Bitcoin Basics & Crypto’s Review – Beginnerscursus van Madelon Vos [2024]

Zo Leer Jij Precies Hoe Jij Moet Starten In De Cryptowereld!

Gemiddelde leestijd: 62 minuten
bitcoin basics cryptocurrencies cursus madelon vos linker zijkant

Wil je anno 2024 ook een ster worden in het handelen in cryptomunten om zo rijk te worden, dan is de Bitcoin Basics & Crypto’s beginnerscursus van Madelon Vos precies wat je zoekt om als startpunt te dienen.

Het is niet voor niets zo dat zij bekendstaat als Miss Bitcoin. Dat geeft dus al aan dat deze dame wel het nodige weet over hoe je zoiets aanpakt. Wie zou er nu niet van zo’n expert willen leren. Door deze cursus te volgen maak je dat mogelijk.

Al wil je dan natuurlijk wel eerst weten waar je aan toe bent. Misschien weet je namelijk nog helemaal niets van cryptomunten. Je bent alleen enthousiast geraakt door de vele positieve berichten en ervaringen van mensen die je voorbij ziet komen.

In dat geval is onze review over deze crypto beginnerscursus een goed startpunt. Je leert namelijk van de grond af alles wat er te weten valt over bitcoin en andere cryptomunten. Dat is een goede basis om mee te beginnen.

Dat wordt ook zo gesteld door de duizenden mensen die de cursus al volgden, dus wanneer je nog niet geheel overtuigd bent, kan je ook gewoon eens kijken wat anderen erover zeggen.

Het is leuk om te weten wat je allemaal kunt bereiken wanneer je dus meer kennis van de markt en de digitale munten hebt. Juist dan kan je de echte klappers maken met het handelen en er dus ook rijk van worden.

Alle reden om snel eens verder te lezen en de cursus te leren kennen.

Wat mag je verwachten?

Wat kan je allemaal verwachten als je deze review van Bitcoin Basics & Crypto’s doorneemt? In de eerste plaats leer je Madelon Vos kennen. Het is natuurlijk leuk om een naam te droppen, maar dat zegt jou misschien wel helemaal niets.

Je wilt dan wel eens weten wie deze Miss Bitcoin is en waar ze deze bijnaam aan te danken heeft. Vervolgens kan je dan een globaal idee krijgen van wat de Bitcoin Basics cursus jou te bieden heeft.

Daarna volgt algemene uitleg over belangrijke begrippen als Bitcoin, blockchain en mining. Het is ook leuk om de stappen van de Bitcoin Basics cursus eens langs te lopen zodat je ziet wat er in elke module voorbijkomt.

Vervolgens gaan we wat dieper op zaken rondom de cursus Bitcoin Bascis & Crypto’s van Madelon Vos in. Je leert wat de MoneyTalk Community is en wat je daaraan hebt. Ook kan je zien wat de ervaringen van anderen zijn met deze cursus.

Je leert over de voordelen, maar we kijken ook naar de nadelen. Daardoor krijg je goed inzicht in het unieke karakter van deze training. Zo weet je dus na het doornemen van deze review veel meer over hoe het werkt op in de handel in cryptomunten en hoe je daar je voordeel mee kunt doen.

Je weet dus ook direct of het iets voor jou is en dit bespreken we ook nog even. Tot slot leer je over de kosten van de cursus en kan je het eindoordeel doornemen. Daarna volgen nog wat leuke extra’s die de moeite waard zijn!

Over Madelon Vos van de Bitcoin Basics Cursus

madelon vos foto
Madelon Vos

Natuurlijk wil je eerst weleens weten wie Madelon Vos van de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s eigenlijk is. Een naam alleen zegt je natuurlijk niet veel. Het is dus goed om te weten dat ze al een flinke naam heeft opgebouwd in de wereld van de cryptovaluta.

Dat komt omdat zij als expert al enige tijd wordt geraadpleegd door allerlei partijen als er iets gebeurt op de markt voor cryptomunten. Daarnaast heeft ze ook haar eigen kanalen waar ze veel informatie geeft.

Zo is er bijvoorbeeld op YouTube veel van haar te vinden. Ook de BNR Cryptocast en een hele reeks aan interviews helpen je om te ontdekken hoeveel kennis ze eigenlijk in huis heeft van deze markt.

Die kennis is niet uit de lucht komen vallen. Hoewel de grote markt pas in recente jaren is geopend, wordt er natuurlijk al meer dan 10 jaar in cryptomunten gehandeld. Madelon Vos was daar al heel vroeg bij. Na haar studie Small Business & Retail Management is ze zich gaan storten op de verschillende soorten cryptomunten die in omloop zijn.

Door al in de beginfase veel te leren over hoe deze markt werkt, heeft zij kunnen zorgen dat ze precies weet wat werkt en wat niet. Dat heeft ze dan weer in een reeks cursussen gevat waaraan inmiddels al bijna 4.000 mensen met tevredenheid hebben deelgenomen.

Alles wat je moet leren over Bitcoin en crypto kan je dus doen door gewoon te luisteren naar wat Madelon Vos je te vertellen heeft. De cursus bestaat eigenlijk uit twee delen. In de eerste plaats is er deze Bitcoin Basics & Crypto’s.

Daarnaast is er ook nog een online cursus met de naam Leren handelen in Bitcoin en Crypto’s met behulp van Technische Analyse. Zo kan je dus echt alle kanten ontdekken. Daarnaast is er tegenwoordig de MoneyTalks Community waar ze zelf mee begonnen is.

Daar vind je allerlei experts op het gebied van crypto en kan je dus ook vragen stellen. Zelf doet ze daar ook met regelmaat Q&A-sessies om je meer te leren.

Als je het leuk vindt kijk hieronder eens de video van Madelon Vos, zodat je kan zien wie ze is en welk gezicht er achter de cursus schuilt.

Hoe is de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus ingericht?

Nu je weet wie Madelon Vos is, wil je natuurlijk ook weleens zien hoe deze kennis zich dan vertaalt in een cursus. Daarom bespreken we op deze plek eerst in grote lijnen de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus.

Wanneer je niet te veel kwijt wilt zijn aan je investering en toch veel wilt leren, wordt dit namelijk als de ideale training voor beginners gezien. Wel is het belangrijk om te weten dat de cursus voor het grootste gedeelte om bitcoin draait.

Dit hoeft echter geen probleem te zijn. Het leren omgaan met bitcoin en weten hoe je dit koopt en verkoopt, helpt je om ook met andere cryptomunten om te gaan. Dat leer je dus ook in de cursus.

Leren omgaan met crypto is één ding, maar je wilt er natuurlijk wel ook wat aan overhouden. Daarom is er in de cursus ook veel ruimte om de verschillende manieren om geld te verdienen met munten als bitcoin en andere crypto’s.

Ook heeft Madelon Vos ruimte gemaakt in de training om je meer te leren over veilig omgaan met de digitale munten. Je leert bijvoorbeeld hoe je ze op een veilige manier opslaat.

Het fijne aan de cursus is dat deze volledig online verloopt. Daardoor kan je dus leren op je eigen tempo. Dit is waar Bitcoin Basics & Crypto’s onderscheidend is van andere trainingen.

De cursus bestaat uit een reeks stappen zodat je alle facetten goed in de vingers krijgt. Daar heeft Madelon Vos 15 video’s voor gemaakt. In elke video van de Bitcoin Basics & Crypto’s training leer je weer iets nieuws.

Overigens werkt de tweede cursus, over geld verdienen via Technische analyse, op dezelfde wijze. Ook dan leer je stap voor stap aan de hand van video’s alles wat je moet weten om meer uit je investering in cryptomunten te halen. Het is goed om alles eens even door te bladeren om een echt goed beeld van de zaken te krijgen.

Wat je dan zal zien is dat deze cursus precies geschikt is voor mensen zoals jij. Wanneer je net begint en een klein bedrag wilt inzetten, dan wil je natuurlijk wel weten hoe je dat moet doen. Met een kleine investering kan je dan al heel ver komen dankzij deze training.

Zonder dat je overspoeld wordt met technische kennis. Je weet precies hoe het kopen en verkopen werkt. In dat opzicht biedt Madelon Vos je dus de perfecte inzichten om te kunnen beginnen.

Algemene uitleg: Wat is Bitcoin?

Het is natuurlijk goed om te beginnen bij de basis. Zeker als het om een cursus voor beginners gaat. Dat begrijpt Madelon Vos natuurlijk ook en daarom begint de cursus niet op het niveau waar zij zit, maar op het niveau waar ze zelf ooit begonnen is.

De Bitcoin Basics & Crypto’s dus. In de eerste video krijg je uitgelegd wat Bitcoin eigenlijk precies is. Het is eigenlijk een digitale munt die bedoeld is om betalingsverkeer zonder tussenkomst van derden zoals de bank te kunnen laten verlopen.

Eigenlijk wordt iedereen een eigen bank. Madelon maakt daarom ook een vergelijking tussen de Bitcoin en de Euro. Zo kan je zien wat de verschillen eigenlijk zijn.

Het is ook zo dat de digitale munten als een betaalmiddel worden gezien. Dat is vooral voor de bitcoin zelf sterk van toepassing momenteel. Je kunt gewoon heel direct betalingen ermee verrichten. In het begin was dit vooral online het geval.

Tegenwoordig zie je het ook steeds meer in de echte wereld. In de horeca zie je het bijvoorbeeld al op steeds meer plekken en ook sommige winkelketens maken het al mogelijk.

In Nederland is er zelfs al een keer een huisverkoop volledig in bitcoin gefinancierd. Doordat de munt wereldwijd gelijk is, kan je heel gemakkelijk overal ermee aan de slag.

Het bankprincipe is natuurlijk niet het enige wat bij Bitcoin en andere crypto’s komt kijken. Het is ook een belangrijk om het als beleggingsobject te zien. Je kunt namelijk ook geld verdienen door te handelen in de digitale munten.

Dat is wat tegenwoordig zelfs het populairst is, zeker als het om Bitcoin gaat. Er komen ook steeds meer mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan. De basis daarvan leer je van Madelon Vos in deze eerste stappen in de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s.

Ook leer je van Madelon Vos hoe het nu eigenlijk zit met de waarde van bitcoin, crypto en gewoon chartaal geld. Zaken als inflatie, koopkracht, schulden en rente komen allemaal aan de orde.

Daarbij leer je dan ook wat de voordelen zijn van de schaarsheid van Bitcoin omdat er maar 21 miljoen maximaal van in omloop komen op enig moment.

Daardoor leer je dat je met laag inkopen en hoog verkopen dus ook kan verdienen aan de digitale valuta. Dat is echter pas veel later in de cursus. Eerst is het goed om dus de basisprincipes goed te leren.

Wat is een Blockchain?

Wanneer je de basiskennis uit de eerdere hoofdstukken goed verwerkt hebt, wordt het tijd om wat dieper op de zaken in te gaan. Daarom leer je van Madelon Vos in het volgende hoofdstuk van Bitcoin Basics & Crypto’s meer over blockchain.

Dit is de technologie waarop de cryptomunten en -transacties gebaseerd zijn. Blockchain is het best te vergelijken met een digitaal grootboek. Daarin worden alle transacties opgenomen.

Zo is zonder derde partij zoals een bank te zorgen dat alle transacties worden vastgelegd en openbaar zijn. Deze techniek is erg belangrijk voor de werking van het systeem.

Ook leer je in Bitcoin Basics & Crypto’s hoe transacties met blockchain eigenlijk precies werken. Dit is belangrijk, want dit leert je dus eigenlijk ook hoe je moet handelen met cryptomunten. Of je nu iets ermee aankoopt, of je gaat daadwerkelijk speculeren op de beurs.

Het is belangrijk om goede kennis te hebben van de werking van de blockchain. Daar gaat Madelon in dit hoofdstuk dan ook voornamelijk op in. Het is wel belangrijk om te weten dat het verhaal in deze video het meest technisch van deze cursus is.

Je moet er dus goed je aandacht bij houden, maar als je dat doet, heb je wel direct ook veel geleerd. Je leert in deze video ook over andere begrippen met betrekking tot blockchain waar we hier verder niet op ingaan. Zaken als Public Key en Private Key zijn daar voorbeelden van. Ook wordt Hash besproken.

Het is goed om te weten dat je met deze kennis eigenlijk helemaal klaar wordt gestoomd om aan de slag te gaan. Dit deel van Bitcoin Basics & Crypto’s leert je dus precies hoe alles werkt. Er worden veel voorbeelden gegeven en je hebt als student direct in de gaten hoe het allemaal precies in elkaar steekt wanneer je dit goed volgt.

Wat is mining?

Niet alleen blockchain speelt een belangrijke rol in Bitcoin en andere cryptomunten, zoals je van Madelon Vos zal leren. Ook de rol van mining wordt uitgebreid besproken in een video van Bitcoin Basics & Crypto’s. Ook dit hoofdstuk biedt jou veel technische kennis.

Zo kan je dus weer iets beter voorbereid worden op de juiste manier van handelen. Je leert precies wat de miners doen en waarom dit van belang is voor de ontwikkeling van de verschillende cryptomunten die er op de markt te krijgen zijn.

Mining wordt gedaan door specialisten die heel veel computerkracht tot hun beschikking hebben. Die hebben ze ook nodig voor de werkzaamheden die ze doen, zal je leren. Het gaat om het verzamelen van de transacties die worden gedaan met een bepaalde cryptomunt. Die worden samen in een groot blok gestopt.

Daarmee is ook direct nog duidelijker waarom de technologie ook wel blockchain wordt genoemd. Hoe deze techniek van mining precies werkt, kan je in deze video goed leren.

In de video krijg je stap voor stap uitgelegd van Madelon Vos hoe mining in zijn werk gaat en wat daarvoor nodig is. Daarbij wordt ook direct uitgelegd dat mining niet zomaar voor iedereen weggelegd is, maar dat je daar wel de juiste computers en middelen voor nodig hebt. Een goede computer en de juiste videokaarten zijn in ieder geval van belang.

Omdat jij meer geïnteresseerd bent in het handelen in Bitcoin en andere crypto’s, is dit voor jou van minder belang. Wel is het goed om te weten dat het in blokken verzamelen van de transacties van belang is voor de hoeveelheid munten die er te krijgen is. Dankzij de duidelijke uitleg snap je eindelijk hoe de blokken ontstaan en hoe zo de blockchain wordt gevormd.

Stap voor stap door de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s

Wil je een goed beeld krijgen van wat je van de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s van Madelon Vos mag verwachten? Dan is het goed om kort eens alles langs te lopen.

Er worden 15 onderwerpen in 6 modules geboden die stuk voor stuk van belang zijn om te zorgen dat je helemaal klaar bent om zelf de cryptobeurs op te gaan en te zorgen dat je klaar bent om geld te gaan verdienen met handelen.

De modules bestaan uit een introductie, eerst algemeen en daarna op de belangrijkste begrippen zoals bitcoin, blockchain en mining. Andere modules zijn: Bitcoin en cryptocurrencies, blockchain, mining, geld verdienen met bitcoin en crypto en tot slot investeren. Dit wordt gevolgd door een conclusie. We zullen alles hier eens doorlopen.

Hoofdstuk 1: Introductie

Het begint allemaal met de introductie in de wereld van crypto. De cursus van Madelon Vos heet immers niet voor niets Bitcoin Basics & Crypto’s. Veel van de zaken zoals je die hiervoor al in het kort besproken zag, worden in deze module heel uitgebreid besproken door de expert.

Je maakt eerst kennis met Madelon en daarna krijg je vier basislessen die elk in een eigen video verpakt zijn. Zo worden onder andere de volgende punten besproken:

 • 1.1: Inleiding
 • 1.2: Wat is bitcoin?
 • 1.3: Waarom zou je bitcoin gebruiken?
 • 1.4: Soorten cryptocurrencies

In de inleiding krijg je al een goede uiteenzetting van wat je de komende tijd mag verwachten als je de cursus gaat volgen. Daarin leer je bijvoorbeeld wat de basis is van Bitcoin en waarom je het eigenlijk ook zou moeten gebruiken.

Madelon Vos legt ook uit waarom ze er zelf ooit mee begon. Wat ook aantrekkelijk is aan deze eerste video, is dat er ook direct over andere cryptomunten wordt gesproken.

Zo ontdek je dat deze wereld niet alleen maar om Bitcoin draait. Er is nog veel meer, ook in de basics van de branche. Zo weet je direct een stuk beter waar de kansen allemaal liggen wanneer je helemaal klaar bent met de cursus. Die kansen houden immers niet op bij bitcoin alleen.

bitcoin basics en cryptos cursus inleiding
Bitcoin Basics & Crypto’s Inleiding

Hoofdstuk 2: Bitcoin en cryptocurrencies

De cursus zou de naam Bitcoin Basics & Crypto’s niet waard zijn als juist die dingen ook niet uitvoerig besproken werden. Daarom is het gehele tweede hoofdstuk hieraan gewijd, met meerdere video’s om je alles goed duidelijk te maken. Je hebt al geleerd wat de digitale munten precies zijn.

Nu ga je leren wat je ermee kunt doen. Dat begint met uitleg van Madelon Vos over hoe je de cryptomunten kunt kopen. Misschien weet je namelijk nog niet dat dit op meerdere manieren mogelijk is. De bespreking gaat over de methoden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Je leert zo ook wat een broker is.

Bij de broker kan je de Bitcoin en Crypto’s kopen, maar dat hoeft niet. Je hebt namelijk ook andere opties. Naast de les over de brokers is er daarom dus ook een les over de exchange. Voor veel gebruikers is de exchange de plek waar je moet zijn om op een goede manier te handelen.

Wat al direct duidelijk werd en waar wij zelf ook graag gebruik van maken is dat ook in deze cursus het bedrijf Bitvavo als een hele goede exchange naar voren komt. Dit is namelijk de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je kan hier op een eenvoudige manier investeren en traden tegen hele lage kosten. En betalen gaat onder andere heel gemakkelijk met iDeal.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig voor de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Madelon Vos leert je specifieke brokers en plekken van exchange kennen. Daar zou je gebruik van kunnen maken. Na de cursus kan je echter ook zelf kijken naar een partij waar je graag mee zou willen handelen. De kennis die je in de cursus opdoet is namelijk ook bij die partijen in de praktijk te brengen.

Dit hoofdstuk gaat niet alleen maar over het kopen. Bitcoin Basics & Crypto’s gaat namelijk ook over het verkopen van de cryptomunten die je hebt. Je kunt ze verkopen om er winst op te maken, maar je kunt ze ook gebruiken om betalingen mee te doen. In beide gevallen is het fijn wanneer je daar wel de nodige kennis over hebt.

Daar gaan de volgende video’s die je in deze cursus voorgeschoteld krijgt dan ook over. Je leert hoe je de bitcoins veilig moet bewaren en waar je ermee kunt betalen. Ook kom je daardoor dus te weten wat een wallet is en waarvoor je deze nodig hebt. Dit is belangrijk voor de veiligheid van je cryptomunten.

Lees ook: De 11 beste crypto brokers van Nederland >>

Hoofdstuk 3: Blockchain

Het derde hoofdstuk van Bitcoin Basics & Crypto’s staat geheel in het teken van blockchain. Het is de techniek waarop de cryptomunten gebaseerd zijn. Dit is een grootboek waar in alles is opgenomen wat er op de wereld gebeurt op het gebied van transacties met een bepaalde cryptomunt.

Dat deze techniek eigenlijk gezamenlijk is ontstaan met de ontwikkeling van Bitcoin, is wat je onder andere leert. Veel belangrijker nog is dat je hierdoor dus ook leert hoe een bitcoin transactie precies in elkaar steekt.

Dit is belangrijk om te weten, want zo leer je precies hoe het kopen en verkopen van cryptomunten in elkaar steekt. Je ziet dus hoe de informatie uit het tweede hoofdstuk in de praktijk werkt.

De volgende video waarin je Madelon Vos kunt horen spreken gaat over de precieze werking van de blockchain. Dat gaat dus niet om hoe jij ermee kunt werken om te kopen en verkopen. In plaats daarvan gaat het over hoe het systeem van bitcoin en ander crypto nu eigenlijk precies in elkaar zit.

Wat gebeurt er wanneer je koopt of verkoopt en wat is daarvoor nodig? Die helpt je om je eigen handelen beter te begrijpen wanneer je aan de slag gaat ermee. Dit hoofdstuk is vooral heel technisch, maar kan je wel flink verder helpen als je goed je aandacht erbij houdt.

bitcoin basics en cryptos cursus werking van blockchain
Crypto Basics & Crypto’s Blockchain

Hoofdstuk 4: Mining

Zoals blockchain een grote rol speelt, zo is ook mining een belangrijk begrip in de wereld van bitcoin. Daarom is er in Bitcoin Basics & Crypto’s ook een heel hoofdstuk aan gewijd. Er zijn mensen die zich fulltime bezighouden met het minen.

In dit hoofdstuk leer je dan ook  wat dit precies betekent en wat deze mensen doen. Omdat je het zelf niet ziet gebeuren, kan het best zo zijn dat je niet door hebt hoe belangrijk dit eigenlijk precies is.

Het verzamelen van transacties in blokken is echter wel de kern van de manier waarop blockchain en dus alle cryptomunten wordt gebruikt. Dat het hele hoofdstuk hierover gaat, is dus niet meer dan logisch. Je krijgt veel voorbeelden van Madelon Vos, waardoor je een goed beeld krijgt.

De uitleg die ze geeft gaat vooral over de manier waarop minen werkt. Het gaat zoals gezegd om het verzamelen van transacties in blokken. Op enig moment is er daardoor een vol blok. Dit moet dan verrekend worden in het netwerk. Wanneer dit gebeurt, dan krijgt de miner er 12,5 bitcoin bij.

Zo wordt de hoeveelheid bitcoin langzaam ook steeds iets groter, tot het maximum is bereikt. Er zijn meer cryptomunten die op deze manier werken. Er zijn er echter ook die het net anders aanpakken. Je krijgt ook een link naar een video die het onderwerp bitcoin halving behandeld. Zo leer je hoe de splitsingen werken en wat hier het doel van is.

Hoofdstuk 5: Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrencies

Dit hoofdstuk van Bitcoin Basics & Crypto’s gaat over het onderwerp dat de meeste mensen zal interesseren. Hier leer je namelijk van Madelon Vos hoe je kan gaan verdienen aan je investering in bitcoin en cryptocurrencies. Dit lijkt een heel simpel hoofdstuk, maar vergis je niet in hoeveel er mogelijk is met de cryptomunten.

Je kunt op allerlei manieren geld eraan verdienen. In deze video krijg je dan ook veel voorbeelden van mogelijkheden die je hebt en hoe je ze moet benutten. Daardoor wordt alles je direct ook een flink stuk duidelijker. De heldere uitleg van Madelon Vos is hier dan ook van grote waarde.

Je leert bijvoorbeeld meer over de koersen van de munten. Ook leer je daarbij dan hoe deze koersen in het verleden door gebeurtenissen werden beïnvloed en wat het resultaat daarvan was. Daaruit kan je ook leren wat er in de toekomst bij bepaalde gebeurtenissen kan gebeuren met de koersen.

Dit kan je dan gebruiken wanneer je daadwerkelijk ook aan de slag gaat met het verkopen van bitcoin of andere cryptomunten die je in bezit hebt gekregen. Door op het juiste moment te kopen en te verkopen maak je de kans dat je er goed aan verdient alleen maar groter. Uiteindelijk is dat voor de meeste mensen die met de crypto’s aan de slag gaan ook het grote doel.

bitcoin basics en cryptos cursus geld verdienen met bitcoin en cryptocurrencies
Bitcoin Basics & Crypto’s Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrencies

Hoofdstuk 6: Investeren en afsluiting

Het laatste hoofdstuk van Bitcoin Basics & Crypto’s is er om je helemaal klaar te stomen om aan de slag te gaan in de wereld van de cryptomunten. Je leert meer over de juiste momenten van inkopen en verkopen.

Je leert dan beter herkennen wanneer het verstandig is om een aankoop te doen en wanneer er kansen liggen om te verkopen met winst. Er wordt daarbij naar meer gekeken dan de koers alleen.

Het is immers zo dat niet alleen de koers bepaalt wat voor jou slimme investeringen zijn. Madelon Vos laat ook enkele andere factoren waar je op moet letten nog eens de revue passeren. Daar kan je dan dus direct je voordeel mee doen.

Zo leer je in deze video meer over de risico’s die een exchange of een broker met zich mee kan brengen. Er zijn daarnaast ook andere risico’s verbonden aan het kopen van bitcoin. Je leert dus van Madelon Vos of het wel zo slim is om te kopen, of juist niet.

Zelf legt ze ook uit waarom het juist de beste investering kan zijn die je ooit hebt gedaan. Wanneer alles is doorgenomen en je alle voorbeelden hebt gezien, dan krijg je ook nog een link naar de vervolgcursus Technische Analyse. Mocht je direct verder willen, dan kan dat dus ook gewoon. Daar kan je dan een echte expert mee worden.

Wat is de MoneyTalk community?

moneytalks community madelon vos trading crypto

Tegenwoordig bestaat de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s uit veel meer dan alleen maar de video’s met daarin de uitleg. Er is ook de MoneyTalk community. Deze community is sinds januari 2021 actief. Daar kan iedereen die de cursus heeft gevolgd ook terecht.

Zo kan je heel gemakkelijk nog veel meer leren over de mogelijkheden met bitcoin en andere cryptomunten. Je leert er over de verschillende munten, over investeren, over macro-economie in het algemeen en er wordt veel gesproken over technische analyse. Je kunt hier dus wel heel gemakkelijk je kennis vergroten.

De MoneyTalk community zit vol met mensen zoals jij. Je kunt dus samen praten over de cryptomunten. Kennis delen is dan ook het doel van deze community. Zo kom je dus ook achter zaken die je misschien niet in de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s hebt meegekregen.

Stel vragen aan anderen, maar raak ook geïnspireerd door succesverhalen die anderen delen in de community. Het is ook leuk om te weten dat je aanvullende informatie op de cursussen kunt krijgen. Dat geldt niet alleen voor deze cursus, maar ook voor de vervolgcursus Technische Analyse.

Bovendien is Madelon Vos er zelf ook te vinden. Enkele keren per week kan je er een technische analyse naar keuze volgen. Ook doet ze er iedere maand Q&A’s. Wat dus betekent dat je al je vragen kunt stellen en er nog een goed antwoord op mag verwachten ook. Er is ook ruimte voor andere experts op het platform.

Zo kan je er gemakkelijk al het economische nieuws volgen en wordt het ook voor je geïnterpreteerd. Zo weet je dus beter wat het ook betekent. Je kunt ook zelf technische analyses maken en die dan door specialisten laten beoordelen in de MoneyTalk Community. Je betaalt een klein bedrag voor je lidmaatschap, maar kan het maandelijks opzeggen.

Wat zijn de ervaringen met de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus?

Over het algemeen kom je veel positieve ervaringen tegen als het gaat om de BItcoin Basics & Crypto’s cursus. Daarvoor moet je dan wel ook even verder kijken dan de platforms die aan de cursus verbonden zijn. Je wilt natuurlijk wel een eerlijk beeld hebben.

Veel mensen stellen dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit wel heel gunstig is. Het is fijn om te weten dat je veel krijgt, terwijl de cursus helemaal niet zo duur is. Wanneer je je bedenkt wat je kunt verdienen wanneer je in de munten gaat investeren, dan is het al helemaal niet duur te noemen natuurlijk.

Ook de manier waarop Madelon Vos de lessen geeft is voor veel mensen een positief punt. Het is goed om te zien dat ze heel duidelijk is in wat ze vertelt en dat het daardoor dus ook voor iedereen te begrijpen is. Ook wordt gesteld dat de stijl die ze kiest heel fris en fijn is.

Daardoor is het niet saai om de lessen te volgen. Volgens sommige cursisten is het ook zo dat de uitleg in de video’s een stuk gemakkelijker te volgen is dan de meeste gratis informatie die geschreven online te vinden is. In dat opzicht kan je er dus wel zeker van zijn dat je hier het nodige van kunt leren als je met bitcoin aan de slag wilt gaan.

Er zijn bijna geen negatieve ervaringen te vinden. Hier en daar wordt er wel in reviews een minpuntje of verbeterpunt genoemd. Het is goed om te weten wat de punten zijn die misschien wat minder goed zijn. Op die manier weet je zelf ook welke kant je extra aandacht moet geven.

Het is wel aan te raden om zelf dus ook even wat reviews door te nemen. Je vindt ze er van de cursus als geheel, maar ook van de afzonderlijke lessen. Ook de andere zaken, zoals de MoneyTalk Community, worden besproken in de reviews. Als je nog twijfelt over de cursus, dan kan je met deze kennis zorgen voor een duidelijk en compleet beeld om je keuze op te baseren.

bitcoin basics en cryptos ervaringen
Bitcoin Basics & Crypto’s ervaringen van klanten

Wat zijn de voordelen van de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus?

 • Er zijn meerdere voordelen te koppelen aan de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus. Het belangrijkste voordeel van deze cursus is toch wel dat je er heel gemakkelijk heel veel van kunt leren. Dat komt vooral door de heldere uitleg in de lessen van Madelon Vos. Volg je de lessen in de juiste volgorde, dan heb je direct een beeld van de basis van bitcoin. Daarnaast weet je direct ook hoe je hierin moet investeren. Bovendien wordt ook niet nagelaten om je ook de keerzijde en de nadelen van cryptomunten te vertellen. Dat is natuurlijk ook net zo belangrijk.
 • De nette opbouw is ook een groot voordeel. Veel kennis over bitcoin en cryptomunten is heel erg versplinterd. De cursus Bitcoin Basics & Crypto’s heeft dit allemaal bij elkaar gebracht en op een goede manier geordend zodat het ook echt duidelijk en overzichtelijk blijft. Je volgt een les en werkt deze helemaal uit. Wanneer je de kennis hebt opgeslagen en je heb precies door hoe alles in elkaar zit, kan je aangeven dat je de les hebt afgerond. Dat maakt het dus ook voor jou goed mogelijk om echte kennis over de wereld van crypto’s op te doen.
 • Een ander belangrijk voordeel van de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s is dat het allemaal heel concreet gemaakt wordt. Je kunt alles wat besproken wordt ook echt in goede voorbeelden gevat krijgen. Het blijft dus niet bij de uitleg van Madelon Vos, maar er komen ook echt voorbeelden bij die in de praktijk hebben plaatsgevonden. Bovendien duurt het allemaal niet langer dan nodig. Wanneer je alle lessen bij elkaar optelt, dan kom je tot ongeveer 3 uur. Daarmee kan je dus wel heel snel een goede basis leggen. Dat is wel zo fijn, want lange lessen werken vaak juist averechts. Het is dus ook in dat opzicht voor een groot publiek goed behapbaar.
 • Het laatste voordeel van de cursus is de openheid en transparantie in alle opzichten. Misschien wel het belangrijkste hiervan is dat je met Madelon Vos zelf in contact kunt komen. Je kunt vragen stellen en krijgt nog duidelijke antwoorden terug ook. Daarnaast is er via de MoneyTalk Community ook veel kennis op te doen. Zo kan je er dus ook nog eens veel meer kennis op doen, zonder dat je dat heel veel meer gaat kosten. Het geeft je bovendien het gevoel dat alles er eerlijk en open is. Dat betekent dus ook dat je er met meer vertrouwen in kunt stappen. Je krijgt echt wat je beloofd wordt en er wordt alles aan gedaan om jou de stof te laten snappen.

Wat zijn de nadelen van de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus?

 • Er zijn natuurlijk ook nadelen te noemen als het om de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s gaat. Het is niet zo dat alles alleen maar goed is. Zo zijn er cursussen op de markt die nog uitgebreider zijn dan deze. Madelon Vos vertelt je veel, maar het gaat wel echt over de basis van de zaken. Wil je er meer uithalen, dan is het ook goed om eens te bekijken welke andere mogelijkheden je allemaal hebt. Wel moet je dit ook in verhouding tot de prijs zetten. De meer uitgebreide cursussen zijn vaak ook wel een stuk duurder in aanschaf. Je krijgt dus waar je voor betaalt.
 • In het verlengde daarvan ligt een ander probleem. Het is wel mogelijk om nog meer kennis op te doen, bijvoorbeeld via de vervolgcursus of de MoneyTalk Community. Alleen kost dat je dan dus ook meer. Je moet hier dan apart voor betalen. Zo kan je dus wel nog meer bereiken, maar ben je ook wel meer kwijt. Dat betekent dus ook dat je alleen maar nog scherper moet zijn met het investeren in je crypto’s straks. Dat is namelijk de manier hoe je je lesgeld uiteindelijk moet gaan terugverdienen. In dat opzicht is het dan misschien beter om direct een iets duurdere, maar complete cursus te kopen.
 • De cursus is bijna volledig gebaseerd op de video’s. Het is dus allemaal in een lesvorm van luisteren gegoten. Er zijn maar heel weinig sheets en al helemaal geen boeken bij de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s nodig. Dit is voor mensen die wat moeite hebben om alles te volgen niet heel handig. Je zal dan de video’s meerdere keren moeten kijken voor je alles begrijpt. Dat betekent dat je dus weleens veel langer bezig kan zijn voor je daadwerkelijk kan gaan investeren. Waarbij het dan dus ook de vraag is of je alles wel echt goed begrepen hebt. Dat kan dus wel een nadeel zijn.
 • Misschien niet direct een nadeel, maar wel een belangrijke waarschuwing is dat je wel de juiste verwachting van Madelon Vos en de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus moet hebben. Het is niet zo dat je snel rijk wordt ervan. Er komt wel het nodige kijken bij het kopen en verkopen van bitcoin en andere cryptomunten. Daar komt bij dat je, wanneer je eenmaal begint ook rekening moet houden met het leren van lessen uit de praktijk. Op die manier kan je dan langzaam maar zeker steeds beter worden in het handelen. Je leert de markt beter kennen. Uiteindelijk moet je dan dus ook gaan verdienen eraan, maar dan ben je wel enige tijd verder.

Wat maakt de Bitcoin Basics & Crypto’s tot een unieke cursus? (en wat is het doel ervan)

Het unieke karakter van Bitcoin Basics & Crypto’s zit in de manier waarop kennis en informatie over de wereld van cryptomunten met je wordt gedeeld. Het is een goede methode om voor het eerst kennis te maken met de mogelijkheden in deze wereld.

Ook al heb je er misschien veel over gehoord, wanneer je er dan daadwerkelijk mee aan de slag gaat merk je pas hoeveel er eigenlijk bij komt kijken. Er wordt niet direct gefocust op het investeren en verkopen, er wordt ook gekeken naar alle andere zaken die erbij komen kijken.

Het doel dat Madelon Vos ermee heeft is tweeledig. Aan de ene kant wil ze haar eigen verhaal vertellen om anderen te inspireren. Aan de andere kant wil ze ook zorgen dat mensen die besluiten om met bitcoin en andere cryptocurrencies aan de slag willen gaan dat wel doen met een goede basis.

Bitcoin heeft nog altijd veel toekomst stelt Madelon en dit gaat nog steeds meer worden. Daarom heeft de cursus als doel om nieuwkomers in deze markt veel te leren over de basis, zodat ze daarna zelf verder kunnen met het handelen. Het is de bedoeling om jouw leerproces ermee op gang te helpen.

Voor wie is de cursus wel of niet geschikt?

Er zijn natuurlijk niet alleen maar mensen die iets hebben aan de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s. Er zijn ook mensen voor wie het weggegooid geld is. Het is een cursus die vooral gericht is op mensen die nog moeten beginnen in de wereld van crypto. Het geeft informatie over de basis.

Je leer wat cryptomunten precies zijn, welke techniek erachter zit, hoe je ze kunt kopen en verkopen en wat je eraan kunt verdienen. Wanneer je helemaal nog geen kennis hebt, maar alleen maar weet dat er zoiets als bitcoin bestaat, dan is de kennis die Madelon Vos deelt dus wel heel waardevol te noemen.

Wanneer je dus besloten hebt dat je ook met bitcoin wilt beginnen en een goed startpunt zoekt, dan is deze cursus voor jou een goede optie. Het is de plek waar je helemaal vanaf het nulpunt kunt opbouwen en zo op een goede manier een basis kunt leggen. Je moet dit ook niet te letterlijk nemen.

Wanneer je al heel voorzichtig zelf hebt rondgekeken in deze branche, dan kan het ook helpen om de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s toch een kans te geven. De drie uur aan lesmateriaal kan je dan helpen om snel verder te komen en wat extra kennis op te doen waar je voordeel uit kunt halen.

Er is ook een groep investeerders die niets heeft aan deze cursus. Dat is de groep die al wat langer bezig en de basics dus al kent. Het heeft niet veel zin om dan te betalen voor de informatie die je zelf ook al hebt geleerd. Het is echt de kennis voor beginners die hier gedeeld wordt.

Ben je op zoek naar informatie voor gevorderden? Dan is er wel de Technische Analyse. Ook is er de MoneyTalk Community. Daar kan je veel verder komen wanneer je al wat langer met cryptomunten bezig zijn. Zo kan je dus toch nog het nodige hebben aan de kennis van Madelon Vos.

Wat zijn de kosten van Bitcoin Basics & Crypto’s cursus?

De kosten van Bitcoin Basics & Crypto’s worden vaak aangehaald als er positieve reviews worden gegeven over deze cursus. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is namelijk heel gunstig. Het kost je €124,95 om de hele cursus aan te schaffen.

Dan heb je de 6 modules met de 15 video’s direct in handen. Dit is inclusief de extra video’s naar informatie over bijbehorende zaken. Er zijn wel ook de nodige mogelijkheden om met korting een aankoop te doen.

Daarnaast kan je er ook nog op rekenen dat je er extra’s bij krijgt, zoals een proefperiode voor de MoneyTalk Community. Daar hoef je dan dus niet voor te betalen en kan je eerst testen of het iets voor jou is.

Wat is onze eindconclusie?

Wanneer je alle voordelen en nadelen tegen elkaar afweegt, dan kan je eigenlijk niet anders dan heel enthousiast zijn over deze cursus. Het is echt het soort lesmateriaal dat je nodig hebt om je introductie in deze nieuwe wereld te krijgen.

Het is fijn dat Madelon Vos de ervaring die ze door de jaren heen heeft opgedaan op deze manier deelt met andere mensen. Daardoor hoef jij dus niet allerlei beginnersfouten te maken omdat dit allemaal al opgevangen wordt in deze cursus. De basiscursus is op die manier dus ook wel echt te zien als een goed startpunt voor iedereen met interesse in cryptomunten.

Je leert veel meer dan je misschien zou denken. Zo wordt er niet alleen direct gefocust op het investeren en verkopen. De cursus begint juist ver daarvoor, met meer informatie over bijvoorbeeld de manier waarop bitcoin werkt en wat hier allemaal bij komt kijken. Dit is dan ook de kracht van deze cursus.

Je wilt op een bepaalde manier natuurlijk wel ook gewoon goede keuzes maken als je aan de slag gaat. Hoe beter je alle elementen en factoren je dan begrijpt, hoe beter je kansen liggen. Dat je door de basiscursus Bitcoin Basics & Crypto’s al veel van deze kennis kan opdoen, maakt het juist ook zo’n krachtig middel om te gebruiken.

Zelfs voor mensen die niet helemaal nieuw zijn in de wereld van crypto kan dit nog van waarde zijn. Er zijn nog voldoende dingen die je misschien helemaal niet wist. Daar kan je dan heel gemakkelijk achter komen door de lessen in deze cursus te volgen.

De bitcoins en andere cryptomunten die je dan al in handen hebt gekregen, kan je dan ook nog met meer winst verkopen. Dat betekent dus dat zelfs voor mensen die al geen nieuwkomer meer zijn een positief advies is te geven over het aanschaffen van deze cursus van Madelon Vos.

Niet goed geld terug garantie (14 dagen)

Natuurlijk kan je direct geloven in alles wat je hier hebt kunnen lezen. Je bent dan heel enthousiast en schaft de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s aan. Ben je er eenmaal aan begonnen, dan ontdekt je misschien al heel snel dat het voor jou niet het soort lesmateriaal is waar je goed mee kunt werken.

Je houdt misschien niet van de methode van Madelon Vos. Of je bent toch niet zo’n beginner als je misschien dacht. Je weet er al veel meer van. In dat geval is de bijna €125,- natuurlijk weggegooid geld. Dit hoeft geen probleem te zijn, want ook daar is een oplossing voor.

Je kunt dan namelijk gebruikmaken van de niet goed geld terug garantie die in de eerste 14 dagen geldt. Dit werkt heel simpel. Je geeft gewoon aan dat je niet tevreden bent en niet verder wilt gaan met de cursus.

In dat geval wordt alles netjes afgehandeld en krijg je gewoon je geld teruggestort. Je kunt dan bijvoorbeeld voor de vervolgcursus kiezen, of je kan even verder kijken naar andere methoden of naar zelfonderwijs op het gebied van crypto. Je hebt dan dus de beginnerscursus geprobeerd en hebt er niets mee verloren. Dat is wel zo fijn.

Veelgestelde vragen over de cursus

Sommige vragen over Bitcoin Basics & Crypto’s lijken bij iedereen die interesse heeft in de cursus te leven. Daarom hebben we die op deze plek verzameld, zo heb je direct een compleet beeld van alles waar je misschien nog mee zit.

Wie is Madelon Vos?

De belangrijkste vraag die veel mensen hebben is toch wel wie Madelon Vos is. Vaak zie je bij cursussen zoals Bitcoin Bascis en Crypto’s dat er een fictief persoon aan gekoppeld wordt. Dat is voor Madelon niet het geval. Ze is een bitcoin-analist en technisch analist. Ze is ook actief als columnist en op heel veel verschillende platforms op social media zoals YouTube, Instagram en Facebook. Bovendien host ze een podcast. Bovenal is ze een investeerder waar je veel van kunt leren.

Wat zijn de kosten voor de cursus?

Een andere vraag die altijd weer terugkomt is de vraag hoeveel het allemaal eigenlijk kost. De cursus Bitcoin Basics & Crypto’s kost in principe €124,95. Daarmee ben je eigenlijk direct klaar en kan je voor altijd naar de video’s blijven kijken. Er zijn wel mogelijkheden om korting te krijgen. Daarnaast kan je voor verschillende meerprijzen ook nog andere stof in handen krijgen. Het hangt dus ook enigszins af van wat je allemaal wel en niet wilt hoeveel het je gaat kosten om de cursus te volgen.

Wat kan je leren in de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s?

Daarover heb je hier al heel veel kunnen lezen. Je leer wat bitcoin en andere cryptomunten zijn. Je leert hoe de techniek werkt doordat er hoofdstukken over blockchain en minen gaan. Ook leer je hoe het kopen en verkopen gaat en hoe je kan verdienen aan je investeringen. Je leert hoe je veilig met crypto’s moet omgaan en hoe je ze in een wallet opslaat. Daarnaast leer je aan de hand van de praktijkvoorbeelden hoe alles nu eigenlijk precies werkt in deze branche.

Ga ook aan de slag met korting!

Wil je ook lekker aan de slag met de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s? Dan is het zaak om direct toe te slaan. Zeker ook omdat je nu voordeliger dan ooit kunt beginnen. Dat doe je door aan de slag te gaan met de korting die je nu kunt krijgen.

Vul de kortingscode “korting10” in en je krijgt direct een reductie van 10% op de prijs voor de lesmaterialen. Dit betekent dus ook dat je nog sneller alles kunt terugverdienen wanneer je eenmaal succesvolle investeringen doet. Wie wil dat nu niet? Profiteer dus vandaag en pak die korting!

Heb je nog vragen na het lezen van onze Bitcoin Basics & Crypto’s review? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Zijn er nog andere goede alternatieve crypto cursussen?

De laatste jaren zie je steeds meer mensen in de cryptomarkt stappen om daarmee te proberen hun vermogen te laten groeien. Maar omdat het voor vele mensen nog een geheel nieuwe markt is zie je gelukkig ook steeds meer bedrijven die hierop in spelen en crypto cursussen aanbieden.

Zo is de Bitcoin Basics & Crypto’s er een van. Zoals je al hebt kunnen lezen is dit een heel goed startpunt en legt de basis heel goed uit. Maar er is natuurlijk meer. Zie hieronder nog een aantal hele goede crypto cursussen waar je eens naar zou kunnen kijken.

 • De Crypto Masterclass van Patrick Suiker & Derek Westra van AllesOverCrypto. Dit is momenteel de meest uitgebreide en complete crypto cursus in Nederland die wij kennen. Hierin word je echt alles van A tot Z uitgelegd. Met tussentijds nieuwe updates in de cursus en toegang tot een hele waardevolle community met gelijkgestemden.

Sowieso een aanrader om hier hun gratis Bitcoin training te volgen en kennis te maken met hun manier van lesgeven. Wil je eerst meer weten over deze complete cursus lees dan hier onze uitgebreide Crypto Masterclass review >>

 • De X10 met Crypto cursus van Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy en Harm van Wijk van Beleggen.com. Hierin hebben zij een challenge om een vertienvoudiging te gaan behalen binnen een jaar. Vandaar ook de naam X10 met Crypto. Ze laten je hierin precies zien wat ze doen en waarom ze het doen. Je kijkt als het ware over hun schouder mee en kan deze acties zelf ook direct toepassen. Ben je al wat verder met jouw kennis en wil je jouw vermogen serieus laten groeien dan is dit zeker een aanrader. Ga hier direct naar de geheime kortingspagina toe >>
 • De cursus traden met behulp van technische analyse van Madelon Vos. Hier ga je een stap verder dan de basis en gaat leren grafieken te lezen en koersbewegingen beter begrijpen. Wil je dus gaan traden dan is dit zeker een aanrader. Start hier met 10% extra korting en gebruik de kortingscode: “korting10”.
 • De Cryptocommunity – Cryptocursus. Leer hierin alles over crypto en krijg toegang tot een hele waardevolle community waar vele tips, tricks, tools en kennis wordt gedeeld. Zo blijf jij leren en kan jij jouw crypto avontuur direct goed van start gaan. Volg hier de gratis bitcoin training >>
 • Het Crypto Portfolio. Dit is ook een product van AllesOverCrypto van Patrick Suiker & Derek Westra. Hier delen zij alles over de populaire cryptomunten met veel potentie. Zo krijg je ook de mogelijkheid kennis te maken met munten die een potentie hebben om x100 te gaan. Continue wordt dit portfolio ook geüpdatet zodat je er zeker van bent je de juiste info bezit voor de komende jaren. Lees hier onze uitgebreide crypto portfolio review als je eerst meer wilt weten over dit portfolio.
Beoordeling Bitcoin Basics & Crypto's
Beoordeling Bitcoin Basics & Crypto's

Beoordeling door Chris,

17 dec 2023
5

Ben je echt nog helemaal nieuw in de cryptowereld dan is dit een prima startpunt om jezelf de basisbeginselen eigen te maken.

Madelon legt het je doormiddel van video’s prima uit met veel passie. Je merkt gelijk dat ze er erg veel vanaf weet en het jou heel graag uitlegt.

Het is ook zeer makkelijk te volgen door het prettige dashboard waarin je het ook heel makkelijk op jouw eigen tempo kunt terugkijken.

Zoals gezegd wordt er veel videomateriaal gebruikt en maar weinig sheets. Dit moet je persoonlijk liggen.

Wil je hier echt serieuze stappen mee gaan maken en dieper op de materie ingaan (bijvoorbeeld traden) dan heb je aan deze cursus niet voldoende en zou je ook de cursus “technische analyse” van Madelon moeten aanschaffen.

Maar ben je echt nog een leek met crypto dan is dit zeker een aanrader! En uiteraard moet je na het volgen van de cursus het nog wel zelf gaan doen en doorzetten! 😉

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *