Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing wordt vandaag de dag steeds bekender onder een hoop bedrijven.

Door middel van Affiliate Marketing kun je zelf producten aanbieden of kun je iemand voor jou het bedrijf laten promoten.

Hieronder kun je alles terugvinden wat je moet weten over de toepassing van Affiliate Marketing voor jouw bedrijf. 

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is het proces waarbij een affiliate een commissie verdient voor de marketing van producten van een ander persoon of bedrijf.

De affiliate zoekt eenvoudigweg naar een product dat hij leuk vindt, promoot dat product en verdient een deel van de winst van elke verkoop die hij doet.

De verkopen worden gevolgd via affiliate-links van de ene website naar de andere.

Omdat affiliate marketing werkt door de verantwoordelijkheden van productmarketing en -creatie te spreiden over de partijen, slaagt het bedrijf erin om de capaciteiten van verschillende individuen te benutten voor een effectievere marketingstrategie en om tegelijkertijd de medewerkers een deel van de winst te geven.

Om dit te laten werken, moeten er drie verschillende partijen bij betrokken zijn: 

  • Verkoper en productontwerpers
  • De affiliate of adverteerder
  • De consument

De verkoper, of het nu gaat om een zelfstandige of een grote onderneming, is een verkoper of detailhandelaar met een product op de markt.

Het product kan een fysiek object zijn, zoals huishoudelijke goederen, maar ook een dienst zoals bijvoorbeeld make-up tutorials.

De verkoper hoeft niet altijd actief betrokken te zijn bij de marketing, maar ze kunnen ook de adverteerder zijn en profiteren van de omzetdeling die in verband staat met affiliate marketing.

De affiliate kan zowel een individu als een bedrijf zijn dat het product van de verkoper op een aantrekkelijke manier op de markt brengt voor potentiële consumenten.

Met andere woorden, de affiliate promoot het product om de consument te overtuigen dat het waardevol of voordelig voor hem is.

De voordelen van affiliate marketing

Terwijl elke “gewone” baan vereist dat je op het werk bent om geld te verdienen, biedt affiliate marketing je de mogelijkheid om geld te verdienen terwijl je slaapt.

Door het investeren van een eerste hoeveelheid tijd in een campagne, zie je een continu rendement op die tijd als consumenten het product kopen gedurende de volgende dagen en weken.

Je ontvangt geld voor je werk, ver nadat je klaar bent met je werk.

Zelfs als je niet achter jouw computer zit, zullen je marketingvaardigheden je een prima stroom aan passieve inkomsten opleveren.

Zelf succesvol worden als Affiliate Marketing ondernemer?

Wil je leren hoe jij zelf een succesvolle Affiliate Marketing business op kunt gaan zetten?

Dan raden wij jou de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) van Jacko Meijaard aan. In deze cursus ga jij stap-voor-stap leren een succesvolle Affiliate Marketing business op te zetten.

In onze Affiliate Marketing Revolutie review lees je alles over deze complete cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *