Day Trading op de Amerikaanse Aandelenmarkt [2024]

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Er was eens een tijd dat er maar weinig mensen waren die actief konden handelen op de beurs. Dit waren de mensen die werkten voor grote financiële instellingen, makelaars en grote  beleggingsfondsen.

Echter is het door de komst van het internet voor de normale belegger mogelijk geworden om ook aan day trading te doen. Het daytraden van aandelen kan een zeer lucratieve carrière worden, zolang je het maar goed doet.

Maar het kan ook een beetje uitdagend zijn voor beginners, vooral voor degenen die niet goed voorbereid zijn voordat ze aan de slag gaan. Zelfs de meest doorgewinterde dagjesmensen kunnen soms veel verlies lijden.

Wat is daytraden precies en hoe werkt het? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Wat is daytraden eigenlijk? 

Voordat we ingaan op de tips en tricks voor het daytraden van aandelen is het handig om even stil te staan bij de volgende vraag: wat is daytraden precies?

Daytraden in aandelen of andere activa wordt gedefinieerd als de aan- en verkoop van een effect binnen één handelsdag. Het kan op elke markt voorkomen, maar is het meest gebruikelijk op de valutamarkt (forex) en de beurs.

Daghandelaren zijn doorgaans goed opgeleid en goed gefinancierd, je moet nu eenmaal wel wat geld hebben om te kunnen beleggen.

Ze maken gebruik van hoge bedragen aan hefboomwerking en korte termijn handelsstrategieën om te profiteren van kleine koersbewegingen in zeer liquide aandelen of valuta’s.

Daghandelaren zijn afgestemd op de gebeurtenissen die de marktbewegingen op korte termijn veroorzaken. Zo denken zij bijvoorbeeld veel aan het nieuws.

Geplande aankondigingen zoals economische statistieken, bedrijfswinsten of rentetarieven zijn ook van invloed. Markten reageren wanneer deze verwachtingen niet worden waargemaakt of worden overschreden, meestal met  significante bewegingen.

Precies, dit kan dus gunstig zijn voor daghandelaren die willen daytraden in aandelen. Daghandelaren gebruiken verschillende soorten strategieën. Deze strategieën omvatten:

  • Scalping, hiermee probeert de day trader kleine winsten te maken op kleine prijswijzigingen gedurende de dag.
  • Range trading, die voornamelijk gebruik maakt van steun- en weerstandsniveaus om hun koop- en verkoopbeslissingen te bepalen.
  • New based trading, die typisch de handelskansen van de verhoogde volatiliteit rond nieuwsgebeurtenissen aangrijpt.
  • Hoogfrequente handel (HFT) strategieën die gebruik maken van geavanceerde algoritmen om kleine of kortstondige marktinefficiënties te exploiteren
wat is daytraden

Is het niet gevaarlijk om te daytraden?

Als het aankomt op mensen die daytraden willen leren worden er altijd een hoop mythes de wereld in gestuurd. Zo zou je alles verliezen met daytraden en zou je echt gek zijn om een daytraden cursus te volgen.

Het winstpotentieel van de daghandel is dan ook echt een van de meest besproken en onbegrepen onderwerpen op Wall Street. Het idee dat deze vorm van handel een ‘get-rich-quick’ manier is, blijft nog altijd bestaan.

Sommige mensen handelen daghandel zonder voldoende kennis. Voor hen is het inderdaad mogelijk dat je een hoop geld verliest bij het daytraden van aandelen.

Maar er zijn daghandelaren die veel kunnen verdienen, misschien wel vanwege de risico’s. Veel professionele geldmanagers en financiële adviseurs schrikken terug voor daghandel met het argument dat de beloning in de meeste gevallen het risico niet rechtvaardigt.

Omgekeerd staan degenen die daghandel doen erop dat er winst gemaakt kan worden. Daghandel met winst is mogelijk, maar het succespercentage is inherent lager vanwege de complexiteit en het noodzakelijke risico van daghandel.

Weet dus waar je aan begint als je wilt gaan daytraden in aandelen. 

Daytraden leren – het volgen van een daytraden cursus

Zoals je wel op kunt maken uit dit artikel is het goed mogelijk om zelf geld te verdienen met daytraden van aandelen, mits je bereid bent om de risico’s te nemen die gepaard gaan met daytraden.

Belangrijk is dat altijd het juiste voorbereidende werk verricht. Daytraden leren is dan ook echt noodzakelijk als je het zelf wilt gaan doen. Een toegankelijke manier om het daytraden te leren is door een daytraden cursus te volgen.

In deze cursus zal je de belangrijkste stappen leren die genomen moeten worden om met succes te handelen. Zeker een aanrader als je bereid bent de tijd en moeite te stoppen in het leren van het daytraden.

Kijk altijd wel even goed naar de kwaliteit van de daytraden cursus. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je het op de juiste manier leert. Het is altijd beter om wat meer te betalen voor een betere kwaliteit. 

Wat heb ik nodig om te daytraden in aandelen?

Mocht je nu zelf willen gaan daytraden dan is het belangrijk dat je over de juiste materialen en middelen beschikt. Zonder deze middelen zal het lastig zijn om ook te beginnen met het daytraden van aandelen.

Om het wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste middelen hieronder even op een rijtje gezet: 

  • Toegang tot een handelsdesk

Dit is meestal voorbehouden aan handelaren die voor grotere instellingen werken of die grote hoeveelheden geld beheren. De dealing desk voorziet deze handelaren van onmiddellijke orderuitvoering, deze zijn vooral van belang bij sterke koersbewegingen.

Wanneer er bijvoorbeeld een overname wordt aangekondigd, kunnen daghandelaren die naar fusiearbitrage kijken hun orders plaatsen voordat de rest van de markt kan profiteren van het prijsverschil.

  • Meerdere nieuwsbronnen

Nieuws biedt het merendeel van de mogelijkheden waarvan handelaren profiteren, dus het is noodzakelijk om als eerste te weten wanneer er iets belangrijks gebeurt.

De typische day trader moet toegang hebben tot de Dow Jones Newswire, constante verslaggeving van CNBC en andere nieuwsorganisaties. Ook moet je beschikken over software die voortdurend nieuwsbronnen analyseert voor belangrijke verhalen.  

  • Analytische software

Het verhandelen van software is voor de meeste daghandelaren een echte noodzaak. Degenen die vertrouwen op technische indicatoren of swingtrades vertrouwen meer op software dan op nieuws.

Middels deze software weet je zeker dat je er op tijd bij kan zijn. Weet wel dat de prijzen voor de software aardig op kunnen lopen.

Hier staat natuurlijk wel weer tegenover dat je vaak in staat bent om aanzienlijk meer te verdienen aan het daytraden op deze manier. 

Meer leren over daytraden in aandelen en direct goed van start gaan? Lees dan ook zeker onze review Day Trading Masterclass (Kevin Timmer).

Chris
Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *