Enormail Review: Beste E-mail Marketing Software in Nederland? [2023]

Jouw Geld Waard?

Gemiddelde leestijd: 173 minuten
enormail ervaringen logo linker zijkant

Wanneer je op zoek bent naar een goede software voor e-mail marketing in Nederland, dan heb je vast al eens de naam van Enormail voorbij zien komen. Je bent namelijk niet voor niets op onze pagina terecht gekomen. Waarschijnlijk was je op zoek naar een Enormail review zodat je kan kijken of Enormail betrouwbaar is.

We hebben daarom een uitgebreide review samengesteld waarin we onze eigen bevindingen en ervaringen hebben verzameld. In deze Enormail review kom je er dus niet alleen achter of het software programma betrouwbaar is, maar ook wat ze hun klanten te bieden hebben. 

Review geeft goed beeld van Enormail

In Nederland en België staat Enormail erg goed aangeschreven. Het bedrijf staat namelijk bekend als een goed werkende e-mail marketingsoftware. Ondanks de goede bevindingen van alle gebruikers, zitten er uiteraard ook nadelen aan de software.

De software is namelijk niet geschikt voor elke gebruiker. Het is daarom belangrijk om je eerst te verdiepen in de diensten die aangeboden worden door Enormail.

Het bedrijf biedt namelijk verschillende functies aan zoals het verzenden van onder andere nieuwsbrieven, geautomatiseerde e-mails en nog veel meer. In onze uitgebreide Enormail review krijg je direct een goed beeld van de mogelijkheden die Enormail je biedt. 

Waar gaan we het over hebben in deze review?

In onze uitgebreide Enormail review geven we je graag een kijkje in het aanbod van Enormail. Daarnaast kom je erachter hoe de software werkt, welke functies de software biedt, de tarieven die de software berekend en we vergelijken andere e-marketingdiensten voor je. Op deze manier kom jij er snel achter of Enormail past bij jou en je bedrijf. 

Lees hieronder snel verder!

Welke onderwerpen komen aan bod in deze review?

In onze uitgebreide Enormail review krijg je niet enkel een indruk van de betrouwbaarheid van het bedrijf, maar ook een inkijkje in wat je kunt verwachten van de software. Welke functies worden er aangeboden en hoe gemakkelijk is het gebruik van deze functies?

Hoe gemakkelijk kun je de klantenservice bereiken en hoe haal jij het meeste uit je e-marketing via Enormail? Allemaal vragen waar jij natuurlijk antwoord op wilt krijgen voordat je jezelf aanmeldt bij het bedrijf.

Wij geven je graag een goede indruk van Enormail op basis van onze eigen ervaringen. Hierdoor krijg jij een eerlijk en duidelijk beeld van de software en diensten van Enormail. In onze review komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Enormail?
 • Enormail begrippenlijst
 • Wat kun je precies met Enormail?
 • Hoe werkt Enormail?
 • Wat zijn de functies van Enormail?
 • Oprichting van Enormail
 • Waarom zou je een e-mail marketingsoftware aanschaffen?
 • Het belang van het bezitten van een mailinglijst
 • Wat zijn de ervaringen van gebruikers met Enormail?
 • Wat zijn de voordelen van Enormail e-mail marketingsoftware?
 • De nadelen van Enormail e-mail marketingsoftware
 • Enormail VS Mailchimp
 • Enormail VS Mailblue
 • Enormail VS Getresponse
 • Enormail VS ActiveCampaign
 • Enormail VS Aweber
 • Voor wie is Enormail geschikt en voor wie niet?
 • Wat zijn de tarieven van Enormail?
 • Wat zijn de tarieven van andere e-mail marketing bedrijven?
 • De meest gestelde vragen over Enormail
 • Tips voor e-mail marketing via Enormail
 • Enormail conclusie

Wat is Enormail?

De kans is enorm groot dat je al eens gehoord hebt van Enormail. Het bedrijf is namelijk erg groot binnen de wereld van E-marketing op de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft een Nederlandse roots en zit gevestigd in Amsterdam.

Doordat het bedrijf Nederlands is en dus ook een Nederlandse klantenservice aanbiedt, is het bedrijf erg populair onder de Nederlandse gebruikers. Ondanks dat je waarschijnlijk al eens hebt gehoord van Enormail, is het toch wel fijn om te weten hoe betrouwbaar Enormail is. 

Wat doet Enormail voor klanten?

Wanneer je een eigen onderneming hebt, dan weet je hoe belangrijk het is dat je jouw onderneming laat groeien. Hoe meer jouw onderneming groeit, hoe meer omzet je behaald. Als ondernemer wil je natuurlijk dat je omzet groeit, want daarvoor heb je een onderneming opgestart.

Enormail helpt ondernemers om het maximale te halen uit hun klanten en bezoekers. Hierdoor is de software van Enormail een echte toevoeging binnen je onderneming. 

Focus op conversie

Enormail is een e-mail marketingsoftware wat erg bekend is in Nederland en België. De software is ontwikkeld om ondernemers te helpen om optimaal in te spelen op de bezoekers van de website. Enormail zorgt ervoor dat je het maximale kunt halen uit de bezoeker door middel van de focus op de conversie. 

E-mail automation

Wanneer je gebruik maakt van de software van Enormail, dan kan dit het verschil maken in het winstpercentage van je bedrijf. Je zult minder snel break-even draaien, maar juist mooie winsten gaan boeken.

Met de software zorg je ervoor dat de bezoekers van de website op een positieve manier geprikkeld worden richting je promoties en producten. Het leukste hiervan is dat je klanten geprikkeld worden zonder dat je veel tijd hoeft te investeren.

De software werkt door middel van een sterke e-mail automation, waardoor jij zelf alleen nog maar voor de bezoekers hoeft te zorgen. Je kunt bijvoorbeeld je bezoekers trekken door pop-ups of in-content opt-in. Het leukste hiervan is dat deze ook verzorgd kunnen worden door de software van enormail.

Waarom is Enormail een aanwinst voor jouw bedrijf?

Enormail is een echte toevoeging in je bedrijf voor alles rondom het automatiseren van mailings. Een voorbeeld hiervan is om je bezoekers te sturen in een funnel. Deze funnel zorgt ervoor dat de klanten van je nieuwsbrief automatisch e-mails ontvangen, welke jij vooraf hebt geprogrammeerd.

Je kunt hierbij bijvoorbeeld programmeren dat elke nieuwsbrieflezer, elke week een automatische voorgeprogrammeerde email krijgt. Deze mails kun je vullen met promoties waardoor je via je nieuwsbrief jouw verkopen kunt laten stijgen, zonder hier actief mee bezig te zijn. 

Eigen mailinglist segmenteren

Een ander leuk voordeel is dat je Enormail kunt gebruiken om je eigen mailinglist mee te segmenteren. Hierdoor ontvangt elke nieuwsbrieflezer een e-mail die relevant is voor hem of haar. Na het versturen van deze e-mails ontvang je ook uitgebreide statistieken om te zien hoe goed je mailing gescoord heeft bij de lezers. 

Enormail begrippenlijst

Wanneer je net begint met e-mail marketing, dan kan het zijn dat een aantal begrippen niet direct duidelijk zijn bij je. Voordat je begint met Enormail is het belangrijk dat je bekend bent met de begrippen die gehanteerd worden door dit populaire software programma:

 • Mailinglijst
  Een mailinglijst kun je ook zien als de basis van je e-mail marketing. In je mailinglijst worden namelijk alle contactgegevens en e-mailadressen van je inschrijvers bijgehouden. Je kunt in deze mailinglijst daarom ook direct zien wie zich uitschrijft voor je nieuwsbrief en je krijgt inzicht in e-mailadressen die niet meer bestaan. Hierdoor worden de e-mailberichten die je verstuurd altijd verstuurd vanaf een mailinglijst. 
 • Aanmeldformulier/ opt-in formulier
  Een aanmeldformulier is een formulier wat geplaatst wordt op je website of webshop. Dit formulier wordt gebruikt zodat je bezoekers zich kunnen inschrijven voor je mailinglijst zoals een nieuwsbrief. Het aanmeldformulier wordt in vakjargon ook wel een opt-in formulier of een inschrijfformulier genoemd. 
 • Inschrijvers/contacten
  Wanneer er gepraat wordt over inschrijvers, dan hebben we het over personen die zijn aangemeld op je mailinglijst. Deze personen worden ook contacten genoemd. Je contacten zijn dus alle personen die zijn ingeschreven op je mailinglijst. 
 • Opt-in/ Double opt-in
  Een bezoeker van je website welke een inschrijver op je mailinglijst wordt noemen we ook wel een opt-in. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen een single opt-in en een double opt-in. Een single opt-in is een persoon welke na het invullen van het aanmeldformulier direct staat ingeschreven op je eigen mailinglijst. Een double opt-in dient eerst een link aan te klikken in een bevestigingsmail voordat hij als inschrijver op je mailinglijst terecht komt. 
 • Autoresponder/ e-mail funnel
  Een autoresponder wordt ook wel een e-mail funnel genoemd. Deze functie zorgt ervoor dat jij een serie e-mailberichten kan klaarzetten, die automatisch worden verzonden naar de inschrijvers op je mailinglijst. Je kunt dit zien als en autoresponder welke automatisch verzonden wordt nadat iemand zich heeft aangemeld op jouw mailinglijst. 
 • Segmenten
  De term segmenten staat voor selecties binnen je mailinglijst op basis van filters. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel je mailings te versturen naar je inschrijvers in Amsterdam of naar de inschrijvers die je laatste mailing hebben geopend. Op deze manier kun jij jouw mailings nog gerichter versturen. Je stuurt namelijk enkel je mailings naar ontvangers die voldoen aan je zoekfilters. 

Wat kun je precies met Enormail?

Enormail is software die werkt met e-maillijsten. Deze e-maillijsten verzamelen alle e-mailadressen en contactgegevens van de personen die ingeschreven staan op je nieuwsbrief en slaan deze automatisch op.

Vervolgens kun je deze lijsten gebruiken om naar een specifiek contact een specifieke e-mail te versturen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat elke groep een e-mail ontvangt naar zijn interesse en wensen. 

Zo pas je jouw eigen e-mails aan

De e-mails die je verzendt met Enormail kun je geheel aanpassen in je eigen huisstijl. Hierdoor kun je gemakkelijk een e-mail versturen met mooie e-mailtemplates en opt-in formulieren.

De software van Enormail is enorm geavanceerd waardoor je veel richtingen op kunt met de software. De verschillende functies die aangeboden worden zijn: 

1. Aanmaken van inschrijfformulieren

Bij Enormail is het erg gemakkelijk om zelf inschrijfformulieren aan te maken. Hierdoor kun je snel nieuwe leden, leads en potentiële klanten verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van exit pop-ups of timed pop-ups formulieren.

Een leuk extraatje is dat je deze formulieren ook kunt koppelen aan andere tools. Je kunt hierbij denken aan tools zoals Zapier, LeadPages, Phoenix, WordPress plug-ins. 

2. Autoresponders voor het automatisch versturen van berichten

Met de software van Enormail kun je op een vrij eenvoudige manier verschillende autoresponders aanmaken. Dit heeft een groot voordeel op je onderneming omdat je er hiermee voor kunt zorgen dat je een relatie opbouwt met de personen die ingeschreven staan op je nieuwsbrief.

Je kunt de autoresponders instellen dat ze op bepaalde verzenddagen, een vaste data, een bepaalde dag of maand en een bepaald tijdstip je mail verstuurd wordt. Zo hoef je hier niets voor te doen, dit gaat na het instellen allemaal automatisch via Enormailer. 

Je kunt tijdens het gebruik van de Autoresponder ook verschillende statistieken bekijken. Deze statistieken zijn aanwezig voor zowel autoresponder e-mails als voor individuele e-mails.

Op deze manier kun je gemakkelijk je open rate terugkijken en heb je daarnaast ook de mogelijkheid om je contacten te exporteren. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook je contacten exporteren en taggen op basis van je statistieken. 

3. Gemakkelijk je eigen e-mails ontwerpen

Een erg fijne functionaliteit van Enormail is dat je de mogelijkheid hebt om je eigen huisstijl naar voren te laten komen in je e-mails. De designer voor e-mails van Enormail bieden je namelijk de mogelijkheid om je design te realiseren door middel van kant-en-klare blokken.

Deze blokken bestaan uit kolommen, lees meer knoppen, afbeeldingen en socialmedia buttons. Deze blokken kun je op de gewenste plek plaatsen op je pagina. 

Vind je de moderne ontwerpen niet passen bij je e-mails, dan kun je de inhoud van je e-mails ook laten bestaan uit enkel tekst. In dit geval kun je gebruikmaken van de tekst-only opmaak binnen Enormail. 

4. Segmenteren van het toewijzen van tags

Het is niet enkel mogelijk om je contacten te verzamelen en te beheren, maar je kunt ook gemakkelijk je contacten segmenteren. Op deze manier kun je gemakkelijk bepalen welke contacten uit je mailinglijst jouw mailingen moeten ontvangen.

Op deze manier kun je gemakkelijk bepalen welke contacten je specifieke mailings dienen te ontvangen. Hierdoor zorg je ervoor dat je contacten enkel relevante berichten ontvangen. Je kunt aan nieuwe inschrijvingen bijvoorbeeld automatisch een welkomstmail versturen, terwijl de andere leden deze niet ontvangen. 

Daarnaast is het ook mogelijk om tags labels te geven aan je contacten. Hierdoor zorg je ervoor dat je contacten gemakkelijk verdeeld worden in groepen. Dit zorgt ervoor dat je dat je je mailinglijst nog betere en relevantere e-mails kunt versturen. 

5. Het personaliseren van je e-mails

Via Enormail heb je ook de mogelijkheid om je campagnes, berichten en mailings te personaliseren. Je kunt ervoor kiezen om verschillende gegevens van je inschrijvers te verzamelen door middel van inschrijfformulieren.

Je kunt gegevens verzamelen zoals de voor- en achternaam van een persoon. Deze informatie kun je uiteindelijk gebruiken om je mailing persoonlijker te maken richting de lezer.

Wanneer je iemand aanspreekt op zijn naam, dan zul je een ander soort relatie opbouwen met je contact. Je kunt daarnaast ook ervoor kiezen om speciale velden aan te maken. Op deze manier heb jij een compleet overzicht over de informatie van je lezers. 

6. Integratie met verschillende tools 

De software van Enormail geeft je ook de mogelijkheid om je mailinglijsten te integreren met je CMS, CRM, je webshop of je ledenomgeving. De software biedt zijn gebruikers koppelingen aan voor onder andere Twitter, Wix, Facebook, Phoenix, Huddle, WordPress, Zapier, Magento, Woocommerce en Click Funnels. Heb je zelf een applicatie naar maat en wil je deze in Enormail gebruiken, dan kan je gebruikmaken van Enormail API. 

Hoe werkt Enormail? 

Wanneer je wil beginnen met Enormail, dan dien je om te beginnen een account aan te maken. Het aanmaken van een account op Enormail is geheel gratis en geheel vrijblijvend. Het gebruik van Enormail is erg gemakkelijk en we leggen je graag in een aantal stappen uit hoe Enormail werkt. 

Aanmelden voor Enormail: 

 1. Het is dus een vereiste om een account aan te maken via de website. Je kunt jezelf aanmelden door op de oranje knop ‘nu gratis beginnen’ te klikken. Na het klikken op deze knop word je doorgelinkt naar het registratieformulier. Vul alle gegevens in en verzend het formulier. Na het verzenden van het aanmeldformulier word je direct doorgeleid naar de Enormail omgeving en kun jij beginnen met het personaliseren van je dashboard. 
 2. Na het aanmaken van je account is het belangrijk om je account direct te verifiëren. Door je account te verifiëren kun jij direct mailen via Enormail. Zonder verificatie kun je niet direct aan de slag, dit komt doordat Enormail ervan verzekerd wil zijn dat ze enkel met legitieme leden te maken hebben. Je kunt je e-mail gemakkelijk verifiëren via de link in het dashboard van de website. Heb je jouw account geverifieerd, dan kun je starten met de inrichting van jouw Enormail. 
Aanmelden Enormail

Een mailinglijst aanmaken

Je eigen mailinglijst is het belangrijkste onderdeel van Enormail. Je mailinglijst zorgt er namelijk voor dat alle contactgegevens en e-mailadressen van je inschrijvers worden bijgehouden en opgeslagen.

Tevens verstuur jij je e-mailberichten, mailings en nieuwsbrieven altijd direct naar een mailinglijst. Wanneer je geen mailinglijst hebt, dan zou je dus niet de mogelijkheid hebben om berichten te versturen. De eerste stap na je registratie is daarom om een persoonlijke mailinglijst aan te maken. 

1.Klik op de button ‘start met Enormail en maak je eerste mailinglijst. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan naar contacten in het hoofdmenu, waarna je klikt op de button ‘nieuwe mailinglijst’.  

Enormail mailinglijst aanmaken

2. Nadat je geklikt hebt op de knop ‘nieuwe mailinglijst’ kom je op een scherm terecht waar je de naam van je mailinglijst kan toevoegen. Heb jij een eigen website, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de naam van je website of van je eigen bedrijf.

Via Enormail kun je oneindig veel mailinglijsten aanmaken. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je meerdere websites hebt. Je kunt in dit geval namelijk voor elke website een aparte mailinglijst aanmaken.

Wanneer je een mailinglijst aanmaakt, dan is het de bedoeling dat je de opties herinschrijven en notificaties laat staan hoe ze standaard ingesteld staan. 

Contactlijst toevoegen Enormail

Bestaande contacten importeren 

Wat te doen als je nog geen mailinglijst hebt opgebouwd?

Wanneer je pas net begint met e-mail marketing, dan is de kans groot dat jij nog geen mailinglijst hebt opgebouwd. Wanneer jij wel al een tijdje als ondernemer actief bent, dan is de kans groot dat je wel al een lijst met klanten hebt opgebouwd. In dit geval beschik je over een lijst met klanten met bijbehorende e-mailadressen. 

Inschrijfformulier aanmaken

Heb je nog geen klanten opgebouwd, dan kun je direct doorklikken naar ‘een inschrijfformulier aanmaken voor je mailing’. Je moet namelijk eerst contacten gaan verzamelen met je eigen aanmeldformulier. Heb je wel al een klantenbestand opgebouwd, dan leggen we je graag uit hoe je deze kunt importeren. 

Hoe importeer je contacten?

Wanneer je jouw contacten wil importeren, dan is dit gelukkig erg gemakkelijk. Ga via het hoofdmenu naar de categorie contacten. Wanneer je aangekomen bent op deze pagina dien je te klikken op de knop ‘importeren’. Je kunt nu je Excel of .CSV bestand uploaden naar jouw mailinglijst. 

Je eerste mailing opmaken en verzenden 

Nu je jouw eigen mailinglijst hebt en dus ook je eigen contacten hebt, kan je beginnen met het opmaken en verzenden van je eerste mailing.  Klik op de categorie ‘Mailingen’ in het hoofdmenu van Enormail. Hierna klik je op de subcategorie ‘nieuwe mailing’. 

1. Klik op de categorie ‘Mailingen’ in het hoofdmenu van Enormail. Hierna klik je op de subcategorie ‘nieuwe mailing’.

Nieuwe mailing aanmaken Enormail

2. Je dient nu als eerste een afzender en afzender mail op te geven. Je dient hier het standaard e-mailadres op te geven waarmee jij je account hebt aangemaakt. Wil je liever gebruikmaken van een ander e-mailadres? In dit geval kun je zelf kiezen voor een ander afzenderadres. 

Mailing opmaken en verzenden

3. Na deze stap dien je jouw mailing een onderwerp te geven. Daarnaast kun je kiezen voor de optie om een preview tekst op te geven. 

Mailinglijst onderwerp geven

4. Je dient nu op de blauwe knop te klikken: ‘inhoud opmaken’. 

5. Je wordt nu doorgeleid naar een volgend scherm. In dit scherm kun je het type mailing kiezen welke jij wil gaan verzenden. Kies je voor een normale tekstmail zoals je gewend bent van Gmail of Hotmail, dan kun je kiezen voor de optie Tekst editor. We zullen nu ook kiezen voor de optie Tekst editor:

Opmaak mailinglijst

6. Wanneer je ook hebt gekozen voor het mailing type: ’tekst editor’, dan word je doorgestuurd naar het scherm waar jij je eigen mailing kan beginnen op te maken. Je dient de e-mail op te maken zoals jij dit zelf wil. 

Email opmaken voor jouw mailinglijst

7. Heb je een e-mail samengesteld? Dan is het aan te raden om eerst een testmail naar jezelf te verzenden. Je kunt een testmail verzenden door op de witte knop ’testmail versturen’ te klikken.

In het aankomende scherm dien je nu jouw eigen e-mailadres op te geven, waarna je de testmail kunt verzenden. Ben je tevreden over je mailing? Dan dien je op de oranje knop Opslaan en sluiten te klikken. 

Testmail verzenden Enormail

8. Nu je tevreden bent over je mailing dien je te bepalen naar wie jij jouw mailing wil verzenden. Klik op de knop ‘ontvangers selecteren’ en kies voor de lijst die je in stap 2 hebt geïmporteerd. 

Ontvangers selecteren mailinglijst
Selecteren van ontvangers mailinglijst

9. Je ziet nu het statistieken type en deze instelling laten we staan op Genereer klik statistieken. Vanaf nu worden alle kliks van de ontvangers uit je mailing gevolgd. 

Klik statistieken Enormail

10. Nu gaan we ervoor zorgen dat je mailing wordt ingepland. Controleer goed of je de stappen allemaal goed opgevolgd hebt. Je kunt er ook voor kiezen om nogmaals een testmailing naar jezelf te versturen. Ben je tevreden over je mailing, dan klik je op nu verzenden. Je mailing wordt nu verzonden. 

Inplannen mailing Enormail

11. Je mailing staat nu klaar in de wachtrij om verzonden te worden. Het is afhankelijk van je gekozen tijdstip wanneer je mailing verzonden gaat worden. Wanneer je hebt gekozen voor direct, dan zal de e-mail direct verzonden worden.

Heb je gekozen voor een ingeplande datum en tijd, dan zal de mailing verzonden worden op dit tijdstip. Je ontvangt van het systeem van Enormail ook een e-mail wanneer je mailing verzonden is. 

Email verzonden mailinglijst

Statistieken inzien

Hoe zie je of jouw mailing vaak is geopend?

Wanneer je jouw mailing hebt verzonden, dan kun je gemakkelijk bekijken hoe goed jouw mailing is geopend door de ontvangers. Je krijgt daarnaast ook inzage of mensen hebben doorgeklikt op eventuele links die jij geplaatst hebt in je mailing.

Om inzicht te krijgen in deze statistieken dien je in het hoofdmenu te kiezen voor de categorie ‘Statistieken’. Vervolgens dien je te klikken op de e-mail waarvan jij de mailing wilt inzien. 

Statistieken tool mailinglijst

Een inschrijfformulier aanmaken voor je mailing (optionele keuze) 

Inschrijfformulier

Heb je nog geen enkele contacten, dan is het belangrijk om deze allereerst te verzamelen. Na het verzamelen van de gegevens van je contacten kun je je contacten mailings gaan versturen.

Het verzamelen van contacten kun je doen door gebruik te maken van een aanmeldformulier op je eigen website. Het aanmeldformulier voor je website wordt ook wel een inschrijfformulier of een opt-informulier genoemd. 

Tip: plaats het aanmeldformulier op een duidelijke plek

Wanneer je nieuwe inschrijvingen voor je mailinglijst wil verzamelen, dan heb je om te beginnen dus een aanmeldformulier nodig. Het is belangrijk dat je dit formulier plaatst op een duidelijke plek zodat de bezoekers hier al snel hun oog op laten vallen.

Je bezoekers kunnen nu gemakkelijk ervoor kiezen om hun naam en e-mailadres achter te laten op de website. Wanneer je een aanmeldformulier wil aanmaken, dan biedt Enormail veel mogelijkheden om deze samen te stellen en te creëren. 

Zo maak je een landingspagina

Je kunt er ook voor kiezen om enkel een eenvoudige landingspagina te maken waar je slimme formulieren toont. Deze slimme formulieren kun je bijvoorbeeld enkel tevoorschijn laten komen bij het bezoeken of het verlaten van je website. 

1. Wanneer je een aanmeldformulier wilt aanmaken, dan dien je te kiezen voor de categorie ‘Formulieren’ in het hoofdmenu. Vervolgens klik je op de optie ‘nieuw formulier’. 

Aanmeldformulier mailinglijst Enormail

2. Je komt nu op de pagina terecht waar je je nieuw formulier kunt aanmaken. Vul de naam van je formulier in en selecteer de mailinglijst waarop je wil dat mensen zich aanmelden. Je dient nu te kiezen voor een single of double opt-in optie.

In de meeste gevallen is het verstandig om gebruik te maken van de double opt-in optie. Deze optie staat daarom ook standaard aan bij Enormail. Double Opt-in betekend dat de inschrijvers hun inschrijving moeten bevestigen met hun e-mailadres. 

Nieuw formulier toevoegen opt in pagina Enormail

3. Heb je het formulier opgeslagen? Dan kun je nu beginnen met het opmaken en vormgeven van het formulier. Dit is optioneel, maar je kunt bijvoorbeeld kiezen om je eigen logo of huisstijl toe te voegen in je e-mail. Dit kun je gemakkelijk doen door de opties aan te klikken aan de rechterkant van het formulier. 

Opmaken en vormgeven aanmeldformulier Enormail

4. Nu je jouw formulier hebt opgeslagen kun je ervoor kiezen om het formulier te plaatsen op je website of delen via een link. Ben je in het bezit van een WordPress website, dan kun je jouw formulier ook plaatsen door middel van de Enormail WordPress plug-in of via de regelcode op je website.

Heb je zelf geen kennis hiervan, dan kun je jouw websitebouwer om hulp vragen om het formulier te plaatsen op je website. Daarnaast kun je ook altijd terecht bij de support die wordt aangeboden door Enormail. 

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een landingspagina waarin je jouw aanmeldformulier implanteert. Het voordeel is, is dat deze landingspagina wordt gehost door Enormail zelf.

Je hebt in dit geval helemaal geen website nodig. Het enige wat jij zelf dient te doen is de link van jouw landingspagina te verspreiden. Dit kun je doen door reclame te maken of linkjes te plaatsen op bijvoorbeeld social mediakanalen. 

Een autoresponder opzetten

Je zult de echte kracht van e-mail marketing pas echt gaan zien als je gebruik gaat maken van een autoresponder. Enormail biedt deze functie aan in hun mailingsysteem. De opmaak van een autoresponder bericht gaat geheel hetzelfde ter werk als het opmaken van een standaard mailing.

Het enige verschil is dat de autoresponder mailing niet direct verzonden zal worden. Deze autoresponder mailings worden namelijk pas verzonden wanneer bijvoorbeeld iemand zich nieuw aanmeldt voor jouw mailinglijst.

Door gebruik te maken van deze handige functie, zorg jij ervoor dat je een hele selectie e-mails kunt klaarzetten voor elke inschrijver in je mailinglijst. De autoresponder zal deze mailings versturen vanaf het moment van de inschrijving.

Het systeem verstuurt hierdoor automatisch persoonlijke e-mailberichten, waardoor jij helemaal niets hoeft te doen bij elke nieuwe aanmelding.

De ontvanger denkt zelf dat jij zelf aan het mailen bent, waardoor hij al snel vertrouwd raakt aan je. Hierdoor kunnen inschrijvers al snel omgezet worden naar warme leads en klanten. 

Wanneer jij gebruik wilt maken van de autoresponder functie, dan kun je zoveel e-mails inplannen als jij zelf wilt. In de meeste gevallen wordt er gebruikgemaakt van ongeveer 7 tot 10 autoresponders e-mails. Een autoresponder wordt gekoppeld aan je mailinglijst en is gemakkelijk in te stellen. 

1. Wil jij autoresponders activeren? Dan kun je dit doen door naar Autoresponders te gaan in het hoofdmenu van Enormail. Vervolgens dien je te klikken op de subcategorie ‘nieuwe autoresponder’. 

Autoresponder aanmaken Enormail

2. Je kunt in het autoresponder aanmeldscherm een naam opgeven voor je eigen autoresponder. Een voorbeeld van een naam is bijvoorbeeld: welkomstmails. 

3. Na deze stap kun jij de lijst opgeven waarop jij wenst dat de autoresponder geactiveerd wordt. Elke inschrijver zal na zijn inschrijving op je mailinglijst automatisch een autoresponder ontvangen. 

Nieuwe autoresponder toevoegen mailinglijst

4. Klik op de oranje knop ‘opslaan’. 

5. Je hebt nu de autoresponder aangemaakt. Klik vervolgen op de button ‘Voeg je eerste bericht toe aan de autoresponder’. Je eerste bericht zal nu toegevoegd worden aan je autoresponder. 

Autoresponder beheren

6. Je eerste eigen autoresponder bericht dien je exact hetzelfde in te stellen als een standaard mailing. In de rechter kolom van de pagina kun klik je nu op ‘inhoud opmaken’.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een Drag and drop editor, Tekst editor of Live editor. De mailing kun je op een later altijd nog aanpassen. We geven je een voorbeeld door te kiezen voor een autoreponder bericht met de tekst editor.

Autoresponder bericht instellen Enormail
Opmaken mailing

7. Heb je jouw mailing geheel naar wens opgemaakt en ingericht, dan kun je nu instellen op welk tijdstip jij jouw e-mail verzonden wil hebben. 
– Klik op het bericht [1]
– Klik op aan [2]
– Selecteer nu het moment waarna jij je eerste bericht wil verzenden. [3]
– Heb je jouw keuze gemaakt, dan kun je nu klikken op de knop ‘opslaan’. 

Tijd instellen bericht autoresponder versturen

8. Je hebt nu je eerste mailing aangemaakt. Wil je meerdere autoresponders aanmaken, dan hoef je enkel de stappen hierboven opnieuw te herhalen. Op deze manier kun je meerdere mails toevoegen aan je autoresponder.

Op deze manier zorg jij ervoor dat nieuwe inschrijvingen een bepaalde periode een serie e-mails ontvangen van jou. Deze heb jij allemaal al klaar staan, waardoor jij niets hoeft te doen, maar deze automatisch verstuurd worden. 

Meerdere autoresponders instellen Enormail

Wat zijn de functies van Enormail?

Enormail is een echte toevoeging wanneer jij je e-mail marketingstrategie succesvol wil laten uitrollen binnen je bedrijf. De software staat garant voor bewezen methodes die gebundeld staan in een gebruiksvriendelijke en Nederlandse softwaretool.

Het leukste is dat de mogelijkheden van de software eindeloos zijn. Tijdens het gebruik van de software van Enormail kun je gebruikmaken van:

Opmaken en verzenden

Met de software van Enormail is het heel eenvoudig om je eigen mailing aan te maken. Dit kun je als gebruiker gemakkelijk realiseren via de drag en drop editor.

Je kunt als gebruiker hierdoor zonder technische kennis zelf professionele nieuwsbrieven samenstellen. Je kunt hierbij kiezen uit ruim 100 sjablonen. Deze sjablonen kun je allen naar je eigen wens en smaak opmaken. 

Sjablonen instellen voor mailing

Geen technische kennis nodig

Het voordeel is dat je hier geen technische kennis voor nodig hebt. Je kunt eenvoudig je eigen logo toevoegen in je mailing, je eigen huisstijl toepassen of je social mediakanalen koppelen aan je mailing. Dit kun je allemaal doen door door middel van de gemakkelijke en intuïtieve drag en drop editor.

Deze drag en drop editor zorgt ervoor dat jij uitnodigende mailings en nieuwsbrieven kunt samenstellen. Heb je een mooi ontwerp gecreëerd, dan kun je dit sjabloon direct opslaan. Hierdoor kun je elke keer opnieuw dit sjabloon gebruiken waardoor je nooit meer hoeft na te denken over de vormgeving van je eigen mailing of nieuwsbrief. 

Kies uit ruim 100+ professionele sjablonen

Wanneer je start met het aanmaken van je eigen nieuwsbrieven, dan kun je gebruikmaken van hoogwaardige sjablonen, welke gecreëerd zijn door Enormail. Deze kant-en-klare sjablonen zijn eenvoudig aan te passen waardoor je jouw eigen huisstijl naar voren kunt laten komen in het ontwerp.

De sjablonen van Enormail kun je hierdoor gebruiken als startpunt van je eigen mailing. Doordat je deze gemakkelijk kunt aanpassen, is het erg gemakkelijk om van het bestaand sjabloon een eigen ontwerp te creëren. Wanneer je een kijkje neemt tussen de sjablonen van Enormail, dan zie je al snel dat je kunt kiezen uit verschillende categorieën.

Populaire categorieën op de website van Enormail zijn: fitness, mode, beauty, reizen, wonen, zakelijk, eten, gezondheid, marketing, e-commerce, financieel, non-profit, blog en nog veel meer. Hierdoor is de keuze uit de sjablonen enorm, maar ook gemakkelijk te vinden op de website. 

Wat maakt de sjablonen van Enormail zo geweldig?

Het leukste aan de sjablonen van Enormail is dat deze uitvoerig getest zijn in verschillende browsers. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je mailing er goed uitziet in verschillende e-mailprogramma’s, browsers en op verschillende apparaten.

Dit is erg belangrijk zodat je er zeker van bent dat je mailing door iedereen goed ontvangen en gelezen wordt, maar ook om professionaliteit uit te stralen via je mailing. 

Alleen tekstmailings versturen: zo doe je dat

Wil jij wel mailings of nieuwsbrieven verzenden, maar liever alleen tekstmailings versturen? Dit is ook mogelijk binnen de software. Binnen de software van Enormail kun je namelijk ook kiezen voor een gebruiksvriendelijke tekst-only e-maileditor. Deze editor helpt je om persoonlijke e-mails op te maken waarbij jij jezelf enkel hoeft te concentreren op de inhoud. 

Tekstmailings versturen Enormail

Inline tekst editor

De inline tekst editor van Enormail zorgt ervoor dat je jezelf enkel hoeft te concentreren op de tekst. Toch is het hierbij ook belangrijk om de tekst een uitnodigende en nette opmaak te geven.

De online tekst editor geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk en snel je eigen tekst op te maken, de kleuren aan te passen, formaten te wijzigen en emoji’s toe te voegen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk hyperlinks toevoegen aan je mailing.

Hierdoor heb je geheel zelf in de hand hoe je de opmaak van je mailing kunt creëren en samenstellen. Daarnaast kun je de tekst editor van de software gebruiken om je eigen HTML-broncode in je mailing te laden. Heb je jouw gewenste mailing samengesteld, dan kun je deze opslaan zodat je hem bij elke e-mail opnieuw kunt gebruiken. 

Creëer en verstuur je mailings vanaf één plek

Via de software kun jij de instellingen en details van je eigen mailing per pagina invullen en bekijken. Op deze manier kun je gemakkelijk jouw eigen mailing opmaken, controleren en testen voordat je deze verstuurt naar de lezers. 

Je kunt ervoor kiezen om de afzender op te geven die de ontvangers zien in hun eigen inbox. Kies daarnaast voor een converterende onderwerpregel. Het voordeel van de software is dat de onderwerp inspirator je hierbij flink kan helpen. 

Content checker Enormail

Maak gebruik van de content checker

Een ander leuk voordeel is de content-checker. Deze checker controleert jouw tekst op ongeldige linkjes en op spamgevoelige inhoud. Is je samengestelde mailing naar wens, dan kun je gemakkelijk een testmail versturen naar je eigen mailbox. Deze testmail zorgt ervoor dat jij een goede indruk krijgt van hoe jouw mailing er daadwerkelijk uitziet. 

Personaliseer jouw e-mails

Is je mailing helemaal naar smaak, dan is het belangrijk om te bekijken naar wie je de mailing wilt verzenden. Tijdens het gebruik van de software kun jij bepalen welke segmenten, contacten of lijsten je mailing dienen te ontvangen.

Hierna kun jij een tijdstip kiezen waarop jij verzekerd bent dat je mailing op het gekozen tijdstip verstuurd wordt. De voordelen van de onderwerp inspirator zijn: 

 • Goed geconverteerde onderwerpregels
  De onderwerp inspirator van Enormailing helpt je om een goed converterende onderwerpregel te bedenken voor je mailing. Hierdoor kun jij flink wat tijd besparen op het denkwerk en toch gebruikmaken van een pakkende en bewezen onderwerpregel. Een goede onderwerpregel is erg belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat je mailings meer geopend en gelezen worden. 
 • Het personaliseren van je mails
  Bij het gebruik van de software kun je jouw contacten persoonlijk aanspreken. Hierdoor bouw je een hechtere band op met je eigen contacten. Dit kun je realiseren door gebruik te maken van dynamische persoonlijke data zoals bijvoorbeeld het aanspreken op de voornaam van de lezer. Het leukste is dat de software van Enormail deze data gemakkelijk kan verzamelen uit je eigen mailingslijsten. 
 • Het gebruik van de content-checker
  De content-checker checkt automatisch de geschreven tekst op fouten of ontbrekende linkjes. Daarnaast wordt de gehele tekst gecontroleerd op spamgevoelige inhoud. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je mailing geen fouten bevat voordat deze verzonden wordt naar je contacten. 
 • Doelgericht versturen van mailingen naar segmenten
  Door middel van segmenten kun jij bepalen wie jouw mailing gaat ontvangen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw relevante mails worden verstuurd naar de juiste doelgroep. Het voordeel hiervan is dat de conversie van je campagnes direct stijgt door een betere open- en klikratio. 
 • Het versturen van testmails
  Via de software kun je de mailing gemakkelijk eerst verzenden naar je eigen inbox. Hierdoor kun jij je mailing zelf vooraf goed checken in je eigen gewenste e-mailprogramma. Dit zorgt ervoor dat je ervan verzekerd bent dat je mailing eruitziet zoals jij het voor ogen hebt. 
 • Het inplannen van je mailing
  Je kunt ervoor kiezen om je mailing in te plannen op een bepaalde datum en tijdstip. Je mailing wordt op deze manier op het door jou gekozen tijdstip verzonden. Het juiste tijdstip zorgt ervoor dat je dat de kans groter wordt dat de ontvanger jouw mailing opent. 
 • Verzenden van een follow-up mailing
  Door een follow-up mailing te versturen verbeter je de openratio tot wel 30%. Deze mailing kun je versturen naar alle ontvangers die jouw mailing eerder nog niet geopend hebben. 
 • Zorg ervoor dat je niet terecht komt in de spam box
  Niets is vervelender dan dat je email wordt afgeleverd in de spambox van de ontvanger. Daarom helpt de software jou om de gehele mailing te controleren van het begin tot het einde. Hiermee kun jij ervoor zorgen dat jouw verzonden mailings in postvak in komen en wegblijven uit de spambox. 

Autoresponder

Wanneer je een eigen onderneming hebt dan weet je hoe belangrijk het is om tijd te besparen en om nieuwe klanten te werven. Deze twee stappen waren nog nooit zo gemakkelijk als nu met de software van Enormail.

De software helpt je namelijk om eenvoudig een serie e-mails aan te maken, welke hierna automatisch worden verzonden naar je klanten. Op deze manier bouw je een band op met de ingeschreven leden van je nieuwsbrief en kun je ervoor zorgen dat de lezers uiteindelijk klanten worden. 

Waarom goed klantencontact belangrijk is

Om klanten te werven is het belangrijk om goed in contact te staan met je klanten. De personen die zich hebben ingeschreven op jouw mailinglist zijn namelijk vrijwel niet bekend met jouw diensten.

Het is daarom belangrijk om een band op te bouwen met de personen welke ingeschreven staan voor jouw nieuwsbrief. De software van Enormail helpt je erbij dat jouw mailing verstuurd wordt op vooraf ingestelde tijden. Hierdoor kun jij per ingeschreven lid persoonlijke e-mails verzenden. 

Persoonlijke welkomstmail versturen in Enormail

Stuur een persoonlijke welkomstmail

Nieuwe inschrijvers kun je direct een persoonlijke welkomstmail verzenden. Een persoonlijke welkomstmail zorgt ervoor dat de klant zich gewaardeerd voelt.

Stel je voor dat je een cursus aanbiedt, dan kun je deze persoonlijke welkomstmail ook gebruik om de eerste les van je cursus aan te bieden. Doordat je mailings geautomatiseerd zijn heb je geen omkijken naar het verzenden van mailings naar nieuwe inschrijvingen. 

Waarom is het gebruik van een autoresponder zo handig?

Door gebruik te maken van de autoresponder hoef je enkel één keer je e-mails in te stellen. Na het instellen van je e-mails heb je er geen enkel omkijken meer naar. Bied je bijvoorbeeld een cursus aan, dan kun je jouw cursus lessen exclusief ter beschikking stellen aan een bepaalde groep of aan al je inschrijvers.

Je kan er ook voor kiezen om een bericht te sturen aan de leden wanneer er een nieuwe les klaarstaat op je platform. Misschien wil je wel de leden die jouw cursus hebben afgerond automatisch een nieuwe cursus aanbieden, alles is mogelijk via de software. 

De autoresponder is perfect voor salesfunnels

Het is belangrijk om in je onderneming de kracht te gebruiken van het juiste aanbod op de juiste tijd. Door gebruik te maken van een autoresponder zorg jij zelf voor meer conversie, meer klanten en dus vanzelfsprekend voor meer omzet.

Daarnaast zorg je ervoor dat de ingeschreven personen op je nieuwsbrief vertrouwd raken met je diensten en producten. Hierdoor verstevig je de band met de belangrijkste groep van je bedrijf. 

Autoresponder voor salesfunnels Enormail

Specifiek aangeven wanneer berichten verzonden dienen te worden

Je kunt door middel van de autoresponder ook erg specifiek aangeven wanneer bepaalde berichten verzonden dienen te worden. Je kunt hierbij dus bepaalde dagen of tijdstippen aanhouden waarbij jij wil dat je mailing verzonden wordt. Jouw mailing wordt hierbij verzonden op het door jou gekozen moment. 

Gebruikmaken van automations

Automations staan bekend als een sterke e-mail marketing methodes om een betere inzage te ontvangen in je doelgroep. De automations geven namelijk inzage in het handelen naar de activiteiten van jouw eigen doelgroep.

Door hier gebruik van te maken kun jij jouw actief definiëren op basis van de activiteiten van de persoon naar wie je het bericht verzendt. Je kunt op deze manier acties koppelen die horen bij het ontvangen, het openen en het klikken op een bericht.

Door te kijken naar deze acties kun je kun je onder andere tags koppelen of ontkoppelen, mailinglijsten koppelen, contacten uitschrijven of verwijderen uit je mailinglijst. 

Berichten aanpassen vanaf jouw tijdlijn

Een ander leuk voordeel is dat jij al je berichten kunt aanpassen vanuit je eigen tijdlijn. Hierdoor is het nog gemakkelijker geworden om berichten te verplaatsen.

Je kunt de berichten namelijk gemakkelijk slepen en omwisselen van bericht naar bericht. Hierdoor kun je jouw tijdlijn en ingeplande berichten automatisch aanpassen. 

Al je statistieken inzien

Wanneer je gebruikmaakt van de autoresponder of van automations, dan is het natuurlijk ook belangrijk om volledige inzake te hebben in je algehele statistieken. In de software van Enormail kun je algehele statistieken inzien van je totale autoresponder, maar ook de statistieken per bericht.

Met deze informatie kun je ervoor kiezen om contacten te exporteren en te taggen op basis van de statistieken die jij hebt ingezien. Het voordeel hiervan is dat jij eenvoudig mailingen kunt verzenden of een export kan maken naar je contacten die een bepaalde actie hebben verricht op je website. Hierdoor worden je e-mails nog persoonlijker en doelgerichter verstuurd. 

Opt-in formulieren

Wanneer je bezoekers hebt op je website, dan is het natuurlijk belangrijk dat deze omgezet worden naar inschrijvers voor je mailinglist. Om dit te realiseren is het belangrijk om converterende opt-in pagina’s, formulieren en pop-ups aan te maken welke goed scoren bij de bezoekers. Op deze manier kun jij van je bezoekers gemakkelijk nieuwe leden, leads, prospects en potentiële klanten binnenhalen. 

Welke kanten kun je op met Opt-in?

Via de software kun jij de opt-in formulieren gemakkelijk plaatsen op je website, je webshop, een Facebookpagina of andere onlinekanalen. Op deze manier zorg je ervoor dat je mailinglist direct zal stijgen.

Dit gebeurt op een manier zonder dat jij er tijd insteekt en je er dus geen omkijken naar hebt. Via de software van Enormail kun je veel kanten op via Opt-in:

 • Opt-in landingspagina
  Met Enormail kun je eenvoudig zelf een opt-in landingspagina samenstellen. Deze opt-in landingspagina wordt gehost door Enormail. Een Opt-in pagina is ideaal voor mensen die niet een gehele website nodig hebben voor hun diensten of producten. Om een 
 • Opt-in formulier
  Via Enormail kun je ook gemakkelijk een professioneel opt-in formulier samenstellen. Dit formulier is ook direct volledig geschikt voor bezoekers die je pagina bezoeken met een mobiele telefoon of tablet. Deze opt-in pagina kun je gemakkelijk plaatsen onder een artikel of op de sidebar op je pagina. Dit kun je gemakkelijk zelf doen zonder dat je technische kennis hebt in de gebruiksvriendelijke formulierdesigner. Het leukste is dat je deze opt-ins ook compleet kan designen naar je eigen huisstijl. 
 • Opt-in leadvanger
  Je kunt bij Enormail ook gebruikmaken van opt-in pop-ups die de bezoeker ziet verschijnen tijdens het scrollen, wanneer hij of zij een bepaalde pagina bezoekt of wanneer hij jouw website verlaat.
 • Opt-in button
  Via de software kun je ook je opt-in formulier koppelen aan een converterende button of een link. 

Opt-in koppelen

De opt-in opties kun je gemakkelijk met een druk op de knop ook plaatsen op bijvoorbeeld je Facebookpagina. Hierdoor kun jij je ‘likes’ omzetten naar inschrijvers, waardoor jij al snel jouw bereik zult vergroten. 

De opt-in formulieren kun je met Enormail ook eenvoudig koppelen aan andere tools. Denk hierbij aan Leadpages, Optimizepress, Zapier en Phoenix. Daarnaast beschikt de software ook over een plug-in die je kan implanteren in WordPress. 

Personalisatie

Wanneer je een eigen onderneming hebt dan is bekendheid onder je klanten en potentiële klanten belangrijk. Bekend maakt namelijk bemind. Het is daarom heel erg belangrijk om je contacten direct aan te spreken door gebruik te maken van campagnes, mailings en berichten. Met Enormail kun je dit eenvoudig en geautomatiseerd realiseren vanuit je eigen mailinglists. 

Je mailing zal beter geopend worden

Wanneer je een mailing verstuurd naar je klanten en potentiële klanten, dan wil je natuurlijk dat je mail zo veel mogelijk gelezen wordt. De personen die ingeschreven staan voor je nieuwsbrief, die willen zich niet enkel verbinden aan je product of merk.

De inschrijvers willen zich namelijk ook verbinden met jou persoonlijk. Het is daarom belangrijk dat je jouw inschrijvers niet aanspreekt als een potentiële klant, maar juist als een persoon.

Het is daarom aan te raden om je klanten aan te spreken bij hun voornaam. Hierdoor maak je jouw mailings een stuk persoonlijker en verhoog je de open rates. In de software van Enormail word je begeleid om jouw mailings optimaal te personaliseren, zonder minder professioneel over te komen. 

Mailings personaliseren Enormail

Maak gebruik van je eigen data

Wil jij gebruikmaken van opt-in formulieren, dan kan je deze geheel aanpassen naar je eigen wensen. De opt-in formulieren van Enormail zijn erg handig om gegevens te verzamelen over de ingeschreven personen van je nieuwsbrief.

Je kunt namelijk gemakkelijk achter hun voornaam komen. Door gebruik te maken van de opt-in formulieren van Enormail hoef je deze gegevens niet meer apart te verzamelen in aparte databestanden. De software van Enormail verzameld deze gegevens automatisch voor je. 

Waarom is het gebruik van eigen data aan te raden?

Met behulp van de persoonlijke informatie kun jij jouw mailings nog een stuk aantrekkelijker maken. Dit kan je doen door voornamen te gebruiken, maar ook door bijvoorbeeld de bedrijfsnaam van je inschrijver te benoemen of om hun moment van inschrijving te benoemen. Doordat Enormail deze informatie voor je verzameld wordt het een stuk gemakkelijker om je mailings persoonlijk en aantrekkelijker te maken. 

Mailinglijsten

Mailinglijsten zorgen ervoor dat jij op een gemakkelijke manier al jouw contacten kunt verzamelen en beheren. Hierdoor is een tijdrovend bestandsbeheer geheel verleden tijd.

Met de software van Enormail kun je namelijk gemakkelijk jouw contacten verzamelen en beheren met mailinglijsten. Deze kun jij gemakkelijk importeren bij je nieuwe contacten in je eigen webshop, je CRM of je website. 

Exporteren van contactlijst met Enormail

Hoe groter je lijst is, hoe leuker het wordt om jezelf bezig te houden met e-mail marketing. De software van Enormail zorgt ervoor dat jij gemakkelijk je contacten kan importeren door middel van een .csv bestand of vanuit een Excel bestand.

Het leukste is dat jij niet bang hoeft te zijn voor dubbele of niet werkende contacten. De software zorgt er namelijk voor dat niet werkende contacten automatisch verwijderd worden. 

Contactlijst Enormail

Jouw contactenlijst altijd up-to-date

De software van Enormail zorgt ervoor dat jouw lijst altijd up-to-date is. Verkeerd getypte e-mailadressen, uitschrijvingen en spamadressen worden automatisch uit je mailinglijst verwijderd. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw contactenlijst schoon blijft en je nog effectiever kan werken met jouw mailinglijst. 

Geen dubbel werk meer

Een ander pluspunt is dat je via de software van Enormail gemakkelijk en snel je contacten kunt importeren. Op deze manier hoef je geen dubbel werk meer te verrichten en kun jij gemakkelijk je contacten als CSV-bestanden uploaden.

Deze kun je gemakkelijk uploaden vanuit CRM, je webshop of je website. Je kunt er ook voor kiezen om direct het bestand te importeren. Dit kun je doen wanneer je bijvoorbeeld wilt overstappen van je huidige e-mail marketingprogramma naar de software van Enormail. 

Je lijsten automatiseren: zo doe je dat

Bij Enormail kun je ook kiezen voor de optie ‘automatiseren’. Het voordeel hiervan is dat jij gemakkelijk je contacten kunt verplaatsen van de ene lijst naar de andere lijst. Dit hoef je niet zelf te doen, maar dit kan je automatisch laten doen door de software.

Dit is natuurlijk erg fijn als je zelf een prospectielijst of een klantenlijst bijhoudt. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om bepaalde contacten te ‘promoveren’ van de ene lijst naar de andere lijst.

Wat als de e-mailadressen van inschrijvers veranderen?

Wanneer je een mailinglijst hebt dan veranderen soms ook de e-mailadressen van je inschrijvers. Soms blijken bijvoorbeeld je inschrijvers niet meer te werken voor een organisatie of hebben ze om een andere reden hun e-mailadres verwijderd.

Hierdoor komen je mailings niet meer aan bij de inschrijver. De software van Enormail filtert automatisch de e-mailadressen, waarna ze automatisch eruit “gebouncet” worden. Op deze manier zorg je ervoor dat je mailinglijst schoon blijft en enkel de bruikbare contacten overblijven. 

Segmenteren

Wanneer je mailings verstuurd, dan is het natuurlijk belangrijk dat je doelgericht je mailings verstuurt. Door doelgericht te versturen zorg je voor een verbetering in je open- en klikratio. Door te segmenteren kun jij zelf bepalen welke contacten in je lijst je mailing moeten ontvangen.

Op deze manier weet je zeker dat enkel relevante e-mails worden verstuurd naar de juiste doelgroep uit je lijsten. Daarnaast zul je direct merken dat je conversie van je campagne direct enorm verbeterd. 

Tip: verstuur alleen relevante e-mails

Wanneer je gebruikmaakt van mailings, dan is het belangrijk om relevante mails te versturen. Op deze manier richt jij je target op de juiste doelgroep. Via de software van Enormail kun je heel eenvoudig zelf je segmenten in stellen.

Deze segmenten zorgen ervoor dat de conversie van je mailings enorm toenemen. Dit komt doordat je mailings worden toegespitst op het gedrag en de interesse van de ontvanger van de e-mail. 

Versturen van relevante emails Enormail

Kies zelf welke mailing je verstuurt: voorbeelden

Je kunt dus met de software van Enormail je open- en klikratio’s van je mailing versterken en verhogen. Je kunt in de software zelf kiezen welke mailing jij verstuurt naar welke contacten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: 

 • Verzend enkel je mailing naar contacten op basis van hun inschrijfdatum
 • Verzend enkel je mailing naar personen die je mail wel of niet geopend hebben
 • Verzend enkel je mailing naar personen die jouw autoresponderbericht geopend hebben
 • Verzend enkel je mailing naar personen die zich hebben ingeschreven voor een bepaald formulier. 
 • Verzend enkel je mailing naar inschrijvers uit een bepaalde woonplaats
 • Maak zelf een segment wat gebaseerd is op de velden die jij zelf gedefinieerd hebt. 

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden uit de keuzes die jij kan maken betreffende het sorteren van je mailings. Met de software van Enormail kun je namelijk op erg veel manieren sorteren betreffende je mailings. 

Segmenten éénmalig instellen

Wanneer jij segmenten instelt via de software dan hoef je dit enkel eenmalig in te stellen. De door jou ingestelde segmenten worden namelijk altijd automatisch aangepast, waardoor je hem maar één keer hoeft in te stellen.

Je ingestelde segment wordt automatisch ge-update door Enormail wanneer jij je mailing gaat verzenden. Hierdoor hoef je het segment niet opnieuw aan te maken, maar kun je gemakkelijk jouw segmenten hergebruiken wanneer je een mailing gaat verzenden.

Wanneer jij gaat verzenden, dan worden automatisch alle contacten geselecteerd welke in je lijst voldoen aan jouw ingestelde filters in je segment. Hierdoor wordt het verzenden naar mailings naar jouw contacten nog gemakkelijker. Daarnaast kun je hierdoor ook flink wat tijd besparen! 

Statistieken

Een ander belangrijk aspect wanneer je mailings gaat verzenden is om je mailcampagnes te analyseren en optimaliseren. Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten hoe goed jouw mailings scoren bij het publiek.

De software van Enormail helpt je hierbij graag een handje. Dit doen ze door jou inzicht te bieden in overzichtelijke rapportages. Aan de hand van deze rapportages kun jij gemakkelijk en snel je eigen mailings verbeteren. 

Inzicht in statistieken Enormail

Het vergroten van je succes

De samengestelde rapportages van Enormail geven je direct een helder inzicht in je eigen mailcampagnes. Je krijgt onder andere inzicht in welke doelgroep wel en niet reageren op je mailings. Deze informatie kun jij zelf direct gebruiken om jouw toekomstige e-mail marketing campagnes nog effectiever te maken dan voorheen. 

Meten is weten op Enormail

Je kent het gezegde ‘meten is weten’ vast wel. Het is ook geheel van toepassing wanneer jij jouw mailings beheert via Enormail. Doordat jij inzicht hebt in real-time statistieken kun jij direct inzien hoe goed jouw content scoort bij je publiek.

Met deze kennis in je achterzak kun je jouw e-marketingstrategie versterken. Je kunt namelijk jouw bevindingen testen en direct aanpassen met je volgende mailing. Het fijnste is dat jij deze inzichten allemaal krijgt via een overzichtelijk dashboard. Hierdoor ben jij zelf de regisseur van je eigen succes. 

Lees- en klikrapportages

De software van Enormail geeft je direct een inzicht in een aantal overzichtelijke rapportages. Deze rapportages geven je direct een inzicht over wie jouw mailings openen en ongeopend laten.

Daarnaast krijg je ook direct een inzicht wie er op je link klikt en wie zich aan- of aanmeld. Deze gegevens kunnen je enorm helpen om je toekomstige mailings te versterken. 

Direct koppelen aan Google Analytics

Een extra voordeel is dat jij Enormail direct kan koppelen aan Google Analytics. Doordat jij je de software direct kan koppelen aan je account, kun je gebruikmaken van uitgebreide analyses. Daarnaast krijg je ook direct een inzage in je Return of Investment (ROI), oftewel je omzetresultaten.

Beeldbank

Wanneer je gebruikmaakt van de software van Enormail, dan beschik je over meer dan 800.000 professionele stockfoto’s en illustraties van hoge kwaliteit.

Hierdoor kun je jouw mailings voorzien van een beeld die past bij je dienst, product of je verhaal. Door gebruik te maken van een stockfoto of een illustratie kun je ervoor zorgen dat je product of verhaal nog meer kracht en uitstraling krijgt. 

Laat als bedrijf zien waar je voor staat

Het maakt niet uit of je trainingen aanbiedt, producten verkoopt of een eigen advocatenkantoor hebt. Voor elke onderneming is het belangrijk dat de mailings kloppen en dat het laat zien waar je bedrijf voor staat. Dit kun je laten zien in woord en beeld en daar helpt de software van Enormail je graag mee. 

Beeldbank Enormail

Altijd het juiste beeld

Of je nu trainingen geeft, producten verkoopt of een accountantskantoor hebt: je wil dat je mailings kloppen met wie jij bent en waar jouw bedrijf voor staat. In woord en beeld. Daar helpen wij je bij.

In de beeldbank vind je gegarandeerd de foto’s en illustraties die bij jouw onderneming passen. Bij Enormail beschikken ze oven een uitgebreide beeldbank. Je kunt hier ruim 800.000 gratis foto’s en illustraties vinden.

De foto’s en illustraties zijn erg divers, er zijn foto’s van werkvloeren tot aan iconen en sfeerbeelden. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat je vindt wat je zoekt, zonder dat je het hele internet hoeft af te speuren naar beelden zonder rechten. 

Beheer jouw beeldmateriaal in de bibliotheek

Bij Enormail kun je jouw beeldmateriaal beheren in je eigen bibliotheek. Doordat je de bibliotheek kan beheren, kun jij gemakkelijk overzicht behouden.

Een leuk voordeel is dat je in jouw bibliotheek ook je eigen beelden en illustraties kan uploaden. Hierdoor heb je al je beeldmateriaal direct bij de hand, waarna je ze gemakkelijk en snel kan toevoegen in je mailings. 

Tags

Met Enormail kun jij gemakkelijk en snel je contacten onderverdelen in relevante groepen. Dit doe je door tags te gebruiken. Tags zijn labels die je kunt toewijzen aan je contacten zodat ze worden onderverdeeld in groepen.

Deze groepen vind je terug in je mailingslijst. Deze specifieken groepen kun je gebruiken om je mailcampagnes toe te spitsen. Hierdoor kun je jouw contactpersonen nog relevantere e-mailberichten versturen. 

Waarom je jouw mailings moet toespitsen

Het toespitsen van je mailings zorgt ervoor dat je gerichter mailings verzendt, waarmee je jouw conversie verhoogt. Door je e-mailberichten toe te splitsen in je taggroepen zorg je ervoor dat de effectiviteit en relevantie van je mailcampagnes aanzienlijk verbeterd worden.

Op deze manier bouw je een nog betere band op met je inschrijvers. Daarnaast zorg je ervoor dat je enkel gerichte mailings stuurt naar de ontvangers met een specifieke interesse. 

Tags in Enormail mailinglijst

Creëer, koppel en beheer je tags naar wens

Binnen de software van Enormail heb je de volledige vrijheid. Je kunt namelijk zelf tags toevoegen, koppelen en een naam geven. Dit is ideaal omdat je hierdoor jouw mailinglijst met contacten precies kan inrichten hoe dit past bij je organisatie of bedrijf. 

Met de tags in Enormail ben je altijd in staat om de juiste contacten te vinden.  In combinatie met de ‘segmenteren’ functie en de tags vind je altijd de juiste contacten. Hierdoor kun je krachtige filters samenstellen en de beste mailings creëren. 

Integraties

Met Enormail kun je met gemak je mailinglijsten koppelen aan je CRM, ledenomgeving of je webshop. Hierdoor kun je gemakkelijk je mailinglijsten integereren met je CRM, ledenomgeving en je webshop.

Hierdoor plaats je gemakkelijk je opt-in formulieren op je eigen website. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de uitgebreide API of Zapierkoppeling voor koppelingen op maat van Enormail zelf te gebruiken. 

Kopelingen maken met Enormail

Verbeter je werkproces: koppel Enormail

Enormail is gecreëerd om zelfstandig goed te kunnen helpen bij alles wat te maken heeft met jouw mailinglijsten. Toch vinden ze bij Enormail ook dat partners enorm kunnen helpen om de diensten nog sterker aan te bieden. Daarom kun je bij Enormail ook gebruikmaken van allerlei applicaties en webdiensten, welke je kan koppelen aan Enormail.

Hierdoor kun jij alle goede functies bundelen van de verschillende online tools. Dit is natuurlijk erg fijn om je werkproces nog beter te stroomlijnen en te automatiseren. Enormail kun je onder andere koppelen met: 

 • Zapier koppeling
  Enormail koppelen met Zapier maakt je werk een stuk gemakkelijker. Deze webdienst koppelt namelijk al je apps aan elkaar. Hierdoor kun je direct reageren als je bijvoorbeeld een nieuwe aanmelding ontvangt voor je nieuwsbrief of als je een transactie ontvangt op je website. Het leukste is dat je dit ook volledig kunt automatiseren. Zo kun je flink wat tijd besparen en houd je meer tijd over voor je onderneming. 
 • API Koppeling
  Ben je op zoek naar maatwerk om je applicaties en webdiensten te koppelen aan Enormail? Dan is Enormail API een echte aanrader. Met Enormail API behoud je namelijk je volledige vrijheid om zelf je eigen koppelingen in te richten. Dit kun jij precies inrichten hoe jij het vindt passen bij je onderneming. 
 • Google Analystics koppeling
  Wanneer jij campagnes creëert, dan wil je natuurlijk ook graag zien wat het resultaat is voor je omzet. Hierom heeft Enormail ervoor gekozen dat je de software kunt koppelen met Google Analystics. Op deze manier zie jij een uitgebreide analyse en heb je een directe inzage in je Return on Investment. 
 • WordPress koppeling
  Ben je in het bezit van een eigen WordPress website? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de WordPress Enormail plug-in. Deze plug-in helpt je om opt-in formulieren en leadvangers te plaatsen op je website. Naast dat het simpel en effectief is, heb je er ook helemaal geen technische kennis voor nodig. 
 • Koppeling met je Facebookpagina
  Heb je een Facebookpagina met veel likes en volgers? Dan is het natuurlijk ideaal om deze in te zetten voor het genereren van leads. Enormail heeft daarom een Facebook plug-in beschikbaar welke je met één druk op de knop kunt verbinden met je Facebook. Na het koppelen kun je direct opt-in formulieren plaatsen op je Facebookaccount. Samen met de Zapier koppeling kun je ook nog eens Facebook Lead ads inzetten. Hierdoor zul je merken dat de inschrijvers enorm toenemen. 
 • Phoenix koppeling
  Enormail heeft samen met de Internet Marketing Unie een koppeling gebouwd. Deze koppeling is geschikt voor het Phoenix systeem en zorgt ervoor dat inschrijvingen via een widget of een opt-in pagina automatisch worden ingeschreven op jouw Enormail mailinglijst. 
 • HTML Broncode
  Wil jij je gehele e-marketingstrategie geheel zelf vormgeven? Dit is ook mogelijk met Enormail. Je kunt namelijk een HTML-broncode ontvangen voor je campagnes. Op deze manier kun jij de opmaak van je opt-in formulieren zelf aanpassen. Hierdoor zorg je ervoor dat je elke applicatie in je eigen stijl altijd bij de hand hebt. 

Wanneer werd Enormail opgericht?

Enormail is in 2005 opgericht door Eelco de Boer. Het bedrijf zit gevestigd in Amsterdam en is sinds zijn oprichting erg populair onder ondernemers welke gebruik willen maken van e-marketing. Dit betekent dus ook dat het bedrijf, de website en de software geheel in het Nederlands is.

Nederlandse taal is voordeel

Dit is een groot voordeel omdat het soms erg lastig kan zijn als je e-marketing moet instellen in via een Engelse software. Er komt namelijk vaak vakjargon kijken bij deze vorm van marketing, waardoor het veel fijner werkt omdat het in het Nederlands is.

Zeker wanneer je zelf nog helemaal niet bekend bent met e-marketing kan het een stuk gemakkelijker zijn om het in het Nederlands uit te voeren. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker te begrijpen dan wanneer je iets nieuws moet uitproberen in het Engels. 

Een Nederlandse helpdesk

Een ander voordeel aan een Nederlands bedrijf is dat de helpdesk volledig Nederlandstalig is. Dit heeft als voordeel dat alle hulpartikelen op de website ook worden uitgelegd in het Nederlands. Hierdoor kun jij de hulpartikelen gemakkelijk begrijpen, waardoor je een beter inzicht krijgt van de functies van het programma.

Daarnaast is het ook een stuk fijner dat de klantenservicemedewerkers geheel Nederlandstalig zijn. Hierdoor kun jij gemakkelijk je vraag in het Nederlands stellen, waarna je ook in het Nederlands een antwoord terug kunt verwachten. 

Maak gebruik van Nederlandstalige betalingen

Een ander groot voordeel is dat je gebruik kunt maken van Nederlandstalige betalingen. Je kunt namelijk via de website betalingen verrichten via iDeal en Bancontact.

Na de eerste betalingen kun je gebruikmaken van automatische incasso of via een automatische betaling in Paypal. Je hoeft voor je lidmaatschap niet in het bezit te zijn van een creditcard. 

Waarom zou je een e-mail marketing software aanschaffen?

Wanneer je een eigen onderneming hebt, dan kan het bezitten van een e-mail marketingsoftware een echte toevoeging zijn binnen je bedrijf. Het brengt namelijk een heleboel voordelen met zich mee, welke ten positieve zijn voor je bedrijf.

Email marketing is namelijk een vorm van Direct Marketing waarbij jij gebruikmaakt van de mogelijkheid om een bericht direct naar de ontvanger te versturen.

Je doet dit nu niet via de post of per telefoon, maar gemakkelijk via de e-mail. Bij e-mail marketing maak jij gebruik van de e-mail om je boodschap over te brengen aan je inschrijvers. 

E-mail marketing is erg veelzijdig

Wanneer jij gebruik wil maken van e-mail marketing, dan is het de bedoeling dat je jouw marketing verstuurd via de e-mail naar je klanten of andere geïnteresseerde. Deze e-mails kun je bijvoorbeeld voorzien van nieuws, aankoopbevestigingen, aanbiedingen of een klanttevredenheidsonderzoek.

Een welbekend middel van e-marketing is om een nieuwsbrief aan te bieden aan je ingeschreven leden. Je nieuwsbrief kun je voorzien van het laatste nieuws, maar ook van leuke en interessante aanbiedingen. 

Wat is e-mail marketing automation en hoe gebruik je het?

Wanneer je gebruikmaakt van e-mail marketing, dan kun je kiezen voor e-mail marketing automation. In dat geval gebruik je een geavanceerde manier van e-mail marketing.

Wanneer je kiest voor e-mail marketing automation, dan worden er automatisch berichten verstuurt vanuit jouw naam. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de juiste boodschap altijd op het juiste moment, naar de juiste persoon verstuurd wordt.

Dit kan erg voordelig zijn wanneer je bijvoorbeeld een inschrijver wil feliciteren met zijn verjaardag of wanneer je een bericht wil verzenden omdat het contract bij een bepaalde dienstverlener verlengd moet worden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een reminder sturen wanneer er nog een product geplaatst staat in de winkelwagen van je webshop. 

Wie ontvangen deze e-mails?

Deze automatische e-mails kun je verzenden op basis van gegevens die bij jou bekend zijn. Een nieuwsbrief kun je bijvoorbeeld verzenden naar je gehele lijst, terwijl de automation e-mail enkel wordt verzonden naar een geselecteerde groep. Hierdoor worden de e-mails een stuk relevanter en daarmee interessanter voor de ontvanger. 

Voor wie is e-mail marketing het meest interessant?

E-mail marketing is vrijwel voor elke organisatie en bedrijf interessant. Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is. Het communiceren met je eigen doelgroep en potentiële klanten is namelijk altijd erg geschikt en winstgevend.

Wanneer je wil stijgen in je leads en sales, dan is het belangrijk om in contact te staan met je inschrijvingen. Het maakt hierbij niet uit of je een B2C-bedrijf, een B2B-bedrijf of een webshop bezit. 

Hou de touwtjes in eigen handen

Het voordeel van e-mail marketing is dat je het gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Je hebt hierdoor geen dure marketingbureaus nodig die je helpen om sterker in de markt terecht te komen. Er zijn enorm veel bedrijven elke zelf hun eigen e-marketing uitvoeren.

Zeker sinds de opkomst van de software van Enormail. Door het zelf uit te voeren heb je zelf de hand in je marketing, maar kun je ook een heleboel besparen op de kosten. 

Wat zijn de voordelen van e-mail marketing?

Het gebruikmaken van e-mail marketing brengt een heleboel voordelen met zich mee. Wij geven je graag een indruk van de grootste voordelen die komen kijken bij het gebruiken van e-mail marketing. 

 • E-mail marketing zorgt voor een grote ROI
  Het zijn niet alleen de kosten die laag blijven. E-mail marketing staat er namelijk ook om bekend dat ze een zeer interessante Return on Investment hebben (ROI). Volgens de laatste cijfers is namelijk gebleken dat de ROI momenteel een ratio heeft van 1:42. Dit betekent makkelijk gezegd dat je voor elke euro die je uitgeeft, je 34 euro terugverdient. 
 • De kosten van e-mail marketing zijn erg voordelig
  Het verzenden van een e-mail naar grote doelgroepen is uiteraard helemaal niet duur. Je hoeft geen gebruik te maken van postzegels, briefpapier, telefonisten etc. Hierdoor heb je de kosten van e-mail marketing een stuk beter in de hand. Wanneer je het vergelijkt met Google Ads, dan zul je ook direct de voordelen zien. De prijzen van Google Ads veranderen namelijk ook met enige regelmaat. 
 • Je bent de baas van je eigen data
  Wanneer je gebruikmaakt van socialmedia platforms, dan maak je gebruik van de diensten van een enkel bedrijf. Het beheer van deze kanalen vindt dus ook plaats bij slechts één bedrijf. Wanneer je kiest voor e-mail marketing dan kun je samenwerken met vele aanbieders. Er zijn namelijk vele aanbieders actief waar jij je eigen e-mailadres kan registreren. Hierdoor kun je ook bij vele aanbieders je e-mails ontvangen en zelf verzenden. Dit is natuurlijk een heel erg groot voordeel wanneer je het vergelijkt met socialmedia kanalen. 

Het voordeel van e-mail ten opzichte van Facebook

Wanneer we kijken naar Facebook dan zien we ook al snel de zichtbaarheid van branded contact verminderen. Hierdoor zal enkel maar een kleine groep van je volgers jouw berichten kunnen zien. Wanneer je gebruikmaakt van e-mail, dan ben je ervan verzekerd dat het bij elke ontvanger goed aankomt. 

De baas over jouw eigen contactenlijst

Een ander zeer positief effect is dat jij zelf de baas bent over je eigen contactenlijst. Stel je voor dat Facebook besluit om zijn platform aan te passen of dat het geen bedrijven meer wilt toestaan, dan verandert er natuurlijk een heleboel voor jou.

Stel je voor dat in het ergste geval Facebook helemaal zal verdwijnen, dan ben jij ineens al je volgers kwijt. Bij e-mail marketing kan dit uiteraard niet gebeuren.

Jij hebt namelijk de omvang van je mailinglijst en het beheer geheel in eigen hand. Hierdoor ben jij niet afhankelijk van kanalen die door andere bedrijven gerund worden. 

 • E-mail biedt een snelle manier van communicatie 
  Wanneer je een e-mail verstuurd naar jouw contacten, dan ben je ervan verzekerd dat hij binnen enkele seconden zal aankomen bij je doelgroep. De meeste mensen hebben tegenwoordig ook een e-mailapplicatie op hun telefoon. Hierdoor openen steeds meer mensen direct hun e-mail nadat deze verstuurd is. Daarnaast heeft vrijwel iedereen tegenwoordig een e-mailadres, terwijl steeds minder mensen social media willen gebruiken. Hierdoor is je bereik via de e-mail een stuk groter dan via een social media platform. 
 • E-mail is erg populair 
  Wanneer je kijkt naar social media, dan zijn er al een aantal platforms verdwenen waarvan je nooit gedacht had in die tijd dat ze zouden verdwijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van MySpace of van Hyves. Tegenwoordig zijn er ook een heleboel andere kanalen welke sterk schommelen met hun eigen actieve gebruikers. Een social media platform wat momenteel heel erg hot is, kan over een paar jaar geheel verdwenen zijn. Wanneer we kijken naar het gebruik van e-mail dan is dit gevaar natuurlijk een stuk kleiner. Elke dag groeit het gebruik van e-mail namelijk waardoor het een erg populair kanaal blijft voor de wereld.
 • E-mail marketing is gemakkelijk te meten
  Het gebruik van Email marketing is erg goed meetbaar. Wanneer je namelijk gebruikmaakt van Enormail, dan krijg je gemakkelijk en snel een gedetailleerd inzicht in verschillende metingen. De software registreert bijvoorbeeld voor jou het aantal geopende e-mails, de hoeveelheid kliks op je link, welke persoon zich heeft afgemeld, maar ook welke personen zich hebben ingeschreven. 
  Maak je gebruik van Google Analystics? Dan heb je als voordeel dat je ook het gedrag van jouw contacten kunt bijhouden. Wanneer jouw contacten hebben doorgeklikt kun je namelijk inzien of de klik ook geconverteerd hebben. Wanneer je een webshop hebt, dan kun je ook gemakkelijk inzien of je ontvangers iets in hun winkelmandje hebben geplaatst tijdens hun bezoek. Je kunt ze dan bijvoorbeeld een reminder verzenden met de melding dat er iets in hun winkelmandje staat. Deze informatie is natuurlijk ideaal zodat jij direct je e-mail marketing kan evalueren, aanpassen en verbeteren. Hierdoor kun je ook gemakkelijk inzien welke tactiek juist wel en welke tactiek helemaal niet werkt. 
 • E-mail is persoonlijk
  Doordat je bij Enormail gemakkelijk gegevens verzameld kun jij je e-mails ook gemakkelijk personaliseren. Door gebruik te maken van de gegevens die bekend zijn van de ontvanger, kun je de email een stuk persoonlijker verzonden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van voornamen in de aanhef, woonplaatsen, aanbiedingen op basis van het geslacht of aanbiedingen die gebaseerd zijn op de interesses van de ontvanger. Doordat jij deze gegevens hebt kunnen verzamelen met Enormail is dit de ideale manier om in te zetten als marketing. Hierdoor is e-mail een zeer effectief marketingkanaal. 
 • E-mails op maat 
  Wanneer je kiest voor e-mail marketing, dan kun je jouw e-mails op maat inzetbaar maken. Je kunt namelijk zelf ervoor kiezen hoe groot jij je eigen doelgroep maakt. Je kunt er namelijk zelf voor kiezen hoeveel mensen jij een bepaalde e-mail verzendt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen of jij verschillende e-mails verstuurd naar verschillende kleine doelgroepen. 
 • Het gebruik van e-mail is goed schaalbaar
  Wanneer je kiest voor e-mail, dan ben je er ook van verzekerd dat het goed schaalbaar is. Het maakt niet uit of je 10 mensen een e-mail wil sturen of dat je 50.000 mensen een e-mail wil verzenden. De e-mailsoftware van Enorm mail is zo geavanceerd, zodat jij direct naar enorme groepen een e-mail kunt versturen. Dit geldt niet enkel voor de geautomatiseerde e-mails, maar ook voor de andere vormen van het verzenden van e-mails. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een welkomstcampagne te lanceren welke een x aantal keren geactiveerd kan worden. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar de actie en ben je ervan verzekerd dat alles op tijd wordt gedeactiveerd. 
 • Consumenten ontvangen liever reclame per e-mail
  Wist je dat e-mail het populairste kanaal is om reclame te versturen en te ontvangen? Dit is zelfs aangetoond in meerdere onderzoeken. Een grote groep van 53% geeft aan dat ze het liefste reclame ontvangen via de e-mail, terwijl 19% kiest voor reclame via de post. Facebook heeft een score van 9% en Instagram 7%. Hierdoor is e-mail het beste kanaal om je reclame te verzenden naar je doelgroep. 

Wat zijn de nadelen van e-mail marketing?

Nu we alle voordelen hebben benoemd die je ontvangt bij e-mail marketing, wil je natuurlijk ook graag de nadelen weten. Wanneer je niet met voldoende know how e-mails verzendt dan kun je namelijk gemakkelijk in de spam box terechtkomen.

Gelukkig is dit met de software van Enormail erg gemakkelijk tegen te gaan. De software helpt je namelijk op weg om niet in de spambox terecht te komen. Een voorbeeld hiervan is dat Enormail bepaalde termen uit je e-mails zal filteren.

Hierdoor wordt je bericht minder snel als spam gezien. Daarnaast heeft Enormail nog een aantal andere tactieken waardoor jij de spambox gemakkelijker kunt omzeilen. 

Is e-mail marketing een echte toevoeging voor jouw online activiteiten?

Aangezien de inzet van e-mail marketing erg breed is, is het een groot voordeel om e-mail marketing te gebruiken in je onderneming. Het is een echte must-have voor elke ondernemer die zijn sales en leads willen laten stijgen.

Doordat e-mail een erg sterk en krachtig middel is voor marketing is het een echte aanrader en daarom ook een echte toevoeging voor je bedrijf. Wanneer je wil gebruikmaken van e-mail marketing, dan is het zeker aan te raden om een software te gebruiken zoals aangeboden wordt door Enormail. 

Het belang van het bezitten van een mailinglijst

Wanneer jij jezelf gaat bezighouden met e-mail marketing, dan draait alles om de mailinglijst. De mailinglijst staat daarom ook centraal bij Enormail. In je eigen onderneming is het daarom ook belangrijk dat jij een grote mailinglijst zal opbouwen.

Een grote mailinglijst kun je verzamelen door een warme band te onderhouden met de ontvangers. Bij Enormail word je daarom ook ondersteunt om je mailinglijst op een positieve manier uit te breiden.

Dit kun je doen door waardevolle e-mails te versturen naar de ontvangers. Je mailinglijst is uiteindelijk ook de ruggengraat van je internet business. Wanneer je al bekend bent met e-mail marketing, dan heb je vast al eens de bekende uitspraak gehoord: “The Money is in the list”. 

Jouw verzamelde mailinglijst is goud waard

Als je ervoor kiest om je e-mail marketing goed toe te passen, dan is jouw eigen mailinglist geld waard voor je eigen business. Iedereen die op jouw mailinglijst staat heeft zich namelijk vrijwilliger ingeschreven voor jouw nieuwsbrief.

Hierdoor is de inschrijver al geïnteresseerd in je diensten of producten. Het is daarom voor jou extra gemakkelijk om je producten of diensten te verkopen aan de ontvangers. 

Een lange lijst met contacten is kostbaar

Iedereen die vermeld staat op je mailinglijst is dus geld waard. Hoe meer mensen er vermeld staan op je mailinglijst, hoe meer geld je mailinglijst waard is.

Als jij namelijk een grote lijst hebt opgebouwd en je hebt met jouw lijst een goede band opgebouwd, dan zul je al snel zien dat je nieuwsbrieven veel beter ontvangen worden. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat je meer leads en verkopen zult ontvangen via je nieuwsbrieven. 

Vang zwervende bezoekers op

Wist je dat niet eens een procent van de bezoekers die je website snel verlaten uit zichzelf terug zullen keren? Dit zijn natuurlijk getallen waar je enorm van schrikt. Je wil namelijk het liefste dat bezoekers die je website verlaten, ook op een later moment weer terugkeren.

Het maakt niet uit of je een prachtige website hebt boordevol de interessantste informatie, het percentage dat terugkeert is zeer klein. Toch kun je dit percentage vergroten met het behulp van Enormail. 

Vertrekken en niet meer terugkomen

Het is erg belangrijk om het lot een handje te helpen. Het verzamelen van bezoekers is over het algemeen het meest lastige aspect tijdens internetmarketing. Wanneer je dan een bezoeker op je website hebt, dan wil je niet dat hij vertrekt en niet meer terugkomt.

Waneer je dus een goede stroom aan bezoekers hebt gecreëerd, dan is het belangrijk dat je hier ook uitermate gebruik van maakt. Hierdoor kun jij het meeste uit je klant of potentiële klant halen. 

Breng zwevende bezoekers in beeld

Deze bezoekers worden in termen ook wel de zwevende bezoekers genoemd. Met behulp van Enormail kun jij deze zwevende bezoekers gemakkelijk in beeld brengen.

Wanneer jij ervoor zorgt dat een deel van je bezoekers hun naam en e-mailadres achterlaten, dan kun jij deze mensen hierna optrommelen om weer een bezoek te brengen aan je website.

Door deze ontvangers te stimuleren hoef jij niet af te wachten wanneer de klant de behoefte heeft om zelf een bezoek te brengen aan de website. Wanneer jij geen actie onderneemt, dan is de kans groot dat je in de vergetelheid raakt. 

Tip: gebruik een double opt-in formulier

Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van een double opt-in formulier. Dit aanmeldformulier zorgt ervoor dat jij jouw mailinglijst dagelijks zult laten groeien.

Door gebruik te maken van e-mail marketing geef je de bezoekers vervolgens de kans om weer regelmatig een bezoek te brengen aan je website. Je zult hierdoor direct merken dat het aantal bezoekers op je website enorm toeneemt. 

Wat te doen met de twijfelaars?

Wanneer jij op jouw website jezelf voornamelijk focust op de verkoop van één product, dan ligt de gemiddelde conversie over het algemeen tussen de 1 en 5%. Het overige percentage van 95 tot 99% wordt verdeeld onder de bezoekers die vallen onder de twijfelaars. Deze bezoekers twijfelen, waarna ze je website verlaten.

Na het verlaten van je website zie je ze helaas nooit meer terug. Dit is natuurlijk zonde, je wilt natuurlijk het liefste dat deze twijfelaars worden omgezet naar klanten. Daarom is het belangrijk om deze twijfelaars over te halen om zich gratis in te schrijven voor jouw nieuwsbrief.

Welk effect heeft een inschrijving voor jouw mailing?

Je zult al snel merken dat een groot percentage de kans aangrijpt om zich in te schrijven voor jouw mailing. Dit is natuurlijk ideaal omdat ze op deze manier hun beslissing nog even kunnen uitstellen. Jij behaalt hier zelf ook een voordeel uit omdat je ze nog even kunt vasthouden en kunt kneden tot potentiële kopers.

Wellicht besluiten ze later alsnog om je product of dienst niet te kopen, toch kan hun e-mailadres nog steeds erg waardevol zijn voor je bedrijf. De kans stijgt hierdoor namelijk dat deze inschrijver zich uiteindelijk bedenkt.

In dit geval zal deze inschrijver in de toekomst alsnog overgaan tot de koop van andere producten die jij verkoopt op je website of in je webshop. Ondanks dat de koper niets gekocht heeft, kan zijn e-mailadres dus nog zeker zorgen voor verkopen in de toekomst. 

Direct resultaat op een goedkope manier

Eén van de grootste voordelen van e-mail marketing is het feit dat het volledig gratis is. Het maakt niet uit of je jouw reclame stuurt naar één persoon of naar duizend personen, het kost je niets.

Daarnaast kun jij de e-mails ook geheel ontwikkelen in je eigen huisstijl. Hierdoor zijn jouw e-mails geheel naar eigen stijl opgemaakt en kun jij ze reclamevrij versturen naar jouw inschrijvers. 

Tip: gebruik een simpele link in jouw e-mail

Door gebruik te maken van een simpele link in je e-mail kun je ervoor zorgen dat je meer verkopen gaat verzamelen. In je mailing kun je namelijk een link plaatsen met de link naar je website of naar je product.

Hierdoor zorg jij ervoor dat de drempel om over te gaan tot actie wordt namelijk een stuk lager voor de lezers van je nieuwsbrief. Je lezers zullen namelijk sneller op de link klikken, waarna ze uitkomen bij jouw producten of diensten. 

Welke voordelen biedt Enormail bij jouw verstuurde e-mails?

Je zult al snel merken dat de bij elke e-mail die je verstuurt je een stuk sneller resultaat zal boeken. Bij Enormail kun jij gemakkelijk de reacties zien, de groei van je omzet en je statistieken.

Hierdoor kun jij gemakkelijk inzien of je marketingtechniek doeltreffend is ontvangen door de lezers. Wanneer de verkoop tegenvalt, dan kun je natuurlijk ook in de statistieken bekijken welke mogelijke oorzaak dit heeft. Door deze statistieken in te zien kun jij gemakkelijk jouw technieken aanpassen en verbeteren. 

Pas jouw strategieën aan en boek succes

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je nieuwsbrieven niet ontvangen worden op de manier hoe je dit zelf had gewild. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je e-mails te lang zijn of misschien e-mail je wel te vaak.

Misschien is je onderwerpregel niet pakket genoeg of bied je te weinig interessante informatie in je e-mail. Enormail staat geheel in het teken om jou te begeleiden bij het vinden van de beste strategie.

Doordat je alle statistieken en gegevens kunt inzien, kun jij gemakkelijk en snel je strategieën aanpassen. Enormail is dus een erg positieve toevoeging voor jouw onderneming. 

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers met Enormail?

Wanneer je besluit om te zoeken naar een e-mail marketingsoftware, dan is het natuurlijk belangrijk om vooraf jezelf te verdiepen in de ervaringen van andere gebruikers. Wanneer je geïnteresseerd bent in Enormail, dan is het dus belangrijk om vooraf Enormail reviews te lezen.

Je wilt namelijk vooraf graag weten of Enormail betrouwbaar is. Het is daarom zeker geen luxe om jezelf te verdiepen in de ervaringen van andere gebruikers. 

Hoeveel leden heeft Enormail?

Enormail heeft meer dan 1500+ actieve leden. Deze leden verschillen van kleine bedrijven tot een aan zeer grote bedrijven. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld ook samen met grote bedrijven zoals een welbekend reisbureau.

Bij dit reisbureau worden jaarlijks ruim 15.000 reizen geboekt waardoor het een grote speler is in de business. Wanneer we kijken naar de ervaringen van dit reisbureau, dan zien we al snel dat ze een zeer positieve ervaring hebben met de diensten van Enormail. 

Ervaren beleggingsexpert

Een ander voorbeeld is de ervaring van een bekende beleggingsexpert. Laatstgenoemde heeft een mailinglijst samengesteld van ruim 10.000 beleggers.

Om dit allemaal in goede banen te leiden en om de inschrijvers te voorzien van doelgerichte mailings, maar hij gebruik van de software van Enormail. Met veel succes kan hij zijn e-mails doelgericht versturen waardoor zijn leads verhogen. 

Conclusie: veel positieve reacties

Wanneer we kijken naar de ervaringen van mensen met Enormail, dan zien we al snel een overvloed van positieve reacties. Dit komt doordat de software erg eenvoudig in het gebruik is en de prijzen interessant zijn voor ondernemers. 

Wat zijn de voordelen van de Enormail e-mail marketing software?

Wanneer je op zoek bent naar een goede e-mail marketingsoftware, dan zul je al snel merken dat er meerdere aanbieders actief zijn. Enormail is één van de grootste die actief is op de Nederlandse markt.

Wereldwijd zijn er natuurlijk nog zeker grotere actief, maar bij deze zijn alles natuurlijk ingericht in de Engelse taal. Het feit dat Enormail Nederlandstalig is, is dus een enorm voordeel. Toch kent Enormail nog aan aantal andere zeer interessante voordelen.

Eenvoudig in gebruik

Wanneer we Enormail vergelijken in deze Enormail review met andere e-mail marketing softwareprogramma’s op de markt, dan zien we al snel dat Enormail niet de uitgebreidste van de markt is. Wanneer we de software vergelijken met een aantal bekende van de Amerikaanse markt, dan zien we al snel een aantal aspecten ontbreken in de software.

Toch zijn deze aspecten in de Amerikaanse software niet interessant genoeg om gemist te worden in de software van Enormail. Een groot voordeel van Enormail in vergelijking met andere aanbieders is dat de software erg gemakkelijk is in gebruik.

Hierdoor hoef je niet uren te besteden aan het ontdekken van de software. De software is namelijk erg gemakkelijk in gebruik, waardoor je ook al snel doorhebt hoe alles werkt.

Dit is natuurlijk ook een groot voordeel wanneer je enkel een kleine aanpassing wilt doorvoeren in je mailing. Hierdoor ben je niet enorm veel tijd kwijt om te ontdekken hoe je dit moet aanpassen, maar kun je dit binnen een zeer korte tijd geregeld hebben. 

Ook te gebruiken voor mensen zonder technische kennis

Wanneer jij zelf niet erg technisch bent ingesteld, dan zul je al snel merken dat het de eenvoudige interface zeker in je voordeel werkt. De eenvoudigheid zorgt er namelijk ook voor dat je enorm veel tijd kan besparen. Tijd besparen is natuurlijk een groot voordeel want tijd kost geld in elke onderneming. 

Ook interessant voor gevorderde gebruikers

Ondanks dat de software erg eenvoudig is, wil dit niet zeggen dat de software een programma is voor enkel beginners. De software is natuurlijk ideaal voor beginners, maar is ook zeer interessant voor gevorderde.

Ben jij al thuis in de e-mail marketing en weet jij je weg goed te vinden, dan kun jij je via dit programma nog beter richten op je eigen e-mail marketing. De software van Enormail doet precies wat het belooft.

Alles wat ze beloven bieden ze ook aan in op een kwalitatieve en uitstekende wijze. De diensten die ze aanbieden hebben ze goed op orde, waardoor het enorm fijn werken is met de software.

Wanneer we kijken naar de automation en de aflevering van de e-mails, dan hebben ze hun zaakjes ook flink op orde. De verzonden e-mails komen namelijk nauwelijks voor in de spambox, maar zijn vrijwel altijd afgeleverd in het postvak in van de inschrijver. 

Ook fijn: Enormail heeft Nederlandse roots

Het bedrijf Enormail is opgericht in Amsterdam en heeft dus 100% Nederlandse roots. Dit is erg voordelig voor de beginnende e-marketing specialist. Wanneer je net begint kan het soms allemaal nogal moeilijk lijken.

Je krijgt namelijk te maken met vakjargon, waarmee je nog helemaal niet bekend bent. Dit is natuurlijk helemaal niet erg en dit kun je gemakkelijk leren. Wanneer je gebruikmaakt van een software met een Engels roots, dan is het vakjargon natuurlijk nog een stuk lastiger.

Je moet in dit geval namelijk alles in het Engels aanleren, wat al direct een stuk lastiger is. Doordat Enormail een Nederlandse roots heeft, is het ook geheel in het Nederlands samengesteld. Hierdoor is het een stuk gemakkelijk om kennis te maken met de software van Enormail. 

Helpdesk is in het Nederlands

De helpdesk van Enormail is ook geheel ontwikkeld in het Nederlands. Dit geldt niet enkel voor de medewerkers, maar ook voor de hulpartikelen die aangeboden worden op de website. Deze hulpartikelen staan geheel in het teken om de leden te helpen bij hun hulpvraag.

Doordat deze artikelen geheel in het Nederlands zijn gepubliceerd is het voor de lezer een stuk gemakkelijker om geholpen te worden bij zijn hulpvraag.

Niet alleen de artikelen zijn ideaal omdat ze Nederlands zijn, ook de medewerkers van de website zijn Nederlands. Hierdoor kun jij gemakkelijk je vraag stellen aan Enormail, waardoor jij uiteraard ook een bericht terugontvangt in het Nederlands. 

Zeer goede beoordeling van klantenservice

De helpdesk van Enormail wordt erg goed beoordeeld door de gebruikers van het platform. De klantenservice scoort namelijk gemiddeld een 8.6 wat natuurlijk een zeer ruime voldoende is.

Dit is uiteraard ook niet zo heel erg gek want over het algemeen krijg je vrijwel dezelfde dag nog antwoorden op je vragen. De antwoorden die gegeven worden zijn daarnaast ook altijd erg effectief, waardoor je goed en snel geholpen wordt door de klantenservice. 

Nederlandse betalingen

Doordat Enormail een Nederlandse roots heeft, kun je ook gemakkelijk en snel je betalingen verrichten. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een creditcard om je betaling te voldoen. Je kunt namelijk gemakkelijk jouw maandelijkse betalingen laten regelen door Mollie (Bancontact en iDEAL).

Wil je liever met Paypal betalen, zelfs dat is mogelijk. Het feit dat je geen creditcard nodig hebt, is dus erg voordelig voor de gebruiker en is zeker uniek bij software voor e-mail marketing. 

Voldoet aan de eisen van de Europese AVG

Enormail voldoet aan alle eisen die gesteld zijn voor de Europese regelgeving betreffende de AVG en privacy. Hierdoor voldoet Enormail ook aan alle eisen die in ons land gesteld zijn binnen deze normen.

Wanneer je kijkt naar Amerikaanse bedrijven dan hoeven deze uiteraard niet te voldoen aan de Europese richtlijnen. Hierdoor worden e-mailadressen wel bewaard, maar weet je niet zeker of ze voldoen aan de Europese regelgeving. 

Wanneer je een eigen onderneming hebt dan weet je ook dat persoonsgegevens Europa niet mogen verlaten. Hierdoor is het een risico om gebruik te maken van Amerikaanse software. Het gebruik van Enormail is dus veilig voor zijn gebruikers. 

Je krijgt voldoende ondersteuning 

Een ander groot voordeel is dat je bij Enormail tips ontvangt tijdens het gebruik. Wanneer je namelijk nieuw bent met Enormail, dan dien je te beginnen met het uitvoeren van allerlei acties.

Deze acties dien je te voltooien zodat je bepaalde zaken in gang kan zetten. Een voorbeeld hiervan is dat je nieuwe mailinglijsten moet aanmaken en dat je een nieuwe opmaak moet maken voor je mailings. 

Je krijgt alle handreikingen die je nodig hebt

Wanneer je nieuw bent in de wereld van e-mail marketing, dan kan het soms lijken alsof er veel op je afkomt. Gelukkig ondersteunt Enormail zijn gebruikers erg goed om één te worden met de software.

Tijdens het proces geeft de software je namelijk allerlei handreikingen zodat jij precies weet hoe jij deze handelingen het beste kunt verrichten.

Dit is natuurlijk erg belangrijk want hierdoor kun jij jouw kansen op succes natuurlijk ook vergroten.  De ondersteuning van Enormail helpt je dus enorm om een succes te maken van je e-marketing.  

Wat zijn de nadelen van Enormail e-mail marketingsoftware?

Uiteraard heeft Enormail niet enkel voordelen. De software heeft namelijk ook een aantal nadelen. De nadelen zijn erg persoonsgebonden, dus wat jij een nadeel vindt kan een ander helemaal niet vervelend vinden. 

De snelkoppelingen van Enormail zijn erg beperkt

De software van Enormail heeft helaas maar een aantal zelfgemaakte snelkoppelingen die je kunt gebruiken voor andere softwareprogramma’s. Je kunt hierdoor maar een beperkt aantal plug-ins koppelen met je eigen account. Je kunt wel in veel gevallen gebruikmaken van een directe koppeling via Enormail beschikbare koppelingen zoals HTML-code en API Key.

In de meeste gevallen kun je met een tool zoals Zapier alsnog zorgen dat je de koppeling kunt toevoegen, alleen heb je hier dus wel een derde partij voor nodig. Toch is het helaas wel een feit dat je veel minder directe koppelingen hebt dan je kunt vinden bij andere aanbieders. 

Geen onbeperkte gratis versie

Wanneer we kijken naar andere aanbieders dan zie je geregeld dat je gebruik kunt maken van een gratis pakket totdat je een x aantal contactpersonen overschrijdt. In de meeste gevallen is het maximaal aantal contactpersonen 500.

In de meeste gevallen is deze gratis versie dan ook voorzien van beperkingen, maar ben je wel in de mogelijkheid om zelf een nieuwsbrief te versturen. Wanneer we kijken naar Aweber dan krijg je zelfs de functie tot automation erbij. Hierdoor is de ‘forever free’ modus best wel uitgebreid. 

Geen gratis modus

Wanneer we kijken naar Enormail, dan wordt er geen gratis modus aangeboden. Je kunt wel gebruikmaken van een 30 dagen gratis proefperiode.

Tijdens deze proefperiode kun je van alle functies gebruikmaken die aangeboden worden in de software. Is de proefperiode voorbij, dan dien je te kiezen of je wil stoppen met de software of dat je verder wil gaan door een betaling te verrichten. 

Tot slot: kijk goed of Enormail echt bij je past

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat je bij andere software gratis kunt gebruikmaken van de functies, maar dat als je uiteindelijk meer wilt, je dit moet bijkopen.

In de meeste gevallen ben je op deze manier meer kwijt dan tijdens een maandabonnement bij Enormail. Het is daarom belangrijk om vooraf te bekijken of Enormail goed bij je past. Wanneer je namelijk eenmaal alles geïmplanteerd hebt, dan stap je een stuk minder snel over. 

Enormail heeft geen telefonische helpdesk

Wanneer je een vraag hebt of ondersteuning wil krijgen van Enormail, dan kun je dit alleen ontvangen via de e-mail. Enormail vindt namelijk dat je makkelijker en beter geholpen kunt worden via de e-mail.

Wanneer je dit vergelijkt met andere softwareprogramma’s dan is dit best karig qua klantenservice. Wanneer we kijken naar andere e-mail marketing software, dan wordt er in de meeste gevallen ook een chat en een telefonisch support aangeboden. 

Vrij snel reactie op jouw e-mails

Toch heeft Enormail hierin een voordeel betreffende de andere aanbieders. Bij de andere aanbieders is de chat namelijk niet altijd erg goed bemand. Hierdoor kan het soms enorm lang duren voor je geholpen wordt.

Soms heb je helemaal niet de tijd om lang in de chat te hangen waardoor het langer duurt voor je geholpen kunt worden. Bij Enormail krijg je vrijwel altijd heel erg snel een reactie op je e-mails. Je hoeft niet in een wachtrij te wachten, maar je kunt gewoon doorgaan met andere werkzaamheden. 

Geen chat, wel snelp hulp

Ondanks dat de medewerkers van Enormail erg kundig en bekwaam zijn, is het toch jammer dat er geen chat beschikbaar is. Ondanks het ontbreken van een chat zijn de medewerkers wel in staat om je snel te helpen bij je hulpvragen. 

Geen telefonische support

Enormail beschikt ook niet over een telefonisch support. Dit is erg jammer omdat een telefonisch support een erg fijne manier is wanneer je op zoek bent naar directe hulp. Tijdens een telefonisch contact kun je ook direct vervolgvragen stellen.

Hierdoor hoef je niet steeds opnieuw te wachten op een antwoord. Een telefonisch contact heeft voor de meeste leden daarom ook echt de voorkeur, maar helaas wordt dit niet aangeboden door Enormail. 

In de meeste gevallen is de beantwoording van het mailverkeer richting Enormail erg snel. Hierdoor heb je vaak binnen een aantal uur al een constructief antwoord op je vragen. 

Enormail heeft geen mogelijkheid tot A/B testen

Het allergrootste nadeel van Enormail is dat er geen mogelijkheid is tot het testen van A/B. Je kunt ook denken dat als het er niet is dat je het dan niet kan missen, maar als je al bekend bent met het testen van A/B, dan kun je het zeker missen.

Met het testen van A/B kun je namelijk toch meer succes gaan behalen. Wanneer je namelijk gebruikmaakt van een autoresponder, dan kan het testen van A/B je zeker helpen met een paar procent om meer mailopeningen en kliks op links te ontvangen.

Je kunt in dit geval namelijk ervoor kiezen om verschillende onderwerpregels tegenover elkaar te testen. Op deze manier kun je snel inzien welke onderwerpregel het beste werkt om mensen aan te sporten om je mailtje te laten openen.

Test de opbouw van jouw e-mails

Daarnaast kun je ook verschillende soorten opbouw van je mails testen of verschillende soorten call to actions gebruiken in een mailtje. Dit kan ervoor zorgen dat het percentage van mensen die doorklikken zal stijgen.

Door deze tests uit te voeren kun je meer leads ontvangen.  Enormail heeft wel bekend gemaakt dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een A/B test functie. Het is een nadeel dat ze dit nu nog niet aanbieden, maar dit gaat in de toekomst dus zeker goed komen. 

Enormail VS Mailchimp: wat zijn de verschillen?

Mailchimp is een erg populaire software bij de gebruikers welke op zoek zijn naar een gratis alternatief om gebruik te maken van een e-mail marketingprogramma.

Je kunt gratis beginnen met Mailchamp, maar wanneer je uiteindelijk meer wilt, dan dien je vervolgens te kiezen voor een betaalde variant van Mailchimp. 

Mensen binnenhalen met een gratis variant

Dit is natuurlijk erg slim van Mailchimp. Ze halen namelijk hun leden binnen met de gratis variant en wanneer de gebruikers eenmaal gewend zijn aan het programma, dan dien je te kiezen voor een betaalde variant. De meeste gebruikers zullen in dit geval niet meer overstappen omdat ze niet snel meer kiezen voor een onbekende variant. 

Welke mogelijkheden biedt de gratis variant van Mailchimp?

De gratis variant van Mailchimp geeft je namelijk enkel de mogelijkheid om nieuwsbrieven te verzenden. Deze nieuwsbrieven kun je gemakkelijk inplannen en automatiseren. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je gebruikmaakt van e-mail marketing.

Wanneer je hierna overstapt naar de betaalde versie, dan kom je terecht in een Engelstalige versie. Het nadeel is dat de software van Enormail niet erg gemakkelijk is. Daarnaast ben je een stuk duurder uit bij Mailchimp wanneer je contactenlijst groter is als 500 e-mailadressen.

Een ander nadeel van Mailchimp in vergelijking met Enormail is dat je rekening dient te houden met een maximaal aantal mailtjes welke je mag versturen per maand. Bij Enormail heb je geen beperking en mag je zoveel e-mails verzenden als je zelf wenst. 

Gebruikersgemak: wie wint?

Enormail is gelukkig een stuk gemakkelijker dan Mailchimp. Dit heeft ook als reden omdat de software van Mailchimp Nederlandstalig is. Hierdoor kun je als je hulp nodig hebt al je vragen stellen in het Nederlands. Daarnaast kun je ook veel informatie vinden op de website vinden. Deze informatie is tevens ook allemaal Nederlandstalig. 

Enormail VS Mailblue

Mailblue is een Nederlands bedrijf wat gebruikmaakt van de software van ActiveCampagne, maar dan gestoken in een Nederlands jasje. Je ontvangt bij Mailblue namelijk net als bij Enormail ook Nederlandse support.

Je gebruikt dus de software van het Amerikaanse bedrijf ActiveCampaign, maar je hebt niets met hen te maken tijdens het afnemen van je diensten. Tijdens het gebruik heb je namelijk enkel te maken met Mailblue. 

Simpele communicatie

Het voordeel is dat je gebruik kunt maken van de diensten van ActiveCampaign, maar dat je de Nederlandse support ontvangt van Mailblue. Hierdoor wordt de communicatie direct een stuk eenvoudiger bij problemen en vragen. 

Enormail VS Getresponse

Wanneer we Enormail vergelijken met de andere e-mail marketing softwareprogramma’s, dan is Getresponse redelijk compleet te benoemen. Getresponse heeft namelijk een erg groot aanbod in functies en mogelijkheden.

Hierdoor kan je soms ook het gevoel krijgen dat je jezelf helemaal verliest in de software. Een aantal diensten die aangeboden worden door Getresponse zijn: 

 • Webinars hosten
 • Een chatfunctie implanteren op je website
 • Gebruikmaken van sms-marketing
 • Je eigen landingspagina maken
 • Je eigen website maken met de website builder. 

Welke software is eenvoudiger om te gebruiken?

Wanneer jij net begint als een e-mailmarketeer dan is dit veel te veel voor je. Er komt dan ineens veel te veel op je af, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wanneer jij de ambities hebt om dit in de toekomst wel te gebruiken, dan is het natuurlijk erg voordelig om gebruik te maken van de diensten van Getresponse. Wanneer je zelf een website hebt, dan is Enormail een stuk gemakkelijker te gebruiken.

Enormail is namelijk een stuk overzichtelijker en gemakkelijker in het gebruik. Ondanks dat Enormail niet beschikt over alle functies die Getresponse wel biedt, is het wel erg effectief op het gebied van je e-mail marketing. De software doet namelijk precies wat het moet doen. 

Uitgebreid of overzichtelijk: de keuze is aan jou

Wanneer we kijken naar alle bovengenoemde punten, dan bieden deze allemaal een eigen specialiteit op zich. Het is voor een bedrijf natuurlijk erg lastig om om alle punten aan te bieden aan de klanten.

Wanneer je dus op zoek bent naar een zeer uitgebreid softwareprogramma, dan is Getresponse een echte aanrader. Wanneer je een software zoekt die enkel uitblinkt in hetgeen wat echt belangrijk is, dan ben je bij Enormail aan het juiste adres. 

Enormail VS ActiveCampaign

Een ander bekend programma voor de e-mail marketingstrategie is natuurlijk ActiveCampaign. Laatstgenoemde heeft inmiddels ook wel echt flinke naamsbekendheid opgebouwd. Niet alleen internationaal, maar ook binnen Nederland. 

Wanneer we bekijken naar het grootste verschil tussen Enormail en ActiveCampaign, dan zit het verschil voornamelijk in het aantal functies. ActiveCampaign biedt namelijk veel meer functies, die je eigenlijk als e-mailmarketeer helemaal niet nodig hebt.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn SMS-marketing, CRM-systeem en A/B testen. Dit zijn natuurlijk allemaal interessante functies, maar wanneer jij ze niet nodig hebt dan kan het ook teveel worden. In dit geval is het een stuk interessanter om gebruik te maken van eenvoudigere software zoals die van Enormail.

Engelstalige software: handig of niet?

Daarnaast is de software van ActiveCampaign voornamelijk gericht op de Engelse taal. Er zijn wel stukjes die aangeboden worden in het Nederlands, maar over het algemeen is het voornamelijk Engelstalig. Dit maakt het natuurlijk een stuk lastiger om bekend te worden met de termen die komen kijken bij e-mail marketing. 

Hoe zit het met de functies?

Wanneer jij net begint als een e-mailmarketeer, dan lijkt het natuurlijk erg interessant om zoveel mogelijk functies te bezitten. Je wilt alles gebruiken en je wilt alles ook gaan uitzoeken.

Je zal er al snel achter komen dat het opzetten van een goede automation e-mail al voldoende werk op zich is. Dit is ook direct de reden waarom je beter je tijd kunt investeren in te krijgen van meer bezoekers, dan in de functies die aangeboden worden door ActiveCampaign.

Verschillende kosten

Een ander voordeel van Enormail is dat het een stuk goedkoper is als ActiveCampaign. Daarnaast kun je bij Enormail betalingen verrichten met iDeal, terwijl je bij ActiveCampaign gebruik dient te maken van een creditcard. Wanneer je geen creditcard hebt, dan kan dit een flinke dealbreker zijn. 

Enormail VS Aweber

De laatste grootste concurrent van Enormail is de software van Aweber. De software van Aweber is geheel gratis tot een aantal van 500 contacten in je mailinglijst. Dit gratis gedeelte van Aweber is eigenlijk al erg uitgebreid doordat je in de gratis ook kunt genieten van automation.

In de gratis versie heb je dus ook de mogelijkheid om je e-mails automatisch te laten versturen. Wanneer je daarvoor kiest dan kun je via de software 3000 mailtjes per maand verzenden. Dat staat gelijk aan 10 mailtjes per maand wanneer je 300 subscribers hebt. 

Lidmaatschap om inzicht te krijgen in Analytics

De gratis versie is zeker de moeite  waard om te proberen, maar wanneer je gaat groeien, dan dien je wel te betalen voor de diensten. Wanneer je dus flink gaat groeien, dan is het belangrijk om te bekijken welke aanbieder het beste bij je past. Wanneer je namelijk inzicht wil krijgen in je Analystics, dan dien je te kiezen voor een betaald lidmaatschap. 

Welke diensten biedt Aweber aan?

Wanneer we Enormail vergelijken met Aweber, dan zien we dat ze voornamelijk dezelfde functionaliteiten hebben. Bij Aweber wordt er ook geen gebruikgemaakt van enorm veel poespas, maar wordt net als bij Enormail de focus gelegd op e-mail marketing.

Bij Aweber betaal je net als bij Enormail voor de hoeveelheid e-mailadressen welke jij hebt staan in je mailinglijsten. Je hoeft niet te betalen voor het aantal e-mails wat je verzendt.

Bij beide aanbieders kun je dus onbeperkt e-mails verzenden naar je leden. Bij Aweber kun je daarnaast ook gebruikmaken van de volgende diensten: 

 • Segmenteren
 • Landingspagina’s maken
 • Support inclusief een telefonisch support
 • Ecommerce functies zoals het verkopen van producten
 • Opt-in formulieren aanmaken en direct integreren op je eigen website
 • Split testen (A/B testen)
 • Email automation (Je kunt geautomatiseerde funnels maken via de software)
 • Gedetailleerde analytics

Uitstekende klantenservice is pluspunt

Wanneer we kijken naar AWeber, dan staan het onder andere bekend om hun uitstekende klantenservice. Deze dienstverlener is namelijk ook gemakkelijk te bereiken via de telefoon. Een ander leuk voordeel is dat ze gespecialiseerd zijn in de e-mail marketing voor ‘kleine ondernemers’.

Een nadeel is dat Aweber gevestigd zit in Amerika. Hierdoor dien je altijd naar Amerika te bellen en te spreken in het Engels. Dit is zoals eerder vermeld bij Enormail geheel niet het geval. Enormail opereert geheel vanuit Nederland en is dus ook geheel Nederlandstalig. 

Voor wie is Enormail geschikt en voor wie niet?

Enormail is natuurlijk voor het ene bedrijf een echte aanrader, terwijl het voor andere bedrijven een echte afrader is. Laten we daarom beginnen met het bekijken voor welke bedrijven en personen Enormail helemaal niet geschikt is. 

Voor wie is Enormail niet geschikt?

Naar onze mening is Enormail in zijn algeheel niet geschikt voor e-mailmarketeers die hun diensten aanbieden voor andere bedrijven. Wanneer jij namelijk jouw diensten beschikbaar stelt voor andere bedrijven, dan wil je uiteraard uitgebreid A/B testen, je analyses bekijken en een uitgebreid inzicht hebben in je statistieken. Elk percentage wat je kunt verbeteren is namelijk van belang wanneer jij je diensten aanbiedt aan je klanten. 

Uitgebreide tools nodig

Wanneer jij je diensten aanbiedt aan klanten, dan heb je natuurlijk een veel uitgebreidere tools nodig. Deze tool zal daarom natuurlijk ook een stuk duurder zijn dan de tool van Enormail.

Ditzelfde geldt voor bedrijven die een speciale medewerker in dienst hebben voor hun eigen e-mail marketing. In dit geval is Enormail te beperkt en kun je beter gaan voor een duurdere en uitgebreidere tool. 

Niet geschikt als je uitgebreide landingspagina’s wenst

Als laatste is Enormail ook niet erg geschikt voor bedrijven die uitgebreide landingspagina’s willen creëren. Wanneer jij namelijk een uitgebreide landingspagina wilt maken met enkel één tool, dan is Enormail een stuk minder geschikt.

Daarnaast is Enormail ook niet erg geschikt wanneer je het wilt gebruiken als een CRM Tool of als je gebruik wilt maken van allerlei integraties in je webshop. Wanneer je jouw Woocommerce wilt koppelen is het overigens wel een aanrader. 

Voor wie is Enormail wel geschikt?

Ben je op zoek naar een e-mail marketingtool welke een stuk scherper geprijst is als zijn concurrenten, dan ben je bij Enormail aan het juiste adres. Enormail heeft namelijk zeer interessante tarieven, waardoor het een stuk interessanter is voor ‘kleine ondernemers’. Daarnaast heeft Enormail nog een aantal grote voordelen waardoor het geschikt is voor: 

 • Bedrijven welke op zoek zijn naar een tool die gemakkelijk is om mee te werken. De tool is namelijk erg eenvoudig, waardoor je geen technische kennis nodig hebt om gebruik te maken van de software. 
 • Bedrijven welke gebruik willen maken van e-mail marketing door middel van het versturen van nieuwsbrieven en autoresponders aan te maken. 
 • Als je voldoende hebt aan de basis Analytics en deze dus niet superuitgebreid hoeven te zijn. 

Wat zijn de tarieven van Enormail?

Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van Enormail, dan dien je te kiezen uit twee verschillende soorten pakketten. Deze pakketten staan bij Enormail bekend onder de namen Sumo en Mammoet. Het Sumo pakket is het basispakket en Mamoet is het uitgebreide pakket van Enormail.

De meeste mensen hebben voldoende aan het basispakket van Enormail, maar er zijn ook een aantal redenen waarom het uitgebreide pakket een echte aanrader is voor jou. Het uitgebreide pakket is namelijk een echte aanrader als: 

 • Je bij Enormail gebruik wil maken van meerdere accounts en deze ook apart van elkaar wilt beheren. 
 • Je gebruik wil maken van een beeldbank die bestaat uit een grootte van maar liefst 800.000 professionele foto’s
 • Je automatisch je contacten wil laten verplaatsen door de software van Enormail
 • Je opt-in formulieren door middel van pop-ups wilt kunnen plaatsen op je eigen website

Wat heeft het goedkoopste pakket te bieden?

Wanneer je gebruikmaakt van het goedkoopste pakket van het uitgebreide pakket Mammoet, dan mag je gratis 10.000 contacten (e-mailadressen) plaatsen in je account.

Wanneer je dit vergelijkt met 10,000 contacten in het goedkoopste pakket Sumo, dan betaal je eigenlijk 50% extra voor het uitgebreide pakket Mammoet. Vanaf dit aantal zul je het bedrag snel zien verschillen bij een hoger aantal contacten in je mailinglijsten. 

Welk pakket past bij jou?

Bij het Mammoetpakket kun je gebruikmaken van functies die je ondersteunen in het plaatsen van opt-in formulieren in pop-ups. Dit kan een erg belangrijke toevoeging zijn wanneer je dit veel gebruikt. Wanneer je als een websitebouwer werkt, dan heb je dit bijvoorbeeld weer helemaal niet nodig. 

Beeldbank

Een andere belangrijke afweging is de beschikbare beeldbank. Wanneer jij niet veel gebruik gaat maken van stockfoto’s en illustraties, dan heb je voldoende aan de beeldbank van Sumo. Bij Sumo krijg je namelijk ook al een groot aantal afbeeldingen tot je beschikking via Pixabay. 

Prijzen Enormail e-mail marketing software

Wat heeft het pakket Sumo te bieden?

Wanneer je kiest voor het pakket Sumo, dan kun je gebruikmaken van: 

 • 2.500 contacten gratis
 • Onbeperkt mailings versturen
 • 30 dagen gratis proberen
 • Autoresponder
 • Nieuwsbrieven designer
 • 100+ professionele nieuwsbrief sjablonen
 • Opt-in formulieren designer
 • Basis landingspagina’s
 • Mailinglijsten beheren
 • Contacten taggen
 • Lees- en klikrapportages
 • Verzenden zonder Enormail logo
 • Testmails verzenden
 • Aangepaste DKIM

Waar kun je gebruik van maken met het pakket van Enormail?

Wanneer je kiest voor het uitgebreide pakket van Enormail, dan kun je gebruikmaken van: 

 • 10.000 contacten gratis
 • Onbeperkt mailings versturen
 • 30 dagen gratis proberen
 • Autoresponder
 • Nieuwsbrieven designer
 • 100+ professionele nieuwsbrief sjablonen
 • Opt-in formulieren designer
 • Basis landingspagina’s
 • Mailinglijsten beheren
 • Contacten taggen
 • Lees- en klikrapportages
 • Verzenden zonder Enormail logo
 • Testmails verzenden
 • Aangepaste DKIM
 • Meerdere accounts beheren
 • Beeldbank met 800.000+ professionele foto’s
 • Automatisch contacten verplaatsen
 • Opt-in formulieren in popups (Leadvangers)
 • Opt-in links

Neem de tijd om te ontdekken welk pakket bij je past

Weet je nog niet zeker welk pakket het beste bij je past? Geen probleem! Bij Enormail mag je namelijk 30 dagen gratis de dienst gratis uitproberen. Je kunt in dit geval ook het uitgebreidste pakket gratis uitproberen.

Het leukste is dat je nergens aan vast zit en je kunt opzeggen wanneer je zelf wilt. Het bedrijf hanteert namelijk geen langlopende contracten of schriftelijke opzegprocedures.

Je kunt via de website gemakkelijk je maandabonnement per maand aanpassen of opzeggen. Een jaarabonnement kun je jaarlijks gemakkelijk opzeggen. De getoonde prijzen zijn exclusief 21% btw. 

Hoe worden de prijzen van Sumo berekend?

Hoe meer contacten je wil toevoegen in je contactenlijst, hoe duurder het pakket wordt. De prijzen lopen steeds op in stapjes van 2500 contacten in je mailinglijsten. De prijzen van Sumo worden als volgt berekend: 

 • 2500 contacten:    €15
 • 5000 contacten:    €20
 • 7500 contacten:    €25
 • 10.000 contacten: €30
 • 20.000 contacten: €50
 • 50.000 contacten: €110
 • 100.000 contacten €210

Hoe worden de prijzen van Mammoet berekend?

Wanneer je kiest voor het Mammoetpakket, dan krijg je bij een jaarlijkse betaling maar liefst 2 maanden korting. De prijzen van Mammoet worden als volgt berekend: 

 • 2500 contacten:    €45
 • 5000 contacten:    €45
 • 7500 contacten:    €45
 • 10.000 contacten: €45
 • 20.000 contacten: €65
 • 50.000 contacten: €125
 • 100.000 contacten €225

De tarieven van andere e-mail marketing bedrijven in vergelijking met Enormail

Deze prijzen zijn erg interessant te noemen wanneer we de prijzen vergelijken met andere e-mailmarketeers. Wanneer we kijken naar de tarieven van Enormail, dan zijn deze tarieven zeker redelijk te noemen.

Dit komt ook duidelijk naar voren wanneer we de diensten van Enormail vergelijken met de tarieven van andere e-mail marketing bedrijven. We geven je graag een overzicht van de kosten van de concurrenten zodat jij deze gemakkelijk kunt vergelijken met elkaar en een beter inzicht krijgt in de tarieven van Enormail. 

AWeber logo e-mail marketing software

Prijzen Aweber

Wanneer je kiest voor de dienstverlening van AWeber, dan kun je tot een contactenlijst van 500 contacten kiezen voor het gratis pakket. Dit gratis pakket is redelijk uitgebreid en je kunt hierbij ook gebruikmaken van automation.

Wanneer je gebruik wilt maken van de pro versie van AWeber, dan worden er vanzelfsprekend kosten in rekening gebracht. Deze kosten zetten we graag op een rijtje voor je. 

 • 500 contacten:      $20
 • 2500 contacten:    $30
 • 5000 contacten:    $50
 • 10.000 contacten: $70
 • 25.000 contacten: $125

Prijzen in dollars

Bovenstaande prijzen worden bij AWeber berekend in dollars en dus niet in euro’s. De prijzen van AWeber zijn zeker niet scherp te noemen in vergelijking met Enormail. De prijzen zijn in in sommige gevallen namelijk een verdubbeling van de tarieven van Enormail. 

GetResponse logo e-mail marketing software

Prijzen GetResponse

Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van GetResponse, dan bieden ze hun gebruikers een gratis account aan waarbij de gebruikers tot 500 contacten mag toevoegen. Daarnaast heeft het gratis account een aantal gelimiteerde mogelijkheden. 

Een leuk voordeel is dat je bij GetResponse ook kunt genieten van een 30 dagen proefperiode waarbij je toegang hebt tot alle mogelijkheden van de software. Toch zijn de tarieven van GetResponse een stuk duurder dan de tarieven van Enormail. 

 • 1000 contacten: €16
 • 2500 contacten: €27
 • 5000 contacten: €48
 • 10.000 contacten: €69
 • 25.000 contacten: €149
 • 50.000 contacten: €259
 • 100.000 contacten: €469

Hoe zijn de bovenstaande prijzen samengesteld?

Deze prijzen zijn gebaseerd op een maandelijkse betaling. Wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling, dan kun je genieten van 18% korting. Wanneer je kiest voor een tweejaarlijkse betaling, dan krijg je zelfs 30% korting. 

De bovenstaande prijzen zijn vergeleken met een aangeboden pakket van GetResponse die het meeste overeenkomt met de diensten van Enormail. 

ActiveCampaign logo e-mail marketing software

Prijzen ActiveCampaign/Mailblue

Mailblue is gemakkelijk gezegd dat Nederlandse ‘doorverkoper’ van ActiveCampaign. De versie van Mailblue is geheel in het Nederlands en heeft dus ook een eigen Nederlandse service. Ondanks dat Mailblue werkt als ‘doorverkoper’ van ActiveCampaign, zijn de prijzen geheel hetzelfde.

Als Nederlandse klant maakt het dus geen verschil of je kiest voor Mailblue of voor ActiveCampaign. Eerstgenoemde is dan eerder aan te raden omdat deze gebruikmaakt van een Nederlandse dienstverlening. De prijzen van ActiveCampaign zien er als volgt uit: 

 • 500 contacten: €15
 • 1000 contacten: €30
 • 2500 contacten: €61
 • 5000 contacten: €99
 • 10.000 contacten: €174
 • 25.000 contacten: €286
 • 50.000 contacten: €424
 • 100.000 contacten: €687

Hoe zijn de prijzen opgesteld?

Dit is een aanzienlijk stuk duurder dan de prijzen die Enormail hanteert. Bij Enormail betaal je bijvoorbeeld voor 2500 klanten maar € 15,- per maand terwijl dit bij ActiveCampaign maar liefst € 61,00 bedraagt. 

De bovenstaande prijzen zijn vergeleken met een aangeboden pakket van ActiveCampaign welke het meeste overeenkomt met de diensten van Enormail. 

Mailchimp logo e-mail marketing software

Prijzen Mailchimp

Wanneer we kijken naar de software van Mailchimp dan zien we al snel dat ook Mailchimp een gratis software heeft tot maximaal 500 contacten. Deze gratis versie is niet voorzien van autoresponders en je kunt enkel de eerste dertig maken terugvallen op de e-mailsupport van het bedrijf. 

De prijzen van Mailchimp zijn als volgt: 

 • 500 contacten: €11
 • 1500 contacten: €24
 • 2500 contacten: €35
 • 5000 contacten: €61
 • 10.000 contacten: €90
 • 25.000 contacten: €234
 • 50.000 contacten: €311
 • 100.000 contacten: €629

Hoe meer contacten, hoe groter de verschillen tussen prijzen

Deze tarieven zijn vergeleken met het goedkoopste pakket van Mailchimp. Dit komt omdat dit pakket het beste overeenkomt met Enormail. Wanneer jij kunt aantonen dat jij een non-profit organisatie bent, dan kun je bij Mailchimp genieten van een korting van 15%. 

Wanneer je van Mailchimp gebruik wilt maken met weinig contacten, dan ben je goedkoper uit als bij Enormail. Heb jij bijvoorbeeld 2500 contacten, dan betaal je maar liefst twee keer zoveel voor Mailchimp. Hoe meer contacten jij wil beheren via de software, hoe groter de verschillen worden in de prijzen. 

FAQ: De meest gestelde vragen over Enormail

Moet ik vooraf mijn betalingsgegevens achterlaten? 

Dat hoeft zeker niet wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van Enormail. Je hoeft je betalingsgegevens namelijk past in te vullen aan het einde van je proefperiode. Wanneer je ervoor kiest om te upgraden naar een betaald pakket, op dit moment wordt er pas gevraagd om je betaalgegevens.

Moet ik direct een pakket kiezen? 

Je hoeft niet direct een pakket te kiezen wanneer je gebruik wilt maken van Enormail. Je krijgt namelijk dertig dagen de tijd om alle functies te testen. Na deze dertig dagen hoef je pas te kiezen welk pakket het beste bij je past. Na je proefperiode dien je daarom te kiezen uit Sumo of het Mammoetpakket. 

Hoe kan ik betalen als ik wil upgraden? 

Wil je na je proefperiode verdergaan met een betaalde versie? Dan kun jij via de website betalen via iDeal of Bancontact. Na deze betaling kun je daarna gebruikmaken van een automatische incasso of via een automatische betaling via Paypal. Het voordeel hiervan is dat je geen creditcard nodig hebt. 

Kan ik ook jaarlijks betalen? 

Dat kan zeker, je krijgt zelfs ook een korting als je per jaar betaald. Je krijgt bij Enormail namelijk maar liefst twee maanden gratis wanneer je per jaar betaald. Wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling, dan betaal je dus enkel 10 maanden in plaats van 12 maanden. 

Ik wil graag overstappen naar Enormail. Kan ik op een gemakkelijke manier mijn bestaande contactenlijst overzetten?

Dit is zeker mogelijk. Enormail heeft namelijk een handige tool waarmee jij gemakkelijk je bestaande contactenlijst kan importeren. Met deze tool kun je met een paar muisklikken jouw contactenlijst al gemakkelijk importeren. Vind je het toch een beetje lastig? Geen enkel probleem. De helpdesk van Enormail helpt je namelijk graag bij alles omtrent Enormail. Je kunt hier dus altijd ondersteuning vinden in het gebruik van de software. 

Hoe veilig zijn mijn gegevens bij Enormail? 

Wanneer je aan het werken bent met contactgegevens, dan is het natuurlijk erg belangrijk om te weten of je gegevens veilig zijn bij Enormail. Gelukkig kunnen wij je vertellen dat je gegevens bij Enormail zeer veilig zijn. De servers van het bedrijf worden namelijk 24/7 gemonitord zodat misbruik voorkomen kan worden. Daarnaast staan de servers van Enormail ook gevestigd in Nederland, waardoor ze vallen onder de Europese regelgeving. Deze Europese wetgeving staat voor de bescherming van persoonsgegevens. 

Kan ik op een gemakkelijke manier upgraden, downgraden of opzeggen? 

Dit kan zeker en ook nog eens op een heel erg gemakkelijke manier. Je kunt met een druk op de knop je account maandelijks gemakkelijk downgraden, upgraden of opzeggen. Bij Enormail doen ze namelijk niet aan langlopende contracten. Hierdoor heb je geen gedoe met lastige schriftelijke opzegprocedures. 

Waar kun je terecht als je er even niet uitkomt? 

De klantenservice van Enormail staat erom bekend dat ze altijd klaar staan voor hun gebruikers. Je kunt hierdoor met al je vragen of verzoeken tot ondersteuning terecht bij de helpdesk. Daarnaast kun je ook terecht bij de kennisbank van het platform. In de kennisbank kun jij veel handleidingen inzien, waardoor de kans erg groot is dat jij snel een antwoord vindt op je vraag. Kun jij je antwoord niet vinden in de kennisbank, dan kun je altijd per e-mail contact opnemen met de klantenservice. In de meeste gevallen krijg je binnen een aantal uur al antwoord. 

Raak ik al mijn contacten kwijt bij het opzeggen van mijn account?

Nee, wanneer jij besluit om te stoppen via Enormail, dan kun jij jouw opgeslagen contact gemakkelijk meenemen. Hierdoor raak jij je contacten niet kwijt en kun je deze meenemen naar de nieuwe e-mail marketing dienstverlener. 

Tips voor e-mail marketing via Enormail

Wanneer je kiest voor de e-mail marketing via Enormail, dan wil je natuurlijk ook het uiterste uit je marketing halen. Wij hebben daarom voor jou een aantal interessante tips verzameld zodat jij het uiterste kunt halen uit jouw marketing via de software. 

1. Wat is een preheader en hoe kun je hiermee de effectiviteit van je e-mailcampagnes verhogen?

Wanneer je regelmatig je e-mail inzet binnen je marketingcampagnes, dan hoeven je vast niet uit te leggen hoe belangrijk de onderwerpregel is. Wist je dat de preheader minstens zo belangrijk is?

En wist je ook dat je deze preheader kunt inzetten om de effectiviteit van je e-mailcampagnes te verhogen? Een preheader kan dus een flinke impact hebben op je marketing. 

De manier om je kanaal te laten groeien

We hebben het al een paar keer aangegeven: e-mail is de meest effectieve manier om te gebruiken voor je eigen marketing. Je e-mail kan je namelijk helpen om je onderneming en je omzet flink te laten stijgen.

Ondanks dat het erg gemakkelijk is om je marketing te laten stijgen via e-mail, is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Wanneer jij niet op de juiste manier je marketingtechnieken inzet, dan kun je veel moeite erin steken, maar je zult weinig effect hebben qua marketing. 

Zaken verbeteren kan altijd

Wanneer je zelf denkt dat je alles voor elkaar hebt, dan kun je toch alsnog zaken verbeteren. Je begint natuurlijk met goede doelgroepsegmenten, een sterke funnel, handige formulieren, pakkende teksten, schitterende afbeeldingen, maar een goede preheader is minstens zo belangrijk. 

Wat is een preheader precies?

De preheader is iets wat je waarschijnlijk onbewust heel erg veel voorbij ziet komen. De preheader is namelijk het stukje tekst wat jouw e-mailclient je laat zien wanneer je jouw mailbox opent. Het is daarom ook niet voor niets dat dit een heel erg belangrijk stukje tekst is.

Hiermee wordt namelijk bepaald in hoeverre jij de ontvanger weet te triggeren om jouw e-mail te openen. Je wil natuurlijk niet dat je e-mail direct in de prullenbak beland zonder dat deze gelezen is. 

Preheader Enormail

Hoe zet je een preheader het beste in?

Nu je weet hoe belangrijk een preheader is, wil je natuurlijk ook weten hoe je deze het beste inzet. We geven je graag zeven tips hoe jij de preheader het beste inzet. 

 1. Je preheader verhoogt de openratio van je e-mailcampagne
  Een pakkende en goede preheader zorgt ervoor dat je openratio van je e-mailcampagne verhoogd wordt. De preheader zorgt ervoor dat je al een stukje context weggeeft aan de lezer, zonder dat de lezer de mail geopend heeft. Hierdoor kun je de lezer al warm maken van voor de inhoud, zonder dat de e-mail geopend is. Hierdoor kun je de klikratio van je e-mails dus sterk verhogen. 
 2. Gebruik je preheader als advertentieruimte
  Je kunt je prereader ook gebruiken als je eigen advertentieruimte. De preheader kun je namelijk het beste vergelijken met een gratis advertentieruimte in de inbox van je doelgroep. Het maakt hierbij niet uit of de e-mails geopend zijn, je hebt alsnog reclame gemaakt via je preheader. De preheader leent zich dus perfect om je merknaam of productnaam te vermelden. 
 3. Gebruik je preheader als aanvulling op je onderwerpregel
  Je kunt de preheader ook op een andere manier slim in zetten. Je kunt bijvoorbeeld spelen met de onderwerpregel in combinatie met de preheader. Op deze manier kun jij je eigen preheader laten inspelen op je eigen onderwerpregel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de onderwerpregel te laten doorlopen in de preheader van de e-mail.
 4. Zet een call-to-action in je eigen preheader
  Deze tip spreekt natuurlijk wel een beetje voor zich. Een goede call-to-action zorgt er namelijk voor dat de ontvanger direct je e-mail wilt openen. Zorg er dus voor dat je de lezer nieuwsgierig maakt en dat diegene geprikkeld wordt. Denk aan preheaders zoals: ‘Claim nu je € 10,- korting’. Een preheader als deze zal je doelgroep een stuk sneller verleiden om je e-mail te openen. 
 5. Personaliseer je preheader
  Het is aan te raden om om je preheader in te zetten door je e-mail ermee te personaliseren. Wanneer je de lezer direct aanspreekt bij zijn naam, dan kun je ervoor zorgen dat de band een stuk warmer en persoonlijker wordt. 
 6. Zorg voor de juiste lengte van de preheader
  Een te lange of te korte preheader is natuurlijk niet efficiënt. De lengte die je het beste kunt versturen is natuurlijk geheel afhankelijk van het device waarmee de ontvanger het e-mailbericht opent. Op een mobiele telefoon heb je natuurlijk veel minder ruimte dan op een laptop. De juiste lengte van een preheader is dus erg belangrijk in het verzenden van de e-mail. 
 7. Test je preheader
  De laatste tip is om je e-mail zelf te testen. Door eerst een testmail naar jezelf te sturen kun je gemakkelijk zelf inzien hoe de preheader eruitziet bij de ontvanger. 

Welke regels gelden er voor e-mail marketing?

Wanneer je jouw marketing laat verlopen via de e-mail, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde regels omtrent e-mail marketing. Deze regels zijn natuurlijk erg belangrijk om na te leven.

Je mag namelijk niet zomaar naar iedereen een commerciële e-mail versturen. De ontvangers moeten namelijk zelf toestemming gegeven hebben, zodat je ze een commerciële e-mail mag versturen. 

 1. Vraag toestemming aan de ontvanger
  Heb jij je klanten geen toestemming gevraagd om ze e-mails te verzenden, dan ben je strafbaar bezig. In dit geval worden je e-mails namelijk gezien als spam. Wanneer je een succesvolle internetonderneming runt of wilt runnen, dan wil je natuurlijk geen problemen ondervinden betreffende de spamwetgeving. Ondanks dat je strafbaar bezig bent is het ook bijzonder lastig om later nog serieus genomen te worden. Wanneer je namelijk eenmaal bekend staat als een spammer, dan is het heel erg lastig om deze slechte reputatie weer ongedaan te maken. 
 2. Opt-in
  Wanneer je wilt dat ontvangers zich inschrijven voor je mailinglijst, dan kun je gebruikmaken van een zogenaamd opt-in systeem. Een opt-in systeem is een webformulier dat je kunt plaatsen op je eigen website. In dit formulier kunnen de bezoekers van je website zich aanmelden voor je nieuwsbrief. Door de opt-in formule wordt deze inschrijving ook bevestigd door de ontvanger. 
  Toch wil dit niet direct zeggen dat je zomaar mag gaan e-mailen. Je kunt namelijk niet aantonen dat deze persoon zelf zijn gegevens heeft ingevuld. Daarom wordt een enkele opt-in niet meer gezien als afdoende. 
 3. Double opt-in
  Doordat een enkele opt-in niet meer gezien wordt als voldoende, is het belangrijk om te kiezen voor een double opt-in. Een double opt-in zorgt er namelijk voor dat degene die zich inschrijft op jouw mailinglijst, ook automatisch een bevestigingslink ontvangt. Doordat de persoon op deze link klikt, heeft hij daadwerkelijk aangetoond dat hij of zij diegene is die zichzelf heeft aangemeld voor je mailinglijst. Nu de inschrijver zich heeft ingeschreven door middel van double opt-in, kun jij diegene zoveel nieuwsbrieven versturen als je zelf wilt. Houdt er wel rekening mee dat je geen overkill aan nieuwsbrieven verstuurd. Hierdoor zul je merken dat mensen sneller uitschrijven via jouw opt-out. 
 4. Opt-out
  Je bent verplicht om onder elke e-mail of nieuwsbrief een uitschrijflink te plaatsen. Deze uitschrijflink wordt automatisch onderaan elke e-mail geplaatst die je verstuurt. Wanneer een lezer hierop klikt, dan zal hij direct uitgeschreven worden van je nieuwsbrief. Dit proces wordt ook wel de opt-out genoemd. 
  Wanneer een lezer zich heeft afgemeld via de opt-out, dan mag jij wettelijk de lezer niet meer e-mailen. Wanneer jij de ontvanger alsnog e-mailt, dan ben je strafbaar bezig en ben jij weer actief als een spammer. 

Conclusie: Is het gebruik van Enormail een goed idee?

Wanneer je wilt beginnen met e-marketing, dan zul je al snel merken dat het makkelijker lijkt als dat het werkelijk is. Je moet namelijk beginnen met een gehele e-maillijst samen te stellen, pakkende e-mails te schrijven en de juiste tools te gebruiken zodat je de e-mails kan verzenden.

Wanneer je niet erg veel technische kennis hebt, dan kan het als een onbegonnen taak aanvoelen. Gelukkig maakt Enormail het erg gemakkelijk voor zijn gebruikers.

Doordat Enormail de meeste taken van jou overneemt, kun jij je richten op de groei van je leden, zodat jouw bedrijf op een gezonde manier kan groeien. 

In slechts enkele minuten een eigen mailinglijst aanmaken

In slechts enkele minuten kun jij namelijk via de software een eigen mailinglijst aanmaken. Deze mailinglijst is super gemakkelijk aan te maken. Met deze mailinglijst kun jij geautomatiseerde berichten versturen welke jij naar wens ook nog eens kan personaliseren.

Hierdoor krijgt de klant of potentiële klant direct het idee dat hij met jou persoonlijk aan het mailen is. Dit maakt je contact een stuk persoonlijker, waardoor dit uiteindelijk kan leiden naar een warme lead. 

Gebruiksvriendelijke software

De software van Enormail is gebouwd op een manier waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. Dit is dus ook een groot voordeel voor de beginners.

Kom je er even niet uit, dan staat het team van medewerkers graag voor je klaar. Je kunt namelijk altijd een e-mail versturen naar de klantenservice, waarna je binnen een aantal uren een respons zult ontvangen.

Uitgebreide kennisbank is ideaal

Daarnaast beschikt Enormail ook over een uitgebreide kennisbank. Deze kennisbank staat vol met handige informatie, welke jij kunt gebruiken tijdens het gebruik van Enormail. De kennisbank is zeer uitgebreid waardoor het bijna niet voorkomt dat je jouw antwoord niet zult vinden.

Daarnaast beschikt de kennisbank over tutorials die stap voor stap omschreven worden. Deze tutorials zijn ook voorzien van foto’s, waardoor het erg gemakkelijk is om deze stappen te kopieren. Hierdoor is het erg gemakkelijk voor de beginner om kennis te maken met e-marketing. 

Medewerkers alleen te bereiken via e-mail, niet via de telefoon

Naast de uitgebreide kennisbank staat het team van medewerkers ook klaar om jou persoonlijk te helpen. Helaas heeft het bedrijf geen chat en is het bedrijf ook niet telefonisch bereikbaar.

Hierdoor kun je enkel met ze in contact komen per e-mail. Het bedrijf streeft er wel naar om binnen enkele uren een respons te geven op je e-mail en dit streven is in de meeste gevallen ook de werkelijkheid. 

Interessante tarieven

Wanneer we kijken naar de tarieven van Enormail, dan kunnen deze erg interessant genoemd worden. De tarieven zijn namelijk erg scherp en vrijwel één van de goedkoopste binnen deze bussiness.

Er wordt bij Enormail geen gebruikgemaakt van een gratis versie, maar je kunt wel dertig dagen gratis gebruikmaken van de diensten. Hierdoor kun je gratis bekijken of de diensten van Enormail bij je passen. Past het toch niet bij jou, dan kun je gemakkelijk opzeggen zonder allerlei poespas. 

Aanrader voor beginnende gebruikers

Zoals je wel hebt kunnen lezen in deze Enormail review is Enormail zeker een aanrader voor de beginnende e-marketing gebruiker. Toch wil dit niet zeggen dat het voor gevorderde gebruikers minder interessant is. Gevorderde gebruikers kunnen namelijk goed hun weg vinden binnen de software van Enormail.

Toch kan het voor gevorderde gebruikers soms interessanter zijn met een uitgebreidere software in zee te gaan. Enormail is namelijk erg eenvoudig in elkaar gezet en doet zeker wat het belooft.

Toch zijn er ook zeker uitgebreidere softwarediensten aanwezig die net wat meer extra bieden dan Enormail. Kies altijd een programma dat past bij jouw eigen wensen en voorkeuren, dan komt het goed!

Enormail 30 dagen gratis uitproberen

Op dit moment heb je de mogelijkheid om Enormail 30 dagen gratis uit te proberen om zo te kijken of deze e-mail marketing software jou en jouw bedrijf past. Je kan op jouw gemak alle functies testen en je zit nergens aan vast. Je hebt dus niets te verliezen en alleen maar te winnen!

Alvast heel veel succes met alles waarmee jij bezig bent en aan het bouwen van een mooie mailinglijst dat jou hopelijk nog veel gaat opleveren in de toekomst.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Beoordeling Enormail
Beoordeling Enormail

Beoordeling door Chris,

21 sep 2023
5

Enormail is een makkelijk te gebruiken en compleet e-mail marketing software programma.

Je maakt en verstuurd er gemakkelijk converterende mailingen mee uit aan jouw mailinglijst. Toegang tot een E-maileditor, autoresponders, funnels, integraties met meerdere software pakketten mogelijk. En vanaf nu ook ChatGPT Al integratie mogelijk.

Wat ook erg fijn is dat je zelf geen technische kennis nodig hebt en het je dus veel tijd en energie bespaart.

Het bedrijf zelf is opgericht in Nederland en heeft zo ook een Nederlandse klantenservice die snel reageren en natuurlijk erg prettig is.

Wat ook erg fijn is dat je gewoon met bijvoorbeeld iDeal kan betalen en alles volledig in het Nederlands is.

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en je krijgt dan ook veel waar voor jouw geld. Een compleet pakket wat je echt kan zien als een totaal oplossing.

En wat ook veel vertrouwen uitstraalt is dat jij het gewoon 30 dagen gratis kan uitproberen. Niets te verliezen en alleen maar te winnen!

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *