Wat is de beste kleding voor het backpacken?

Mensen die gaan backpacken zullen het nodige mee moeten nemen.

Een van de zaken waar je echt goed bij stil moet staan is de kleding voor het backpacken.

Veel mensen weten niet wat de beste kledingstukken of materialen zijn om mee te nemen.  

Neem in het algemeen één tot twee T-shirts, één overhemd met lange mouwen en één lichtgewicht maar duurzame synthetische broek mee.

Een ultralichte loopbroek met een ingebouwde korte broek kan een zegen zijn voor warm weer: je kunt er ook in zwemmen en kan makkelijk drogen.

De beste materialen voor het backpacken

Als het aankomt op het kiezen van kleding voor het backpacken is het super belangrijk om stil te staan bij de verschillende materialen die je kunt kiezen.

We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de meest voorkomende soorten materialen voor bij het backpacken: 

  • Wol:  Wol is ideaal voor sokken, hoeden, shirt en basislagen. Ondanks al deze voordelen vermijden sommige mensen wol omdat ze het gevoel hebben dat hun huid er gevoelig voor is. Daarnaast kan het duur zijn.
  • Polyester/nylon: Deze kunststoffen hebben de neiging om zeer snel te drogen en zijn vrij duurzaam. Ze zijn uitstekend voor broeken en shirts. Sommige mensen vinden dat synthetische stoffen een beetje klam aanvoelen en dat ze sneller beginnen te stinken dan natuurlijke stoffen.
  • Zijde: Omdat zijde vocht langzamer van de huid afvoert dan synthetische stoffen, wordt het beschouwd als het beste voor gematigde activiteiten bij koud weer. “Behandelde” zijde is chemisch gemodificeerd om de vochtafvoer te verbeteren. Zijde maakt een zachte, luxueuze laag en voegt geen volume toe, maar het kan gevoelig zijn voor geurtjes en is potentieel kwetsbaar voor schuren en zonlicht.
  • Katoen: Er is een reden waarom ervaren wandelaars en backpackers hun vrienden waarschuwen dat “katoen doodt”. Hoewel het een comfortabele optie is om in te relaxen, moet katoen worden vermeden voor actieve bezigheden. Katoen is niet efficiënt om vocht van de huid af te voeren, het duurt erg lang om te drogen en het is een slechte isolator. 

Bescherming tegen de regen – een goede regenjas en een regenbroek

Ongedacht wat je kiest is bescherming tegen de regen het belangrijkste waar je bij stil moet staan.  

Kies een regenjas en broek die waterdicht en ademend zijn, waardoor ze redelijk comfortabel zijn om in te backpacken.

Vergeet niet dat jezelf droog houden de sleutel is tot het vermijden van onderkoeling.

Kies een jas met zakken die veel ruimte biedt voor spullen en ga voor een verstelbare capuchon, zodat je tijdens het wandelen het zicht behoudt.

Een regenbroek met ritssluitingen over de hele lengte kan super handig zijn voor bij het backpacken.

Zoek naar een broek met een elastische of verstelbare taille, dit maakt het net even wat comfortabeler tijdens het wandelen.

Met een merk als The North Face weet je zeker dat je niet de fout in kunt gaan. 

Wil je zelf een backpackreis gaan maken?

Zit je er zelf aan te denken om een backpackreis te gaan maken? Dan kunnen wij jou de volgende backpackgidsen aanraden.

Deze backpackgidsen zitten boordevol handige routes, tips en ideeën om goed voorbereid aan jouw backpacktrip te beginnen.

In onze reviews hieronder lees je alles over deze complete gidsen.

Voor Australië : review Backpackgids Australie

Voor Azië : review Backpackgids Azie

Voor Zuid-Amerika : review Backpackgids Zuid-Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *