Geld Verdienen met een YouTube Cash Cow Channel + 10 Tips! [2024]

Zo Ga Jij Geld Verdienen Zonder Jouw Gezicht Te Hoeven Laten Zien!

Gemiddelde leestijd: 49 minuten
hoe je geld kan verdienen op YouTube zonder gezicht linker zijkant

Er zijn vele manieren om anno 2024 aan een inkomen te komen tegenwoordig. Zo kan je bijvoorbeeld geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel. Het is natuurlijk wel heel aantrekkelijk om een cash cow te hebben, dus het is ook niet vreemd dat je hier wel oren naar hebt.

Dat neemt niet weg dat het wel goed is om te weten wat hier allemaal voor nodig is. Het is namelijk niet zo dat dit voor iedereen zomaar is weggelegd. Je moet er wel het nodige voor doen om er een succes van te maken.

Maar dat het mogelijk is bewijst Jelline Brands wel. Zij verdient in haar goede maanden gewoon ruim 250.000 euro. En dan met haar cursus Cash Cow Academy ook nog het nodige.

In dit artikel nemen we dan ook alles door. Je leert wat een cash cow is en hoe je een YouTube kanaal op deze manier opzet. Daarbij kijken we ook naar wat YouTube en Google met elkaar te maken hebben. Je leert hoe je geld verdient met dit medium.

Daarnaast geven we je ook tips om meer succes te hebben. Je leert over de voor- en nadelen van deze manier van werken. Op die manier ben je dus goed geïnformeerd en kan je bepalen of dit ook iets is waar jij je op wilt richten. Zo kan je alles uit je mogelijkheden halen.

Lees hieronder snel verder!

Gebruik kortingscode: CHRIS300 bij het afrekenen en claim direct jouw 300 euro korting!

Wat is een Cash Cow?

Voor we het over geld verdienen met een YouTube Cash Cow kanaal gaan hebben, is het belangrijk om het eerst over een cash cow in het algemeen te hebben. In het kort gezegd is dit iets wat je veel oplevert. Het hoeft niet perse het beste product te zijn, het gaat vooral om het product of de dienst die het meest oplevert.

Er zit echter nog wel iets meer achter. Een cash cow is namelijk ook gewoon een marketingmodel. Het is eigenlijk een geldkoe, het geld spuit eruit zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

In de moderne tijden heeft een cash cow dan ook veel overeenkomsten met een passief inkomen. Je maakt een video, waar je niet eens perse heel veel tijd en werk in hoeft te stoppen. Die blijft dan vervolgens voortdurend geld voor je genereren.

Dat komt doordat deze makkelijk vindbaar is en voldoende aansluit op wat consumenten en kijkers willen. Dit is ook de reden waarom het passief wordt genoemd. Je doet namelijk na deze ene keer verder geen werk om eraan te kunnen verdienen. Het is de moeite waard om je daar dan dus ook verder in te verdiepen.

Wat is een YouTube Cash Cow Kanaal precies?

Geld verdienen met een YouTube Cash Cow kanaal doe je niet zomaar. Je zal er eerst een kanaal moeten opzetten. Wanneer je dit op de juiste manier doet, dan kan je er direct veel geld mee verdienen. Wat goed is om te weten, is dat er geen specifiek onderwerp voor een cash cow bestaat.

Het kan overal over gaan. Het gaat er vooral om dat je video’s maakt die veel bekeken worden en dat je er op die manier dus ook veel geld mee gaat verdienen. Aantrekkingskracht en vindbaarheid zijn belangrijker dan de inhoud.

Het gaat er bovendien om dat je jouw werk zoveel als mogelijk minimaliseert. Het is belangrijk om zoveel als mogelijk alles te automatiseren. Je maakt de video’s niet zelf, maar laat dit doen door een expert. Met name in het buitenland zijn goede mensen te vinden op bijvoorbeeld Fiverr die dit voor een klein bedrag doen. je kan dan voor bijvoorbeeld 30 dollar al een video krijgen.

Dit zijn dan niet de filmpjes van de allerhoogste kwaliteit met diepgaande informatie, maar juist de algemene video’s. Die heb je juist ook nodig om het beste uit je kanaal te gaan halen wanneer je geld wilt verdienen.

Onderwerpen voor deze video’s zijn er natuurlijk te over. Van de duurste huizen van het land, tot de grootste voetbaltalenten, of iets heel anders. Je geeft gewoon aan wat je wilt en de specialist maakt de video voor je en zet deze op jouw cash cow kanaal. Daarna kan jij er dan geld mee verdienen.

Dat doe je doordat YouTube advertenties plaatst waar jij een percentage van krijgt. Dit is de manier waarop je kan zorgen dat jouw kanaal ook daadwerkelijk een geldkoe wordt. Mits je dat op de juiste wijze aanpakt. Dit is voor iedereen ook goed haalbaar.

De geschiedenis van YouTube

Voor we verder gaan over geld verdienen met je YouTube Cash Cow kanaal, is het goed om eerst de geschiedenis van dit medium eens door te nemen. Het bestaat sinds februari 2005. Het idee ontstond na Nipple-gate. Dit was een moment tijdens de Super Bowl van 2004 waarbij de tepel van Janet Jackson zichtbaar was tijdens haar show.

Eén van de bedenkers kon online heel moeilijk clips vinden van het incident en bracht hem op het idee een website specifiek voor video’s op te richten. Dit gebeurde dus precies een jaar later met de oprichting van YouTube.

De eerste video werd op 23 april 2005 geüpload. De video is nog altijd te vinden. Op dat moment werd nog gespeeld met het idee om van de site een dating netwerk te maken. In mei 2005 was echter duidelijk dat het een andere richting op ging.

Al snel werd door grote partijen in de site geïnvesteerd. Op 15 december 2005 was de officiële lancering van YouTube. In 2006 behoorde het al tot de 10 populairste websites van de wereld. Er werden dagelijks al 65.000 filmpjes geüpload en 100 miljoen filmpjes bekeken. In november 2006 kocht Google YouTube voor 1,65 miljard dollar.

Snelle stappen

Na de overname volgden de stappen elkaar snel op. In juni 2007 werd bijvoorbeeld de mobiele versie van YouTube gelanceerd, nog voor de smartphone gemeengoed werd. In augustus van dat jaar werd een partnerprogramma voor advertenties opgezet.

Daarmee werd ook het vloggen populair gemaakt. YouTube was in 2007 qua bandbreedte net zo groot als de rest van het wereldwijde internet bij elkaar. In november 2008 werd HD-kwaliteit geboden. Daarna in 2009 werd de grens van 1 miljard kijkers per dag geslecht.

In 2010 ging het om 2 miljard bekeken video’s per dag. Ook ging YouTube in 2010 live content streamen, bijvoorbeeld door de Indian Premier League uit te zenden.

In 2010 ging de kwaliteit van de video’s naar 4K. En in 2011 had YouTube 3 miljard kijkers per dag en werd 48 uur aan video’s per minuut geüpload. In december 2011 ging het zelfs al om 4 miljard kijkers per dag. In 2013 ging de site over tot een eigen versie voor ieder land, in plaats van iedere taal.

Het aantal uur video per minuut dat werd geüpload was inmiddels naar 100 gegaan. In juni 2014 werd de kwaliteit van game video’s verbeterd. Inmiddels heeft de site ook andere diensten, zoals YouTube Red en YouTube Kids. De ondersteuning is inmiddels voor 8K en HDR.

Relatie YouTube en Google

Geld verdienen met je YouTube Cash Cow kanaal kan je mede doen door de sterke relatie tussen YouTube en Google. Het is natuurlijk zo dat de videowebsite in 2006 voor 1,65 miljard door Google werd gekocht. Er werd een partnerprogramma opgericht om advertenties te kunnen tonen.

Dit is te vergelijken met Google Ads. Wanneer je dus bijvoorbeeld als blogger actief bent, dan kan je het systeem misschien herkennen. Dit heeft natuurlijk ook de nodige voordelen. Het helpt namelijk de mogelijkheden om meer eruit te halen wanneer je wilt gaan verdienen met je kanaal.

Een ander voordeel van de relatie tussen YouTube en Google is dat de vindbaarheid van de video’s natuurlijk veel beter is. Doordat de site in handen is van de moedermaatschappij van de zoekmachine is het ook niet vreemd dat je de videoresultaten altijd prominent in beeld krijgt wanneer je iets online zoekt.

Dit is een voordeel van deze videosite ten opzichte van concurrenten, die niet zo snel prominent in beeld zullen komen. Wanneer je dus kijkt naar een YouTube Cash Cow kanaal, dan is het ook belangrijk om goed te begrijpen wat Google hiermee te maken heeft.

Hoe is de toekomst van YouTube?

Als het gaat om geld verdienen met jouw YouTube Cash Cow kanaal, dan is het ook belangrijk om te weten hoe naar dit platform gekeken wordt. Hoewel er al miljarden kijkers per dag zijn, zijn alle experts het erover eens dat de rek er nog lang niet uit is.

Er wordt nog altijd meer en meer gekeken en er wordt ook nog altijd meer en meer gemaakt door content makers. Daardoor liggen er dus ook nog genoeg kansen om succes te hebben met het medium. Bovendien ligt er een kans voor cash cow video’s.

Doordat de hoeveelheid uploads op YouTube zo groot is, is het ook heel moeilijk om deze allemaal te laten beoordelen door redacteuren. Voor de wat gemakkelijker te begrijpen video’s hebben hier voordeel van. Die komen sneller en gemakkelijker door deze controle heen.

Dat betekent dus ook dat de simpele video’s die je gebruikt voor jouw kanaal een goede kans maken om het goed te doen op het platform. eCommerce in relatie tot video wordt ook nog groter. Aan de andere kant is er wel de bedreiging van meer streamen en de nadruk op YouTube Shorts. Dit is waar je rekening mee moet houden.

youtube toekomst

Hoe kan je geld verdienen met een YouTube Cash Cow Kanaal?

Nu je de basis kent wil je ook wel weten hoe je echt aan geld verdienen met je YouTube Cash Cow kanaal toe komt. Daarvoor ben je hier op de juiste plek, want we leggen het je stap voor stap uit. Het begint allemaal met een goed plan.

Daarnaast is het belangrijk om de concurrentie te kennen, een kanaal starten, titels, thumbnails, Seo, alles wat je nodig hebt om goed vindbaar en aantrekkelijk te zijn. Al deze zaken worden hierna stap voor stap doorgenomen zodat je weet wat je moet doen.

1. Doelgroep en onderwerp

Het begint allemaal bij het maken van een plan. Zo kan geld verdienen met jouw YouTube Cash Cow kanaal werkelijkheid worden. Bedenk bijvoorbeeld eerst een onderwerp. Daarvoor moet je goed in beeld hebben wie jouw doelgroep is. Je moet dit zo specifiek mogelijk doen om tot een echte niche te komen.

Als je je op een specifieke groep richt waar nog niets of heel weinig voor te vinden is, dan maak je jouw kansen groter. Jij moet weten wie de doelgroep is, maar de doelgroep moet ook weten wie jij bent. Op die manier verdien je.

Bekijk ook wat het onderwerp is. Je kan dan een groot thema kiezen, bijvoorbeeld voetbal. Daarbinnen kan je dan een specifiek onderwerp kiezen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat de doelgroep wil en hoe je daaraan kan voldoen.

Het is slim om een groot onderwerp en daaronder dan drie subonderwerpen te kiezen. Zo kan je zorgen dat niet al jouw video’s precies hetzelfde worden. Je moet zorgen dat alle onderwerpen passen bij jouw doelgroep en niche. Ook moet je kiezen voor een onderwerp waar jij genoeg kennis over hebt zodat je aan de slag kan gaan.

2. In beeld brengen van de concurrentie

Het is aan te raden om eerst eens goed naar de markt te kijken en te bekijken wie de concurrenten zijn en wat ze doen. Zo ga je niet onvoorbereid aan de slag. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden als het al bestaat.

Wanneer de markt al ontwikkeld is, dan kan je de fouten en valkuilen waar anderen in zijn getrapt voor jezelf voorkomen. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Kijk vooral naar ideeën van anderen die succesvol waren. Leer ook van de trucjes die ze benutten.

Pas wel op. Wanneer online geld verdienen met jouw cash cow YouTube kanaal het plan is, dan is het belangrijk om niet zomaar iemand volledig te kopiëren. Waarom zou iemand voor de kopie in plaats van het origineel kiezen? Bovendien moet je natuurlijk ook dicht bij jezelf blijven. Authenticiteit is altijd belangrijk op YouTube.

Je moet zorgen dat je anders bent dan anderen en dat je op die manier opvalt. Dit helpt je om succes te behalen. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, dan is de kans dat je goed gaat verdienen direct ook een stuk groter te maken.

3. Een studio inrichten?

Geld verdienen met een cash cow YouTube kanaal kan natuurlijk door een specialist in te huren die voordelig video’s voor je maakt. Dit is echter niet altijd de best passende methode. Je kan er ook goed aan doen om zelf aan de slag te gaan met video’s maken.

Dan moet je wel een kleine studio inrichten in huis. Dat betekent dus dat je verschillende materialen nodig hebt. Wat je precies nodig hebt hangt natuurlijk ook af van het soort video dat je wilt gaan maken. Spullen als een camera, statief, microfoon en edit programma zijn in ieder geval wel nodig.

Hoewel je video’s niet hoogstaand hoeven te zijn om als cash cow te dienen, is het wel belangrijk dat je zorgt voor de best mogelijke kwaliteit. In dat opzicht is dus een investering doen in de juiste apparatuur en software voor je studio wel van belang.

Wanneer je video’s binnen maakt, dan is het bijvoorbeeld ook slim om extra verlichting te kopen. Ben je juist veel buiten? Kijk dan naar hoe je zorgt voor de beste geluidskwaliteit met de juiste microfoons. Verdiep je goed in wat er allemaal te krijgen is en op welke manier jij hiervan kan profiteren.

4. Een eigen YouTube-kanaal beginnen

Nu je alle voorbereidende werkzaamheden hebt gedaan, kan het geld verdienen met jouw YouTube Cash Cow kanaal eindelijk beginnen. Dat betekent dat je een eigen kanaal start. Heb je al een account bij Google? Dan kan je die direct gebruiken om een YouTube-kanaal te starten.

Je kan ook een nieuw account openen op YouTube. Daarvoor ga je naar de website en klik je rechts bovenin op inloggen. In plaats van het kiezen voor je Google-account kies je voor nieuw account maken. Daarna kan je inloggen en een profiel maken. Hier kan je dan kanalen toevoegen.

Je bent nu in staat om je eigen YouTube Cash Cow kanaal om geld mee te verdienen te starten. Je moet je kanaal wel een naam geven. Daar moet je goed over nadenken, want dit moet passen bij wat je gaat doen en waar je voor staat. Je kan eventueel ook een naamtool gebruiken om een goede naam te vinden.

Je kan nu alle gegevens opslaan een profielafbeelding toevoegen en een header voor je kanaal plaatsen. Nu heb je alles in gereedheid gebracht om te beginnen en geld te gaan verdienen. Wil je er meer uithalen, verdiep je dan ook in SEO en promotie.

5. Thumbnails en titels benutten

Geld verdienen met je YouTube Cash Cow kanaal is meer dan alleen video’s maken. Zo moet je bijvoorbeeld ook de Thumbnails op orde hebben. Dit zijn afbeeldingen die bij je video worden geplaatst als afbeelding. Die krijgen kijkers te zien aan het einde van een video bij de voorgestelde nieuwe video’s.

Een aantrekkelijke afbeelding maakt de kans op nieuwe kijkers en abonnees groter. Zo trek je dus ook met goede Thumbnails kijkers aan. Dit kan je inkomsten alleen maar ten goede komen. Dit geldt overigens net zo goed voor de titels die je gebruikt voor de video’s. Die moeten ook pakkend zijn.

Wanneer je een goede Thumbnail wilt maken, kies je niet voor een screenshot van je video. Je maakt een aparte foto en schrijft er eventueel een korte aansprekende tekst in. Het is slim om de stijl van je video’s ook door te voren in je thumbnails en dit ook consequent te doen in al je video’s.

Dit zorgt voor eenheid en herkenbaarheid en trekt mensen eerder aan als ze je video’s al een keer eerder hebben gezien. Felle kleuren en duidelijke gezichten werken altijd goed. Pas wel op dat je niet meer dan 3 woorden tekst gebruikt.

Een goede pakkende titel bevat actieve woorden. Je mag bovendien de titel best wat overdreven maken zodat mensen eerder klikken. Pas alleen wel op dat je wel je boodschap en de waarheid weergeeft in de titel. Je wilt kijkers aantrekken, niet misleiden.

Het is ook slim om na te denken aan een eigen logo voor jouw YouTube-kanaal waarmee je geld wilt verdienen. Dit logo helpt je herkenbaarheid te vergroten. Het is een manier om je te onderscheiden van anderen. Dit geldt ook voor je header en de achtergrond van jouw YouTube-kanaal. Dit helpt je succes te bereiken.

6. Verdiep je goed in SEO

Heb je goede content op je YouTube Cash cow kanaal? Dan is de kans op geld verdienen groter. Kijkers blijven eerder hangen en jouw video’s komen hoger in de resultaten van het medium. De kijktijd is heel belangrijk. Kijken meer mensen en blijven ze langer? Dan zal jouw video alleen maar beter vindbaar worden in de zoekresultaten.

Om ze in de eerste plaats al bij je video te krijgen, is SEO, of zoekmachine optimalisatie, heel belangrijk. Je gebruikt dan de juiste zoekwoorden of keywords. Die beschrijven jouw video en laten mensen die hier interesse in hebben bij jou uitkomen.

De algoritmes van YouTube zijn zo goed dat zelfs mensen die niet helemaal precies weten wat ze zoeken toch bij jou kunnen uitkomen omdat hun zoektermen gekoppeld worden aan wat jij te bieden hebt. Gebruik daarom een goede zoekwoord checker om te achterhalen welke woorden voor jou goud waard zijn.

Die woorden benut je in de titel, bij voorkeur aan het begin en in de omschrijving. Ook algemene succeswoorden zoals gratis, goedkoop, de beste en korting helpen je om mensen te trekken. Mits het past bij wat je biedt. Zo zullen kijkers potentieel sneller op jouw video’s klikken.

7. Aan de slag met promotie

Nu je een YouTube Cash Cow kanaal om geld te verdienen opent, is het ook wel belangrijk om all-in te gaan. Dat betekent dat je het kanaal perfectioneert en dat je de beste video’s als content online zet. Daarmee ben je echter nog niet klaar. Je moet ook de aandacht zien te vestigen op jou.

Daarom is het belangrijk om met thumbnails en titels te werken. Daarnaast is het echter ook belangrijk om genoeg aan promotie te doen. Kijkers zullen niet zomaar bij jouw video’s terechtkomen. Je zal ze naar je moeten lokken. Daar zijn gelukkig wel verschillende methoden voor.

Het is belangrijk om te weten waar je jouw doelgroep kan tegenkomen. Dat kan online, maar ook offline. Het is slim om te zorgen dat je op die plekken dan in de aandacht komt te staan met jouw kanaal. Een goed middel hiervoor is het gebruik van social media.

Je kan bijvoorbeeld ook een aankondiging in een nieuwsbrief zetten. Of je maakt je eigen push bericht met behulp van WhatsApp en zo ook kun je gebruik maken van affiliate marketing. Op die manier kan je dan een goede start maken en zorgen dat je meer bekeken wordt. Waarna je dus ook hoger in de resultaten komt, wat weer meer kijkers trekt, en zo verder.

8. Het inschakelen van advertenties

Het is niet zo dat elk kanaal een YouTube Cash Cow kanaal om geld mee te verdienen is. Het is juist belangrijk om daar enkele specifieke stappen voor te zetten. Dat doe je bijvoorbeeld door naast een YouTube-account ook een AdSense-account bij Google te openen.

Die heb je nodig om advertenties op YouTube aan te zetten. Wanneer je dan kijkers trekt, dan krijgen zij ook advertenties te zien. Wanneer ze daarop klikken, dan kan jij daar een kleine vergoeding voor krijgen. Wel is het belangrijk dat dit alleen toegestaan wordt vanaf 18 jaar.

9. Hoe verdien je geld met YouTube?

Nu je een YouTube Cash Cow kanaal om geld te verdienen hebt opgezet, is het natuurlijk wel ook de bedoeling dat je er echt aan gaat verdienen. De vraag is dan alleen hoe je dat doet. Als het even kan wil je ook weten hoeveel je eraan kan verdienen.

Dit is niet heel gemakkelijk te zeggen. Wel is het mogelijk om met een kleine investering al snel een maandsalaris uit je kanaal te halen. Omdat er weinig nodig is om een kanaal op te zetten, is het dus relatief gemakkelijk om te verdienen.

Het fijne aan de methode van het Cash Cow kanaal is bovendien dat je zelf geen prominente rol in je video’s hoeft te spelen. Je kan jouw kanaal heel simpel laten groeien en er inkomsten uit halen, zonder dat je zelf in beeld hoeft te komen.

Maar het geld dat wordt gegenereerd doordat er naar jouw video’s gekeken wordt, is juist weer wel voor jou. Zo kan je dus op een simpele manier een inkomen halen uit YouTube. Let wel op, want je moet natuurlijk wel ook gewoon je inkomsten opgeven aan de belasting.

Je doet een investering in het maken van een video. Dit kost wat geld en wat tijd. Heb je geen tijd, gebruik dan het geld om iemand een video te laten maken. Dit kost je gemiddeld tussen de 20 en 60 euro. Die video kan je dan uploaden zodat deze bekeken wordt.

Zolang hij op YouTube staat kan deze bekeken worden. Je kan op die manier geld verdienen aan de advertenties. Per 1000 views moet je tussen 2 en 10 euro aan opbrengst rekenen. Dit kan dus op de lange termijn veel opleveren wanneer je meer video’s hebt staan. Zo kom je relatief simpel aan een maandinkomen. Het is gemakkelijk om te doen.

Er is wel een kleine mits. Je moet namelijk wel onderdeel worden van het partnerprogramma van YouTube. Jij kan met jouw YouTube Cash Cow Channel geld verdienen op het moment dat je 4.000 uur bent bekeken en 1.000 abonnees hebt. Dan ben je officieel een cash cow channel.

Op dat moment kan het geld ook gaan binnenstromen. Het is slim om even goed in SEO en promotie te verdienen, zodat je sneller bij je doel bent. Je kunt hier ook specifieke trainingen voor volgen. Het kan slim zijn om hiermee aan de slag te gaan.

10. De kosten van een kanaal

Het is ook slim om even naar de kosten te kijken. Die hangen wel af van de video’s die je gaat maken voor jouw YouTube Cash Cow channel om geld te verdienen. Een kanaal openen op zich kost je niets. Je hebt wel een edit programma nodig.

Daarvan zijn gratis versies te kijken, maar een echte goede moet je natuurlijk kopen. Dit is professioneel materiaal en helpt je om de best mogelijke video’s te maken. Die hoeven niet heel veel te kosten. Voor goede programma’s kan je al een abonnement van 10 euro per maand afsluiten.

De kosten kunnen ook worden uitgegeven aan een specialist. Je kan iemand anders jouw video’s laten maken. Dit hoeft niet duur te zijn, want dit kan al voor gemiddeld 20 tot 60 euro per video. Deze video’s zijn goed genoeg om aan te verdienen.

Wil je het beste uit jezelf halen? Dan kan je het geld voor de kosten ook besteden aan een workshop of cursus met betrekking tot YouTube. Zo kan je investeren in jezelf en alles zelf leren. Op die manier houd je de ontwikkeling van je cash cow channel om geld te verdienen ook meer in eigen hand. Dit hoeft ook allemaal niet ingewikkeld te zijn.

Wanneer je kijkt naar wat een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen moet kosten, kijk je naar meer dan geld alleen. Je kijkt ook naar de tijd. Ga je al je video’s zelf maken? Dan kost dit je 1 tot 2 uur per dag. Je kan dus dagelijks een video maken en uploaden.

Besteed je zaken uit, dan ben je misschien 2 tot 3 uur per week kwijt voor hetzelfde werk. Dan is jouw taak vooral het bedenken van onderwerpen en het uploaden en beheren van de video’s op jouw kanaal. De kosten voor je YouTube kanaal zijn dus goed in de hand houden door jezelf.

Beste tips om geld te verdienen met een YouTube Cash Cow Kanaal

Ben je overtuigd dat een YouTube Cash Cow Channel iets voor jou is? Denk je ook dat je de motivatie en discipline hebt om hieraan te werken? Dan is het zeker een goed idee om ermee aan de slag te gaan. Dit kan bovendien ook nog eens gewoon heel leuk zijn.

Niets hoeft je dan tegen te houden om online te gaan verdienen. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedereen slaagt. Zelfs niet wanneer je hebt geïnvesteerd in een workshop. Het is nog altijd hard werken in het begin. De volgende tips kunnen je kansen wel groter maken.

Tip 1: Heb geduld

Het is misschien wel bekend dat de mythe is dat geld verdienen met je YouTube Cash Cow channel je slapend rijk maakt. Dit is echter een misvatting. Net als andere online verdienmodellen zoals dropshipping en Affiliate marketing vraagt ook een cash cow channel om de nodige aandacht en voldoende geduld.

Je zal eerst het nodige moeten doen voor je er geld aan kan verdienen. Dit betekent dus dat je niet binnen een week het geld al ziet binnenstromen. Bovendien gaat het met vallen en opstaan en maak je fouten. Het is dus belangrijk om voldoende geduld te hebben en naar de lange termijn te kijken.

Tip 2: Verzamel de juiste mensen om je heen

Wil je een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen opzetten. Dan doe je dat samen met een specialist. Iemand die creatief is en video’s kan maken. Dit moet iemand zijn waarmee je goed kan communiceren. Dit is altijd belangrijk. Daarnaast moet deze specialist met je meedenken over nieuwe onderwerpen en over het creatieve proces.

Je kiest voor iemand die betrouwbaar is en je helpt te doen wat nodig is. Daarnaast moet deze persoon niet te duur zijn. Het is ook fijn wanneer de mensen om je heen voldoende creatief zijn.

Tip 3: Werk met gemotiveerde mensen

Wanneer je een succes wilt maken van jouw YouTube Cash Cow Channel, dan is het belangrijk om alleen met gemotiveerde mensen te werken. Alleen wanneer de mensen om jou heen het succes net zo graag willen als jij, is het mogelijk om het beste eruit te halen.

Je inspireert elkaar en stuwt elkaar naar een hoger niveau. Het is slim om bijvoorbeeld een workshop of cursus te doen. Zo kan je mensen leren kennen in een community en kan je gelijkgestemden vinden. Dit maakt de kans op succes ook nog eens vele malen groter.

Tip 4: Denk altijd aan de lange termijn

Met een YouTube Cash Cow kanaal geld verdienen doe je niet in een week. Het is juist zo dat je aan de lange termijn moet denken. Het is wel mogelijk om in korte tijd wat te verdienen met YouTube, maar je echte slag sla je juist op de lange termijn.

Daar moet je dan wel goed over nagedacht hebben. Wil je een langetermijnstrategie ontwikkelen? Dan is het slim om realistische doelen te stellen. Daar werk je dan aan, om daarna nieuwe doelen te stellen. Alles wat je dan doet is op dit doel op lange termijn gericht. Zo zorg je dat je straks veel meer verdient dan je nu doet.

Tip 5: Content met eeuwigheidswaarde

Als je een video maakt, dan is het slim om te kijken naar de relevantie. Natuurlijk is het interessant om een viralvideo te hebben. Alleen is die wel voor de korte termijn. Wanneer je dit tegen elkaar afweegt, dan is content met eeuwigheidswaarde, die over 10 jaar nog wordt bekeken veel meer van waarde.

Zo verdien je er 10 jaar lang aan. Dit is natuurlijk aantrekkelijk, want heb je meerdere van deze video’s, dan hoef je steeds minder te doen. Het ontwikkelen van deze content komt vooral aan op je eigen creativiteit. Je moet echt goed nadenken over hoe je dit aanpakt en welke onderwerpen hier perfect voor zijn.

Tip 6: Maak het groter

Wanneer je een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen hebt, dan heb je de zaken al goed voor elkaar, want jouw kanaal levert al op. Dit is bovendien een gouden formule te noemen. Je kan dan je zaken opschalen, bijvoorbeeld door een ander kanaal te maken volgens hetzelfde principe.

Zo kan je dus meerdere cash cows naast elkaar zetten op YouTube. Die allemaal van jou zijn. Natuurlijk moet je dan wel investeren, maar het levert ook het nodige op. Dit verdien je uiteindelijk ook gemakkelijk weer terug. Dat maakt het opschalen dus ook de moeite waard.

Tip 7: Een cursus volgen

Het is slim om niet zonder voorbereiding aan een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen te beginnen. Je doet er goed aan om eerst een cursus of workshop zoals de Cash Cow Academy van Jelline Brands te volgen. Zo kan je van kenners leren en voorkom je fouten die zij gemaakt hebben. Bovendien leer je dingen waar je zelf nog helemaal niet aan gedacht had.

Zo haal je er nog meer uit voor jezelf. Daarnaast is een cursus ook gewoon leuk. Je bent lekker bezig en je merkt dat je groeit. Daarnaast kan je met gelijkgestemden in contact komen. Dit maakt het alleen maar leuker om ermee bezig te zijn.

Claim direct jouw korting van 300 euro met kortingscode: CHRIS300 >>

Tip 8: Blijf jezelf ontwikkelen

Je maakt een YouTube Cash Cow Channel voor de lange termijn. Dat betekent dus ook dat je niet alleen je kanaal en videoskills moet blijven ontwikkelen. Het betekent ook dat je aandacht moet blijven besteden aan het onderwerp waarmee je jouw niche en doelgroep hebt gevonden.

Het is wel belangrijk dat je met interessante nieuwe content kan blijven komen om zo een goede basis op te bouwen waarop je kan gaan verdienen. Je zoekt dus ook steeds weer naar nieuwe zaken die te maken hebben met het onderwerp waar jij je mee bezighoudt.

Tip 9: Houd YouTube in de gaten

Een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen opzetten is een voortdurend proces. Dat komt doordat het medium ook voortdurend ontwikkelt en zaken verandert. Dat is belangrijk om in de gaten te houden. Je wilt namelijk wel zeker zijn dat jouw video’s ook op de lange termijn bekeken blijven.

Worden ze bijvoorbeeld door een verandering in het algoritme ineens minder hoog geplaatst, dan is dat nadelig voor jou. Het is dus zeker ook belangrijk om steeds bij te houden wat YouTube doet en hoe dit zich allemaal ontwikkelt. Zo kan je altijd bovenop de zaken blijven zitten.

Tip 10: Kijk verder dan video’s

Het is belangrijk om ook verder te kijken dan jouw video’s alleen. Natuurlijk is dit de belangrijkste factor in je verdienmodel. Dat neemt niet weg dat je wel ook moet zorgen dat mensen weten wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

Kijk dus bijvoorbeeld ook wat je kan doen met sociale media. Of kijk hoe je je kan presenteren als gastblogger. Of wees gast in vlogs van anderen. Zorg dat je spreker bent op events.

Al dit soort zaken dragen eraan bij dat jij meer bekendheid krijgt en dat jouw video’s dus ook meer onder de aandacht komen bij jouw doelgroep. Waardoor je meer zal verdienen.

Geld verdienen met een YouTube Cash Cow Kanaal makkelijk?

Met een YouTube Cash Cow Channel geld verdienen is een droom die veel mensen delen. Het lijkt heel leuk en het lijkt een gemakkelijke manier van geld verdienen. Dit is tot op bepaalde hoogte ook waar. Wanneer je er echt plezier in hebt, dan gaat het werk je gemakkelijk af en voelt het niet zwaar.

Wanneer mensen denken dat je echter niets hoeft te doen, maar wel veel kan verdienen, dan komen ze er bedrogen uit. Zelfs voor online verdienmodellen geldt dat er niets gebeurt wanneer je er niet aan werkt.

Wel is het zo dat jouw werk voor eeuwig inkomsten kan opleveren. Waar je in het normale leven een opdracht doet en daarvoor betaald krijgt, is het met een YouTube Cash Cow Channel zo dat video’s keer op keer weer geld kunnen opleveren.

Iets wat jij tien jaar geleden hebt gemaakt, kan tot op de dag van vandaag voor verdiensten zorgen. Mits je daar destijds natuurlijk goed aan gewerkt hebt en gezorgd hebt dat dit eeuwigheidswaarde heeft. Wanneer dit je lukt, dan is het relatief gemakkelijk verdienen op lange termijn. Het is alleen wel voor iedereen verschillende wanneer je dit punt bereikt.

Kan je rijk worden met YouTube Cash Cow Kanalen?

Met een YouTube Cash Cow Channel geld verdienen is altijd goed mogelijk. Het is soms een leuke bijverdienste. Voor anderen is het een maandsalaris. Er zijn enkele mensen die wel heel gemakkelijk geld verdienen. Dit zijn vaak de mensen die al heel lang bezig zijn en heel veel content hebben ontwikkeld.

Wanneer je veel goede content hebt die tijdloos is, dan kan je daar keer op keer aan verdienen. Tel je al die inkomsten van al die video’s bij elkaar op? Dan kan dat al echt flink oplopen.

Er zijn voorbeelden van mensen die duizenden euro’s of dollars met de content verdienen. Dit zijn de bekende namen die als echte toppers in het maken content bekendstaan. Zij hebben een goed verdienmodel gemaakt van hun niche.

Het is dan ook goed om er dus ook niet direct van uit te gaan dat je snel rijk zal zijn. Ben je echter goed genoeg aan de slag gegaan en ben je al enige tijd bezig? Dan is er best een kans dat het geld snel kan gaan binnenstromen. Op die manier is rijk worden dan dus ook echt mogelijk.

Voordelen YouTube Cash Cow Kanaal

  • Zelf jouw werkuren bepalen: In de eerste plaats is het een voordeel dat je zelf kan bepalen hoeveel tijd je eraan besteedt. De klussen die veel werk vergen kan je aan experts uitbesteden als je dat wilt. Je kan echter ook meer tijd vrijmaken en alles zelf doen.
  • Niet met jouw eigen gezicht in beeld: Een ander voordeel van een cash cow channel is dat je zelf geen rol hoeft te spelen. Je kan namelijk video’s maken waarin je niet in beeld hoeft te maken, maar daarmee dan toch voldoende kijkers en inkomsten kan aantrekken.
  • Passief inkomen: Een ander groot voordeel van dit type kanaal is dat je kijkt naar de lange termijn. Je bouwt het passieve inkomen op. Je kan nu video’s maken die over 5 of 10 jaar nog altijd geld kunnen opleveren. Dat is natuurlijk anders dan bij veel ander werk dat je doet.
  • Makkelijk te automatiseren: Een groot deel van het werk is ook te automatiseren. Je laat een ander de video’s maken en drukt op de knop om ze te uploaden. Dit betekent dat het werk tot een paar minuten beperkt blijft. Dat maakt het wel lekker efficiënt.
  • Mogelijkheid om veel geld te verdienen: Het is natuurlijk een voordeel dat je de mogelijkheid hebt om er veel geld mee te verdienen en dat je inkomsten snel kunnen groeien.

Nadelen YouTube Cash Cow Kanaal

  • In het begin kost het best veel tijd: Zo ben je bijvoorbeeld niet snel klaar. Het gaat je de nodige tijd kosten om geld te gaan verdienen. Wanneer je op dag 1 begint, dan stroomt het geld niet op dag 2 al binnen. Over een maand is het ook nog niet zo ver. Wanneer je met een YouTube Cash Cow Channel geld gaat verdienen, dan zal dat een lange aanloopperiode vergen. Je moet zolang wel blijven werken en zorgen dat je groeit, dit kan demotiverend werken.
  • Je moet over eigen kapitaal beschikken: Je zal een investering moeten doen om een goed kanaal te ontwikkelen. Je zal eerst een cursus moeten volgen om goed onderbouwd te beginnen. Daarnaast zal je een specialist in de arm moeten nemen om je te helpen met je video’s. Of je zal moeten investeren in apparatuur om alles zelf te maken en te editten. Hoe je het ook aanpakt, je zal er altijd tijd en geld aan kwijt zijn. Het is dus wel belangrijk om er zeker van te zijn dat je geld en tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Bedenk je daarbij dat het dus ook mis kan gaan en dat je het geld en de tijd kwijt bent.

Samenvatting

Een YouTube Cash Cow kanaal om geld te verdienen is het ontwikkelen van een kanaal dat je veel geld oplevert. Het gaat om de kwaliteit van het product en zoveel mogelijk views daarop krijgen en zo het verhogen van de inkomsten. Je bouwt zo een passief inkomen op met video’s die geld voor je opleveren.

Je zoekt een niche en een doelgroep en spreekt deze aan met jouw video’s. Daarna is het zaak een YouTube kanaal op te gaan zetten. Dit moet aantrekken en vindbaar zijn. Daarnaast moeten de video’s kijkers aanspreken. Je moet zorgen dat je er zoveel mogelijk uit haalt met zo min mogelijk werk door veel te automatiseren en uit te besteden.

Geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel doe je door je aan een aantal zaken te houden. Je moet goed nadenken over de doelgroep en het onderwerp waar je mee aan de slag gaat. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat de concurrentie doet en daar dan ook van te leren.

Het kan slim zijn om zelf spullen aan te schaffen en een studio in te richten, maar je kan ook experts inschakelen. Vervolgens open je een kanaal op YouTube. Dat kan met je Google-account, maar je kan ook een nieuw YouTube-account aanmaken. Vervolgens is het zaak om je te verdiepen in hoe je groei.

Dat doe je bijvoorbeeld door goede thumbnails te maken en pakkende titels voor je video’s te schrijven. Daarnaast is het belangrijk om je te verdiepen in SEO. De juiste zoekwoorden verhogen je vindbaarheid op YouTube en in Google. Dit levert meer kijkers op.

Het is ook slim om aan promotie te doen. Zo kan je meer kijkers trekken. Vervolgens kan je advertenties op je kanaal tonen. Dit kan als je 4.000 uur bent bekeken en 1.000 abonnees hebt. Zo kan je dan geld verdienen. Je moet echter wel ook kijken naar de kosten die ermee gemoeid zijn. Een kanaal brengt wel kosten met zich mee.

Natuurlijk is een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen op veel manieren succesvol te maken. Je hebt daar wel geduld voor nodig. Ook is het belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben. Deze mensen moeten ook gemotiveerd zijn.

Daarbij moet je altijd de lange termijn voor ogen houden. Ook je content moet eeuwigheidswaarde hebben. Bedenk ook hoe je jouw cash cow ook op andere manieren kan benutten.

Volg een cursus om het beste eruit te halen. Zorg ook dat je jezelf op alle vlakken blijft ontwikkelen. Let ook op ontwikkelingen bij YouTube. Daarnaast is het slim om ook verder te kijken dan video alleen.

Beginnerscursus volgen

Geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel kan je het best doen door jezelf deze skill aan te leren en er stap-voor-stap mee aan de slag te gaan. Dit kan je het beste doen door het volgen van een beginnerscursus.

Daarvoor zijn verschillende opties. Een goede keuze die je kan maken is de Cash Cow Academy van Jelline Brands. Hiermee maak je direct een goede start, zonder alle beginnersfouten nog te hoeven maken. Tijdelijk ontvang je ook nog eens een hele mooie korting na het bezoeken van SiteReviews.nl!

Gebruik kortingscode: CHRIS300 bij het afrekenen en claim direct jouw 300 euro korting!

Meest gestelde vragen over geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel

Nu je alles over een YouTube Cash Cow Channel om geld te verdienen hebt geleerd, heb je misschien nog enkele laatste kleine vragen. Dit komt vaker voor. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hier verzameld. Zo kan je direct het antwoord vinden.

Is geld verdienen met YouTube voor iedereen mogelijk?

Ja, dit kan. Je kan altijd video’s plaatsen en daar dan advertenties bij laten plaatsen. Je kan dan een klein percentage krijgen wanneer iemand op de advertentie klikt. Er zijn natuurlijk wel wat zaken, zoals het aantal kijkers en abonnees, die meetellen in wat je verdient. Zo moet je eerst 4000 kijkuren behalen en 1000 abonnees.

Verdien je alleen door advertenties?

Er zijn ook andere manieren om geld te verdienen met YouTube, bijvoorbeeld met sponsored content, affiliate marketing of door crowdfunding. Dit zijn echter geen manieren die iets te maken hebben met het principe van de cash cow. Dit zijn andere verdienmodellen. Je kan ze wel combineren.

Hoe krijg je het geld binnen?

YouTube betaalt je wanneer je de grens van €70,- hebt bereikt. Dit werkt via Adsense. Het geld kan je dan op je bankrekening laten storten. Daarvoor moet je wel 18 jaar of ouder zijn. ben je jonger, dan heb je toestemming van een ouder of voogd nodig hiervoor.

Chris
Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *