Crypto Masterclass Review: Patrick Suiker & Derek Westra van AllesOverCrypto Ervaringen [2023]

Is Deze Cursus Jouw Geld Waard?

Gemiddelde leestijd: 89 minuten
crypto masterclass ervaringen cursus linker zijkant

Ben je op zoek naar meer informatie over Money Mastery inclusief de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto of ben je daarin geïnteresseerd? Dan is het lezen van deze uitgebreide Crypto Masterclass review zeker de moeite waard.

In deze review vertellen we je alles wat je moet weten over deze Crypto beginnerscursus inclusief onze eigen ervaringen. De meeste mensen zijn tegenwoordig huiverig om een stap te maken in het verhandelen van crypto.

In de meeste gevallen is het zo dat er behoefte is aan meer informatie, omdat voor velen de cryptowereld nog een onbekend terrein is. Dat is ook een hele grote reden waarom Patrick Suiker en Derek Westra de Crypto Masterclass cursus hebben ontwikkeld.

Beide hebben al enkele jaren veel kennis opgedaan tijdens hun crypto-avontuur wat zij nu graag met jou willen delen in hun hele uitgebreide cursus inclusief hele waardevolle community (The Zone).

Wat is het doel van deze cursus, uit welke onderdelen bestaat, wat kun je er van leren, zijn Patrick Suiker en Derek Westra betrouwbaar? en is het jouw zuurverdiende geld waard? het gaat allemaal uitgebreid aan bod komen in deze Crypto Masterclass review.

Update 8 juni 2022: AllesOverCrypto is van start gegaan met hun gloednieuwe combinatieproduct: Money Mastery. Hierin hebben zij hun beste producten gebundeld en krijg jij toegang tot de Crypto Masterclass, Crypto Signals, Crypto Mastery, Crypto Parels en hun favoriete Community op Discord.

Dit betekend dat de cursus niet meer los te kopen is, maar onderdeel is van het complete pakket. Na het volgen van hun gratis exclusieve online Bitcoin training kan je ook nog eens 50% korting claimen. Je hebt nu de mogelijkheid tot betaling per kwartaal, jaar of lifetime toegang.

Lees hieronder snel verder voor het antwoord en wie weet ben jij binnenkort ook wel actief op de cryptomarkt!

Wil je direct alles ontdekken over het complete pakket van de Money Mastery? Lees dan zeker onze uitgebreide Money Mastery review >>

Wat kun je verwachten van deze Crypto Masterclass review?

Voor deze review hebben wij ons verdiept in de Crypto Masterclass die behoort tot de Money Mastery van AllesOverCrypto. Dit is een populaire cursus op het gebied van cryptocurrencies, bedacht door crypto experts Patrick Suiker en Derek Westra.

Wij delen onze mening en ervaring over deze cursus, maar geven uiteraard geen investeringsadvies. In deze review kun je het volgende verwachten:

 • Wat heeft de Crypto Masterclass jou te bieden?
 • Wie zijn de bedenkers Patrick Suiker en Derek Westra?
 • Hoe is de Crypto Masterclass cursus ingericht?
 • Wat is cryptocurrency?
 • Waarom zou je in cryptocurrency gaan beleggen?
 • Wat is Crypto Trading?
 • Stap voor stap door de cursus Crypto Masterclass
 • 1 voor 1 langs alle modules, inclusief intro/samenvatting
 • Wat is de Crypto Masterclass community (The Zone)?
 • Wat zijn de ervaringen van de Crypto Masterclass cursus?
 • Wat zijn de voordelen van de Crypto Masterclass cursus?
 • Wat zijn de nadelen van de Crypto Masterclass cursus?
 • Wat maakt de Crypto Masterclass tot een unieke cursus?
 • Voor wie is de cursus wel of niet geschikt?
 • Wat zijn de kosten van de Crypto Masterclass cursus?
 • Niet goed geld terug garantie (14 dagen)
 • De meest gestelde vragen over de cursus
 • Ga ook aan de slag met korting
 • Wat is onze eindconclusie?

Wat heeft de Crypto Masterclass jou te bieden?

Hoe meer informatie je tot je kan nemen des te beter je je kansen kan inschatten om te kunnen investeren en verhandelen in crypto. Waarop je zeker op moet letten is dat er verschillende platforms zijn die je informatie kan verschaffen over heel het crypto gebeuren.

Door de vele informatiestromen is het zaak dat je alles moet filteren op waarheid. Niets is zo lastig als je je laat leiden door halfslachtige informatie die je verkeerde beslissingen laat nemen. De Crypto Masterclass speelt daar goed op in en voorziet je van nuttige en relevante informatie.

Wie zijn de bedenkers Patrick Suiker en Derek Westra?

derek westra allesovercrypto
Derek Westra

Zoals eerder aangegeven is de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra een unieke en effectieve manier om je te voorzien van meer informatie over crypto.

De twee heren die deze cursus hebben opgezet zijn twee kanjers die je kunnen helpen om het fijne van het investeren in crypto te snappen. Om te beginnen met Derek Westra:

Hij heeft in 2013 zijn master behaald in Gedragseconomie & Speltheorie. Als er dus iemand is die je kan vertellen over investeringen in relatie tot kansen, dan is dat wel Derek Westra.

Derek heeft ook in het jaar 2013 kennis gemaakt met crypto. Vanaf het prille begin zag hij in dat er veel potentie zit in het Crypto gebeuren. Inmiddels heeft hij zoveel kennis en ervaring opgedaan over Bitcoins en Cryptomunten.

Patrick Suiker

patrick suiker allesovercrypto
Patrick Suiker

De tweede belangrijke schakel is Patrick Suiker, die een Master in 2013 heeft behaald. Zijn major was ‘entrepreneurship’, oftewel ondernemerschap.

Hij is al sinds 2013 bezig om zich te verdiepen in Crypto. Patrick besloot zich te concentreren op het beschikbaar stellen van gedegen informatie over hoe je kunt beginnen te investeren in Crypto.

Het mooie van dit alles is dat dezelfde informatie niet of nauwelijks beschikbaar was toen hij een start moest maken met Crypto. Derek en Patrick zijn twee professionals die je zeker kunnen helpen om te beginnen met investeren in Crypto.

Hoe is de Crypto Masterclass cursus ingericht?

Als je van plan ben om een Crypto Masterclass te volgen is het altijd handig als je een beeld hebt hoe dit eruit ziet. Tijdens de Crypto Masterclass cursus van Derek en Patrick is het de bedoeling dat je elementaire beginselen krijgt met betrekking tot de cryptomunten.

Dit geschiedt in een online omgeving omgeven door video’s, e-books en andere relevante en steekhoudende informatie. Omdat Patrick en Derek zich jarenlang hebben gespecialiseerd in Crypto zijn ze in staat om hun kennis op een bijzondere manier met cursisten te delen.

Dat wil zeggen dat het heel raar zal moeten lopen als je het toch niet snapt nadat je een Masterclass hebt gevolgd. Het kan nooit kwaad om eerdere deelnemers te vragen naar een Crypto Masterclass review. En dan blijkt al snel: de Patrick Suiker en Derek Westra ervaringen zijn over het algemeen erg positief. 

Toenemend aantal lessen

De Crypto Masterclass is een product van AllesOverCrypto. Ook Crypto Signalen en Crypto Mastery horen daar bij, net als diverse andere producten. Deze AllesOverCrypto cursus is de afgelopen jaren in omvang gegroeid.

Om aan te geven hoe de training zich door de jaren heen ontwikkeld heeft: aan het begin was er sprake van 92 lessen en inmiddels staat de teller op 208 lessen.

Dat wil zeggen dat je meer sessies ter beschikking hebt om je te laten informeren over het verhandelen in Crypto. Je mag dus ervan uitgaan dat er niets aan een toeval is overgelaten om je te voorzien van uitgebreide informatie. 

crypto masterclass online cursus dashboard
Crypto Masterclass online cursus dashboard

Wat is cryptocurrency?

Als we de kijken naar de geschiedenis dan zien we dat Crypto in het jaar 2009 is ontstaan. Er zijn verschillende soorten cryptomunten en de bekendste is Bitcoin. Het “crypto idee” is bedacht door Satoshi Nakamoto.

Tot op heden is er nog steeds onduidelijkheid of de bedenker daadwerkelijk zo heet. Wat later wel bleek is dat de heer Satoshi Nakamoto al die tijd opereerde onder een alias. De bedoeling van Satoshi was dat hij transacties mogelijk wilde maken zonder dat er een bank ertussen moest komen.

Door het verhandelen in Bitcoin is dit zeker mogelijk anno 2023. We kunnen dus stellen dat het in grote lijnen de heer Satoshi Nakamoto wel is gelukt om zijn plan tot een realiteit te maken.

Wat is cryptografie?

Laten we eens dieper ingaan op de term ‘cryptocurrency’. Het verwijst naar een digitale munt die gebruik maakt van cryptografie voor beveiliging en privacy. Cryptografie is de wetenschap van het coderen van berichten op een zodanige manier dat alleen geautoriseerde partijen ze kunnen lezen.

In de context van cryptocurrencies verwijst het naar het gebruik van public-key cryptografie, waarbij elke partij een sleutelpaar heeft. Dit zijn een private sleutel en een publieke sleutel, in het Engels ook wel de ‘public’ en ‘private’ key genoemd.

Waar worden de private en public key voor gebruikt?

De publieke sleutel wordt gebruikt om gegevens te versleutelen, terwijl de private sleutel wordt gebruikt om ze te ontsleutelen. Het encryptieproces zet het oorspronkelijke bericht om in een vorm die onleesbaar is voor iedereen die niet over de juiste sleutel beschikt.

Om de digitale valuta te kunnen verzenden en ontvangen, moet een gebruiker een cryptografische portemonnee gebruiken, waarin de privésleutel van de gebruiker is opgeslagen.

Wat maakt cryptocurrencies anders dan gewone munten?

Cryptocurrencies worden zo genoemd omdat munteenheden zijn die cryptografie gebruiken om hun transacties te beveiligen. Ze verschillen van traditionele munten doordat ze niet door een centrale autoriteit worden gecontroleerd, maar door een gedecentraliseerd netwerk in stand worden gehouden.

Dit betekent dat er geen enkele entiteit is die de creatie van nieuwe munten of de distributie van bestaande munten controleert. Het netwerk neemt zelf beslissingen over wat er met het geld gebeurt en hoe het wordt verdeeld.

‘If you don’t believe it or don’t get it, I don’t have the time to try to convince you, sorry.’

– Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto

Twee soorten geld

Je kunt geld onderverdelen in twee hoofdtypen: digitale (of virtuele) valuta’s en fysieke (of echte) valuta’s. Digitale valuta’s zijn Bitcoin, Litecoin, Dogecoin en andere vergelijkbare cryptocurrencies.

Fysieke valuta’s zijn onder meer goud, zilver en buitenlandse valuta’s. De term cryptocurrency wordt soms gebruikt om te verwijzen naar zowel digitale als fysieke valuta’s.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de bekendste cryptocurrency ter wereld. Het werd in 2009 gecreëerd door Satoshi Nakamoto als een alternatief voor fiatvaluta. Simpel gezegd is Bitcoin een peer-to-peer elektronisch geldsysteem dat werkt zonder centrale bank. Het gebruikt een peer-to-peer netwerk om betalingen te verifiëren en eigendomsdocumenten op te slaan.

Mining en blockchain

Er zijn twee manieren om Bitcoins te verdienen. Een daarvan is mining. Wie graag wil investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt moet begrijpen hoe dit proces werkt. Minen betreft het oplossen van complexe algoritmen om transactieblokken te vinden.

De blokken worden toegevoegd aan de blockchain. Dit is een keten van blokken. De blockchain is in feite een grootboek waarin alle transacties worden bijgehouden die ooit met cryptomunten hebben plaatsgevonden.

Bovendien is de blockchain de basis voor alle toekomstige transacties. Zodra een blok is opgelost, wordt het toegevoegd aan de blockchain. Een uniek kenmerk van dit digitale grootboek is dat het openbaar is. Iedereen die actief is op de cryptomarkt mag het dus bekijken.

Oplossen van complexe wiskundige problemen

Laten we nog eens dieper ingaan op het mining proces. Hierbij worden computers gebruikt om complexe wiskundige problemen op te lossen. Deze problemen hebben meestal te maken met het oplossen van puzzels of het vinden van patronen die tot oplossingen leiden.

De oplossing van deze problemen wordt meestal gebruikt om nieuwe blokken gegevens te genereren, die op hun beurt kunnen worden gebruikt als basis voor toekomstige blokken. Mining wordt op verschillende manieren gebruikt.

Een van de meest voorkomende toepassingen is in Bitcoin, waar het wordt gebruikt om nieuwe munten te creëren. Wanneer een blok is gemijnd, wordt het toegevoegd aan een lijst van blokken.

Al eerder noemden wij deze zogeheten ‘blockchain’. Dit betekent dat hoe meer blokken er worden toegevoegd, hoe langer de blockchain wordt.

Altcoins

Bitcoin is een van de populairste vormen van cryptocurrency geworden, door zijn wijdverspreide acceptatie en populariteit. Het wordt verhandeld op talloze online beurzen en wordt op verschillende manieren gebruikt, waaronder als betaling voor goederen en diensten.

Bitcoin is momenteel de grootste cryptocurrency ter wereld. Naast Bitcoin zijn er sinds de lancering verschillende andere cryptocurrencies ontwikkeld. Deze worden ‘altcoins’ genoemd. Enkele daarvan zijn Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Dogecoin en Solana.

Het fenomeen blockchain

Laten we ons verder verdiepen in het fenomeen ‘blockchain’. Het volledig begrijpen van dit digitale grootboek maakt het traden in crypto een stuk begrijpelijker en eenvoudiger. Daardoor is de Crypto Masterclass veel beter te volgen. 

Het woord “blockchain” is afgeleid van de naam van een computerbestandsformaat dat in 2008 werd gecreëerd door Satoshi Nakamoto. De term verwijst naar een gedecentraliseerde, gedistribueerde en gedeelde database die wordt onderhouden door computers die met elkaar verbonden zijn via het internet.

Het staat ook bekend als het “openbare grootboek” omdat het transacties mogelijk maakt tussen mensen en/of bedrijven die niet in direct contact met elkaar staan.

Wat is de technologie achter blockchain?

De technologie achter het concept van de blockchain staat bekend als het “gedistribueerde grootboek”. Hierbij worden transacties in een chronologische volgorde vastgelegd op een manier die door geen enkele persoon kan worden gewijzigd.

Deze transacties worden geverifieerd door computers en opgeslagen in een blok, dat vervolgens wordt gekoppeld aan het vorige blok. Naarmate er een nieuw blok aan de keten wordt toegevoegd, wordt het steeds moeilijker om de transacties in het blok te wijzigen.

Wat zijn de toepassingen van blockchain?

Het concept van de blockchain werd oorspronkelijk bedacht om het probleem op te lossen hoe financiële transacties op een veilige en verifieerbare manier konden worden vastgelegd.

Deze technologie is nu echter aangepast om te worden gebruikt in veel verschillende industrieën, waaronder gezondheidszorg, supply chain management, e-commerce en vastgoed.

Blockchain en crypto

Een van de populairste toepassingen van de blockchain is op het gebied van cryptocurrency, dat ook bekend staat als crypto. Er zijn momenteel honderden cryptocurrencies beschikbaar op de markt. Veel van deze worden verhandeld op een beurs zoals Coinbase. De waarde van deze valuta’s schommelt echter sterk en ze zijn zeer volatiel.

Wat is het verschil tussen blockchain en digitale valuta?

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel de blockchain kan worden gebruikt om een valuta te creëren, het niet hetzelfde is als een digitale valuta. Digitale valuta hebben geen vaste monetaire waarde en worden vaak een “opslagplaats van waarde” genoemd.

Bitcoin is het bekendste voorbeeld van een digitale munt en bestaat al sinds 2009. Er zijn echter nog vele andere digitale munteenheden beschikbaar. Enkele voorbeelden zijn Ethereum, Litecoin en Ripple.

Blockchain en smart contracts

Een andere toepassing van de blockchain is het mogelijk maken van zogeheten smart contracts. Dit zijn programma’s die automatisch een reeks acties uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Ze worden geprogrammeerd in een stuk software dat bekend staat als een “contract” en worden uitgevoerd zodra aan de voorwaarden is voldaan.

