Droog Trainen Recepten [2024]

Hiermee Word Jouw Spiermassa Zichtbaar!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
droge spieren recepten linker zijkant

Ben jij gestart met een droog trainen schema dan is het ook belangrijk dat je op de voeding let. Er zijn verschillende dingen die je wel en niet kunt eten om verschillende redenen.

Om je beter te helpen bij het opstellen van een goed plan hebben wij een aantal heerlijke droog trainen recepten voor je uitgekozen.

Ook lees je meer over het droog trainen en wat er allemaal bij komt kijken.

Zo ben je goed voorbereid en kun je starten met de training om het gewenste lichaam te krijgen en jouw spiermassa meer zichtbaar te maken.

Lees hieronder snel verder!

Wat is droog trainen?

Bij een droog trainen schema zorg je ervoor dat het vetpercentage in je lichaam minder wordt. Hierdoor zijn jouw spieren beter zichtbaar en dat is natuurlijk waar je naar streeft. Het is ook meestal aangeduid met cutten.

Om dit effect te bereiken is het belangrijk dat je op je voeding en calorieën inname let. Daarnaast start je ook met verschillende trainingen en ga je aan cardio oefeningen beginnen. Het cutten is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen die hun spieren graag meer naar voren willen halen.

In welke fase zit je?

In het begin van het droog trainen protocol voor mannen en vrouwen bepaal je of je in de bulk- of cutfase zit. In de bulkfase eet je zoveel mogelijk zodat je genoeg spierweefsel aanmaakt en je begint met zwaar trainen zodat je in lichaamsgewicht toeneemt.

Daarna start je met de cutfase waarin je droge spieren kweekt. Je stelt een voedingsplan op zodat je weet wat je elke dag moet eten. Omdat dit een abstract proces is lees je hierover later meer zodat je precies weet hoe je een droog trainen voedingsschema opbouwt.

Hoe begin je met trainen?

Het is het handigste als je weet in welke fase je zit tijdens het opstellen van een droog trainen schema. Je kunt je vetpercentage meten en aan de hand daarvan beslissen of je klaar bent voor de cutfase. Is jouw vetpercentage rond de vijftien tot twintig procent, dan kan je starten met cutten.

De meeste mannen en vrouwen streven uiteindelijk naar een vetpercentage van acht procent. Het is aantrekkelijk om langer in de bulkfase te blijven tijdens het droog trainen protocol voor mannen en vrouwen omdat het net wat makkelijker is dan de cutfase.

Start met krachttraining

Tijdens het droog trainen schema is het belangrijk om zwaar te trainen. Kies er bijvoorbeeld voor om zwarte gewichten te tillen. Hierdoor ben je jouw lichaam aan het uitdagen omdat je deze gewichten van de grond wilt krijgen. Je kunt daarnaast ook aan cardio doen, maar het is niet noodzakelijk.

Als je het leuk vindt dan kan je het er prima naast doen. Het enige is wel dat je altijd moet beginnen met krachttraining. Het is namelijk zonde om al je energie in een cardio oefening te stoppen, want dan heeft het droog trainen protocol voor mannen en vrouwen geen effect.

krachttraining

Plan voldoende hersteltijd in

Een ander belangrijk punt tijdens het droog trainen schema is dat je ook voldoende rust neemt. Jouw spieren hebben ongeveer 48 tot 74 uur de tijd nodig om weer te herstellen. Het voordeel is dat je trainingen beter gaan in de toekomst en dat je blessures of andere ongemakken voorkomt.

Het is daarom belangrijk om voldoende hersteltijd tussen je trainingen in te plannen. Zo voorkom je overtraining en weet je zeker dat je goed bezig bent tijdens het droog trainen protocol voor mannen en vrouwen.

Starten met de juiste voedingsstoffen

Naast een goede basis voor training is een droog trainen voedingsschema belangrijk bij het cutten. Het is noodzakelijk dat je voedsel eet dat weinig calorieën, maar veel proteïne bevat. De recepten die je kiest voor het cutten bevatten weinig koolhydraten en vetten, veel eiwitten en weinig calorieën.

Het innemen van eiwitten heeft een positief effect op de stofwisseling en dat zorgt ervoor dat je vetpercentage daalt. Daarom wordt het geadviseerd om per dag ongeveer 1,7 tot 1,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht te eten. Weeg je bijvoorbeeld 80 kilo, dan heb je 80 x 1,8 = 144 gram eiwit nodig.

Kies voor voedzame producten

Voordat je een droog trainen voedingsschema opstelt is het belangrijk om te weten wat je wel mag eten en waarom. De belangrijke regel is dat je kiest voor producten die voedzaam zijn. Niet alleen ben je dan gezonder bezig, het zorgt er ook nog eens voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Tijdens de cut periode is het belangrijk om te letten op de calorieën die je verkrijgt uit macro’s: koolhydraten, eiwitten en vetten. Bij koolhydraten is het van belang dat je het zoveel mogelijk in natuurlijke vorm binnenkrijgt in plaats van bewerkt voedsel.

De uitleg van koolhydraten

Koolhydraten in natuurlijke vorm binnen het droog trainen schema wordt onderverdeeld in complexe koolhydraten. Het begrip complex geeft de manier aan hoe eenvoudig het wordt afgebroken door het lichaam. Kies je voor enkelvoudige koolhydraten dan wordt het snel afgebroken en je krijgt een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel.

Ook levert het weinig voedingsstoffen op. Het afbreken van complexe koolhydraten duurt langer en daardoor krijg je geen snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Je kunt dus beter kiezen voor complexe koolhydraten bij droge spieren recepten.

complexe koolhydraten volkoeren pasta

Koolhydraten en eiwitten die je kunt eten

Zo kun je tijdens het droog trainen voedingsschema fruit eten en wanneer je brood, pasta of rijst eet kies dan voor volkoren variant. Je krijgt hiermee meer vezels binnen dan wanneer je kiest voor kant-en-klaar vruchtensap of bewerkte of geraffineerde granen. Daarnaast kies je voor havermout, zilvervliesrijst, groente en peulvruchten zoals bonen en linzen.

Ten tweede zijn eiwitten erg belangrijk omdat het helpt bij het opbouwen en/of behouden van de spiermassa. Producten die rijk zijn aan eiwit zijn bijvoorbeeld brood, noten, vlees en vis, gevogelte zoals kip, zuivel zoals kwark en melk en eieren.

Kies voor onverzadigde vetten

Bij het droog trainen schema is voornamelijk vlees en vis het rijkst aan eiwit: maar liefst 20 tot 30 % aan eiwitten. Daarnaast kun je ook kiezen om plantaardige eiwitpoeders toe te voegen wanneer jij denkt dat je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt. Ten derde heb je vetten die je kunt onderverdelen in verzadigde vetten en onverzadigde vetten.

Bij jouw plan zijn onverzadigde vetten gezonder en hier kun je dus wel van eten. Denk hierbij aan ongebrande noten, vette vis zoals makreel of haring, avocado, olijven en plantaardige oliën. Dit verlaagt je cholesterolgehalte en verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Laat verzadigde vetten links liggen

Binnen het droog trainen voedingsschema zijn er ook een aantal producten die je helaas beter niet kunt eten. Deze producten vallen onder verzadigde- en transvetten en zorgen ervoor dat je een te hoog cholesterolgehalte krijgt. Producten die je moet laten staan zijn bijvoorbeeld vet vlees, volle zuivelproducten, koek en gebak en hartige snacks.

Bij koolhydraten zijn er ook een aantal producten die je beter niet kunt eten omdat dit niet bijdraagt aan het cutten. Zo is het verstandig om kant en klaar maaltijden, snacks en chips links te laten liggen bij het droog trainen schema.

Droge spieren recepten klaarmaken

Nu je vertrouwd bent met welke voedingsstoffen je kunt eten is het handig om te kijken naar enkele droog trainen recepten. Waarschijnlijk heb je al eens eerder door een receptenboek gebladerd waarin complexe dingen staan.

Grote kans dat jij geen tijd hebt om allerlei maaltijden te maken en daarom is een handige tip om voldoende zilvervliesrijst, kipfilet en biefstuk in te slaan zodat je dat niet steeds hoeft te kopen. Daarnaast is het ook handig om zelf smaakmakers te maken. Vervolgens vries je enkele porties in zodat je in een handomdraai iets op tafel kunt zetten.

Variatie in droog trainen recepten

Natuurlijk is het saai om een paar keer per week hetzelfde te eten en daarom lees je hier een aantal heerlijke droge spieren recepten. De eerste is Mexicaanse bonen met ei en avocado. Het heeft maar tien minuten voorbereidingstijd en gaat daarna ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.

Dit recept is van FitChef en heerlijk en snel om te maken. Het bevat 23 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en 15 gram vet. Een tweede recept is kipsalade met appel en walnoot. Dit recept komt van FitCooking en bevat 30 gram eiwit, 17 gram koolhydraten en 14 gram vet.

De portobello pineapple burger

Voor andere droge spieren recepten kun je naar FitChef Family book. Hierin vind je kruidige kalkoenfilet met geroosterde bloemkoolroosjes. Het bevat maar liefst 36 gram eiwit, 7 gram koolhydraten en 14 gram vet. De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten. Heb je trek in een burger dan kies je voor de portobello pineapple burger.

Je kiest hier voor een rundergehakt burger en ter vervanging van het broodje kies je voor zoete aardappel. Dit heerlijke gerecht past prima binnen het droog trainen voedingsschema en bevat 34 gram eiwit, 36 gram koolhydraten en 15 gram vet.

Een heerlijk tussendoortje maken

Natuurlijk heb je ook wel eens zin in een heerlijk tussendoortje en de hartige havermout repen met wortel en pinda passen prima in het droog trainen voedingsschema. Het recept kun je vinden in het FitChef Family book en het bevat per reep 3 gram eiwit, 4 gram koolhydraten en 4 gram vet.

Zo hoef je je niet schuldig te voelen als je zin hebt in iets lekkers. Er zijn dus heel wat droge spieren recepten die je uit kunt proberen en er staan er nog veel meer in de receptenboeken die zijn benoemd.

Ja ik wil ook graag van die heerlijke en gezonde recepten maken >>

Het opstellen van een droog trainen voedingsschema

Om een goed droog trainen schema op te stellen is het belangrijk dat je kijkt naar een aantal factoren. Iedereen is anders en daarom is het plan op jouw lichaam en behoeften afgestemd. Factoren die hierbij een rol spelen zijn het lichaam, trainingsfrequentie, en trainingsvolume.

Je kunt op internet natuurlijk kant en klare voedingsschema’s vinden maar het is niet zeker of dit ook voor jou geld. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je weet hoeveel eiwit je dagelijks in moet nemen. Als je alle basisfactoren weet dan kun je aan de slag met het opstellen van een droog trainen voedingsschema.

Tips bij droge spieren recepten

Nu je aan de slag kunt met een aantal droge spieren recepten is het ook handig om nog enkele tips en trics toe te passen. Zo is een eerste tip om op te letten op de porties die je eet. Wellicht was je in het begin gewend om tijdens het avondeten één of twee volle borden te eten.

Nu zal je dit moeten veranderen naar een half bord. Zo kun je nog steeds eten wat je lekker vindt, alleen in een kleinere portie. Je zult zien dat het op de langere termijn effect heeft.

Discipline is belangrijk

Een andere tip voor het droog trainen protocol voor mannen en vrouwen is om één keer per week te koken. Zo maak je verspreid over de week meerdere porties. Je vriest dan de porties in en wanneer je geen tijd hebt om uitgebreid te koken kun je dit eten. Het is niet alleen makkelijk, het geeft ook nog eens resultaat voor je lichaam.

Daarnaast is voldoende motivatie en discipline erg belangrijk. Houd je dit en een droog trainen schema eenmaal vast dan werk je toe naar een lichaam dat je graag wilt hebben.

Zelf aan de slag gaan om binnen 8 -16 weken effectief jouw vetpercentage te verlagen?

Wil je ook graag binnen 8 -16 weken een droog en gespierd lichaam krijgen op een manier dat je de rest van het jaar ook goed in vorm blijft, dan kunnen wij jou aanraden om een droog trainen protocol te volgen. Hierin krijg jij alle tools aangereikt om vet te verliezen met behoudt van jouw spiermassa.

Je krijgt met deze bewezen methode jouw vetpercentage onder controle zonder dat je steeds last hebt van het welbekende jojo effect. Je gaat leren hoe jij op de juiste manier traint, toegang tot een volledig stappenplan en een voedingsplan oftewel dieet waarbij je gewoon kunt blijven eten wat je lekker vindt en toch vet blijft verliezen.

Je leest er alles over in onze Droog Trainen Protocol Mannen review >>

En voor de dames onder ons de Droog Trainen Protocol Vrouwen review >>

Na het lezen van deze review heb je een goed beeld wat dit complete protocol jou te bieden heeft en welke resultaten je ermee kan bereiken. Zodat jij op de juiste manier leert hoe jij het effectiefst kan gaan droog trainen en jouw vetpercentage onder controle krijgt.

Wij wensen je alvast heel veel succes met het bouwen aan jouw lichaam waar je zo van droomt!

Chris
Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *