. In een enkel geval kan je snel verdienen, maar voor de meeste coins geldt dat je gestaag de stijging zal zien en pas over langere tijd echt goed kan verdienen aan de munt.

Eigenlijk kan je het op die manier vergelijken met andere vormen van beleggen. Er zit weleens een toevalstreffer tussen, maar over het algemeen is het zaak om je investering vast te houden tot je er echt een goed rendement uit haalt. Wel is het zo dat de koers van de coins wat meer volatiel is, dus als er een kans ligt, moet je hem wel direct pakken. Dat helpt je om rijk te worden.

Wanneer je kijkt naar wat de beste cryptomunten zijn, dan kijk je vooral naar de rendementen die je kan behalen. Een munt die voor een klein bedrag te koop is en dan een kleine stijging vertoont, biedt jou naar verhouding dus een groot rendement.

Een munt die juist al veel waard is en een klein beetje stijgt, biedt een veel minder groot rendement. Door slim te zijn in je manier van investeren en handelen kan je zorgen dat je er veel meer aan overhoudt dan je erin steekt.

De goede aanpak is hierbij heel belangrijk. Dat kost de nodige tijd en veel werk, maar de beloning is er dan ook naar. Zo kan je nog altijd rijk worden van de munten.

Voordelen van cryptomunten – waarom beleggen in crypto?

Heb je de bovenstaande vragen beantwoord dan weet je beter voor welke soorten munten je zou kunnen kiezen. Wat je alleen nog niet weet is waarom het eigenlijk verstandig is om te beleggen in cryptomunten.

We kunnen verschillende belangrijke redenen geven waarom het echt geen verkeerd idee is om een deel van jouw beleggingen om te zetten naar cryptomunten.

Om het weer wat makkelijker te maken hebben we hieronder even een selectie voor je gemaakt met de belangrijkste voordelen van cryptomunten:

1. De cryptomunten zijn voorzien van een bijzondere techniek

Zoals je waarschijnlijk wel weet is cryptocurrency echt bijzonder ten opzichte van normale fiat valuta. Dit komt met name door het feit dat veel verschillende soorten cryptomunten werken aan de hand van de blockchain. Deze blockchain zorgt ervoor dat alle transacties op een transparante manier worden opgeslagen in een enorm grootboek.

Doordat alles transparant is, is het niet meer mogelijk om fraude te plegen. Daar komt bij dat de miners altijd de controle zullen houden over het netwerk. Wil een hacker de controle krijgen over de blockchain dan zou hij ruim 51% van de blokken in bezit moeten hebben. Zoals je wel begrijpt is dit nagenoeg onmogelijk, dit gaat namelijk om veel te veel rekenkracht.

2. De rendementen zijn erg hoog

Als belegger kijk je natuurlijk met name naar het rendement wat je kunt behalen op je investering. Wanneer we kijken naar de cryptomunten dan zien we dat de rendementen al snel erg hoog op kunnen lopen. Deze rendementen maken het dan ook echt mogelijk om snel veel geld te verdienen.

Nu is het wel zo dat hier dan ook gelijk tegen over staat dat je wel wat meer risico neemt. Het is nu eenmaal een markt die nog echt aan te merken is als opkomend. Toch zijn veel mensen er het wel over eens dat Bitcoin in de toekomst zal blijven bestaan.

Dit zou betekenen dat je nu nog op tijd in kunt stappen door te profiteren van de relatief lage koers.

3. De cryptomunten zijn handig te gebruiken

Indien je cryptomunten hebt gekocht dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken op de manier zoals ze echt bedoeld zijn. Je kunt de cryptomunten dan ook echt gebruiken als een soort alternatieve valuta. Het bijzondere aan de cryptomunten is dat het niet meer nodig is om een tussenpersoon te betrekken bij het verrichten van transacties.

Deze tussenpersonen maken het er namelijk vrij lastig op, denk bijvoorbeeld maar aan het verrichten van een overboeking tussen twee verschillende banken. Met cryptomunten is de transactie veel sneller gedaan. Deze gebruiksvriendelijkheid maakt ze dan ook zo bijzonder.

4. Cryptomunten zijn bestand tegen inflatie

Het laatste voordeel is dat je bij cryptomunten geen last zult hebben van inflatie. Zoals je waarschijnlijk wel weet kan normaal geld bijgedrukt worden. Hier kan je denken aan de dollar of aan de euro.

Wanneer dit gebeurt is er meer geld in omloop en wordt jouw geld op de bank dus in feite minder waard, er zijn nu eenmaal meer euro’s te vinden. Kies je voor cryptomunten dan heb je hier geen last van.

Nagenoeg alle cryptomunten werken namelijk aan de hand van een vast aanbod. Dit vaste aanbod brengt met zich mee dat de koers zal gaan stijgen als meer mensen de munt gebruiken. De schaarste is als het ware in staat om de inflatie eenvoudig tegen te gaan.

Nadelen van investeren in cryptomunten

Het gaat niet alleen om de voordelen. Ook de nadelen van investeren in cryptomunten moeten goed duidelijk zijn. Ook voor de beste cryptomunten van 2024/2025 geldt dat ze minpunten hebben. Het is belangrijk om die goed voor ogen te hebben.

1. Blockchaintechnologie is niet bepaald duurzaam

Zo is blockchaintechnologie niet bepaald duurzaam te noemen. Er is veel energieverbruik voor nodig. Dit komt de klimaatverandering natuurlijk niet bepaald ten goede.

Het is daarom ook zo dat de munten die het meest energiezuinig zijn steeds meer aandacht krijgen. Heb je in de verkeerde munten geld zitten, dan kan je dat gaan voelen. Het is dus slim om hier de nodige aandacht voor te hebben.

2. Meeste Altcoins zijn nog niet zo lang op de markt

Zo zijn de meeste Altcoin munten pas net nieuw. Dat betekent dus ook dat je totaal geen idee kan hebben van wat de toekomst ze daadwerkelijk gaat brengen. Het kunnen mooie plannen zijn, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Er zijn al coins geweest met grote beloftes die er niets van terechtbrachten. Dit is een risico waar je altijd rekening mee zal moeten blijven houden. Ook is het een nadeel dat het nieuws zo’n grote invloed op de koers heeft.

Een slecht bericht kan direct een flinke daling veroorzaken. Zo kan je dus buiten je invloed om zomaar ineens veel geld verliezen. Een laatste nadeel is dat de munten vaak voor criminele doeleinden worden gebruikt.

De beste cryptomunten van 2024/2025 – top 14 cryptovaluta

Heb je door het bovenstaande besloten om zelf ook te investeren in cryptomunten dan is het tijd om te gaan kijken naar de beste cryptomunten die je kunt nemen. Er zijn heel veel munten te vinden. Sterker nog, op dit moment zijn er ruim 3000+ waar je in kunt investeren.

Om enige orde te scheppen in de chaos hebben we hieronder een handige selectie voor je gemaakt. Hieronder vind je de top 14 beste cryptomunten van 2024/2025 die je zelf kunt kopen. Door te kiezen voor één of meerdere van deze munten is de kans groot dat ook jij alles uit je investering zult halen.

Stel je eigen portfolio samen met behulp van het Crypto Portfolio 2024. En ontdek munten met een potentie van x100.

Lees hiervoor onze Crypto Portfolio review >>

1. Bitcoin (BTC)

De meest voor de hand liggende optie is om te kiezen voor Bitcoin. Deze munt staat op dit moment nog altijd bovenaan als we kijken naar de marktkapitalisatie. Dit houdt in dat de meeste mensen die beleggen in cryptomunten kiezen voor Bitcoin.

Doordat deze munt al sinds 2009 bestaat weet je zeker dat je te maken hebt met een munt die de tand des tijds heeft weten te doorstaan. De blockchain van Bitcoin is misschien niet de snelste die je op dit moment kunt vinden, maar het is wel een van de meest stabiele munten die je kunt vinden voor jouw investeringen.

Deze munt is onverminderd aantrekkelijk en er is nog altijd een goed rendement uit te halen als je slim belegt. Het is dan wel belangrijk om het geduld te kunnen bewaren. Wie veel wil verdienen aan een belegging in Bitcoin, moet durven wachten tot het juiste moment.

Dit is al eerder gebleken. Bitcoin bleef gestaag stijgen en stijgen, zelfs na een enkele dip zo nu en dan. Het is dus niet vreemd om te bedenken dat dit in de toekomst ook weleens zo kan blijven lopen.

Wil je zeker zijn dat je een goede keuze maakt? Dan is het belangrijk om je verder te verdiepen in Bitcoin. Het was eigenlijk bedoeld als nieuw universeel digitaal betaalmiddel dat overal op de wereld te gebruiken was. Het belangrijkste punt was het decentrale karakter.

Op die manier konden overheden, banken en financiële instellingen buitenspel worden gezet bij het doen van de transacties. Dit moet de veiligheid en stabiliteit van het systeem ten goede komen.

Met het oog op de kredietcrisis van 2008 tot 2012 was dit ook geen gekke gedachte. Inmiddels wordt nog veel meer verwacht van de blockchaintechnologie. Dit is ook een reden waarom Bitcoin nog altijd de belegging waard is.

Wie een lijstje maakt van de beste cryptomunten voor 2024/2025, kan daar Bitcoin moeiteloos bij zetten. De bekende naam en het stabiele karakter maken het een veilige en vertrouwde belegging. Dit is ook de grote investeerders in de tussentijd wel opgevallen. Je ziet meer en meer grote partijen die Bitcoin algemeen accepteren.

Dit is niet alleen het geval als het om beleggingen gaat. Het is ook zo dat de munt meer en meer als betaalmiddel wordt gebruikt. Dit maakt het wat stabieler en veiliger. Al zitten er natuurlijk ook nadelen aan deze ontwikkelingen. Er worden ook nog innovaties aan Bitcoin verwacht.

2. Ethereum (ETH)

Als je van Bitcoin hebt gehoord dan zal je vast ook wel eens van Ethereum gehoord hebben. Dit is natuurlijk de munt die op dit moment op de tweede plek staat en al een flinke groei heeft gemaakt.

Het is niet zo raar dat Ethereum zo’n grote groei heeft meegemaakt. Dit komt namelijk met name door het feit dat bekende projecten als Chainlink en Maker gebruik hebben gemaakt van het platform achter Ethereum om hun eigen project op te zetten. Ook heeft Ethereum 2.0 ervoor gezorgd dat het platform nog beter werkt dan voorheen.

Een belangrijk voordeel van deze munt is dat je er zoveel meer mee kan dan alleen betalen. Het team achter Ethereum is bovendien voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen. Ethereum is de drijvende kracht achter de decentralisering van het internet.

Experts zeggen dat dit één van de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen van de komende tijd zal zijn. Dit zal ook in de waarde terug te zien zijn. Het is bijvoorbeeld zo dat de opkomst van NFT’s een invloed heeft op de koers.

Ethereum heeft een belangrijke rol gespeeld in enkele veranderingen in de wereld. Het is het voorbeeld van hoe een unieke munt kans van slagen heeft in de wereld van crypto. Dat het zich vooral op decentralisatie van allerlei zaken richtte is daarin van grote waarde geweest.

Ethereum ging veel verder dan alleen het bieden van een nieuw betaalsysteem. Het is ook een manier om apps aan te bieden. Zoals je er ook digitale smart contracts op kan afsluiten. Dit zijn voorbeelden van diensten die in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen.

Er zijn echter nog veel meer redenen om te investeren in Ethereum als je een rendement wilt behalen. Het is een platform voor apps en ontwikkelaars. Daarom trekken er ook allerlei verschillende soorten creatieve mensen naartoe. Dit betekent dat er een brede onderbouwing voor de innovaties in de techniek van de blockchain is.

Dit houdt de munt relevant. Ook biedt dit platform het juiste voorbeeld van transparantie. Je kan als belegger precies zien wat de plannen zijn en wat het doel is. Dit maakt het aantrekkelijker om je geld in te steken. Ethereum is om die reden ook populair bij grote bedrijven.

ethereum logo

3. Tezos (XTZ)

Dit is een munt die wat minder bekend zal voorkomen. Dit komt voornamelijk door het feit dat de munt nog sterk in opkomst is. Het bijzondere aan Tezos is dat het een speciaal project is waarbij de gebruikers allemaal toegang hebben tot een bijzondere vorm van staking.

De prijs van Tezos is op dit moment betrekkelijk laag, hierdoor is het een mooi moment om in te stappen. In tegenstelling tot sommige andere blockchains maakt de blockchain van Tezos gebruik van het bekende Gedelegeerde Proof-of-Stake protocol.

Hierdoor kan je zelf de blokken gaan verifiëren als je dit wilt. Nu veel specialisten het er over eens zijn dat het Gedelegeerde Proof-of-Stake protocol de standaard zal gaan worden in de toekomst is dit zeker een goede munt om ook op te nemen in je beleggingen.

4. Cardano (ADA)

Cardano is wel weer een zeer bekende optie om voor te gaan. Deze bekende munt is met name populair geworden door het feit dat hun blockchain het echt anders aan wilt pakken en heeft daardoor de afgelopen jaren erg veel groei meegemaakt.

Door deze groei is de koers van de munt dan ook echt aanzienlijk gestegen. Met behulp van Cardano is het voor de houders van de staking pool mogelijk om actief te delegeren aan anderen. Dit vinden we niet bij andere projecten.

Een belangrijk voordeel van Cardano ten opzichte van de concurrentie is dat de munt peer-reviewed is. Dat betekent dat kenners uit de branche alles hebben onderzocht en getoetst en er een positief oordeel over geven.

Cardano heeft als voordeel dat het nog niet zo heel lang op de markt is. De lancering vond plaats in 2017. Opvallend is dat deze munt direct vanaf de begindagen al succesvol was. Dat komt natuurlijk ook doordat Cardano volledig op wetenschappelijke basis is opgebouwd. Er werd dan ook direct bij investeringsrondes miljoenen opgehaald voor het project.

Binnen enkele maanden was de waarde dan ook verveelvoudigd. Het unieke karakter ten opzichte van de cryptomunten die er al waren speelde hier een belangrijke rol in. Veel kenners hadden er alle vertrouwen in dat deze cryptomunt een grote rol in de maatschappij zou gaan spelen.

Cardano kent de nodige voordelen. Daarom is het ook één van de beste cryptomunten voor 2024/2025. Het platform is bijvoorbeeld heel betrouwbaar. De ontwikkelaars hebben gekozen voor nodes en een proof of stake principe. Daarmee is het veel veiliger dan veel andere blockchaintechnologieën.

Dit systeem bestaat eigenlijk uit twee lagen. Dit verklaart ook waardoor het meer stabiel is dan de meeste andere platforms. Het is ook een reden waarom er zuiniger met energie kan worden omgesprongen op deze blockchain.

Investeerders zijn hier dan ook heel sterk in geïnteresseerd. Cardano is ook schaalbaar. De ontwikkelaars zijn tot slot ook veel bezig met het bieden van optimale privacy aan de gebruikers.

cardano logo

5. Litecoin (LTC)

Litecoin is al veel langer op de markt dan de meeste andere cryptomunten. Al in 2011 vond de lancering plaats. Dat maakt het ook één van de meest geduchte altcoins die naast Bitcoin is komen te staan. Litecoin wilde vooral sneller en goedkoper te gebruiken zijn.

Door de jaren heen heeft het team achter deze munt kunnen zorgen dat het nog altijd relevant is. Dit maakt ook dat het meer dan tien jaar na de lancering nog altijd een goede optie is wanneer je wilt investeren in cryptomunten.

Ook opvallend is dat Litecoin op sommige plekken al een geldig betaalmiddel is geworden. Dit heeft de vraag verder vergroot en de koers opgedreven.

Litecoin heeft nog veel meer voordelen aan de investeerders te bieden. Zo is het nog altijd zo dat de transacties sneller op de blockchain worden verwerkt dan bij veel concurrerende munten het geval is. Het is zelfs sneller dan klassieke vormen van betaalmiddelen zoals munten en pinpassen.

Ook zijn er bijna geen kosten aan de transacties verbonden. Dit maakt het dus net wat gemakkelijker om eraan te verdienen door te traden. De kosten voor het kopen en verkopen zijn te verwaarlozen. Omdat Litecoin ook veel aandacht voor de veiligheid van de gebruikers heeft, is er ook veel vertrouwen in de munt.

Het verleden is natuurlijk niet het enige wat telt. Kijk je naar wat Litecoin in de toekomst te bieden heeft, dan zie je ook goede voortekenen. Zo wordt er meer aandacht aan decentraal handelen geschonken. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om met Litecoin op het netwerk te werken.

Daardoor is het breed in de maatschappij interessant om ermee aan de slag te gaan. Vooral door de snelle transacties die bijna niets kosten. Dit speelt allemaal mee in de voorspellingen van specialisten dat Litecoin veel toekomst heeft. Het is daarnaast ook fijn dat het netwerk schaalbaar is. Je kunt meer met Litecoin dan met veel concurrerende munten.

6. Crypto.com (CRO)

Deze munt is bij veel mensen nog niet echt bekend. Toch is het handig om na te denken over een investering in Crypto.com. Dit platform heeft namelijk een erg goede toekomst. Het is een platform waar je terecht kunt voor allerlei handige informatie op het gebied van beleggen.

Zo kan je van daaruit een wallet downloaden of informatie opzoeken over de beste strategieën voor bij het beleggen. Binnen het platform wordt gebruik gemaakt van de CRO tokens. Deze tokens zijn van noodzakelijk belang voor het betalen van de commissie op de website.

We zien dat de koers van de CRO tokens erg snel zijn gestegen. Op dit moment is de prijs vrij constant. Dit maakt het een goed moment om in te stappen voordat de koers verder gaat stijgen als de cryptomarkt groter wordt.

7. Ripple (XRP)

Ripple is natuurlijk met name  bekend geworden als een alternatief financieel betaalsysteem. Het doel van dit systeem is het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen. Deze munt krijgt veel bijval van bekende banken die hier wel voordeel in zagen.

Dit is een munt die zich al snel richtte op voordeliger en sneller zijn dan de concurrentie. Daarom werd besloten en peer-to-peer netwerk te ontwikkelen. Dit betekent dat er voor een iets andere werking dan bij de andere coins werd gekozen. Dit is ook nu nog altijd een belangrijke reden om erin te investeren.

Die afwijkende vorm van werken brengt de nodig voordelen met zich mee. Zo sluit het banken en financiële instellingen niet buiten, maar wil het graag voor aansluiting zorgen. Dit is anders dan wat andere coins voor ogen hebben.

Op dit moment zijn er ruim 100 financiële instellingen die achter de dienst staan. Bekende aanbieders van financiële dienstverlening die mogelijk met Ripple aan de slag zullen gaan in de toekomt zijn Banco Santander (SAN) en American Express (AXP), JP Morgan (JPM) en HSBC Holdings (HSBA).

Dat er niet voor een blockchain wordt gekozen speelt hier ook een rol in. Ripple vertrouwt op een eigen platform dat de naam RPCA draagt. Daardoor kan het de kosten zo laag en de snelheid zo hoog houden.

Ook is het een manier om te zorgen dat er zuiniger met energie wordt omgesprongen. Ook dit is voor steeds meer investeerders een belangrijke zaak. Dit zal de koers helpen stijgen op de lange termijn.

Ripple heeft veel voordelen te bieden. Daardoor is het één van de beste cryptomunten om in te investeren. De snelheid is nog altijd heel hoog omdat andere platforms niet dichterbij zijn gekomen. Ook is het fijn dat Ripple heel veelzijdig is.

Dat betekent dat het goed kan aansluiten op het betalingsverkeer zoals dat nu al bestaat. Het is dus geen concurrent, maar een verbetering. Dit is ook een reden waarom zoveel partijen bereid zijn om ermee samen te werken. Dit kan voor een investeerder ook heel aantrekkelijk zijn. Het kan het rendement ten goede komen.

ripple logo

8. The Sandbox (SAND)

Ook nieuwe coins bieden kansen om goede rendementen te behalen. Daarom behoren die ook gewoon tot een van de beste cryptomunten. Het is wel van groot belang dat ze uniek zijn ten opzichte van de altcoins die nu al op de markt te vinden zijn. Zo is The Sandbox bijvoorbeeld in korte tijd al heel succesvol gebleken.

Dat komt door de andere route die deze munt volgt. Er waren al wat hoge pieken in de koers te zien, maar die werden ook  weer gevolg door dalingen van de waarde. Dit maakt het een coin die juist meer op de radar van daytraders die met de korte termijn bezig zijn staat. Dit is dus een andere benadering van traden dan bij de andere munten.

The Sandbox is mede onder de aandacht gekomen door de opkomst van de metaverse en NFT’s. De digitale wereld die naast de fysieke wereld bestaat wekt hoge verwachtingen. Dat een coin die daar een rol in speelt veel aandacht krijgt, is dus eigenlijk ook niet raar.

Het is zelfs zo dat sommigen stellen dat The Sandbox nu kan, wat Bitcoin en Ethereum in het verleden konden. The Sandbox wordt bijvoorbeeld in games gebruikt. Daar kan je dan digitale aankopen, zoals stukken grond in een game kopen.

Daardoor is het ook een goed voorbeeld van het play to earn principe. Je verdient munten door de game te spelen. Daardoor groeit dus ook je vermogen, want je kunt de coin ook traden.

Hoe de koers van The Sandbox zich zal ontwikkelen is wat moeilijker te voorspellen dan bij andere altcoins op deze lijst. Dat komt natuurlijk ook doordat nieuwe factoren van invloed zijn. Het kan best zijn dat het ineens heel snel gaat en dat er op korte termijn al flink aan te verdienen is.

Het is wel zo dat de waarde in de recente periode al flink is toegenomen. Dit stemt de specialisten onder de beleggers dan ook positief over de verdere ontwikkeling. Het is wel slim om na te denken over een vroege instap. Denk aan wat dit deed voor de early adopters van Bitcoin en Ethereum. Die zijn nu financieel onafhankelijk.

9. Apecoin (APE)

Apecoin is in korte tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt voor cryptocurrency. Het is zelfs zo dat het binnen een week na de introductie al een munt in de top 100 van meest verhandelde munten was. Die bliksemstart is gevolgd door alleen maar verder te blijven stijgen.

Omdat je vooral kijkt naar mogelijkheden om te verdienen aan de munten, is het dus niet vreemd dat je graag kijkt naar de mogelijkheden die je met deze coin hebt. Doordat de waarde wel gestegen is, maar nog niet onbereikbaar hoog is, is er voor veel investeerders nog het nodige rendement uit te halen.

De hype die rondom deze cryptomunt hing heeft een grote rol gespeeld in de groei. De aandacht is altijd een grote factor als het gaat om een stijging van de koers. Ook apecoin heeft veel voordeel gehad van de aandacht voor NFT’s in recente tijden.

Die aandacht is ook nog niet verstomd, dus de kans dat er nog meer gaat gebeuren voor één van de beste cryptomunten is niet gering.

Het is slim om je te verdiepen in hoe deze hype invloed heeft op de koers en de schommelingen daarin. Daardoor kan je als investeerder de nodige winsten eruit halen.

De mogelijkheden in de toekomst lijken behoorlijk groot als het om deze cryptomunt gaat. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de analyses van de specialisten. Veel van hen zien de munt op korte termijn naar nieuwe records door stijgen. Dit kan dus betekenen dat je er behoorlijke rendementen uit kan halen.

Tientallen procenten winst is dus niet ondenkbaar als je ermee aan de slag gaat. Het is wel even afwachten of deze ontwikkelingen ook echt doorzetten, maar dat is natuurlijk wel ook de hele insteek van beleggen. Als je hier goed mee omgaat, kan het je dus het nodige opleveren.

10. Solana (SOL)

Solana is een munt die in korte tijd naam heeft gemaakt. In 2020 werd Solana pas geïntroduceerd, maar twee jaar later behoort het al tot de beste cryptomunten voor 2024/2025. Dat komt mede doordat het zich in brede zin op decentrale toepassingen richt.

Denk aan apps en smart contracts. Solana concurreert dus eerder met Cardano en Ethereum dan met Bitcoin of Apecoin. Wel is het zo dat Solana een eigen manier van werken heeft ontwikkeld.

Het is gemakkelijk mogelijk om deze cryptomunt te schalen. Daarnaast is veel aandacht voor de snelheid. Dit zijn factoren die investeerders altijd aantrekken. Het maakt het verschil met andere coins.

De voordelen van Solana zijn in overvloed aanwezig. Decentraal werken is hier het belangrijkste uitgangspunt. Wat ook opvalt is dat de capaciteit van het platform heel groot is. Daardoor zijn de kosten goed laag te houden. Lage kosten zijn voor beleggers altijd interessant, want dat betekent bijna automatisch ook een hoge rendement.

Dit is waarom er altijd scherp gekeken wordt naar de ontwikkelingen van de koers. Solana heeft in dat opzicht een streepje voor op heel van andere altcoins die te traden zijn. De vraag naar de munt is in korte tijd flink toegenomen. Wat ook verklaart dat de koers snel is gestegen.

Solana is ook aantrekkelijk als investering omdat er hoge verwachtingen bij de analisten zijn. De munt kan al door bepaalde psychologische grenzen heen breken in 2024. Ook voor 2025 en zelfs voor 2026 wordt verwacht dat de munt verder zal doorstijgen in waarde. Dit kan zelfs nog voorbij de voorzichtige inschattingen van dit moment gaan.

Er lijkt geen grens aan de mogelijkheden. In dat opzicht worden ook de nodige vergelijkingen met de begindagen van Bitcoin gemaakt. Hoe dit uiteindelijk gaat uitpakken voor investeerders is natuurlijk het meest interessant om te bekijken. Dit zal veel zeggen over de richting die de markt op zal gaan.

11. TRON (TRX)

TRON is nog altijd een zeer populaire cryptomunt om in te beleggen. Van oorsprong is TRON een speciaal peer-to-peer-netwerk dat is ontwikkeld op het netwerk van Ethereum. TRON is met name opgericht om te zorgen voor verandering in de amusementssector.

Ze willen ervoor zorgen dat het delen van content beter af wordt gestemd op de gebruiker. Ook moet het voor de gebruiker makkelijker zijn om content te kijken die hij of zij echt wilt zien. Het team van TRON heeft heel wat samenwerking op hun naam weten te zetten in de afgelopen jaren.

Zo zijn ze onder andere een samenwerking aangegaan met Samsung, oBike, Baidu en Baofeng. De gebruikers van TRON maken gebruik van de speciale TRC munt. Dit is de munt die voor alle transacties gebruikt wordt. De koers van deze munt is op dit moment relatief laag waardoor het zeker geen verkeerd moment is om ook in te stappen.

12. Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token is op dit moment de bekende cryptocurrency die draait op de bekende Brave browser. De cryptocurrency wordt gebruikt als een beloning voor het bekijken van video’s. BAT is op dit moment een van de bekendste affiliate programma’s die echt volledig beheerd wordt door de Blockchain.

Met BAT wordt het voor gebruikers mogelijk gemaakt om video’s te kijken en om hier een beloning voor te krijgen in geld. Zie het als een soort bijbaantje waarbij je tegen betaling naar reclame kijkt.

De munt is op dit moment aardig gestegen, mede door de groei van de markt in het algemeen. Nu de kans groot is dat BAT de komende jaren nog meer gebruikt zal worden is het zeker geen verkeerd idee om ook zo snel mogelijk in te stappen.

13. Enjin (ENJ)

Wanneer je een pareltje wilt vinden, dan moet je het zoeken tussen de altcoins die nog niet heel veel naam hebben gemaakt. Daarom zetten we Enjin ook bij de beste cryptomunten voor 2024/2025. Dit is een munt waar nog geen grote vraag naar is, maar die daarom juist interessant is.

De koers kan eigenlijk alleen maar in jouw voordeel ontwikkelen. De prijs is immers heel erg laag. Die kan alleen maar oplopen vanaf hier. Dat is de manier waarop een investeerder eraan verdient. De bekende voorbeelden van mensen die rijk werden van Bitcoin zijn ook volgens deze weg aan hun rendement gekomen. Zij waren er al bij voor de beursboom.

De focus op Enjin komt echter niet uit het niets. De munt is onderdeel van een pakket aan diensten van een groot IT-bedrijf uit Singapore. Het is een coin die al in de begindagen van de crypto in 2009 op de markt kwam. De munt is nooit echt groot geworden, maar is ook niet verdwenen, zoals met veel concurrenten wel gebeurde.

Dat de aandacht nu toeneemt, komt doordat deze altcoin heel geschikt blijkt voor in game doelen en voor gebruik in de metaverse. Je kunt er in de digitale wereld gemakkelijk deals mee sluiten. Omdat dit tegenwoordig snel groter wordt, is juist oudgediende Enjin in waarde aan het stijgen.

Dat Enjin bij de beste cryptomunten om in te investeren hoort, is dus niet vreemd. Het gamen met behulp van blockchaintechnologie zit in de lift. De industrie is al bijna 200 miljard waard. Bovendien is de rek er nog lang niet uit.

Het is ook nog eens zo dat meer en meer partijen wel met Enjin willen werken. Ook grote internationale ondernemingen tonen interesse. Dit heeft ook effect op het spel van vraag en aanbod en de waarde van de munt.

Dit is ook de aanleiding geweest voor het IT-bedrijf om sterk in te zetten op innovaties. Daarmee moet de bruikbaarheid alleen maar breder worden. Je moet er op termijn meer en meer mee kunnen.

14. Chainlink (LINK)

Een uniek kenmerk is altijd een goede aanleiding om tot de beste cryptomunten te worden gerekend. Dat geldt ook voor Chainlink. Dit is een munt die zijn aandacht vooral dankt aan de mogelijkheden op het gebied van smart contracts. Her is veel aandacht voor omdat er een grote toekomst voor voorspeld wordt.

Dit maakt juist munten zoals Chainlink dus heel interessant voor investeerders. Smart contracts zijn digitale contracten. Ook hiervoor geldt dat er geen derde partij voor beheer en distributie nodig is. Je hoeft dus niet apart naar de notaris om alles te bekrachtigen. Het maakt het werken een stuk interessanter.

Het systeem van deze cryptomunt is gebaseerd op zogenaamde chainlinks. Dit verklaart ook de gekozen naam. De links zorgen ervoor dat de uitkomst altijd objectief is. Het is onder meer zo dat er naar gegevens uit de echte wereld wordt gekeken.

Dit is een verschil met andere platforms dat soms uitsluitend op digitale factoren gebaseerd wordt. Met Chainlink is een brug tussen online en offline te slaan. Dit is ook de reden waarom het zo geschikt is voor smart contracts.

Ook wordt er gewerkt met een reputatie systeem. Dit maakt het verzamelen van veilige en betrouwbare data ook zo belangrijk. De smart contracts krijgen daardoor gewicht.

Chainlink wordt ook als heel betrouwbaar gezien. Dit maakt het ook één van de beste cryptomunten voor 2024/2025. Er zijn veel veiligheidsfuncties ingebouwd.. Dit maakt dat gebruikers met het nodige vertrouwen op het platform kunnen werken.

Transparantie en een decentraal karakter zijn daarin ook heel belangrijk. Dat het steeds meer gebruikt wordt, is een reden waarom de koers ook gestaag aan het stijgen is.

Omdat Chainlink ook meer en meer op zoek is naar samenwerkingen, wordt de maatschappelijke waarde ook groter. Er komen steeds meer mogelijkheden bij. Dit levert investeerders en dus waardestijging op.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Kies voor een wallet – cryptomunten veilig opslaan

Indien je ervoor hebt gekozen om cryptovaluta te kopen dan is het noodzakelijk om jouw munten op een veilige manier op te slaan. Door je munten op te slaan in een wallet weet je zeker dat het voor hackers niet meer mogelijk is om met jouw munten aan de haal te gaan.

Mocht je jouw munten nog altijd op een exchange zelf hebben staan dan raden wij je echt aan om hier verandering in te brengen. De sleutels liggen dan namelijk niet in jouw handen. Zoals we bij de Mt. Gox hack hebben kunnen zien kan een hack er zomaar voor zorgen dat je jouw geld in een paar seconden kwijt bent.

Het is mogelijk om te kiezen voor verschillende soorten wallets voor het opslaan van jouw munten. Om het weer even wat makkelijker te maken hebben we de meest gekozen soorten wallets hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je voor kunt kiezen:

1. Hot/cold wallet

Het handigste is om te kiezen voor de opslag in een hot of cold wallet als je net begint met het beleggen in cryptovaluta. Hot wallets zijn altijd verbonden met een netwerk bij jou in huis. Dit maakt ze minder veilig, deze brengen dan ook gelijk meer risico’s met zich mee.

De cold wallets bieden je de mogelijkheid om de munten op een offline manier op te slaan, hier is er dus geen verbinding met het internet nodig. Het is mogelijk om eigenlijk een ongekend grote hoeveelheid cryptovaluta kwijt te kunnen in je cold of hot wallet. 

De hot wallets worden eerder gebruikt voor dagelijkse transacties en cold wallets voor lange termijn beleggingen.

2. Hardware wallet

Hardware wallets zijn ook een goede optie om te overwegen. Deze speciale hardware-apparaten die zijn voorzien van openbare adressen en sleutels. Het ziet er in feite een beetje uit als een soort USB stick die je mee kunt nemen.

Deze stick kun je aansluiten op je computer of laptop. Weet alleen wel dat deze wallets ook gelijk wat kosten. Ze zijn beschikbaar in diverse prijsklassen. Wel is het zo dat ze wat lastig te gebruiken zijn als je niet precies weet hoe alles werkt.

Kies je voor een hardware wallet dan is het handig om te kiezen voor een Ledger Nano S of een Trezor.

3. Desktop wallet

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor een desktop wallet. Zoals je eigenlijk al wel aan de naam kunt zien is dit een speciaal programmaatje wat je op je computer kunt zetten voor het bewaren van jouw cryptovaluta.

Kies je voor deze software dan is het noodzakelijk om een goed anti virus programma te installeren nu je er natuurlijk niet op zit te wachten om gehackt te worden. De bekendste programma’s waar je op dit moment voor kunt kiezen zijn Exodus, Bitcoin core en Electrum.

Conclusie

Met de informatie uit dit artikel zal het voor jou waarschijnlijk ook een stukje makkelijker zijn geworden om ook te beleggen in cryptovaluta. De talloze soorten projecten zorgen ervoor dat er altijd wel cryptomunten te vinden zijn die aansluiten bij jouw visie over de toekomst van de cryptomarkt.

Ongeacht de keuzes die je maakt is het altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen. Dit is natuurlijk altijd zo voor het beleggen, maar voor het beleggen in cryptovaluta is dit al helemaal belangrijk nu deze markt een stuk nieuwer is dan andere markten.

Je hebt in ieder geval al een beter inzicht gekregen over de beste cryptomunten van 2024/2025 om in te investeren. Hiermee kan je voor jezelf uiteraard de beste keuze gaan maken.

Ben je niet bereid om zoveel risico te nemen dan raden wij je aan om even een kijkje te nemen bij de artikelen die wij hebben geschreven over onder andere het beleggen in aandelen.

Heb je momenteel nog weinig kennis over de cryptowereld, maar wil je hier wel graag mee gaan starten dan kunnen wij jou aanraden deze gratis online Bitcoin training te volgen.

Je gaat in deze training aan de slag met het leren van de basisbeginselen van crypto, hoe jij op een veilige manier jouw cryptomunten bewaard en je koopt jouw eerste cryptovaluta aan voor EUR 1. Daarna weet je al veel meer hoe het werkt in de wereld van cryptocurrency.

Wil je er een mooi vermogen mee gaan opbouwen en gaan handelen in crypto dan is het aan te raden om voldoende kennis op te gaan doen. Door eerst te leren en daarna te gaan investeren leg je al direct een veel betere basis om goed van start te kunnen gaan.

Een crypto cursus waar wij zelf hele goede ervaringen mee hebben is de AllesOverCrypto Masterclass – Money Mastery waarin je echt alles van A tot Z leert. Stap-voor-stap word je uitgelegd hoe ook jij geld kan gaan verdienen met cryptocurrency’s.

Als je graag meer wilt weten over deze complete cursus inclusief actief forum lees dan zeker onze uitgebreide Money Mastery review >>

En voor alleen het crypto gedeelte de Crypto Masterclass review >>

Ga je liever gelijk aan de slag met het aankopen van jouw eigen cryptomunten? Open dan eerst een gratis account bij Bitvavo via onderstaande link. Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je eenvoudig, veilig en tegen lage kosten jouw crypto valuta kan kopen.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw vermogen!

En heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan zeker onderaan deze pagina even een reactie achter!

Chris
Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *