eToro Review En Ervaringen 2024

Veilig Crypto, Aandelen Kopen En Traden!

Gemiddelde leestijd: 56 minuten
etoro review logo linker zijkant

In deze eToro review leer je meer over wat dit platform voor online beleggen je te bieden heeft. Beleggen is anno 2024 populairder dan ooit, dus dat je stevig op zoek bent naar informatie hierover, is niet vreemd.

Dat eToro al snel op je pad gekomen is, is ook logisch, want miljoenen gebruikers gingen je al voor. Dat zegt natuurlijk op zich niet alles, want voor jou is het vooral belangrijk dat je op een begrijpelijke manier met online beleggen kunt beginnen.

Daarvoor is deze review dan ook bedoeld. Je kunt hier naast de platte informatie over het platform ook meer leren over eToro ervaringen. Zoals gezegd is het platform specifiek ontworpen voor online beleggen.

Daarom is de vraag: is eToro betrouwbaar ook gerechtvaardigd. Kan je zomaar als nieuwkomer instappen en er dan van uitgaan dat je ook echt succes kan hebben met beleggen. Een term als het copy trading concept klinkt natuurlijk interessant.

Zoals ook 0% commissie je aanspreekt. Alleen is het dan wel ook belangrijk dat je weet waar het over gaat. Aan de hand van de eToro ervaringen uit de praktijk kan je daar op deze plek dus gemakkelijk achter komen. Lees daarom snel verder!

Wat mag je verwachten van dit artikel?

Wat kan je allemaal leren wanneer je deze eToro review doorneemt? In de eerste plaats leer je wat het platform precies is en wat je er kunt vinden. Daarmee leg je de basis. Vervolgens kan je hier uitleg vinden over CFD’s. Ook de betrouwbaarheid wordt van alle kanten belicht.

Er wordt gekeken naar het bedrijf, de vergunning, de reguleringen, de veiligheid en betrouwbaarheid en er wordt bekeken hoe je met het platform in contact kunt komen. Zo weet je of je hier veilig aan de slag kunt. Als dat zo is, is het ook handig om stap voor stap te leren hoe je een account aan maakt en veilig geld erop stort.

Ook naar het vervolg wordt gekeken in deze eToro review. Zo kan je meer te weten komen over de kosten hoe je winst kan laten uitkeren. Ook het starten met traden wordt besproken. Denk dan aan copy trading en copy portfolio’s. De eToro ervaringen van gebruikers worden ook besproken aan de hand van een aantal belangrijke punten.

Je leert over de voordelen en de nadelen van het platform. Ook wordt gekeken naar het bedrijf en de doelstellingen die het heeft. Tot slot vind je nog veel praktische informatie over de wallet, de apps en de trading academy. Aan de hand van al deze informatie is te bepalen wie er goed kan werken. Tot slot volgt een conclusie en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is eToro precies?

Een eToro review lezen heeft natuurlijk geen zin wanneer je niet weet waar je mee te maken hebt. Daarom is het goed om eerst eens precies uiteen te zetten wat voor soort platform het precies betreft. Dit geeft je de basisinzichten die je nodig hebt. Eigenlijk is het heel simpel. eToro is niets anders dan een broker.

Dit is een tussenpersoon die als handelaar optreedt als het om beleggen gaat. Daar kunnen mensen die op eigen titel willen treden of beleggen dus inschrijven om zo actief te worden op de financiële marken die de wereld rijk is. Het platform biedt jou dus een opstap in deze branche.

Waar het gaat om het aanbod van eToro, dan gaat het vooral om het handelen in CFD’s. Later in deze eToro review leer je wat dit precies inhoudt. Op het platform is het tegenwoordig om in onderliggende waarde te handelen. Dit komt eigenlijk vooral neer op het handelen in echte aandelen.

Ook daarover zijn inmiddels de nodige eToro ervaringen te vinden. Het is dus belangrijk om dit ook mee te nemen in het geheel van wat dit platform je te bieden heeft. Het is bijzonder om te zien dat je op één platform beide vormen van beleggen vindt. Dit is namelijk niet gebruikelijk in deze branche.

Er is daarnaast nog een derde belangrijke optie. Het is namelijk ook zo dat je hier aan de slag kunt met copy trading. Dit is een concept dat niet veel anderen aanbieden op de markt. Dat je daarover het nodige zal leren in deze eToro review is dus ook niet meer dan logisch.

Het is het soort plek waar je eigenlijk in alles kunt handelen wat er op de financiële markten te vinden is. Je kunt op korte termijn, maar ook op lange termijn kijken. Het is leuk om op die manier aan de slag te gaan. Dat kan als beginner, maar ook wanneer je al wat meer de weg weet in de wereld van het beleggen en traden.

Het leuke is ook dat er veel interessante zaken te vinden zijn om je geld in te steken. Zo kan je bijvoorbeeld in aandelen van techbedrijven als Amazon en Netflix investeren. Je kunt ook in de Euro of Dollar investeren. Daarnaast kan je kiezen voor de klassieke indexen, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse Dow Jones.

Ook grondstoffen als goud en olie zijn nog altijd interessante opties. Dit wordt allemaal geboden bij eToro. Het aanbod is zeer groot, maar wel toegespitst op specifieke markten. Dat is ook belangrijk voor de vraag: is eToro betrouwbaar? Zeker ook omdat Nederlandse beleggingen bijvoorbeeld in crypto nu ook mogelijk zijn. En eToro bij de Nederlandse Bank staat geregistreerd.

Uitleg over CFD’s

Een belangrijk deel van deze eToro review draait om het beleggen in CFD’s. Je wilt dan natuurlijk wel weten wat een CFD is. Deze afkorting staat voor Contract For Difference. Het is een manier van beleggen waarmee je kunt speculeren op een stijging of daling van de koers van een bepaald product.

Je kunt dit wel kennen van andere beleggingsvormen zoals de turbo en de sprinter. Dit soort producten worden ook wel hefboomproducten genoemd. Wanneer je de eToro ervaringen doorneemt, dan zal het je opvallen dat veel van de gebruikers hiervoor kiezen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat je met een CFD nooit echt iets in handen krijgt. Het is zoals de naam al doet vermoeden eigenlijk gewoon een contract. De koper biedt iets aan en de verkoper, jij dus, gaat daar op in.

Onder het contract hangt een product waarin je dus eigenlijk investeert, maar wat altijd eigendom van iemand anders blijft. Je wordt zelf nooit die eigenaar. Wel kan je inspelen op het stijgen of dalen van de koers. Dit wordt in vaktermen ook wel long of short gaan genoemd. Het kan je veel opleveren bij een goede aanpak.

Het is dus wel essentieel om te beseffen dat handelen in CFD’s niet hetzelfde is als handelen in aandelen. Het is een wezenlijk verschil. Wel is het zo dat je bij deze aanbieder in beide vormen van beleggen kunt stappen. Dat is ook een reden waarom veel mensen eToro betrouwbaar vinden.

Je kunt er een aanpak kiezen die jij graag wilt en waar jij je goed bij voelt. Het is niet zo dat je maar op één manier kan werken. Door zaken als CFD’s en copy trading is het aanbod zelfs alleen maar nog uitgebreider dan bij de meeste concurrerende aanbieders die op de markt actief zijn.

De betrouwbaarheid van eToro

Een eToro review zou niet veel waard zijn wanneer er niet over de betrouwbaarheid van het platform gesproken zou worden. Dit is immers de reden waarom je zo geïnteresseerd bent in eToro ervaringen van andere gebruikers. Het is voor elk platform altijd van groot belang dat er een hoge mate van betrouwbaarheid te ervaren valt.

Alleen op die manier kan je met een gerust hart je geld steken in de verschillende beleggingsproducten die hier geboden worden. Het is zeker voor beginners altijd spannend om ergens in te stappen. Daarom leer je op deze plek meer over de veiligheid en betrouwbaarheid van deze aanbieder.

Het bedrijf eToro is zeker geen nieuwkomer op de markt. Het ging in 2007 al online. Dat betekent dus dat er al behoorlijk wat jaren aan ervaring te vinden is bij dit platform. Er wordt al vele jaren op de financiële markt gehandeld voor vele gebruikers. Het zijn er inmiddels al meer dan 15 miljoen.

Die komen ook nog eens uit alle uithoeken van de wereld. Door die grote hoeveelheden klanten en die wijde verspreiding over de wereld is eToro dan ook één van de grootste partijen op dit gebied. Dat word je natuurlijk niet zomaar. Daar moet je wel betrouwbaar voor zijn als aanbieder.

Om er zeker van te zijn dat eToro betrouwbaar is, is het goed om te kijken hoe het zit met de vergunning en de reguleringen. Daar maken we dan ook ruim baan voor in deze eToro review. Het platform is in twee landen gereguleerd.

Dit is belangrijk, want op die manier is het aan de geschikte vergunningen gekomen om op een veilige en eerlijke manier op de beurs te kunnen handelen in de verschillende beleggingsproducten die het aan klanten biedt. In Europa is die vergunning verstrekt door CySEC uit Cyprus.

Het heeft daar vergunning 109/10 in handen. Ook de Engelse toezichthouder FCA heeft een vergunning verstrekt. In Engeland zijn ze flink streng, dus dit zegt ook het nodige over de betrouwbaarheid.

Veiligheid van eToro

De eToro review staat in het teken van de betrouwbaarheid, maar ook de veiligheid. Dat het platform betrouwbaar is omdat het de belangrijke vergunningen in bezit heeft, dat is nu wel duidelijk. Hoe het zit met de veiligheid, is het best af te meten aan de hand van eToro ervaringen.

Het is in de eerste plaats natuurlijk zo dat de aanbieder verplicht is om zich aan strenge regels te houden met betrekking tot het beheren van het vermogen van klanten zoals jij. Daarbij is vooral de aanwezigheid van een aparte bankrekening voor de vermogens van klanten een belangrijke eis. Dit mag niet via de bedrijfsrekening van eToro lopen.

Dit is dan ook precies hoe het platform het aanpakt. Door de eigen vermogens en de vermogens van klanten zoals jij te scheiden, kan worden gezorgd voor duidelijke controle. Het is natuurlijk voor jou een flinke geruststelling dat op deze wijze gewerkt wordt. Ook is het goed om te zien dat het alleen met erkende banken en gelddiensten werkt.

Die weten natuurlijk ook wel hoe ze veilig met transacties en het beheren van rekeningen moeten omspringen. Ook wanneer het platform zelf iets zou overkomen zou jouw geld dus veilig moeten zijn. Dit is ook een belangrijk deel van het antwoord op de vraag: is eToro betrouwbaar?

Ook is het zo dat eToro een garantiefonds vanuit de regulator heeft opgezet. Dat is belangrijk, want zo is een deel van het vermogen van klanten ook verzekerd. Per klant gaat het om een bedrag van 20.000 dollar. Dat betekent dus dat je tot een flinke hoogte goed beschermd bent.

Mocht er iets misgaan, dan hoef je dus niet direct heel bang te zijn dat er niets meer overblijft van je vermogen. Dat is in ieder geval een geruststelling, want je kunt dus zonder zorgen beginnen nadat je deze eToro review hebt doorgenomen en overtuigd bent geraakt van de mogelijkheden.

Stap voor stap een account aanmaken

Nu je weet dat eToro betrouwbaar is en je er veilig aan de slag kunt met allerlei soorten producten is het ook goed om eens te kijken hoe je dat dan moet doen. Dat is dan ook het volgende punt dat in deze eToro review besproken zal worden.

Het is vooral belangrijk om te weten dat het openen van een account heel simpel is en dat je dit probleemloos kunt doen. Je kunt alles op je laptop regelen, mits je maar de juiste stappen doorloopt. Wanneer je dat doet, heb je minder dan een kwartier nodig om dit voor elkaar te krijgen. De volgende stappen moet je dan zetten.

Stap 1: registeren

Het begint allemaal bij het registreren. Dat is dan ook direct de gemakkelijkste stap die je zet. Je kunt er je e-mailadres voor gebruiken. Ook kan je het registeren verzorgen met een account van Apple, Google+ of Facebook als je dat gemakkelijker vindt. Wanneer je dit hebt gedaan, dan krijg je direct al een bepaalde mate van toegang tot het platform. Eigenlijk kan je dus al beginnen dan.

etoro account aanmaken
Gratis account aanmaken bij eToro

Stap 2: de demorekening opzetten

Omdat je na het registreren nog niet goed gekeurd bent, kan je in de volgende stap alvast beginnen met handelen, maar dan op een gesimuleerde manier. Je kunt namelijk eerst met 100.000 dollar aan demogeld op een demorekening werken. Het is een handige aanvulling op deze eToro review, want zo kan je zelf je eerste ervaringen met eToro opdoen. Zonder dat je geld verliest.

gratis demo account etoro
Demo account aanmaken bij eToro

Stap 3: controle van je identiteit

Nu is het tijd voor de laatste stap. Het is namelijk belangrijk om eToro te laten controleren dat je bent wie je zegt dat je bent. Dat doe je door een bewijs van je ID en een bewijs van je residentie aan te leveren. Simpel gezegd betekent dat eigenlijk een kopie van je paspoort en een kopie van je bankafschrift. Daarmee kan de aanbieder alles nakijken. Wanneer alles in orde is, ben je in ieder geval goedgekeurd als klant.

Stap 4: test je kennis

Als onderdeel van de controle is er eigenlijk ook nog een vierde stap. eToro legt je namelijk ook nog een beleggingsquiz voor. Daarin moet je een aantal vragen over traden en beleggen beantwoorden. De quiz wordt gebruikt om te bekijken of je basiskennis over de markt wel op orde is. Wanneer je dit allemaal voldoende beantwoordt, kan je beginnen met beleggen.

Stap 5: geld storten op je account

Nu je account klaar is voor gebruik, hoef je dus ook niet meer met het demoaccount met nepgeld te werken. In plaats daarvan ga je nu echt geld storten op je account. Dat kan je gemakkelijk doen met allerlei betrouwbare gelddiensten.

Voor Nederlandse gebruikers wordt bijvoorbeeld iDeal geboden. Zo kan je dus heel simpel direct vanaf je bankrekening een bedrag overmaken waarmee je gaat beleggen in allerlei producten. Let op want er geldt wel een minimale storting van 50 dollar. Wat voorheen 200 dollar bedroeg.

Hoe laat je je winst uitbetalen?

We maken in deze eToro review nu even een sprong vooruit. Je hebt je account aangemaakt en je hebt geld gestort om te beleggen. Na enige tijd blijken je beleggingen succesvol en heb je een leuke winst op je account staan.

Nu is je vraag natuurlijk: hoe kan ik gaan genieten van die winst? Of anders gezegd: hoe kan je je winst laten uitbetalen? Welke regels en kosten zijn hieraan verbonden? Door je hier goed in te verdiepen kan je het maximale uit je mogelijkheden halen. Het is in ieder geval allemaal heel eenvoudig.

Een winst laten uitbetalen wanneer je die hebt opgebouwd kan je doen met een druk op de knap. Die knop heeft de naam ‘geld opnemen’. Je komt nu op een formulier waar je enkele zaken moet invullen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om het juiste bedrag in te vullen.

Het is vervolgens zaak om op de optie ‘aanvraag indienen’ te klikken. Zo kan je zorgen dat het aanvragen van de geldopname verwerkt wordt. Over het algemeen heb je dan binnen 5 dagen je geld. Volgens de eToro ervaringen van de huidige gebruikers werkt dit allemaal heel simpel.

Er is wel een belangrijke factor om op te letten. Je moet minimaal 30 dollar kunnen laten uitbetalen. Anders kan je geen aanvraag indienen. Dit heeft niets te maken met de vraag of eToro betrouwbaar is.

Het gaat er juist om dat op die manier de kosten voor de transacties zoveel als mogelijk beperkt kunnen worden voor jou en voor het platform. Het uitbetalen zelf gaat eigenlijk op dezelfde manier als het storten. Dat hangt dus af van de methode die je gekozen hebt, bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Dit is wel zo gemakkelijk voor jou als gebruiker natuurlijk.

Wel is dit ook direct een klein nadeel. Het is dus lastig om de winst te laten uitbetalen via een andere bankrekening, een ander betaalmethode of via derde personen. Daar kan eToro niet goed mee omgaan en laten de wachttijd tot je jouw geld in handen hebt wel wat oplopen.

Mocht je toch een verandering willen doorvoeren, accepteer dan dus wel dat je ook langer dan 5 dagen moet wachten tot je jouw winsten daadwerkelijk in handen krijgt op de rekening waar je het op wilt hebben. Zorg dus dat je alles tijd in orde hebt gemaakt.

geld opnemen en uitbetalen etoro
Geld opnemen en winst uitbetalen eToro

De kosten van eToro

Zoals je aan het begin van deze eToro review hebt kunnen zien, wordt er 0% commissie gerekend door dit platform als je handelt in aandelen en EFT’s. Dat klinkt natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Dat neemt echter niet weg dat er natuurlijk wel via andere wegen kosten in rekening worden gebracht.

Het zou wel heel opvallend zijn wanneer het platform je alle diensten zou bieden zonder daar zelf ook een boterham aan te kunnen verdienen. Het is dus helemaal niet vreemd dat er voor bepaalde zaken het nodige in rekening wordt gebracht. Dat gaat om kosten voor het opnemen van winsten, kosten voor de spread van CFD’s, kosten bij wisselkoersen en een boet bij inactiviteit.

De kosten voor het opnemen van geld komen eigenlijk neer op kosten met betrekking tot het uitbetalen van winsten. Deze kosten zijn momenteel 5 dollar per keer dat je winst wilt laten uitbetalen. Dit is natuurlijk wel een nadeel, want op die manier raak je ook weer een flink deel van de winsten die je maakt kwijt.

Het is niet zo dat eToro niet betrouwbaar is daardoor. Ze zijn er immers eerlijk over. Het is alleen jammer dat je zoveel kwijt bent. Het dwingt je eigenlijk om winsten langer op te sparen zodat je minder vaak hoeft te laten uitbetalen.

Er zijn meer kosten verbonden aan het werken met dit platform. Zo kan je ook rekenen op kosten voor de spread bij CFD’s. Je hebt eerder in deze eToro review kunnen lezen wat CFD’s eigenlijk zijn. Je betaalt voor het traden en beleggen in deze contracten. Aan de andere kant is er dus geen commissie voor het handelen in EFT’s of aandelen.

Wanneer er een verschil tussen het kopen en verkopen van CFD’s zit, dan wordt dat de spread genoemd. Het is per markt verschillend wat de kosten zullen zijn. Er bestaat ook nog zoiets als de overnight fee, die is voor wanneer je de positie ene nacht openhoudt.

Als je handelt in valuta’s, dan zal je daar een heel klein bedrag aan kosten voor kwijt zijn. Je bent per eenheid per dag een bedrag van welgeteld €0,000005 kwijt. Dit is dus heel minimaal. Let wel op dat er per valutasoort wat verschillen kunnen zijn. Het werken met de hefboomwerking van het beleggen kost je de zogenaamde bewaarkosten.

Dit is 2,9% bij verkoop en 6,4% bij aankoop. Daarnaast zijn er nog de inactiviteitskosten. Als je niets doet met je beleggingen, dan kost dat je aan het eind van de maand €10,-. Wel gaat dit pas na 12 maanden inactiviteit in. Alle kosten worden automatisch verrekend en worden eerst door eToro aangekondigd.

kosten etoro
Kosten bij eToro

Hoe kan je beginnen met traden?

De eToro review stond tot nu toe in het teken van de basisbeginselen van het werken met het platform. Het is echter voor jou natuurlijk vooral ook belangrijk om te weten hoe je nu precies moet handelen.

Juist dat is de manier waarop je met je geld een groter vermogen kan opbouwen. Mits je het maar op de juiste manier aanpakt. Het is in ieder geval goed om dan volgens een aantal vaste stappen te werken. Uit de meeste eToro ervaringen blijkt dat dit de beste manier is om er zoveel als mogelijk uit te halen.

Het begint natuurlijk met geld op je account storten, hiervoor heb je gelezen hoe dat moet. Nu ga je op zoek naar het soort aandeel of andere belegging waarmee je wilt gaan traden. Je kan gemakkelijk op zoek gaan naar alles wat er door eToro aangeboden wordt. Als je al een idee hebt van een bepaald aandeel of product, dan kan je dat gemakkelijk zoeken in de zoekbalk.

Daar kan je ook schakelen tussen markten. Zo kan je precies vinden wat je zoekt en kan je je slag slaan. Je kunt overigens ook kijken naar wat anderen doen. Dat kan je ook helpen om een goede start te maken.

Wanneer je een bepaald aandeel hebt gekozen, kom je op de overzichtspagina van dat bedrijf terecht. Daar kan je dan vervolgens gaan kopen. Dat doe je door de optie handelen te kiezen. Met de plus-knop haal je een aandeel binnen. Ook krijg je dan direct de koersgrafiek te zien en kan je bij de beleggingstools die eToro je biedt.

Het is slim om de ontwikkeling en de statistieken van het onderdeel goed door te nemen. Ook kan je op het platform nieuws van het bedrijf waarin je belegt volgen. Zoals je ook met andere beleggers over de aandelen kunt praten.

De echte trade doe je in een apart venster. Dat open je om vervolgens te kiezen voor kopen of verkopen. Dit hangt natuurlijk af van het feit of je denkt dat een koers gaat stijgen of juist gaat dalen. Je kunt hier ook kiezen om direct te handelen of juist een bestelling te doen wanneer de prijs een bepaalde grens doorbreekt.

Dat bedrag kan je zelf invullen in beide gevallen. Ook kan je invullen hoeveel je maximaal durft te verliezen bij een foute beslissing. Dit wordt de stop loss optie genoemd. Dit maakt de ervaringen met eToro ook prettig voor de miljoenen gebruikers.

Nu heb je jouw hefboom opgezet. Het is ook mogelijk om een trade automatisch te sluiten bij een bepaald winstbedrag, al hoeft dit niet. Nu bevestig je de trade en kijk je naar de kosten die erbij komen kijken.

Wanneer je dit allemaal op de juiste manier zoals beschreven in deze eToro review hebt gedaan, dan heb je nu je eerste positie geopend als belegger. Je kunt alle trades die je doet altijd terugvinden in je portfolio. Wanneer je een trade net opent dan zal die in je portfolio altijd in de min beginnen. Dat komt door de eerder genoemde spread.

Dit is dus niet meer dan logisch. Klik je op een positie in je portfolio, dan kan je in een nieuw venster meer details over de trade vinden. Daar kan je ook je grenzen voor stop loss of automatisch sluiten bij winst aanpassen als je dat wilt.

traden etoro
Aandeel kopen en verkopen bij eToro

Wat is Copy Trading?

Een eToro review moet ook over Copy Trading gaan. Het is juist deze feature die voor veel gebruikers dit platform erbovenuit laat steken ten opzichte van wat de concurrentie te bieden heeft. Het is goed om te weten dat dit ook echt een unieke feature is die specifiek door eToro wordt aangeboden.

Het wordt ook wel omschreven als sociaal beleggen. Gebruikers van het platform met een openbaar profiel krijgen een eigen pagina waarop de trades door anderen te bekijken zijn. Zo kan jij dus zien wat succesvolle gebruikers van het platform hebben gedaan. Natuurlijk zijn er wel beperkingen, want je kunt niet het saldo zien, alleen percentages.

De reden waarom dit copy trading genoemd wordt is simpel. Wat jij als gebruiker kunt doen is de successen van andere beleggers simpelweg kopiëren. Dat kan je met de hand doen door simpelweg alles na te doen, maar de beste eToro ervaringen hebben mensen die voor het automatisch kopiëren hebben gekozen.

Daarmee kan je zeggen dat je een bepaald deel van je saldo op je account automatisch reserveert om dezelfde trades als een belegger van jouw keuze na te doen. Zo kan je dus wel heel gemakkelijk dezelfde successen als iemand met meer kennis dan jij nadoen.

Er is natuurlijk wel een keerzijde aan dit verhaal waar je op gewezen moet worden. Anders zou deze eToro review natuurlijk niet compleet zijn. Zoals je misschien zelf ook wel weet zitten er altijd risico’s aan beleggen. De bekende zin resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst is ook hiervoor van toepassing.

Dat betekent dus dat je wel beleggers kunt nadoen, maar dat betekent niet dat je altijd maar succes zal hebben. Als de aandelen beginnen te dalen, dan zal je nog altijd gewoon je geld verliezen. Het geeft je dus een indicatie van je mogelijkheden, maar het is geen waterdichte methode voor de winst.

copy trading etoro
Copy Trading bij eToro

Wat is een CopyPortfolio?

Copy trading is dus een typisch kenmerk van het eToro platform. Er zijn dus ook zaken rondom deze manier van traden die je alleen maar hier tegenkomt. Zelfs wanneer je dus een bekende belegger bent, dan nog kan je hier nieuwe zaken tegenkomen. Een voorbeeld daarvan is de copyportfolio.

Dit is een unieke feature die ook meer dan de moeite waard is om te kennen. Het is te vergelijken met wat je bij gewone beleggingsfondsen tegenkomt. Alleen is het dan specifiek ingericht op een manier die past bij dit beleggersplatform. Het is interessant om daarmee aan de slag te gaan.

Eigenlijk komt het erop neer dat de copyportfolio’s setjes zijn van interessante beleggingen waar jij in kunt investeren. Er zijn verschillende portfolio’s samengesteld die de moeite waard kunnen zijn. Zo is er eentje met daarin de beste traders. Daarnaast heb je ook copyportfolio’s voor specifieke terreinen.

Denk aan een portfolio met aandelen in de techbranche of een portfolio met grondstoffen waarin je kunt investeren. Het is vooral interessant om dit zelf allemaal te gaan ontdekken wanneer je begint. Omdat eToro betrouwbaar is, kan je zonder zorgen met de setjes aan de slag.

investeren in copyportfolios etoro
Investeren in CopyPortfolios bij eToro

De ervaringen met eToro

De ervaringen met het platform zijn natuurlijk essentieel om een goede eToro review te kunnen geven. Voor je zelf begint te handelen. Wil je weleens weten hoe andere beleggers het vinden om met dit platform aan de slag te gaan. Daarbij kijk je in de eerste plaats naar het gemak in gebruik.

Daarnaast is het ook belangrijk om wat dieper op de verschillende features in te gaan. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel een professional worden in de wereld van het beleggen en het werken met dit platform speelt een belangrijke rol in je strategie.

Het is belangrijk om te weten dat de meeste eToro ervaringen erop wijzen dat het in het begin even duurt voor je alles begrijpt op dit platform. Het is flink uitgebreid, dus je moet er ook wel de tijd voor nemen om het te leren kennen. Zeker ook omdat het afwijkt van andere soorten platforms van brokers die op de onlinemarkt actief zijn.

Toch kan je al snel ervaren wat de voordelen zijn van de vele extra functies en leuke mogelijkheden om te handelen die eToro te bieden heeft. Dan wordt het al snel een stuk gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. Omdat posities openen en traden zo simpel gaat, is het al snel een fijne manier van werken.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat de ervaring kan verschillen aan de hand van de drager waarmee je werkt. Wil je met je laptop werken, dan is het fijn om te weten dat er vooral aandacht is voor het gebruiksgemak. Zo is alles ingericht m zelfs de beginner veel eenvoud te bieden.

Zoals al vaker in deze eToro review gezegd is, is dit het grote voordeel van deze broker. Zowel nieuwkomers als ervaren professionals voelen zich er goed. Mocht je echter met de app willen werken, dan is dat ook geen probleem. Zelfs de combinatie van beide kan heel goed werken.

Het is wel te zien dat deze broker veel jaren actief is. De grafieken zijn bijvoorbeeld wel heel erg uitgebreid. Er zijn maar liefst 66 indicatoren aan toegevoegd. Daarnaast zijn er allerlei tools om mee te werken. Dit gaat om de bekende tools die je overal tegenkomt, maar ook om specifieke features die je alleen bij eToro kan ervaren.

Daardoor kan je dus ook wel heel gemakkelijk allerlei technische analyses uitvoeren, zonder dat je daarbij allerlei professionals hoeft in te schakelen. Dit is allemaal inbegrepen bij je account. Zodra je gaat traden, kan je al deze hulpmiddelen dus direct inschakelen. Deze uitgebreide mogelijkheden zijn wel heel aantrekkelijk.

In deze eToro review kijken we ook nog iets verder. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de website een ander thema te geven. Er is een donkere en een lichte optie. Daarnaast kan je ook meerdere grafieken naast elkaar zetten in hetzelfde venster. Zo heb je nog meer grip op wat je doet met je beleggingen.

Werken in verschillende talen, waaronder Nederlands, is natuurlijk ook fijn. Dat de app en de website dezelfde functies bevatten is ook het vernoemen waard in deze review. Dit zie je ook lang niet overal terug. Werk je mobiel, laat dan vooral ook de pushmeldingen je helpen om verder te komen.

Het traden gaat heel simpel. Dat is eerder al besproken onder het stappenplan om te traden. Dat het zo gemakkelijk gaat is juist de reden waarom de eToro ervaringen van beginners allemaal zo positief uitpakken.

Dat je in de app met simpel swipen ook al een heel eind kan komen in het kopen en verkopen is natuurlijk ook een fijne feature. Het is op die manier dus een platform wat eigenlijk iedereen kan begrijpen. De handelingen ken je immers ook van allerlei andere soorten apps en websites. Zonder dat het daarbij minder professioneel wordt.

etoro ervaringen
etoro ervaringen klant
Ervaringen van klanten op het eToro platform

Wat zijn de voordelen van eToro?

Om het allemaal wat overzichtelijker voor je te maken in deze eToro review, vind je op deze plek ook de voordelen nog eens gemakkelijk bij elkaar uiteen gezet. Daardoor heb je snel een beeld van wat je allemaal mag verwachten van dit platform.

Dit helpt je misschien ook wel bij het maken van een keuze. Als de sterke kanten je aanspreken, dan hoef je er immers niet lang over na te denken of dit de plek is waar je wilt zijn om met jouw geld een groter vermogen op te bouwen.

 • eToro beschikt over belangrijke vergunningen
 • eToro is al sinds 2007 actief en heeft dus veel ervaring
 • Al meer dan 15 miljoen klanten wereldwijd die bedient worden door eToro
 • Het platform op eToro is toegankelijk en gebruiksvriendelijk
 • Nu ook mogelijk om te beleggen in crypto via eToro
 • Ruimte voor innovatie bij eToro
 • Het laten leren van anderen met meer succes
 • iDeal als betaaloptie bij eToro
 • Een goede klantenservice bij eToro
 • Een fijne app die net zo goed werkt als de desktop versie
 • Het eerst laten beginnen met een demorekening bij eToro

Wat zijn de nadelen van eToro?

Het zou natuurlijk geen oprechte eToro review zijn wanneer niet naar de nadelen van de broker gekeken worden. Niet alle eToro ervaringen zijn alleen maar positief.

Er is zeker ook nog ruimte voor verbetering. Het is dus ook goed om naar deze kant te kijken. Zo kan je pas een eerlijke en goed onderbouwde keuze maken.

 • De spreads zijn soms hoog en de kosten daarvoor dus ook
 • Het ticketsysteem werkt te vaak te traag
 • Er is maar een beperkt aanbod aan markten om in te investeren
 • Research- en analyseopties zijn er wel, maar kunnen nog beter
 • Storten gaat met minimaal €50 per keer
 • Uitbetalen kan pas vanaf €30
 • Elke uitbetaling kost je €5
 • De klantenservice is niet altijd goed bereikbaar

Wat maakt eToro tot een goed bedrijf?

eToro is vooral een goed bedrijf omdat het de drempel voor de beginnende gebruiker een stuk lager maakt. Dat heb je al meerdere keren in deze eToro review kunnen lezen. Het is fijn om bij een broker met vergunningen aan de slag te gaan, zonder dat je maximale kennis van de markt hoeft te hebben.

Juist omdat het platform zo gebruiksvriendelijk is opgezet, is het voor iedereen een goede plek om eens te proberen ook wat te verdienen met beleggen. Bovendien doen ze er alles aan om de mogelijkheden om succes te  hebben ook zo groot te maken voor iedereen die zich er inschrijft.

Dat is bijvoorbeeld te zien aan de mogelijkheden van copy trading en de copyportfolio’s. De sociale kant die gebruikt wordt, maakt het mogelijk om ook wanneer je nog niets weet van de financiële markten toch al met een redelijke portefeuille aan de slag te gaan. Zo kan je dus al snel een winst gaan boeken.

Dat is op zichzelf al een reden om eToro betrouwbaar te vinden. De mogelijkheden om te leren hoe het traden werkt worden ook steeds groter. Dit maakt het ook toegankelijk om je kennis te vergroten. Precies zoals de broker dat voor ogen heeft.

bescherming geld en persoonlijke gegevens etoro
Betrouwbaarheid eToro

Ervaringen met de klantenservice van eToro

Natuurlijk blijkt uit de eToro review dat je heel gemakkelijk met het platform kunt werken, ook wanneer je een beginner bent. Dat neemt niet weg dat je misschien toch nog zo nu en dan wel een vraag hebt. Het is dan fijn wanneer je de specialisten van het platform kunt benaderen met de vraag of ze je helpen.

In het geval van deze broker kan je dat op twee manieren doen. Aan de ene kant is er de livechat. Aan de andere kant is er het ticketsysteem. In theorie is de klantenservice daardoor 24 uur per dag en zeven dagen per week te bereiken.

Het is goed om eerst eens naar de livechat te kijken. Juist ook omdat de meeste eToro ervaringen via deze weg zullen verlopen. Het is fijn om te zien dat de functies die beloofd worden in ieder geval allemaal werken. Je kunt heel gemakkelijk een chat openen en in de meeste gevallen krijg je een Nederlandse medewerker te spreken.

Al zijn die niet altijd aanwezig, dus in een enkel geval zal je je duidelijk moeten maken in het Engels. Wanneer je daar geen probleem mee hebt, dan kan je dus met de livechat prima aan de slag gaan als je vragen hebt.

Wil je werken met het ticketsysteem, dan moet je wel meer moeite doen. Het is namelijk zo dat er hier niet direct antwoord wordt gegeven op je vragen. Dit is natuurlijk een minpunt dat je eerder in de eToro review al tegenkwam. Het is niet handig voor gebruikers met prangende vragen dat ze niet dezelfde dag al antwoord krijgen.

Het gaat hier wel om hun investeringen en hun vermogen. Dat hoort natuurlijk wel gewoon op orde te zijn. Wanneer je dus in contact moet treden met deze broker, dan is het slimmer om je geld te zetten op het werken met de livechat.

De eToro wallet

Ook in deze eToro review komt toch ook cryptocurrency nog een keer naar voren. Dat komt omdat ook die branche is doorgedrongen tot deze broker. Dat is op meerdere manieren terug te zien. In de eerste plaats door de toevoeging van de eToro wallet waar je als gebruiker mee kunt werken.

Dit is namelijk een handige feature waar het gaat om het opslaan en beschermen van je cryptomunten. Het grote voordeel van deze wallet is natuurlijk het gebruiksgemak. Het is dat kenmerk wat eToro betrouwbaar maakt op alle vlakken. Daarnaast is het fijn dat deze wallet niet aan een bepaalde cryptomunt gebonden is.

Je kunt de wallet heel gemakkelijk gebruiken voor al je handel in cryptomunten. Je kunt kopen en verkopen, opslaan, wisselen en veel meer wanneer je de wallet van de broker gebruikt. Het is een goede manier om heel direct aan de slag te gaan wanneer de cryptomunten een onderdeel van je beleggingsplan gaan vormen.

Dat je dit gebruikt bij een broker die erom bekendstaat veel verschillende markten te bestrijken, dan is dat natuurlijk niet meer dan logisch te noemen.

De eToro app

Wil je niet alleen maar thuis achter je laptop aan de slag gaan met investeren en traden? Dan is het goede nieuws dat er ook eToro apps voor iOS en Android zijn. Daardoor kan je heel gemakkelijk altijd en overal met je tablet of smartphone aan de slag bij de broker. De apps zijn gewoon in de daarvoor betreffende stores te krijgen.

Het pluspunt is dat de apps sterk ontwikkeld zijn, zoals dat natuurlijk ook voor de gewone website geldt. Je kunt zien dat ook de presentatie en het gebruiksgemak een belangrijk kenmerk van dit bedrijf zijn. Alles werkt perfect en je kunt er optimaal mee aan de slag.

Het is wel goed om een aantal functionaliteiten van de app nog even te benoemen. In de eerste plaats kan je hem instellen in de taal waarin jij wilt werken. Er zijn 21 opties, waar Nederlands er één van is. Dat is dus wel lekker gemakkelijk. Alle functies die je op de website kunt benutten, zijn ook in de twee apps te benutten.

Zo kan je dus precies hetzelfde doen, op elk moment en op elk apparaat dat je gebruikt. Daarnaast zijn er ook extra functies voor mobiele apparaten zoals pushmeldingen en de mogelijkheden om snel te werken dankzij de swipetechniek. Dat gaat lekker simpel, zeker als het om traden gaat. Dat mag al sterke kant in deze eToro review benoemd worden.

etoro app voor ios en android
eToro App voor IOS en Android

De eToro trading academy

Zoals al zo vaak is gebleken als je deze eToro review van begin tot einde hebt doorgenomen, is het voor deze broker van het grootste belang om beginners ook een goede start te bieden op de markt van het beleggen. Daar heeft het dan ook alles voor over.

Niet alleen door het handelen zo makkelijk als mogelijk te maken, maar ook door zoveel als mogelijk opties te bieden om meer te leren. Een goed voorbeeld daarvan is het bestaan van de eToro trading academy. Zelfs wanneer je geen echte beginner meer bent valt er namelijk nog altijd van alles te leren.

De eToro ervaringen die je kunt opdoen bij de trading academy zijn in allerlei verschillende vormen gegoten. Zo kan je live webinars volgen. Dat is wel heel interessant, want daarin krijg je allerlei goede trading tips die je nergens anders vindt. Ook is er een goede tradingscursus online te volgen via het opleidingssysteem van eToro.

Bovenop deze cursus komen dan nog eens allerlei interessante video’s met betrekking tot het onderwerp trading. Nu krijg je dit natuurlijk wel vaker zogenaamd aangeboden en dan valt het tegen. Het is echter zo dat eToro betrouwbaar is en je dus wel gewoon echte kwaliteit geboden krijgt. Je kunt er ook echt iets van leren. Ook als je al wat ervaring hebt.

etoro trading academy
eToro Trading Academy

Voor wie is eToro geschikt?

Eigenlijk kan je uit deze eToro review al afleiden dat de groep waarvoor deze broker geschikt is wel heel groot is. Het is zowel voor beginners als voor gevorderden een goede plek. Voor beginners is het fijn dat je alles heel gemakkelijk en laagdrempelig aangeboden krijgt.

Daardoor kan je zonder enige ervaring toch al heel snel wat goede trades doen. Waardoor je dus ook direct in een goede flow komt. Doordat je allerlei soorten trades kan doen, zal je ook niet snel uitgekeken zijn op deze broker. Dat maakt het ook wel heel interessant.

Dit is ook de reden waarom het ook voor gevorderden een goed platform is. Wanneer je namelijk wat meer ervaring hebt, dan kan je hier nog steeds actief blijven op alle markten die jou aantrekkelijk lijken. De diversiteit die eToro aanbiedt maakt het zo’n fijne broker.

Wil je iets anders doen dan aandelen of EFT’s, dan kan dat hier gewoon. Het heeft zelfs enkele specifieke eigen kenmerken zoals CFD’s. Daardoor kan je op de lange termijn investeren in allerlei zaken. Waardoor je dus ook kan blijven verdienen als je het goed doet. Zonder dat je in allerlei moeilijke systemen terecht hoeft te komen.

De eindconclusie over eToro

Om een conclusie aan deze eToro review te verbinden is het vooral belangrijk om naar de broker als geheel te kijken. Het is een goede betrouwbare aanbieder die alle vergunningen in handen heeft en je dus op een eerlijke manier kan helpen met het handelen in allerlei beleggingsproducten.

De gebruiksvriendelijkheid is daarbij iets wat altijd genoemd moet worden. Dat het je gemakkelijk gemaakt wordt, zowel op je desktop als in de app, maakt het beleggen een stuk leuker voor iedereen van de jongste beginner tot de meest door de wol geverfde ervaren belegger.

Specifieke kenmerken van eToro maken de ervaringen nog leuker. Zo kan je veel waarde hebben van de sociale kant en het contact met andere beleggers dat je hier op meerdere manieren kunt leggen.

Tips krijgen van mensen die geen bijbedoelingen hebben is natuurlijk altijd fijn. Het is een goede manier om snel meer te leren over hoe de wereld van het beleggen in elkaar zit. Zelfs wanneer je nog niet zoveel kennis hebt kan je toch al wat leuke winsten maken. Dat maakt de sociale kant ook zo aantrekkelijk aan eToro.

Tot slot aan de positieve kant van deze eToro review moet gezegd worden dat het echt een meerwaarde is dat er ook een Trading Academy is opgezet. Je kunt daardoor heel simpel allerlei kennis opdoen over het beleggen op allerlei vlakken. Het is een toegankelijke manier om gewoon vanuit huis opgeleid te worden tot een specialist in de wereld van beleggen en traden.

Je leert hier nog zoveel meer, dat het zelfs voor de meer ervaren belegger nog altijd van waarde kan zijn om hier een cursus te volgen en de extra video’s die geboden worden allemaal eens te bekijken.

Er zijn natuurlijk ook wel enkele eToro ervaringen die niet zo positief zijn. Het is bijvoorbeeld zo dat sommige kosten wel wat aan de hoge kant zijn. Daarnaast heeft de klantenservice net zoveel nadelen als voordelen. Het is daarom dus wel belangrijk om goed scherp te blijven, hoe gemakkelijk alles ook lijkt te zijn.

Het is slim om eerst alle mogelijkheden te leren kennen en met een demo account te gaan spelen. Op die manier kan je zonder schade het platform van eToro eerst goed leren kennen. Dit helpt je wanneer je met echt geld aan de slag gaat op een later moment.

De meest gestelde vragen over eToro

Is storten gemakkelijk?

Het storten kan met een druk op de knop worden verzorgd. Kies gewoon voor ‘geld storten’ om in het stortingsscherm te komen. Daar kies je jouw bankiersmethode, bijvoorbeeld iDeal, en kan je direct alles afhandelen. Je begint bij €200.

Heeft eToro een korte verwerkingstijd?

Voor stortingen gaat alles supersnel. Wat je nu stort, is direct op je account terug te vinden. Voor winstuitkeringen heeft het een redelijke verwerkingstijd. Meestal is het binnen 5 dagen afgerond.

Zijn er veel kosten aan eToro verbonden?

Dit hangt sterk af van wat je doet. Er is geen commissie. Wel zijn er kosten voor de spread en kosten voor het uitbetalen van de winsten. Ook is er een inactiviteitsboete als je meer dan een jaar niets doet.

Is beleggen een slim idee?

Beleggen kan een slim idee zijn, mits je er het geld voor hebt. Als je wat geld hebt opgespaard dat je kunt missen, dan kan je dit gebruiken op eToro. Als je dit slim investeert is het rendement een stuk groter dan bij veel andere zaken zoals sparen.


Beginnen met een gratis account

Ben je door de eToro review en ervaringen enthousiast geworden over het platform? Dat is goed te begrijpen! Het is dan dus zaak om snel de volgende stap te zetten. Wanneer je nu direct een gratis account op het platform maakt, dan kan je direct beginnen. Open je eerste posities en begin met het verdienen aan je beleggingen. Wanneer je vandaag nog begint, kan je mogen al succes hebben.

Let wel op de disclaimer. Het is natuurlijk altijd zo dat er een risico aan beleggen is verbonden. Dat geldt voor alle vormen van investeren, dus ook voor CFD’s. De beleggers verliezen in 67% van de gevallen geldt aan het handelen in CFD’s. Het is dus belangrijk dat je wel zeker weet dat je het juiste doet wanneer je voor deze optie kiest.

Ben je nog niet ervaren genoeg in het handelen? Dan is het slim om te overwegen of je niet voor een andere optie moet gaan. Gebruik alleen geld waarvan je weet dat het geen schade aanricht wanneer je het verliest. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Alles wat je in deze eToro review hebt gelezen dient ter informatie. Het is geen beleggingsadvies. Ga daarvoor naar een expert.

Alvast heel veel succes met jouw beleggingen en het bouwen aan jouw vermogen!

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Beoordeling eToro
Beoordeling eToro

Beoordeling door Chris,

17 dec 2023
4

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke broker waar je overzichtelijk en tegen 0% commissie kunt aankopen dan zit je bij eToro zeker goed.

Voor zowel beginners als gevorderde is het een zeer toegankelijk platform.

Je kan hier op een prettige manier kennismaken met het platform door gebruik te maken van een demo account met $ 100.000 aan virtueel geld.

En wat ook erg fijn is dat je handig gebruik kan maken van de livechat en betalen met iDeal.

En de feature Copy Trading is een groot pluspunt, doordat je simpel weg ervaren beleggers kan kopiëren.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *