
Werken met betaalsoftware, is dat aan te raden? En als dat zo is, kan je dan van deze Plug & Pay review leren of dit de juiste software is? Dit pakket van IMU (Internet Marketing Unie) opgericht door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren is de laatste tijd populair.
Dat maakt het dus zeker ook interessant om je daar eens wat meer in te verdiepen. Het wordt gebruikt door allerlei partijen, waardoor dus ook een duidelijk beeld te vormen is van de ervaringen en de mogelijkheden. Wanneer je weet hoe het voor anderen werkt, dan kan je ook voor jezelf bepalen of je hier mee verder kan.
Door deze IMU review door te nemen kan je dan zelf bepalen of je het moet aanschaffen of niet. Wil je er zelf van gebruikmaken en aan de slag gaan met jouw betaalpagina? Dan kan het ook handig zijn om het eens te vergelijken met de andere soorten betaalsoftware die er zijn. Je kunt dit natuurlijk zelf bepalen. Zelf beweren ze dat dit het nummer 1 checkoutsysteem van Nederland en België is. Maar is dit ook werkelijk zo?
Op deze plek vind je alleen adviezen die je kunnen helpen om deze keuze wat gemakkelijker te maken. Vooral ook omdat hier alle kanten van het pakket worden bekeken, zodat je een volledig beeld hebt. Het gaat om onze eigen bevindingen en ervaringen, maar ook om de bevindingen van anderen.
Lees hieronder snel verder!
Inhoudsopgave
Wat mag je verwachten van deze Plug & Pay review?
Wil je weten wat je van deze Plug & Pay review en het pakket zelf mag verwachten? Lees dan dit even goed door. We gaan namelijk eerst bespreken wat het precies is. Ook bespreken we hoe je de software kan gebruiken.
Je leert hoe alles werkt en welke functies het allemaal heeft. De technische kant van de software is natuurlijk ook heel belangrijk om te kennen. Ook leer je meer over de koppelingen, denk aan Mailblue, Mollie en Zapier. Voor de echte professionals zijn dit soort zaken natuurlijk belangrijk om te weten.
We kijken ook naar de achtergrond van de ontwikkelaars van Plug & Pay. Het is natuurlijk geen IMU review wanneer we IMU, Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren niet even onder de loep nemen. We vertellen je ook over wat we vinden van dit bedrijf.
Daarnaast zullen we kort enkele andere producten van IMU bespreken. Dit is belangrijk omdat je dan pas echt een goed beeld hebt van wat deze mannen doen en hoe je de software moet inschatten. Er zijn daarnaast natuurlijk ook nog andere zaken die daarin een rol spelen. Die bespreken we ook.
Vervolgens geven we je redenen waarom je de betaalsoftware zou moeten aanschaffen. Omdat het een Plug & Pay review betreft kijken we vooral ook naar ervaringen van gebruikers van de software. Ook kijken we wat de voordelen van de betaalsoftware zijn.
Zoals we ook naar de nadelen kijken. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen wat de software uniek maakt en wat eigenlijk het doel van het gebruik ervan is. Zo kunnen we je ook uitleggen voor wie het nu precies wel geschikt is, en voor wie niet. Dit helpt je in het maken van je keuze.
Aan het eind van deze Plug & Pay review kijken we nog naar enkele praktische kanten ervan. Denk aan de tarieven en de kosten van de software. Ook trekken we een conclusie over het geheel. We bespreken ook nog even de garantie die je krijgt als je het besluit aan te schaffen.
Wanneer je dit allemaal goed in beeld hebt, dan is het gemakkelijker mogelijk om te bepalen of je het moet aanschaffen om ermee aan de slag te gaan. Op die manier kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je in deze review alle basisinformatie hebt gekregen die je nodig hebt om een goede keuze te maken.
Wat is Plug & Pay?
Online zakendoen is tegenwoordig heel normaal. De kans is groot dat jij ook aan je eigen online bedrijf bezig bent. Het is dan dus belangrijk dat je daarvoor de juiste middelen en kennis hebt. Wanneer je bijvoorbeeld online een cursus aanbiedt, of je hebt een webshop waarin je producten verkoopt.
Dan is het belangrijk dat het betaalproces ook op een normale en soepele manier verloopt. Daarover gaat het dan ook in deze IMU review, want dat is precies wat Plug & Pay je te bieden heeft. Daarom is er ook zoveel aandacht voor momenteel.
Je hebt natuurlijk de juiste software nodig om het betaalproces te stroomlijnen. Daarover lees je in de Plug & Pay review. Zoals je uit de naam al kunt afleiden is dit software die heel gemakkelijk te installeren is en die je direct kan inzetten.
Je kan wat instellingen naar eigen wens verzorgen en het daarna direct op je website of in je webshop gebruiken. Dit is voor jou heel gemakkelijk. Het is echter vooral voor je klanten ook heel interessant omdat het bestellen en afrekenen veel gemakkelijker wordt. Dit speelt mee in de keuze voor een bepaalde webshop die consumenten maken.
Nu vraag je je natuurlijk af of Plug & Pay wel echt zo simpel is als beloofd wordt. Dat is juist ook wat we in deze review gaan bespreken en beoordelen. Het is in ieder geval waar dat alles zo simpel als mogelijk is gehouden, dat kunnen we alvast verklappen.
Het team van IMU weet wat er speelt en hoe deze problemen aangepakt moeten worden. Het installeren, instellen en inzetten is daardoor heel gemakkelijk te doen. Er zijn echter nog heel veel pluspunten aan de software te noemen. Daarom is het slim om direct even verder te lezen.
Wat kun je precies doen met Plug & Pay?
In deze Plug & Pay review leer je wat de software precies kan doen. Het zijn de tools die je nodig hebt om een professioneel betaalproces op te zetten voor je website. Dat gaat echter veel verder dan alleen maar simpel het afrekenen van een aankoop.
Ook zaken zoals affiliate marketing en exports zijn ermee te verzorgen. Het is dus net zo interessant voor online retail als voor marketing. Er is bijvoorbeeld ook gekeken hoe mensen te overtuigen zijn om toch vooral de aankoop te doen die jij aanbiedt.
Het aantrekkelijke aan dit pakket is dat er van slimme trucs gebruik wordt gemaakt, zoals je in deze IMU review zal ontdekken. Alleen al een simpel voorbeeld als het laten verdwijnen van de navigatie op de website om te voorkomen dat mensen wegklikken van de betaalpagina is aantrekkelijk.
Er zijn echter ook allerlei andere triggers die gebruikt worden in het systeem. Dit betekent dat er niet alleen naar een soepel verloop wordt gekeken. Er wordt ook gekeken hoe er net wat meer omzet te realiseren is voor jouw online onderneming. In dat opzicht is het dus gewoon een tool waar je zakelijk voordeel mee kan behalen.
Verder wordt in het pakket van Plug & Play gewerkt met allerlei tools die je kan gebruiken om het optimale proces voor jouw doelgroep te verzorgen. Denk aan het werken met splittesten. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende betaalpagina’s naast elkaar zetten.
Zo kan je direct meten bij welke pagina er meer verkocht wordt en wat dus het beste werkt voor jouw doelgroep. Al dit soort zaken optimaliseren is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het verkopen van producten of diensten online. De software is in dat opzicht dus ook onderscheidend van heel veel andere pakketten die op de markt verkrijgbaar zijn momenteel.
Hoe werkt Plug & Pay?
Het volgende wat we in deze Plug & Play review bespreken is de manier waarop de betaalsoftware werkt. Je krijgt in de eerste plaats toegang tot je eigen beheeromgeving. Dit is belangrijk, want hier gebeurt alles.
Je zet je producten klaar, maakt je betaalpagina en zorgt dat je overzicht hebt over alle zaken. Het is goed om deze punten even afzonderlijk langs te lopen.
Producten klaarzetten
Je kunt in Plug & Pay al je producten klaarzetten. Je kunt er bijvoorbeeld een vast bedrag voor vragen, maar je kan ook staffelkortingen instellen. Wanneer een klant dan meerdere producten in één bestelling koopt, wordt het voordeliger.
Ook is het mogelijk om een actieprijs in te stellen. Dit is dan ook in de webshop te zien, waarbij de oude prijs is doorgestreept zodat duidelijk is dat het om een korting gaat. Deze kan je ook met een timer laten verlopen, zodat je niet onnodig verliest omdat je de korting te lang laat staan.
Ook kan je duurdere items in termijnen laten afrekenen. Dit kan je dan zelf instellen, denk bijvoorbeeld aan betalen in drie gelijke termijnen of in 12 gelijke maandbedragen. Daarmee maak je de aankoop voor consumenten ook wat makkelijker omdat deze niet in één keer te groot is.
Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om een abonnement per maand, kwartaal of jaar in te stellen. Daarbij kan je ook nog korting geven voor de eerste periode, als een soort proefabonnement. Zo kan je alles dus helemaal samenstellen aan de hand van wat jij interessant vindt voor jouw klanten.
Ontvangen van betalingen
Je hebt je betaalpagina nodig om de producten die je klaarzet ook te kunnen afrekenen. Dat doe je door Mollie aan Plug & Play te koppelen. In deze IMU review bespreken we dat dus ook. Het is eigenlijk heel simpel. Heb je in Mollie alles al klaargezet, dan kan je dat direct ook in de betaalsoftware naar voren halen.
Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van iDEAL, creditcards, PayPal, Bancontact en andere soorten bank- en betaaldiensten. Alles wat je in Mollie hebt, heb je in Plug & Pay ook. Dit is een voorbeeld van hoe simpel het kan zijn.

Persoonlijke instellingen
Zoals je al eerder in deze Plug & Pay review hebt kunnen lezen, kan je heel veel zaken ook personaliseren. Dat betekent dat je er ook echt jouw betaalpagina van kan maken. Dat doe je bijvoorbeeld met simpele zaken zoals het toevoegen van je bedrijfslogo of het invullen van je bedrijfsgegevens en social-mediakanalen.
Ook andere zaken zoals algemene voorwaarden zijn toe te voegen. Ook vul je het standaardland in, in jouw geval Nederland. Het gaat altijd om het land waar je gevestigd bent, zo kan je zorgen dat andere EU landen vrijgesteld zijn van BTW en de juiste tarieven zichtbaar worden. Dit kan per land verschillen.
Mails versturen
Het is ook mogelijk om de mails die je verstuurt rond het betalingsproces helemaal in te stellen. Denk aan een titel, tekst en afsluiter. Denk echter ook aan zaken die direct met de betaling te maken hebben.
Dat kan bijvoorbeeld de orderbevestiging zijn, of een ordernotificatie. Ook een betaallink, betaalherinnering, herhaalfactuur of mislukte incasso is allemaal aan te geven in de mail. Daarmee maak je het voor jezelf dus ook allemaal een stuk simpeler.
Koppelen met andere programma’s
Zoals je eerder in de Plug & Pay review las is het mogelijk om de betaalsoftware te koppelen met Mollie. Je kan ook koppelingen maken met andere programma’s en apps. Een voorbeeld is Huddle. Dit is software waarmee je een community kan opbouwen en online cursussen kan aanbieden.
Dit is natuurlijk perfect om te combineren met betaalsoftware. Zo kan je toegang bieden tot het product en de betaling verzorgen, allemaal automatisch, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Je kan bijvoorbeeld maandelijks abonnementsgeld via incasso’s binnenhalen. Ook kan je automatisch lidmaatschappen beëindigen.

Wat zijn alle functies van Plug & Pay?
In de voorgaande stap van deze Plug & Pay review is al wat besproken over de werking van de betaalsoftware. Het is echter ook wel heel interessant om te bekijken wat voor functies het allemaal precies heeft.
Dat zijn er namelijk wel heel veel. Toch is het de makers gelukt om alles wel gewoon simpel en overzichtelijk te houden. Zo kan je dus wel gewoon zorgen dat alles begrijpelijk blijft. Dat is ook een belangrijke zaak.
Templates voor betaalpagina’s
In een IMU review is het ook goed om te benadrukken waar de onderneming goed in is. Ze maken het jou namelijk een stuk gemakkelijker als het om het verzorgen van betalingen gaat. Daarom kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van templates.
Zo heb je direct een effectieve betaalpagina in handen. Die kan je koppelen aan Mollie en zorgen voor optimale conversie. Door gebruik te maken van bekende technieken zoals actieprijzen, timers, garanties en testimonials kan je veel meer bereiken. Daarnaast kan je zaken zoals orderbumps en one click upsell benutten.
Het voordeel van werken met Plug & Pay is dat de templates die geboden worden allemaal getest zijn. je kan alles in je eigen stijl laten uitwerken binnen enkele klikken. Wat ook belangrijk is om te weten is dat de betaalpagina’s zijn ontwikkeld vanuit een mobile first visie.
Het toevoegen van klantervaringen is ook gemakkelijk gemaakt. Een countdown klok instellen is ook een techniek die je kan toepassen om aankopen te genereren.
Alles is veilig dankzij SSL encryptie en je kan ook garantie bieden. Er zijn mogelijkheden om vouchers te gebruiken of actieprijzen te benutten. Ook kan je je betaalpagina koppelen aan allerlei andere systemen.
Het benutten van upsells
Upselling is een techniek die je niet alleen in deze Plug & Pay review zal tegenkomen. Het is heel gebruikelijk. Denk aan het supersizen van een fastfoodmenu. Of denk aan de koopjes op de toonbank bij de benzinepomp die je toch nog meeneemt als je je brandstof afrekent.
Dit kan je natuurlijk ook online benutten door het onderdeel van je betaalpagina te maken. Er zijn allerlei mogelijkheden die je daarvoor kan benutten.
Dat kan je heel gemakkelijk maken door simpelweg een checkbox toe te voegen zodat een klant simpel nog iets anders kan toevoegen. Dit wordt de one click upsell genoemd.
Mogelijkheden die je hebt zijn bijvoorbeeld het kassakoopje en de one click upsell. Zo kan je simpel met aanbiedingen de orderwaarde van je klanten verhogen. Ook kan je het over een hele andere boeg gooien en kiezen voor een staffelkorting waarbij de prijs lager wordt als er meer gekocht wordt.
Het fijne aan Plug & Pay is dat je meerdere upsells kan combineren. Je kunt daarbij ook nog eens zelf bepalen in welke volgorde ze geboden worden aan de klant. Daarvoor kan je gewoon één van de bijgevoegde templates in het pakket gebruiken. Zo is de omzet gemakkelijk snel te verhogen.

Alles kunnen meten
Andere functies die je hebt in Plug & Pay hebben te maken met het meten van je voortgang. Dat is vooral voor het genereren van verkopen erg belangrijk. Hoe beter het zicht op je statistieken is, hoe groter je winsten kunnen zijn.
Daarom worden allerlei tools toegevoegd om dit te kunnen doen. Zo kan je de beproefde techniek van A/B testing met verschillende betaalpagina’s benutten. Daarnaast kan je conversiestatistieken inzien.
Denk aan paginaweergaven en conversieratio. Je kunt een tag-manager voor Google gebruiken en Google analytics inzetten. Daarnaast heb je direct overzicht op het sales dashboard
Abonnementen kunnen betalen
Wie abonnementen of lidmaatschappen gebruikt, is vaak ook geholpen met automatische incasso’s. Dat is ook een functie die volledig is uitgewerkt in Plug & Play. Je kan de abonnementsvorm op de pagina laten instellen door de klant. Heb je verschillende vormen?
Dan kan dat ook. Denk aan maand-, kwartaal- en jaarabonnementen om uit te kiezen. Je laat de klant dan met een betaalmethode zoals iDEAL of een creditcard de eerste termijn betalen. Vervolgens kan je per periode via Plug & Pay een automatische incasso laten afschrijven. Dit alles komt ook met specifieke statistieken rondom je abonnementen.
Je kunt van allerlei extra opties gebruikmaken. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van een andere eerste periode, bijvoorbeeld een proefperiode van een maand. Ook kan je een doorlopend abonnement in termijnen laten betalen door klanten.
In het softwarepakket is veel aandacht voor beheer en statistieken. Je kan je maandelijkse omzet bekijken, inclusief de verwachtingen. Ook kan je zaken als churn, CLV en retentie inzien.
Je kan abonnementen pauzeren, aanpassen of beëindigen indien nodig. Zo kan je alles altijd op maat bieden en weet je wat een abonnee of lid je oplevert dankzij lifetime value en zie je het groeiverloop.
Functies voor financiële administratie
Plug & Pay is natuurlijk ook gevuld met functies voor je financiële administratie. Het is essentieel dat die foutloos is. Daarom worden facturen automatisch gegenereerd en verzonden. Je kunt de verschillende btw-tarieven in de EU gemakkelijk instellen aan de hand van het btw-nummer zodat dit automatisch verzorgd wordt.
Je kunt e-mailinstellingen doen met betrekking tot orderbevestigingen, betaalherinneringen en verlate checkouts wanneer iemand is uitgelogd zonder het betaalproces af te ronden. Daarnaast zijn er allerlei exports van klanten en orders mogelijk.
Het aantrekkelijke is natuurlijk dat je Mollie en de aangesloten betaaldiensten aan je betaalsoftware kan koppelen als je met Plug & Pay werkt. Dit maakt het gemakkelijker om betalingen te laten afronden op de gewenste manier.
Dankzij de software heb je altijd overzicht van bestellingen en betalingen, maar ook van upsells en incasso’s. Je kunt facturen in je huisstijl laten maken en naar de klant verzenden, maar je kan het ook net zo gemakkelijk crediteren indien dit nodig is. Je kunt ook handmatig orders invoeren, ook als het om een incasso gaat.
Als het om het invoeren gaat, of dit nu automatisch is of handmatig, dan wordt het proces daarna bijna volledig geautomatiseerd. Je kan bijvoorbeeld heel simpel betaalherinneringen versturen als orders onbetaald zijn.
Mochten orders mislukken, bijvoorbeeld door een afgebroken bestelling of mislukte incasso, dan kan je automatisch een betaallink laten versturen. De administratie en boekhouding zijn volledig te koppelen. Zo heb je dus in één keer inzicht in alles wat je nodig hebt, bijvoorbeeld om de belastingaangifte te kunnen verzorgen.
Ook kan je alles exporteren, bijvoorbeeld naar Excel of een andere spreadsheet. Je kunt alles samenstellen aan de hand van je eigen grootboekrekeningen in de boekhouden. Tot slot kan je dankzij webhooks alles automatisch opvolging geven.

Het benutten van automatische koppelingen
In deze Plug & Pay review is het al een aantal keer over het koppelen aan Mollie gegaan. Zo kan je heel simpel van alle voordelen van Mollie profiteren in je betaalsoftware. Dat gaat dan vooral om zaken op het gebied van financiële transacties. Wil je de boekhouding en administratie nog verder automatiseren, dan kan je bijvoorbeeld ook je facturen automatisch laten inlezen.
Je kan de software koppelen aan apps en software als Mailblue, Moneybird, Reeleezee en Zapier. Met Zapier kan je aan nagenoeg alle grote systemen gekoppeld worden. Dat kan een specialist van Plug & Pay voor je verzorgen.
Het gebruik van Affiliate marketing
Het is in Plug & Pay ook mogelijk om affiliate marketing software te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld influencers of ambassadeurs commissie geven wanneer ze verkopen voor je genereren. Dat kan je heel gemakkelijk doen per product.
Je bepaalt dan zelf de commissie. Ook kan je bepalen of het enkele of wederkerende commissie betreft. Je kan affiliates benaderen en promotiematerialen aanleveren via de software.
Er worden bijvoorbeeld promotielinks gegenereerd en je kan dit allemaal tracken met behulp van cookies. Zo kan je het simpel uitbetalen en heb je ook een goed overzicht van de omzet en commissies die bij elke affiliate horen.
Je kan een commissie per product in procenten of met een vast bedrag instellen. Dit kan je voor een nieuwe verkoop of voor een upsell doen. Je kan als je met abonnementen werkt ook dan terugkerende commissie aan affiliates bieden.
Zo ook heb je een apart affiliate dashboard waarin je alles kan bijhouden. Je ziet wie je affiliates zijn en hoe ze presteren. En je ziet zo direct welke inkomsten dit met zich meebrengt. Ook weet je wat je ze moet uitbetalen.
Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die geboden worden. Het gemakkelijkst is het om de affiliates in verschillende profielen in te delen. Ook kan je voor de commissies aparte facturen genereren.
Portal voor affiliates
Je kunt het niet alleen voor jezelf gemakkelijker maken met Plug & Pay. Dat kan je ook doen voor je affiliates. Je kan ze een registratielink sturen zodat ze zich bij jouw programma kunnen aanmelden. Zo kan elke affiliate een eigen account opbouwen.
Dit geeft ze toegang tot de promotiematerialen, de promotielinks en andere zaken. Ook kan je ze zo gemakkelijk voorlichten over jouw regels en voorwaarden als ondernemer.
Voor affiliates is het ook mogelijk om de eigen statistieken in te zien, zoals jij die ook ziet. Ook kunnen ze zelf zoeken naar producten en alle bijbehorende informatie hierover.

Wie zijn de ontwikkelaars van Plug & Pay (IMU)?
Je hebt in deze IMU review nu het nodige kunnen lezen over wat Plug & Pay is en hoe alles werkt. Nu je dit weet en het je interesse gewekt heeft, wil je wel kijken hoe betrouwbaar alles is. Daarom is het ook goed om te bekijken wie er eigenlijk achter zitten.
Dit geeft je een duidelijker en eerlijker beeld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je zeker weet dat je een goede keuze maakt. De naam IMU zegt je misschien niet veel, maar van Internet Marketing Unie heb je weleens gehoord. Dat komt omdat dit bedrijf meer producten op de markt heeft gebracht.
IMU is volgens velen dé plek waar je moet zijn als het om marketing in Nederland gaat. Op de website zie je dit ook verschijnen. Het is een bedrijf dat zich voorheen vooral richtte op het bieden van hulp aan ondernemers.
Dat is nog altijd de insteek, alleen wordt er wel op een hele andere manier gewerkt dan voorheen. Tegenwoordig biedt IMU je verschillende soorten software aan. Denk aan Plug & Pay, maar ook aan Huddle en Phoenix.
Zo kan je problemen oplossen die je hebt als ondernemer. Dit is vooral bij digitaal zakendoen vaak het geval IMU richt zich erop hierbij te helpen. Naast software gebeurt dat bijvoorbeeld met events.
IMU heeft dus van alles te bieden, waarop we in deze Plug & Pay review natuurlijk niet verder ingaan. Je kan in ieder geval zeker zijn dat je met de software, events, trainingen en e-books een stuk verder kan komen als online ondernemer.
Het is dan ook niet vreemd dat dit bedrijf het al enige tijd goed doet, aangezien meer en meer ondernemers online aan de slag gaan. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten wie de mensen achter het bedrijf zijn. Daarom bespreken we Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren ook nog even afzonderlijk.
Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is voor sommigen misschien geen onbekende. In 2020 begon hij zijn eigen bedrijf. Dat was gericht op het helpen van andere ondernemers en bedrijven. Dat ging hij doen met speciale software die hij hiervoor had ontworpen. Dat staat nu bekend als Phoenix.
Loorbach is zich meer en meer in SEO gaan verdiepen. Dat deed hij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Hoger in Google komen was daarbij het doel. Eén van de eerste klanten was Martijn Van Tongeren. Dit is opvallend, want die naam kom je natuurlijk ook tegen in deze IMU review.
Tonny en Martijn voelden elkaar direct goed aan. Wat dus ook leidde tot een samenwerking. Dat was het begin van wat nu de Internet Marketing Unie is. Loorbach houdt zich in dit bedrijf met verschillende zaken bezig.
Hij is verantwoordelijk voor de strategie, maar ontwikkelt ook online diensten en producten. Deze producten en diensten zijn er nog altijd op gericht om ondernemers die online werken te helpen om verder te komen. Op die manier moet IMU zelf ook steeds verder kunnen groeien in de komende jaren.
Wie is Martijn van Tongeren?

Tonny Loorbach was al met IMU begonnen toen Martijn van Tongeren nog andere dingen deed. Hij werd juist om die reden klant bij IMU. Hij had hulp nodig om digitaal verder te komen met zijn bedrijven. Zo kwamen de beide heren met elkaar in contact.
Al snel werd duidelijk dat zij meer uit deze samenwerking moesten gaan halen. Zo begon het hele verhaal. Martijn van Tongeren is nu mede-eigenaar van de IMU. Hij is verantwoordelijk voor optimalisatie en verbetering van de software en de diensten. Daarnaast verzorgt hij de marketingfunnels.
Bovendien is Martijn van Tongeren ook de man die de dagelijkse gang van zaken binnen de IMU in het oog houdt. Tonny Loorbach is juist vooral met de toekomstplannen bezig, maar ook wat er nu gebeurt moet natuurlijk op de juist wijze worden verzorgd.
De ervaring die Martijn heeft met ondernemen is daarin dan ook belangrijk. Het is ook de reden waarom de twee heren complementair aan elkaar zijn. Dit is een belangrijke stap geweest in de ontwikkeling van de IMU tot wat het nu is als bedrijf.
Werkwijze van IMU (Internet Marketing Unie)
Het is goed om ook persoonlijke ervaringen aan deze Plug & Pay review toe te voegen. Dat gaat dan over de werkwijze van IMU. Wie de heren leert kennen, weet dat ze serieus zijn in wat ze doen. Het is fijn dat ze een meerwaarde kunnen bieden voor ondernemers die online het maximale uit de mogelijkheden proberen te halen.
De vakkundigheid is bijvoorbeeld een grote meerwaarde. Ze weten precies waar online de kansen liggen. Dat is juist ook te zien aan hoe de software is opgebouwd. Ook in de komende jaren kunnen nog heel veel ondernemers daar veel plezier aan beleven.
Dat je buiten de software van plug & Pay om ook nog allerlei andere hulp kan krijgen is natuurlijk ook fijn. Zoals gezegd is de insteek van IMU het helpen van online ondernemers. Dat dit dus verder gaat dan alleen het aanbieden van een product is eigenlijk niet meer dan logisch.
Je kan er ook allerlei trainingen en cursussen volgen. Het is dus zeker interessant voor ondernemers om te bekijken wat er allemaal mogelijk is met de Internet Marketing Unie. Als je wilt groeien, dan is het zeker van waarde om met deze mannen te werken.
Waarom zou je betaalsoftware aanschaffen?
Het is natuurlijk belangrijk om niet alleen maar de technische kant te bekijken in een Plug & Pay review. Het gaat ook om de bruikbaarheid en inzetbaarheid. Wat heb je bijvoorbeeld aan een betaalsysteem? Eigenlijk is dat heel simpel.
Wanneer je je omzet wilt verhogen, dan moet je eigenlijk voorbij de standaard zoals die in een webshopsysteem zit gaan. Je hebt gerichte betaalprogramma’s en upsell-processen nodig. Zo kan je alles verder optimaliseren met als doel om meer te verkopen. Wie niet veel producten verkoopt, kan het gemakkelijker maken om die omzet wat groter te maken.
Het proces van betalen kent zijn eigen psychologie. Daarvoor kan betaalsoftware een handig hulpmiddel zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de pagina’s helemaal vrij van afleidingen maken. Ook kan je ze optimaliseren om er zoveel als mogelijk uit te halen voor jouw onderneming.
Veel webshop eigenaren denken dat de focus op de bestverkopende producten een goede tactiek is. Terwijl juist het richten op een groot assortiment, samen met Plug & Pay je heel veel kan opleveren als je het goed opzet. Dat is dan ook de reden om specifiek voor betaalsoftware te kiezen als ondernemer.
Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers met Plug & Pay?
Je wilt zelf een mening vormen aan de hand van deze Plug & Pay review, daarom is het ook goed om te bekijken wat anderen ervan vinden. Wanneer je weet hoe het anderen bevallen is, dan wordt het ook wat gemakkelijker om zelf een stap te zetten en een keuze te maken.
Gelukkig is dit pakket inmiddels lang genoeg op de markt om er wat reviews en comments online over te vinden. Daardoor is het simpel om een beeld te vormen van de echte gebruikservaringen.
Het valt natuurlijk op dat er bijna alleen maar positieve geluiden te horen zijn. Dit heb je natuurlijk al snel wanneer je online naar reviews kijkt. Dat neemt niet weg dat in dit geval veel legitieme reviews te ontdekken zijn. Er wordt vooral gezegd dat de software zo gemakkelijk te gebruiken is.
Waarbij dan de hoeveelheid mogelijkheden wel heel erg groot blijft. Dat maakt het inzetten ervan dus ook alleen maar aantrekkelijker, zo zeggen veel van de huidige klanten van IMU. Daar kan je natuurlijk zelf ook je voordeel mee doen. Ook kan je bekende ondernemers hun mening zien geven. Dit is natuurlijk ook interessant.
Iets wat opvalt is dat ook resultaten met het gebruik van Plug & Pay worden gedeeld. Zo zie je veel ondernemers die zeggen dat de gemiddelde waarde van orders en omzet is gestegen door de tools van de software handig in te zetten.
Vooral kassakoopjes en one click upsells worden geroemd als handige middelen. Zonder dat je daar veel technische kennis voor nodig hebt. Dat alles zo strak en duidelijk is, wordt ook geroemd. Daar kan geen webdesigner tegenop zeggen sommige ondernemers.
Wel zeggen sommige ondernemers dat het fijn is om wat uitleg over sommige features te krijgen. Niet omdat ze lastig te begrijpen zijn, maar omdat je ze simpelweg niet kent en je daarmee kansen misloopt.
Het is belangrijk om te vermelden dat in de vele Plug & Pay reviews ook wel hier en daar een negatieve ervaring te vinden is. Er zijn dus ook ondernemers die er niet zo goed mee kunnen werken. Mogelijk is het dus ook zo dat het voor sommige doelstellingen misschien niet het juiste pakket is.
Het is echter wel zo dat het overgrote deel van de online ondernemers er voordeel van kan hebben om hiermee te werken. Het is dus zeker ook interessant om zelf te bekijken of het voor jouw bedrijf een meerwaarde kan zijn.



Wat zijn de voordelen van de Plug & Pay betaalsoftware?
Wat is een Plug & Pay review zonder naar de voordelen van de betaalsoftware te kijken? Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het gebruiksgemak. Vanaf het begin van het gebruik tot aan het volledig implementeren van de software heb je altijd een voordeel ervan.
- Ongekende mogelijkheden: Een ander belangrijk voordeel is dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt. Je kunt het simpel koppelen aan allerlei systemen. En wanneer dat niet lukt kan je andere mogelijkheden benutten. Op die manier haal je dus ook direct meer uit alle andere soorten software die je gebruikt.
- Veel ervaring in huis: Het is ook fijn om te weten dat je met mensen werkt die weten waar ze het over hebben. De betrouwbaarheid is in deze IMU review al ter sprake gekomen. Dat Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zich zo voor ondernemers inzetten en hun kennis delen maakt het voor jou als ondernemer alleen maar gemakkelijker.
- Maak het persoonlijk: Aan de andere kant is het niet gericht op de massa. Je kan de betaalpagina helemaal personaliseren. Dat is bij veel andere systemen juist niet mogelijk, dus dat maakt het ook echt een meerwaarde. Zo kan je echt zorgen dat het aansluit op wat jij belangrijk vindt.
- Er staat altijd iemand voor jou klaar: Het pakket van Plug & Pay is al simpel, maar dat betekent niet dat je daar helemaal geen hulp bij kan gebruiken. Daarom is het fijn dat er een hele sterke klantenservice is voor vragen en adviezen. Zo kan je zorgen dat alles vlekkeloos kan verlopen als je met de betaalsoftware gaat werken.
- Geen technische kennis benodigd: Het is echter wel zo dat je gewoon met de software kan werken zonder enige technische kennis te hebben. Iedereen moet het gewoon kunnen en je kan direct aan de slag. Het pakket gaat bovendien direct ook verder dan alleen betalen. Je kan ook abonnementen en affiliate marketing erin betrekken. Daarbij komt dat je alles precies op maat kan verzorgen.
Wat zijn de nadelen van de Plug & Pay betaalsoftware?
Natuurlijk moet de Plug & Pay review wel geloofwaardig zijn. Dus kijken we niet alleen naar de voordelen, maar ook naar de nadelen. Je kan namelijk niet alles hebben. Zo zijn bijvoorbeeld de opties voor affiliate marketing nog wat beperkt en zou uitgebreider mogen. Daar zitten dus nog zeker uitdagingen voor IMU.
- Het vraagt een investering van je: Daarnaast kan je het als een nadeel zien dat de investering net iets aan de hoge kant is. Daar komen we verderop in deze review nog op terug. Dit is in ieder geval wel iets om rekening mee te houden als ondernemer.
- Jouw technische kennis achterwege laten: Een nadeel kan zijn dat je meer kennis hebt dan nodig is voor dit softwarepakket. Dat klinkt natuurlijk vreemd, maar wie technisch onderbouwd is, kan veel van de zaken die aangeboden worden zelf al voor elkaar krijgen. Het is dus wel gemakkelijk om Plug & Pay te gebruiken, tenzij je dit zelf allemaal al op orde hebt. Dan wordt de meerwaarde een stuk minder. E
- Contact met affiliates zelf onderhouden: Een ander minpunt is dat de communicatie met de affiliates misschien wat minder soepel verloopt als voorgesteld wordt. Je moet dus wel nog contact houden met de influencers en andere partijen.
- In het begin kan het overweldigend lijken: In sommige van de klant reviews was te zien dat mensen met weinig kennis van zaken het pakket van Plug & Pay toch ook wel wat overweldigend vonden. Alles mag dan heel simpel zijn opgezet, het is aan de andere kant wel heel veel. Dat maakt het dus indirect eigenlijk weer wat minder gemakkelijk, juist omdat je dan kansen misloopt omdat je niet alles kent. Het kan je in het begin wat meer tijd kosten.
- Alleen betaalsoftware: Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat het alleen betaalsoftware is, geen webshopsoftware. Je hebt daar dus ook nog een ander pakket voor nodig.
Wat maakt Plug & Pay tot een unieke oplossing?
Wanneer je kijkt naar wat Plug & Pay te bieden heeft, dan zie je direct al waar de meerwaarde in zit. Het gaat namelijk niet alleen om het bieden van meer betaalgemak. Dat gemak moet ook samen gaan met het genereren van meer betalingen.
Anders gezegd is het dus de bedoeling dat je ook meer omzet maakt van betalende klanten en meer bezoekers tot klanten maakt. Dat doe je door het betaalproces optimaal in te richten. Hoe gemakkelijker je het maakt, hoe meer je eruit kan halen.
Met dit systeem van IMU is het zo dat je alles in één hebt. Je kan klanten laten afrekenen, maar je kan ook voor upsells zorgen. Daarnaast kan je abonnementen verkopen en kan je zaken regelen met affiliates zoals influencers. Zo heb je dus in één keer alles verzorgd.
Het is daarbij zodat dit unieke systeem weliswaar door iedereen te gebruiken is, maar je alles wel kan personaliseren waardoor je het als ondernemer toch je eigen touch kan geven.
Dankzij de templates en de eindeloze reeks aan opties kan je precies doen wat jouw doelgroep triggert. Waardoor je dus direct meer kan gaan verkopen. Precies wat ook het doel ervan is.
Voor wie is Plug & Pay wel of niet geschikt?
Nu we bij het einde van de Plug & Pay review komen, is het ook belangrijk om nog eens goed te bekijken wie er nu wel en niet voordeel kunnen hebben van het gebruik van de betaalsoftware. Wie als online ondernemer actief is, kan bijna altijd beter worden van het inzetten van Plug & Pay.
Het is daarbij vooral niet belangrijk in welke branche je actief bent. Er zijn wel wat andere factoren die er mogelijk voor kunnen zorgen dat het pakket nu juist net niet voor jou geschikt is.
Wanneer je heel veel technische kennis hebt, of met iemand werkt die dat heeft, dan kan het zijn dat je alle zaken zelf al goed op orde hebt. Dan is het dus zo dat de software jou eigenlijk niets meer te bieden heeft.
Al is dit niet helemaal waar omdat de upsells en mogelijkheden voor affiliates natuurlijk wel hele fijne extra’s zijn. Wat het dus misschien juist toch weer aantrekkelijk maakt om over te stappen.
Daarmee kan je namelijk niet alleen je betalingen verhogen, maar juist ook je omzet verhogen. Dit zijn wel zaken die je goed moet afwegen als je een keuze gaat maken.
Wat zijn de kosten (tarieven) van de Plug & Pay betaalsoftware?
Wanneer je alles in deze IMU review hebt doorgenomen, dan rest er eigenlijk nog maar één vraag. Wat kost het? Dat is belangrijk omdat de pakketten vaak juist ook heel duur zijn. Het is dus wel belangrijk om te weten hoe dat met Plug & Pay zit.
Dit hangt in ieder geval af van welk pakket je kiest. Daarnaast is het ook zo dat er van een actietarief gebruik te maken is. Waardoor je dus nog net iets voordeliger uit kan zijn. Bovendien moet je dit dus ook afzetten tegen wat je ermee kan verdienen. De opbrengst versus de kosten is in het geval van deze betaalsoftware een hele belangrijke factor.
Kies je voor Plug & Pay Lite, dan betaal je daar 108 euro per jaar voor op dit moment. Betaal je liever per maand dan kost dit je 15 euro. Dan heb je de meest basale versie van het pakket. Dit kan handig zijn, maar het zijn natuurlijk juist de extra’s die het hem doen. Dan wil je misschien liever met Premium werken.
Dat kan je nu voor 588 euro per jaar gaan gebruiken. Betaal je liever per maand dan kost dit je 59 euro per maand. Wil je ook van alle mogelijkheden voor affiliates gebruik gaan maken en zo dus je promotie optimaliseren en maximaal gaan verdienen?
Dan kan je kiezen voor het gebruik van Plug & Pay Ultimate. Dit is te krijgen voor een prijs van 1164 euro per jaar. Dit pakket kost normaal gesproken 125 euro per maand als je maandelijks zou betalen, dus je kan al direct genieten van een goede korting.
Let even goed op. De prijzen zoals je die in deze Plug & Pay review leest gelden op het moment van schrijven. Het kan best zo zijn dat er andere acties komen of dat de kosten om wat voor reden dan ook veranderen.
Wanneer je dus zeker wilt zijn van wat het kost, dan is het wel belangrijk om dit ook altijd nog even bij IMU na te kijken. Mogelijk kan je van een veel grotere korting gebruikmaken op dat moment. Zo kan je dus nog net wat meer eruit halen. Dit is natuurlijk ook altijd aantrekkelijk.
Wanneer je bedenkt hoe gemakkelijk het je gemaakt wordt en hoeveel extra opties op dit softwarepakket zitten ten opzichte van concurrerende pakketten, dan kan het best aantrekkelijk zijn. Natuurlijk is 1164 euro per jaar nog altijd een aardig bedrag.
Het is alleen wel zo dat je van vrijwel alle ondernemers hoort dat je met zekerheid je omzet gaat verhogen. Waardoor je het pakket dus ook gemakkelijk terugverdient, om daarna alleen maar nog meer te gaan verdienen.
Dat maakt de investering dus eigenlijk direct al een stuk interessanter om te doen voor jouw bedrijf. Dat maakt het dus eigenlijk ook geen echte kostenpost.

Wat is onze eindconclusie?
Wanneer we kijken naar alle kanten van Plug & Pay dan is het eigenlijk gewoon een hele sterke tool. Dat is zowel voor verkopers als voor influencers van grote waarde. Je kunt als ondernemer je conversie verhogen met de betaalpagina. Zo haal je meer omzet.
One click upsells en kassakoopjes zijn trucs waarvan de werking bewezen is en die dus ook veel waarde kunnen hebben voor alle soorten ondernemers. Dit betekent dus dat je wel heel veel waarde van je aankoop kan hebben, omdat je er zeker van kan zijn dat je dus ook echt je omzet hoger kan maken.
Het is jammer dat de prijs wat hoog kan zijn, zeker voor ondernemers die pas net beginnen. Het is alleen wel zo dat je er bijna ook wel zeker van kan zijn dat de betere betaalpagina en de software ervoor zorgen dat je veel meer omzet kan genereren.
Waardoor je uiteindelijk dus beter af bent. De mogelijkheden met affiliates en influencers zijn ook veel groter dan bij andere soorten aanbieders van software. Vooral het feit dat alles automatisch gaat is natuurlijk wel heel interessant. Omdat de software ook ontwikkeld wordt, is het zo dat je er steeds verder mee kan komen.
Niet goed geld terug garantie (14 dagen)
Wanneer je overtuigd bent van wat Plug & Pay je kan bieden, dan is het misschien wel de moeite van het investeren waard. Vooral wanneer je weet dat je niet de kosten hoeft te dragen wanneer het toch niet zo geschikt voor je blijkt als je op voorhand dacht.
Het is namelijk zo dat je tot 14 dagen de tijd krijgt om je te bedenken. Mocht je al snel ontdekken dat dit niet is wat je zoekt. Dan kan je de deal stopzetten en dan krijg je je geld terug. Bedenk je dan natuurlijk wel ook dat je dus geen gebruik meer kan maken van Plug & Pay betaalsoftware. Je hebt dus niets te verliezen en alleen maar te winnen!

De meest gestelde vragen over Plug & Pay betaalsoftware
Wil je nog dingen weten die niet besproken zijn in deze Plug & Pay review? Dan vind je ze misschien nog in dit deel met de meest gestelde vragen over de betaalsoftware.
Dat kan zeker. Buiten de pakketten die we al noemden zoals Mollie, is het bijvoorbeeld ook gewoon mogelijk om het te gebruiken in combinatie met WordPress. Dit is voor webshophouders natuurlijk wel een belangrijke zaak te noemen. Veel andere pakketten zijn veel beperkter in het aantal te koppelen systemen.
Dat is zeker het geval. Je krijgt namelijk ook een jaar toegang tot Mailblue wanneer je nu een deal sluit. Dit kost je normaal gesproken 108 euro. Dus die bespaar je ook. Waarbij je dankzij het gebruik van Mailblue ook nog eens sneller kan groeien dankzij goede e-mailmarketing. Zo win je dus dubbelop met deze bonus.
Wanneer je Plug & Pay lite hebt, dan kan je gewoon overstappen op Premium of Ultimate als je dat zou willen. Dit is wel heel gemakkelijk te verzorgen. Je kan dit gewoon via de klantenservice regelen.
Wanneer je eenmaal het pakket hebt gekocht, dan maak je ook aanspraak op de updates van IMU. Dat is juist dus ook op het gebied van affiliate marketing heel belangrijk. Daar gebeurt namelijk het meest. Dit is ook goed te zien in hoe het pakket steeds wordt doorontwikkeld. Al worden ook op andere onderdelen updates ontwikkeld waar je iets aan kan hebben.
Ga ook aan de slag met 14 dagen gratis uitproberen!
Heb je deze Plug & Pay review helemaal tot het einde doorgenomen? Dan kunnen we eigenlijk wel stellen dat je heel serieus bent over het pakket. Dat betekent dus ook dat het aan te raden is om nu gewoon direct je kans te pakken.
Je kunt nu 14 dagen gratis het pakket uitproberen dankzij de garantieregeling waarover je eerder al kon lezen. Daarnaast kan je nu dus alles ook nog eens voor een hele aantrekkelijke prijs krijgen. Zo ben je er zeker van dat je een goede deal sluit. Niets te verliezen en alleen maar te winnen!
Alvast heel veel succes met ondernemen en aan het bouwen van een mooie terugkerende klantenkring. En dat deze betaalsoftware jou hopelijk nog veel gaat opleveren in de toekomst.
Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!
Ook interessant voor jou:

Website Hoger In Google komen?: SEO Startersgids 2023
Website hoger in Google komen? Ontdek in onze SEO Startersgids 2023 alle tips & tricks om hoog te gaan scoren met jouw website.

Verschil Affiliate Marketing vs Dropshipping
Verschil affiliate marketing vs dropshipping? Ontdek op deze pagina de verschillen, voor- en nadelen van beide winstgevende verdienmodellen.

Social Media Marketing Bureau Starten? (SMMB) Ultiem Stappenplan!
Wil je jouw eigen Social Media Marketing Bureau (SMMB) starten? Lees in deze ultieme gids ons stappenplan. Incl. toegang tot gratis training!

Review: SMMB Masterclass van Boyd Hoek – Geheim Ontrafelt!
SMMB Masterclass ook iets voor jou? Eigen Social Media Marketing Bureau opzetten? Online geld verdienen? Lees dan hier onze uitgebreide review en ervaring!

Review: Agency Masterclass Mitchell Weijerman – (must read)
Agency Masterclass van Mitchell Weijerman iets voor jou? Jouw eigen social media business opbouwen? Lees er hier alles over in onze review en ervaring!

Review: Affiliate Marketing Revolutie (AMR) Jacko Meijaard
Affiliate Marketing Revolutie ook iets voor jou is? Online geld verdienen? Passief inkomen? Lees dan hier onze uitgebreide review en ervaring!

Enormail Review: Beste E-mail Marketing Software in Nederland? [2023]
In deze Enormail review delen wij onze ervaringen met deze e-mail marketing software voor ondernemers. Wat zijn de kosten? Ontdek het nu!

Beginnen Met Affiliate Marketing? Complete Startersgids
Beginnen met affiliate marketing? Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten incl. tips en hoe affiliate marketing precies werkt.

Alles over Internet Marketing
Wij hebben alles wat u moet weten over Internet Marketing samengevat. | Lees ook onze andere pagina’s met verdiepende informatie.
Snel en eenvoudig meer omzet met je betaalpagina?
Plug & Pay betaalsoftware
Binnen 5 minuten heb je de beste betaalpagina online en verhoog je eenvoudig jouw omzet met kassakoopjes en upsells!