Een smart contract kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om een bepaald bedrag uit te betalen als een bepaald aantal aandelen wordt gekocht. Zodra de aandelen zijn gekocht, zal het slimme contract het geld automatisch overmaken naar de rekening van de koper.

Automatisch uitvoeren

Een smart contract kan ook worden geprogrammeerd om automatisch een reeks stappen uit te voeren als zich een bepaalde gebeurtenis voordoet.

Het kan bijvoorbeeld worden ingesteld om geld uit te betalen aan de winnaar van een wedstrijd als een bepaald aantal inzendingen wordt ontvangen. Als het aantal inzendingen is bereikt, zal het contract automatisch het prijzengeld uitbetalen.

Wat is de toekomst van blockchain?

Blockchain technologie is door veel verschillende industrieën overgenomen en heeft bewezen uiterst nuttig te zijn bij het verbeteren van de efficiëntie van de betrokken processen. De technologie zal zich waarschijnlijk blijven ontwikkelen en evolueren naarmate de tijd verstrijkt.

Wat is de toekomst van crypto?

De afgelopen jaren is het handelen in cryptocurrency populairder geworden onder jongeren. Dit is slechts één interessante ontwikkeling. Op dit vlak zien we namelijk ook nog iets anders gebeuren.

Dit is dat ook institutionele investeerders zich proactief bezighouden met crypto trading. Zo te zien geldt investeren in aandelen voor de grote handelaren niet meer als enige optie en dat is een interessante ontwikkeling!

Wat zijn de voordelen van cryptomunten?

Cryptomunten bieden verschillende voordelen. Zo kunnen ze naar iedereen, waar en wanneer dan ook overgemaakt worden. Daarnaast kan zo een persoon het binnen de kortste keren op zijn rekening zien.

Verder is het ook zo dat veel meer organisaties ervoor kiezen om crypto te accepteren als wettig betaalmiddel. Dit alles is in essentie wat je moet weten over de cryptocurrency.

Je zal in ieder geval middels de Masterclass in staat zijn om je te verdiepen in de materie en beter in te spelen op een eventuele stap om in crypto te verhandelen. 

Tip! Bitcoin en 200+ andere cryptomunten koop jij veilig, snel en tegen lage kosten bij de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Voor- en tegenstanders van crypto

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn het onderwerp geweest van aanzienlijke controverse. Velen zijn van mening dat ze ongereguleerd en riskant zijn.

Critici hebben hun bezorgdheid geuit over het gebrek aan regulering rond het gebruik van cryptocurrencies en hebben opgeroepen tot meer toezicht op de industrie.

Andere critici hebben betoogd dat cryptocurrencies inherent gebrekkig zijn, en hebben opgeroepen tot de volledige afschaffing ervan. Voorstanders hebben betoogd dat cryptocurrencies het potentieel hebben om een eerlijker financieel systeem te creëren.

“I do think Bitcoin is the first [encrypted money] that has the potential to do something like change the world.” 

– Peter Thiel, mede-eigenaar van PayPal

Waarom is het wel/geen goed idee om cryptocurrencies te gaan beleggen?

Er zijn verschillende redenen waarom je in cryptocurrency zou moeten beleggen. Als de naar de het ontstaan van de crypto kijken dan kunnen we daar het antwoord min of meer herleiden. Dit omdat de crypto met een bepaald doel is ontstaan.

Mensen die een onafhankelijk willen zijn en niets te maken willen hebben met de strenge regels van de bank, zoeken in de meeste gevallen hun toevlucht naar het verhandelen in cryptocurrency. Indien je in cryptocurrency verhandeld dan wil dat zeggen dat je de rol van de bank helemaal buitenspel zet.

Maar niet alleen de rol van bank zet je buitenspel, ook de rol van de overheid maak je ondergeschikt aan een transactie. Geld en financiële stromen liggen voor een groot deel in handen van overheden en niet iedereen is daarmee content mee.

Wat zijn goede redenen om te investeren in crypto?

Critici vinden dat er te veel geld van de bevolking wordt ingehouden en dat er meer vrijheid nodig is. Indien je ook van mening ben dat het laatste daadwerkelijk klopt, dan is het voor jou zeker een unieke gelegenheid om te investeren in crypto.

Een ander reden waarom je zou moeten beleggen in cryptocurrency is omdat je er op de lange termijn zeker wat aan kan verdienen. Door op een verstandige manier te investeren kun je ver komen. Je dient dan wel op precies het juiste moment cryptomunten te kopen en te verkopen.

Sommige personen hebben op die manier al op jonge leeftijd hun pensioen geregeld. Laat je niet weerhouden door alle informatie over digitale munten. Beleggen in cryptocurrencies is betrekkelijk eenvoudig. Het enige wat je moet doen is het kiezen van een betrouwbare crypto exchange.

Vervolgens koop je daar een of meerdere cryptomunten en bewaar je het in een digitale portemonnee. Op vrijwel alle exchanges krijg je een gratis cryptowallet. Betrouwbare crypto exchanges en/of brokers zijn bijvoorbeeld:

Lees ook: De 11 beste crypto brokers van Nederland >>

Exchange/broker doet de beveiliging

Een exchange en/of broker, bijvoorbeeld een uit bovenstaand rijtje, zorgt er voor dat jouw digitale munten veilig worden opgeborgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over je (digitale) geld en de exchange/broker neemt de beveiliging voor zijn rekening.

Is de koers laag? Koop dan eventueel munten bij. Of laat jezelf bij eventuele winst uitbetalen. Als het goed is staat het geld binnen een of twee werkdagen weer op jouw bankrekening.

Wat zijn de nadelen van investeren in crypto?

Investeren in crypto brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Daar willen we ook gewoon eerlijk in zijn. Zo dient er sinds 2018 belasting betaald te worden over digitale munten. ZZP’ers mogen voor 30.000 euro aan vermogen hebben.

Ga je daar boven, dan moet je belasting over het vermogen betalen. Cryptocurrencies vallen wat betreft vermogen in box 3. Misschien vraag je je af: maar hoe weet je nu de waarde van cryptomunten waarover belasting betaald moet worden?

Heel simpel: de Belastingdienst kijkt naar de waarde van jouw investering. Was die op 1 januari vrij hoog, dan moet je dus meer belasting betalen. En andersom geldt precies hetzelfde. Je kan als crypto investeerder dus geluk of pech hebben wat betreft de belasting.

De belasting die je via box 3 over cryptomunten moet betalen is onderverdeeld in categorieën, te weten:

 • Vermogen van 30.001 euro t/m 100.800 euro: 0.61 procent belasting
 • Vermogen van 100.901 euro t/m 1.008.00 euro: 1.30 procent
 • Vermogen boven de 1.008.00 euro: 1.61 procent

Wat is crypto trading?

Als je van plan ben om je geld te investeren zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen. Een van de manieren om dit te doen is om je geld in aandelen te stoppen. Een ander manier om dit te doen is om aan crypto trading te doen. Crypto trading is niets anders dan het handelen in cryptocurrencies.

De achterliggende gedachte achter dit concept is dat je cryptocurrency opkoopt voor een lager bedrag. Vervolgens is het de bedoeling dat je deze dan weer moet verkopen voor een hoger bedrag. Op die manier ben je in staat om je winst uit te halen en wat aan te verdienen.

Welke soorten crypto trading bestaan er?

Crypto trading is een van de meest opwindende markten om vandaag bij betrokken te zijn. Je kunt er behoorlijk veel winst mee maken, als je op de juiste manier weet te handelen

De sleutel tot succesvol traden in crypto’s is te leren hoe je het goed doet. Er zijn veel strategieën die je  kunt gebruiken om geld te verdienen, maar alleen wanneer je precies weet hoe je ze moet gebruiken. Bedenk ten eerste welk type crypto trading jouw voorkeur heeft. Daar zijn er namelijk twee van, te weten:

1. Day trading

2. Lange termijn beleggen

Wat werkt beter: day trading of lange termijn beleggen?

Day trading is meestal de snelste manier om in crypto trading te stappen. In dat geval handel je overdag terwijl de markt open is. Je probeert winst te maken uit trades die binnen een paar minuten zijn gemaakt. Het grote nadeel van daytrading is dat je weinig tijd hebt om winst te maken.

De meeste mensen moeten overdag werken, dus hebben ze geen tijd om overdag te handelen. Day traders die echt succesvol zijn hebben er hun fulltime werk van gemaakt.

Wil je dat liever niet? Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor lange termijn beleggen. Zoals de naam al zegt investeer je voor een langere periode in crypto. Je haalt jouw winst er niet binnen een dag uit en dat scheelt een hoop werk en stress.

Tips om succesvol te traden op de cryptomarkt

Iedereen wil succesvol zijn op de cryptomarkt. Toch is groot succes maar voor enkelen weggelegd. Wij helpen je graag een handje. Daarom enkele tips voor beleggen op lange termijn:

Tip 1: Stop niet al je geld in één cryptomunt

Het is veel beter om jouw geld te spreiden over verschillende cryptocurrencies. Dit zorgt er voor dat je jouw portefeuille kunt diversifiëren en het risico op verlies minimaliseert.

Tip 2: Wees voorzichtig bij het kopen en verkopen van munten

De vaste regel is: koop laag en verkoop hoog. Wanneer je dat doet, ben je in staat om snel winst te maken wanneer de prijs stijgt. Aan de andere kant geldt ook: wanneer je hoog verkoopt, heb je geen geldverlies en maak je winst.

Tip 3: Houd jouw winsten en verliezen bij

Dit maakt snel duidelijk  welke munten het goed doen en welke niet. Dit maakt het de volgende keer iets gemakkelijker om te beslissen in welke cryptomunten je wel en niet wilt investeren.

Stap voor stap door de Crypto Masterclass

Nu je alles weet van crypto, is het tijd om ons te focussen op de Crypto Masterclass. Laten we stap voor stap door de interessante modules van de Masterclass lopen. Het eerste wat je moet weten is dat alle informatie deel uitmaken van 208 lessen en 15 modules. De meeste van de modules worden middels een quiz afgesloten.

Maar om de status van een Crypto-expert te krijgen, dien je wel een examen moeten maken. Naast dit alles kun je ook erop rekenen dat je een aardige lijst krijgt met leuke bonussen. Je krijgt dus een totaalpakket en dat is goed nieuws voor deelnemers.

Twee onderdelen

Feitelijk is de Masterclass verdeeld in 2 onderdelen. Dit om ervoor te zorgen dat je niet in een keer met alles wordt volgepompt. In het eerste deel van de Masterclass krijg je meer theorie over de crypto.

Naast de theorie krijg je ook nog andere relevante basiszaken die je dient te weten als je een aanvang wil maken met het verhandelen in Crypto. De tweede deel van de Masterclass richt zich op hoe je je als trader moet opstellen.

Hier komt je mindset meer naar voren. Verder worden er ook lange termijn acties uiteengezet. Kortom is het een heel samenhangend pakket die je kunt verwachten van de masterclass. 

Welke modules komen er aan de orde?

Nu je een globaal beeld hebt over de Masterclass, is het fijn om te weten wat er allemaal in de verschillende modules worden behandeld. Op die manier kun je je ook voorbereiden op de Masterclass. 

Deel 1: Module 0: Welkom bij de Crypto Masterclass

De cursus begint met een krachtige inleiding. Al in de inleiding kan je al de voeling krijgen wat er je te wachten staat. Daarnaast krijg je ook de gelegenheid om kennis te maken met docenten Derek Westra en Patrick Suiker. Naast een enquête wordt er een beeld geschetst over de cursus.

Wat zeker ook op te merken valt is dat er een disclaimer getoond wordt. Zo een disclaimer geeft aan dat de cursus een puur informatief karakter heeft en dat ze niet optreden als financieel adviseurs.

Dat wil zeggen dat je nooit wordt aangezet om bepaalde munten wel of niet te kopen. Dat is een keuze die je als handelaar zelf zal moeten maken.

Informatie over verschillende munten

Wat je wel mag verwachten is dat je informatie krijgt over de verschillende munten zodat je op de hoogte bent van wat je allemaal kan verwachten en waarmee je uiteraard rekening moet houden.

Met dit alles wordt er dus een aanvang gemaakt met de cursus. Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker voor de modules die aan bod komen.

module 0 welkom bij de crypto masterclass
Module 0: Welkom bij de Crypto Masterclass!

Module 1: Het geld van de toekomst – Inleiding

In module 1 krijg je de voeling met de wereld van Cryptomunten. Daarnaast komen de begrippen ook voorbij. Een meevaller is zeker dat in deze module Patrick en Derek het breedvoerig hebben over de eerste munten die zijn ontstaan in de periode van 640 voor Christus.

Je krijgt dus een stukje geschiedenis voorgeschoteld. In deze module komt er ook een gedeelte waar je je kennis kan testen. Verder krijg je ook nog een extra begrippenlijst. Met zo een begrippenlijst ben je in staat om straks elk crypto woord te kennen.

In dit kader kun je bijvoorbeeld denken aan termen zoals wallets, crypto brokers of iets dergelijks. Zeker als je wil verhandelen in crypto is het belangrijk dat je kennis hebt van alle begrippen die gehanteerd worden bij het verhandelen in crypto.

Uit hoeveel lessen bestaat module 1?

Module 1 bevat 15 lessen. Tijdens de eerste les wordt het onderwerp ingeleid. Bij de tweede les komt de begrippenlijst aan de orde. Daarna wordt er een aanvang gemaakt met les 1.1 die over de absolute kern gaat.

Hierbij staat de ontwikkeling van geld centraal. Er komt vervolgens een les waarbij je je kennis kan testen. Les 1.2 laat vervolgens zijn licht schijnen op Het Digitale Goud: Bitcoin.

Daarna hebben de cursisten weer eens de gelegenheid om hun kennis op de proef te stellen. En zo zijn er verschillende lessen die ook aan bod komen. Hieronder een duidelijk overzicht van wat kunt verwachten van module 1: 

 • Welkom bij Hoofdstuk 1 – Inleiding!
 • Crypto Begrippenlijst
 • 1.1 De absolute kern : De ontwikkeling van geld
 • Test je kennis! : Geld (quiz)
 • 1.2 Het digitale goud : Bitcoin
 • Test je kennis! : Bitcoin (quiz)
 • 1.3 Het beste sinds het internet : Blockchain
 • Test je kennis! : Blockchain (quiz)
 • 1.4 Delete the middleman : Smart Contracts
 • Test je kennis! : Smart Contracts (quiz)
 • 1.5 De opvolger van geld : Soorten Cryptocurrency’s
 • Test je kennis! : Cryptocurrency’s (quiz)
 • 1.6 We zijn nog lang niet te laat : Adoptiemodellen
 • Test je kennis! : Adoptiemodellen (quiz)
 • 1.7 Bonus – Blockchain versus het internet
crypto masterclass module 1 het geld van de toekomst inleiding
Crypto Masterclass – Module 1: Het geld van de toekomst – Inleiding

Module 2: Je eerste Cryptocurrency

Module 2 brengt je van alles bij wat je moet weten wanneer het gaat om het kopen van crypto. In het verlengde hiervan worden de verschillende handelsplatformen behandeld. Het leuke van dit alles is dat er per platform breedvoerig wordt ingegaan op wat je allemaal kunt verwachten.

Om een helder beeld te scheppen wordt er per platform de karakteristieken besproken. Hierdoor ben je in staat om te kunnen inschatten als je wel of niet de juiste crypto al dan niet op de juiste plek hebt aangeschaft.

Hoe kun je crypto het beste kopen?

Verder wordt je ook wegwijs gemaakt waar je je crypto het best kan kopen. Iets wat je zeker ook goed zal kunnen gebruiken is het feit dat je inzage krijgt van de crypto portfolio’s van Patrick en Derek. Zo een portfolio geeft meer inzicht in over 10 cryptomunten en wordt steeds bijgesteld.

Module 2 bereikt een hoogtepunt door te leren hoe crypto te kopen bij Bitvavo. Hiervoor krijg je een uitgebreid uitleg over hoe het aanmaken van een gratis account. Hieronder een uitgebreid overzicht van de verschillende lessen van Module 2:

De module bestaat uit 11 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 2 – Crypto kopen
 • Belangrijk voordat je begint!
 • 2.1 Je eerste Cryptocurrency via Bitvavo (video)
 • 2.2 Een level hoger met Binance (video)
 • 2.3 Crypto bemachtigen in de laagste regionen (video)
 • 2.4 Decentrale exchanges zijn de toekomst (video)
 • Test je kennis! : Crypto kopen (quiz)
 • Laat anderen weten wat jij hebt opgestoken
 • E-boek: De Bitcoinbijbel pdf (131 pagina’s)
 • Crypto Portfolio 2021 pdf (uitgebreide versie)
allesovercrypto module 2 je eerste cryptocurrency
Crypto Masterclass – Module 2: Je eerste cryptocurrency

Module 3: Maak een killer start!

Als je de stap neemt om te verhandelen in crypto dan wil je het zonder meer goed doen. Onder andere wil je ervoor zorgen dat je beginnersfouten zoveel als mogelijk vermijdt. In principe is dit de basis om succesvol te zijn.

Waarmee je dan ook bezig ben, een formule om mee te werken is altijd gewenst. Zoals eerder aangegeven is het dan goed als je geen beginnersfouten maakt.

In module 3 van deze Masterclass krijg je alles wat je moet weten over beginnersfouten. Om module 3 op een effectieve uit te leggen geven Derek en Patrick hun eigen ervaring over beginnersfouten die ze zelf hebben gemaakt. Probeer fouten te voorkomen.

Goed opletten is een must

Het is enorm belangrijk dat je tijdens deze module goed oplet. Immers. Het gaat om een waarbij je niet dezelfde fouten mag maken. Tips die zeker aan bod komen tijdens module 3 zijn onder andere: het investeren van te veel geld, kopen en verkopen op basis van emoties, zakendoen met een oplichter en te veel concentreren op de korte termijn.  De 8 lessen waaruit module 3 bestaat zijn onder andere:

 • Welkom bij hoofdstuk 3 – Maak een killer start!
 • 3.1 Je grootste vijand ben jij (video)
 • 3.2 Ontmasker iedere oplichter (video)
 • Test je kennis! – Ontmasker iedere oplichter
 • 3.3 Deze fouten ga jij niet maken (video)
 • 3.4 Hoe ontdek je een goede cryptomunt (video)
 • Test je kennis! – Hoe herken je een goede cryptomunt?
 • Schrijf een review
crypto masterclass module 3 maak een killer start
Crypto Masterclass – Module 3: Maak een killer start!

Module 4: Je onbreekbare kluis

Module 4 bespreekt een zeer belangrijk aspect over crypto. Het onderwerp welke wordt behandeld gaat over het opslaan van je cryptomunten in de Crypto wallets. Onder andere wordt de bekende Hardware wallet besproken.

Daarnaast worden de verschillende andere vormen ook breedvoerig behandeld. In relatieve zin kan er gesteld worden dat module 4 een relatief kortere module is. Hieronder een beknopte weergave van al de lessen die je kunt verwachten:

Deze module bestaat uit 7 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 4 : Je onbreekbare kluis
 • 4.1 Jouw digitale kluis : crypto wallets
 • 4.2 Je papieren portemonnee : Paper Wallet (video)
 • 4.3 De beste beveiliging : Hardware Wallet (video)
 • 4.4 Bewaar alles veilig met software wallets (video)
 • 4.5 Beveilig je crypto op een exchange met 2FA
 • Test je kennis : Je onbreekbare kluis (quiz)
alles over crypto module 4 je onbreekbare kluis
Crypto Masterclass – Module 4: Je onbreekbare kluis

Module 5: Je winsten cashen!

Winsten uitbetalen blijft in zekere mate een risico. Toch zijn er verschillende methoden die je kunt toepassen om de risico zo min mogelijk te beperken.

In module 5 krijg je alles voorgeschoteld wat je moet weten over het verstandig uitbetalen van je winsten. In grote lijnen bestaat module 5 uit 6 lessen. Hieronder een overzicht van de 6 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 5 : Winsten uitbetalen
 • 5.1 Winsten uitbetalen via Bitvavo (video)
 • 5.2 Winsten uitbetalen via Bitonic (video)
 • 5.3 Winsten uitbetalen via Kraken (video)
 • Test je kennis! : Winsten uitbetalen (quiz)
 • E-boek: De Crypto Belastinggids pdf (15 pagina’s)
crypto masterclass module 5 je winsten cashen
Crypto Masterclass – Module 5: Je winsten cashen!

Module 6: De allereerste investeerder zijn

Een van de grondslagen die door de docenten Patrick Suiker en Derek Westra wordt aangesneden is dat de Crypto Masterclass voor iedereen is. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt als je pas de stap maakt om in crypto te verhandelen of als je al een tijdje aan de weg timmert.

In module 6 wordt er dieper ingegaan op de zogenoemde ICO’s (Initial Coin Offering). Dit is niets anders dan een systeem van crowdfunding voor startende bedrijven waarin je kunt investeren voor een nieuwe cryptomunt. Module 6 gaat nog meer leven als je kennis op het gebied van crypto vergevorderd is. De verschillende lessen zijn onder andere: 

Deze module bestaat uit 13 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 6 : ICO’s
 • 6.1 Wat is een ICO, STO of IEO? (video van 19:48 min)
 • Test je kennis! – Wat is een ICO, STO of IEO?
 • 6.2 Wat is een Initial Defi Offering? (video van 18:05 min)
 • Test je kennis! – Wat is een IDO?
 • 6.3 Zo ontdek je de beste ICO’s
 • Test je kennis! – Hoe herken je een goede ICO?
 • 6.4 Zo word jij de eerste investeerder met de ICO
 • Test je kennis! – Hoe doe je mee aan een ICO?
 • 6.5 Investeer veiliger met de IEO
 • Test je kennis! – Investeer veiliger met een IEO
 • 6.6 Zo profiteer je als eerst van de DeFi Hype
 • Test je kennis! – Profiteer als eerst van de DeFi Hype
crypto masterclass module 6 de allereerste investeerder zijn
Crypto Masterclass – Module 6: De allereerste investeerder zijn

Module 7: Een Passief Crypto-inkomen

De meeste mensen weten het misschien nog niet, maar je kunt zelfstandig een passief crypto inkomen ontwikkelen. Hoe je dit kan doen leer je allemaal in module 7. Het begint allemaal met de leer van het staken. Staken heeft te maken met de rente die je krijgt op de cryptomunten waarvan je de eigenaar ben en behoud.

Zo een methode is meer voor de mensen die het kunnen missen om geregeld crypto te kopen en deze voor een tijdje te laten staan. Als jij tot die groep behoort, dan is staken zeker iets voor jou.

Naast het staken zijn er ook andere methoden die besproken zullen worden. Enkele andere methoden die je zeker ook zal leren is airdrops, crypto minen, masternodes en yield farming. De lessen van module 7 waarnaar je kunt uitkijken zijn onder andere:

Deze module bestaat uit 11 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 7 – Een passief crypto-inkomen
 • 7.1 Gratis crypto met airdrops
 • Test je kennis! – Gratis crypto met airdrops
 • 7.2 Passief inkomen dankzij staken
 • Test je kennis! – Passief inkomen dankzij staken
 • 7.3 Hoe kan je zelf crypto minen?
 • Test je kennis! – Hoe kan je zelf crypto minen?
 • 7.4 Passief inkomen met masternodes
 • Test je kennis! – Passief inkomen met masternodes
 • 7.5 Passief inkomen met yield farming
 • Test je kennis! – Passief inkomen met yield farming
allesovercrypto module 7 een passief crypto inkomen
Crypto Masterclass – Module 7: Een Passief Crypto-inkomen

Module 8: De Crypto-trends de baas!

In module 8 worden een van de meeste belangrijke topics in het crypto gebeuren besproken. Door meer inzicht in de trends te krijgen ben je in staat om ook goed in te spelen op die trends. Omdat crypto trends een dynamisch proces is en zich pijlsnel ontwikkeld, kun je bijna ervan uitgaan dat er meer updates gegeven zal worden.

Hieronder een overzicht van de lessen van module 8, maar houdt er rekening mee dat er meerdere toegevoegd kunnen zijn als je meedoet met de masterclass op een later tijdstip.

Deze module bestaat uit 11 lessen:

 • Welkom bij module 8 – De Crypto-trends de baas
 • 8.1 Hoe werkt Metamask? (video)
 • Test je kennis! – Metamask (quiz)
 • 8.2 Hoe werkt Uniswap? Deel 1 – swappen (video)
 • Test je kennis! – Uniswap Deel 1 (quiz)
 • 8.3 Hoe werkt Uniswap? Deel 2 – Liquidity providen
 • Test je kennis! – Uniswap Deel 2 (quiz)
 • Schrijf een review
 • 8.4 De risico’s van DeFi
 • Test je kennis! – DeFi risico’s
 • 8.5 Digitaal eigendom met NFT’s
crypto masterclass module 8 de crypto trends de baas
Crypto Masterclass – Module 8: De Crypto-trends de baas

Crypto Masterclass Deel 2 – Geld verdienen met Crypto Trading

Met het laatstgenoemde wordt deel 1 afgesloten. De volgende lessen die volgen vallen allemaal onder deel 2. In deel 2 wordt je tijdens de masterclass meegevoerd dieperliggende dimensie van crypto. Zo maak je kennis met het traden van munten en kun je een kijkje nemen in wat crypto je te bieden heeft op lang termijn. 

Deel 2: Module 1: The Winning Mindset

In module 1 wordt er gesleuteld aan je mindset. Zo wordt bijvoorbeeld bijgebracht wat het betekent om geld te kunnen maken met crypto. In de Masterclass komt dit alles goed naar voren. Module 1 bestaat uit 23 lessen en gaan als volgt:

 • Welkom bij module 1 (deel 2) : The Winning Mindset
 • Belangrijk voordat je begint (quiz)
 • 1. Je droom (video)
 • Test je kennis! – Je droom
 • 2. De Gemiddelde Crypto Trader (video)
 • Test je kennis! – De Gemiddelde Crypto Trader
 • 3. Jouw angsten (video)
 • Test je kennis! – Je grootste angsten
 • 4. De Duurste Fouten (video)
 • Test je kennis! – De Duurste Fouten
 • 5. Je Emoties Overwinnen (video)
 • Test je kennis! – Je Emoties Overwinnen
 • 6. De Tegenstander (video)
 • Test je kennis! – De Tegenstander
 • 7. De Belangrijkste Emotionele Skills (video)
 • Test je kennis! – Emotionele skills
 • 8. Zit Allemaal Tussen Je Oren (video)
 • Test je kennis! – Het zit allemaal tussen je oren
 • 9. Zo Blijven Winnaars Winnen (video)
 • Test je kennis! – Zo blijven winnaars winnen
 • 10. Jij bent Belangrijk (video)
 • Test je kennis! – Jij bent belangrijk
 • Schrijf een review
allesovercrypto deel 2 module 1 the winning mindset
Crypto Masterclass – Module 1: The Winning Mindset

Module 2: Vrijheid dankzij Crypto Trading

Module 2 kan omschreven worden als een zeer intensieve sessie. Hierbij komen aspecten als het kopen en verkopen van crypto op Binance in relatie tot Risicomanagement. Het herkennen van trendlijnen en patronen maken ook deel uit van module 2. De lessen van module 2 op een rijtje:

Deze module bestaat uit 23 lessen:

 • Welkom bij “Vrijheid dankzij Crypto Trading”!
 • 2.1 Investeren versus crypto trading
 • Test je Kennis! – Investeren v.s. Trading
 • 2.2 De basis van trading: de crypto exchange
 • Test je kennis! – De Exchange
 • 2.3 Profiteer optimaal van bubbels en marktcyclussen
 • Test je kennis! – Bubbels en marktcyclussen
 • 2.4 Begrijp de koers dankzij candlesticks
 • Test je kennis! – Candlesticks
 • 2.5 Word trading expert met Tradingview
 • Test je kennis! – TradingView
 • 2.6 De kern van trading – Support en Resistance
 • Test je kennis! – Support & Resistance
 • 2.7 Jouw eeuwige verzekering – de Stop-Loss
 • Test je kennis! – Stop-loss
 • 8a. Bescherm je trades met risicomanagement
 • 8.b. – Uitleg Million Dollar Template
 • Test je kennis! – Risicomanagement
 • 2.9 Doorzie het grotere plaatje met timeframes
 • Test je kennis! – Timeframes
 • 2.10 Herken de belangrijkste patronen
 • Test je kennis! – Trendlijnen en Patronen
 • 2.11 Trade mee met een professional
 • 2.12 Wat is Crypto Signals?
crypto masterclass deel 2 module 2 vrijheid dankzij crypto trading
Crypto Masterclass – Module 2: Vrijheid dankzij Crypto Trading

Module 3: De beste Crypto Trading Tools en indicatoren

Er bestaan verschillende manieren hoe je crypto kunt analyseren. Vooral wanneer het gaat om de analyse van de koers. In module 3 leer je op een unieke wijze deze vaardigheden aan. Een samenvatting van de lessen van module 3 ziet er zo uit:

Deze module bestaat uit 15 lessen:

 • Welkom bij De beste tools & indicators
 • Profiteer van de trend met de Moving Average
 • Test je kennis! – Moving Average
 • Voorspel elke reversal met RSI
 • Test je kennis! – RSI
 • De elegantie van MACD
 • Test je kennis! – MACD
 • Weet wat de prijs gaat doen met Bollinger Bands
 • Test je kennis! – Bollinger Bands
 • Ichimoku Clouds – De indicator die alles zegt
 • Test je kennis! – Ichimoku Cloud
 • Fibonacci – Het natuurwonder in trading
 • Test je kennis! – Fibonacci
 • Bemeester elke cyclus met Elliot Waves
 • Test je kennis! – Elliott Waves
 • Tradinghistorie analyseren met Volume Profiles
 • Test je kennis! – Volume Profiles
allesovercrypto deel 2 module 3 de beste crypto tools en indicatoren
Crypto Masterclass – Module 3: De beste Crypto Trading Tools en Indicatoren

Module 4: Word Crypto Trading Master

Tijdens module 4 ga je nog dieper in de materie. Er wordt je op een bijzondere wijze bijgebracht hoe de markt precies werkt. De 19 lessen van module ziet er als volgt uit:

 • Welkom bij “Word Crypto Trading Master!”
 • 1. Word één met de markt met Order Flow Dynamics
 • Test je kennis! – Order Flow Dynamics
 • 2. Bitcoin is King
 • Test je kennis! – Bitcoin is King
 • 3. Zeker van je zaak met Confluence
 • Test je kennis! – Confluence
 • 4. De beste strategieën dankzij Price Action en Trading Ranges
 • Test je kennis! – Price action & Trading ranges
 • 5. The road to millions met je eigen Trading Strategie
 • Test je kennis! – Trading Strategie
 • 6. The next level – Futures, Shorten en Leverage
 • Test je kennis! – Futures, shorten en leverage
 • 7. Automatiseer je trading met Crypto Trading Bots
 • Test je kennis! – Trading Bot
 • 8. Bescherm je portfolio met Hedging
 • Test je kennis! – Hedging
 • 9. Profiteer van prijsverschillen met Arbitrage Trading
 • Test je kennis! – Arbitrage Trading
 • 10. Schrijf een review
crypto masterclass deel 2 module 4 word crypto trading master
Crypto Masterclass – Module 4: Word Crypto Trading Master

Module 5: Profiteren van een dalende markt

In module 5 krijg je handvatten aangereikt hoe je het best gebruik kunt maken van een dalende markt. Op die manier ben je in staat om op een unieke manier winst te boeken of een verlies te vermijden.

Iets wat je zeker in gedachte moet houden is dat je in de Crypto wereld te maken hebt met een bull-market waarbij de koersen laag zijn. Nadat je deze module hebt afgerond heb je geen vrees meer voor een dalende markt. Sterker nog, je zal hiervan zeker kunnen profiteren. De lessen van module 5 zijn onder andere: 

Deze module bestaat uit 21 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 5 – Profiteren van een dalende markt
 • 5.1 Hoe herken je het begin van de bearmarkt?
 • Test je kennis! – Bearmarkt herkennen
 • 5.2 Hoe verkoop je tijdens de piek van de markt?
 • Test je kennis! – Op de piek verkopen
 • 5.3 Hoe switch je van mindset na een bullmarkt?
 • Test je kennis! – Je mindset switchen
 • 5.4 Waarom juist kopen als de prijzen laag staan?
 • Test je kennis! – Kopen als de prijzen laag staan
 • 5.5 Hoe short je cryptomunten?
 • Test je kennis! – Cryptomunten shorten
 • 5.6 Koersbewegingen voorspellen aan de hand van de blockchain
 • Test je kennis! – On-chain analyse
 • 5.7 Je crypto uitlenen via centrale finance platformen
 • Test je kennis! – Uitlenen bij CeFi platformen
 • 5.8 Een passief inkomen met DeFi
 • Test je kennis! – Passief inkomen met DeFi
 • 5.9 Dollar Cost Averaging in een bearmarkt
 • Test je kennis! – DCA’en in een bearmarkt
 • 5.10 Hoe laag zakken prijzen en wanneer ga je kopen?
 • Test je kennis! – Wanneer ga je kopen?
crypto masterclass deel 2 module 5 profiteren van een dalende markt
Crypto Masterclass – Module 5: Profiteren van een dalende markt

Module: Eindexamen

Heb je de gehele cursus afgerond, dan is er daarna het moment om jouw geleerde kennis te testen. Je krijgt namelijk 60 vragen voorgeschoteld waarvan je minimaal 48 vragen goed moet hebben beantwoord om te kunnen slagen.

Als jij dit voor elkaar hebt weten te boksen, dan kan jouw crypto avontuur met veel meer zelfverzekerdheid van start gaan.

 • Welkom bij het eindexamen!
 • Eindexamen Quiz
 • Jouw eigen Crypto Masterclass Certificaat!
crypto masterclass module eindexamen
Crypto Masterclass – Module: Eindexamen

Crypto Masterclass bonussen:

Bonus 1: Community – The Zone

Zit je met bepaalde vragen of je wilt tips/ideeën ontvangen dan kan jij deze direct stellen in de community “The Zone”. Dit is een platform waar allemaal gelijkgestemden cursisten inzitten die veel kennis met elkaar delen. Een hele waardevolle groep die steeds groter wordt en waar jou vragen iedere dag beantwoord worden.

Bonus 2: De Bitcoinbijbel

Wanneer jij stap-voor-stap de Crypto Masterclass aan het volgen bent is het handig dit naslagwerk erbij te houden. Het is een handboek voor iedere crypto-investeerder die serieus met het investeren in crypto aan de slag wilt gaan.

bitcoin bijbel crypto masterclass
De Bitcoinbijbel

Bonus 3: De juiste cryptocurrency’s kopen en verkopen op de juiste momenten

Zeker aan het begin wanneer je nog niet bent begonnen met het investeren in cryptocurrency zit je vaak nog met veel onbeantwoorde vragen of bijvoorbeeld bepaalde termen die je nog niet kent. Dan is dit 58 pagina tellende e-boek een uitkomst, want hierin worden de meest gestelde vragen in beantwoord. Scheelt je alweer een hoop uitzoekwerk.

Bonus 4: 12 Waardevolle cryptotips voor beginners

Een e-boek wat jou al een hoop beginnersfouten gaat besparen. Hierin worden namelijk 12 hele belangrijke tips met jou gedeeld. Erg fijn als je net begint.

Bonus 5: Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin

In de cryptowereld liggen geld verdienen en geld verliezen heel erg dicht bij elkaar in de buurt. Een hele goede reden om te proberen zo min mogelijk geld te verliezen. En wanneer jij wilt gaan verdienen, dan graag ook zoveel mogelijk. Patrick en Derek gaan met jou de 5 beste tips delen om zoveel mogelijk geld te verdienen tijdens jouw crypto-avontuur!

leven zonder zorgen bitcoin
5 beste tips, leven zonder zorgen dankzij Bitcoin

Bonus 6: Bitcoin & Belasting voor Nederland en België

Wanneer jij gaat beleggen in crypto is het ook heel belangrijk dat jij de belastingregels omtrent crypto kent. In deze belastinggids worden alle belangrijke zaken die jij moet weten behandeld.

Bonus 7: Cryptocurrency begrippenlijst

Wanneer je gaat starten binnen de cryptowereld kom je een hoop begrippen tegen die je hoogstwaarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. In dit e-boek worden die 100 belangrijkste begrippen met jou gedeeld. Handig om tijdens het volgen van de cursus erbij te houden.

Bonus 8: De Crypto Parels a.k.a. Het Crypto Portfolio

Het Crypto Portfolio is een e-boek waarin jaarlijks 10 cryptomunten die ook wel crypto parels worden genoemd met jou gedeeld die mogelijk veel potentie hebben. Het zijn munten waarin Patrick en Derk zelf ook investeren en vaak al snel keer 3 of 4 kunnen gaan. Op deze wijze kijk je eigenlijk mee in hun eigen portfolio.

Uiteraard zit hier wel wat meer risico aan vast dan bijvoorbeeld Bitcoin, maar zeker de moeite waard wanneer de markt goed aantrekt. Het kan zomaar zijn dat zo’n munt jouw inleg x10 laat gaan of misschien zelfs wel x100 of nog meer. Uiteraard moet je hier zelf ook altijd goed jouw eigen onderzoek voor doen.

crypto portfolio boek allesovercrypto
Crypto Portfolio – Crypto Parels

Wat is de Crypto Masterclass community? (The Zone)

De Crypto Masterclass community is een groep van personen die net als jou benieuwd is naar hoe de crypto wereld echt in elkaar zit. Het voordeel van zo een community is dat je ervaringen met elkaar kunt delen.

Je ontmoet mensen met dezelfde drijfsfeer en dat is wat het leuker en mooier maakt. Deel ervaringen en hoogte- en dieptepunten met elkaar. Dat creëert al snel een band.

Wat zijn de ervaringen van de Crypto Masterclass cursus?

De ervaring leert dat meeste cursisten de Masterclass zien als een geweldige aanzet om zich te verdiepen in het crypto gebeuren. Door de uitgebreide uitleg zijn mensen in staat om het fijne van het verhaal te weten. Al helemaal als we moeten bedenken dat crypto begrijpen niet zo eenvoudig is. Een kleine greep uit de reviews op Trustpilot:


‘De masterclass zit tot nu toe lekker vol met informatie. Toch wel handig om wat meer te weten over de achtergrond, techniek en valkuilen. Leerzaam en eigen tempo mogelijk. Kan nog niet zeggen of ik er wat mee verdienen ga, maar heb het gevoel dat dit wel goed gaat komen. Ben nog maar net een paar lessen bezig.’

– Sander van Ockenburg-Zwaan

‘Heel waardevolle en fijne webinar. Als bleutje heel veel geleerd over wat cryptomunten zijn en do’s en dont’s om te starten. Zeer concreet en grondig. Dank voor de zeer toffe aanpak! Zeker het aanbevelen waard!’

– Chloë

klantervaring crypto masterclass trustpilot
ervaring klant trustpilot allesovercrypto
Ervaringen van klanten op trustpilot met de AllesOverCrypto Masterclass cursus

Wat zijn de voordelen van de Crypto Masterclass cursus?

Er zijn verschillende voordelen die je uit deze Crypto Masterclass cursus kunt halen. Een van de voordelen is dat je op je eigen tempo de cursus kunt afmaken. Daarnaast heb je ook nog levenslang toegang tot nieuwe lessen.

Verder kun je altijd gebruik maken van de kennis van Patrick Suiker en Derek Westra. Maar daar stopt het zeker niet bij: Je kunt namelijk van waardevolle bonussen gebruik maken. Tot slot is er sprake van een goede prijs/kwaliteit verhouding.  Bij deze alle voordelen op een rij:

 • Het is een zeer complete cursus met zowel tekstmateriaal als video’s en e-books. Op dit moment bestaat de Crypto Masterclass al uit meer dan tweehonderd lessen.
 • Alle cursusinhoud wordt op een simpele en heldere manier uitgelegd. Het is dus ook geschikt voor beginnende investeerders.
 • Deelnemers krijgen allerlei waardevolle bonussen.
 • Je moet regelmatig een quiz beantwoorden om er achter te komen of je een module echt snapt. Pas dan ben je klaar voor de volgende module.

Wat zijn de nadelen van de Crypto Masterclass cursus?

Helaas brengt de Crypto Masterclass ook een aantal nadelen met zich mee. Het is goed om je daar bewust van te zijn. Wij hebben de minder fijne punten ook even voor jou op een rijtje gezet:

 • Je moet behoorlijk wat lessen met veel informatie volgen. Voor deze cursus is dan ook veel tijd en aandacht nodig.
 • De grote hoeveelheid informatie kan best overweldigend zijn, vooral voor beginners.
 • Het is geen snel-rijk worden methode. De informatie uit deze cursus is nuttig, maar uiteindelijk zul je zelf onderzoek moeten doen naar de cryptomunten waar je graag in wilt investeren.

Wat maakt de Crypto Masterclass tot een unieke cursus?

Het concept van deze Crypto Masterclass is dat je een op een heldere manier wordt geïnformeerd over het investeren in crypto. Daarom is het doel ervan om mensen op een laagdrempelige manier de kneepjes van het verhandelen in crypto bij te brengen. 

Deze Masterclass is voor iedereen geschikt die interesse heeft in het verhandelen in crypto. Wat wel aangegeven moet worden is dat het niet veel uitmaakt als je een leek bent of als je een expert bent. Voor iedereen zal het zeker een toegevoegde waarde hebben. 

Voor wie is de cursus wel of niet geschikt?

Ben je een beginner of net begonnen met het investeren in de wereld van crypto dan is deze cursus zeer zeker geschikt. Je kan namelijk alles stap-voor-stap op jouw eigen tempo volgen wanneer het jouw uitkomt.

Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd in een begrijpbare taal met voldoende voorbeelden. Van het aankopen van jouw eerste cryptomunt tot aan een compleet examen.

Ben je al wat verder in de cryptowereld dan is deze cursus nog steeds geschikt doordat er steeds nieuwe updates worden toegevoegd. Zo ben jij altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en kan je deze direct gaan toepassen.

Ook doordat je toegang hebt tot de hele waardevolle community waar je dagelijks vragen kan stellen en kan praten met andere gelijkgestemden heb je een fantastische tool in handen.

Wat zijn de kosten van Money Mastery?

De normale prijs voor het álles-in-één product Money Mastery ligt op 1997,00 euro per jaar. Een aardige investering als je net begint. En dat weten Patrick Suiker en Derek Westra natuurlijk ook. Daarom geven zij op bepaalde momenten de mogelijkheid tot het volgen van hun gratis exclusieve online bitcoin training.

Na het volgen van deze gratis training krijg jij de mogelijkheid een korting van 1000,00 euro te claimen. Zo betaal jij dus geen 1997,00 euro maar 997,00 euro.

Ook is er de mogelijkheid tot een kwartaal optie waarvoor je normaal 597,00 euro zou moeten betalen en na het volgen van de gratis training 297,00 euro. Wil je graag levenslang toegang dan is die mogelijkheid er ook. Je betaald daarvoor eenmalig 5997,00 euro en na het volgen van de gratis training 2997,00 euro.

Als je dat afweegt tegen alle informatie, bonussen, toegang tot de levenslange community (afhankelijk van het abonnement) die je krijgt is dit een prima prijs. Veelal kosten soortgelijke cursussen een stuk meer.

Maar uiteindelijk gaat het erom wat jij het je waard vindt dat je op deze manier een vliegende start kunt maken en je toegang krijgt tot iets wat jou van A tot Z bij de hand neemt. Denk alleen al aan al die beginnersfouten die jij niet meer hoeft te maken. En levenslange toegang en updates (afhankelijk van het abonnement).

Niet goed geld terug garantie (14 dagen)

Wanneer je nog niet helemaal zeker bent van jouw keuze of de Crypto Masterclass wel jouw cursus is, dan hebben wij goed nieuws. Er is namelijk een niet-goed-geld-terug-actie. Zo zit je er niet direct aan vast na jouw aankoop.

Je kan namelijk binnen 14 dagen na jouw aankoop jouw geld terugkrijgen, wanneer blijkt dat de cursus toch echt niet bij jou past. Zo heb je dus alles te winnen en niets te verliezen!

Zo ligt de drempel wat lager en kan je met een gerust hart jouw stap zetten. Let er wel op dat je dit echt binnen de 14 dagen laten weten.

14 dagen niet goed geld terug garantie allesovercrypto masterclass

FAQ: Meest gestelde vragen over deze cursus

Het is goed als er het een en ander wordt aangegeven over de veelgestelde vragen van de cursus. Bij deze een aantal veelgestelde vragen:

Wie zijn de oprichters van deze cursus?

Een van de meest gestelde vragen is wie de oprichters zijn van AllesOverCrypto? De oprichters van AllesOverCrypto zijn Patrick Suiker, Derek Westra en Robin Westra. 

Zijn de oprichters van deze cursus betrouwbaar?

Patrick Suiker en Derek Westra hebben een schat aan ervaring in de cryptowereld. Ze delen hun kennis en ervaring graag met anderen in de vorm van deze cursus. De Crypto Masterclass kan rekenen op een veel positieve recensies, waaruit blijkt hoe betrouwbaar de oprichters zijn.

Wat zijn de kosten van Money Mastery?

Voor Money Mastery betaal je een bedrag van 1997,- euro. Levenslange updates, toegang en bonussen maken natuurlijk deel uit van het pakket. Er is wel een manier hoe je het goedkoper kan kopen. Door mee te doen aan een gratis exclusief online Bitcoin webinar kun je in aanmerking komen voor een korting ter waarde van 1000,- euro. Dit is zeker een optie die je moet overwegen.

Kun je jouw geld terugkrijgen?

Ben je niet tevreden met wat de cursus je gegeven heeft, dan kun je dit keurig aangeven. Als je dit binnen 14 dagen aangeeft wordt je investering voor de volle 100% weer teruggestort. Met andere woorden heb je niets te verliezen.

Ga ook aan de slag met korting!

Je kunt ervoor kiezen om de Crypto Masterclass op de website te kopen, maar dan betaal je wel de volle pond. Het beste is om gebruik te maken van een korting door je aan te melden voor de gratis exclusieve online bitcoin training >>

Je komt dan in aanmerking voor een korting met een waarde van 1000,00 euro die je direct daarna kan claimen. Dit is natuurlijk een flink bedrag wat je eigenlijk niet kan laten liggen. Maar de keuze is uiteindelijk aan jou. Hou rekening met je eigen wensen, doelen en budget. Dan komt het uiteindelijk allemaal goed!

Conclusie: Is de Crypto Masterclass de moeite waard?

Wij kunnen concluderen dat deze Crypto Masterclass uit het Money Mastery pakket zeker een aanrader is. Iedereen die zich wil verdiepen in crypto kan meedoen aan deze cursus. De inhoud is helder en duidelijk en voor iedereen met interesse in crypto geschikt. Wat je wel moet weten is dat je veel vrije tijd zal moeten hebben of die zal moeten maken. Maar waar een wil is, is een weg.

Wij wensen jou alvast heel veel succes met jouw crypto-avontuur en aan het bouwen van een mooi vermogen!

Heb je nog vragen na het lezen van onze Crypto Masterclass review? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Om alles te weten te komen over het complete pakket van de Money Master lees je onze uitgebreide Money Mastery review >>

Beoordeling Crypto Masterclass
Beoordeling Crypto Masterclass

Beoordeling door Chris,

20 sep 2023
5

Wil je graag gaan starten met het investeren in crypto maar weet je niet hoe of wil je het graag van A tot Z leren, dan is de AllesOverCrypto Masterclass een aanrader!

Het is een zeer complete cursus waarin doormiddel van video’s en bijlages alles goed en duidelijk wordt uitgelegd. Ook updaten Patrick, Derek en team AllesOverCrypto continue deze cursus. Zo ben je altijd in het bezit van de laatste nieuwtjes.

Deze experts doen hun uiterste best alles zo goed mogelijk over te brengen zodat het goed te volgen is.

Het dashboard gedeelte is eenvoudig en erg duidelijk ingericht. Waardoor jij alles op jouw eigen tempo kan bekijken wanneer het jou uitkomt.

De extra’s en bonussen die je erbij krijgt zijn ook een mooie meerwaarde.

Alle updates en levenslange toegang tot de cursus en community is zeer prettig te noemen. Zo blijf je leren!

Het is een uitgebreide cursus die vraagt om geduld en doorzettingsvermogen. Je moet er wel echt even de tijd voor nemen om alles goed tot jou te nemen.

Weet dat je met beleggen risico loopt en alleen met geld moet gaan beleggen wat je ook daadwerkelijk kunt missen. En doe daarbij altijd goed jouw eigen onderzoek.

Deze cursus is voor de doeners en action takers onder ons die serieus van start willen gaan!

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *