Wat is trefwoorddichtheid?

De trefwoorddichtheid kan eenvoudig worden gedefinieerd als het aantal keren dat een bepaald trefwoord op een webpagina verschijnt, uitgedrukt als een percentage van het totale aantal woorden op de pagina.

Het is vooral belangrijk in het perspectief van zoekmachine optimalisatie (SEO) waar het wordt gebruikt in de evaluatie van de relevantie van een webpagina voor een bepaald trefwoord.

Om de zoekmachinedichtheid te berekenen, deel je het aantal keren dat het zoekwoord in de tekst voorkomt door het aantal woorden in de tekst en vermenigvuldigt je het met 100.

Voor de dichtheid van de trefwoorden vermenigvuldig je het totale aantal gevallen van de exacte trefwoorden met het totale aantal woorden in de trefwoordenreeks.

Deel je dit vervolgens door het totale aantal woorden in de tekst en vermenigvuldig je het weer met 100.

Trefwoorddichtheid is een populair criterium dat wordt gebruikt bij het rangschikken van webpagina’s, al is het niet het enige wat van belang is.

Het volgen van een SEO cursus is vaak niet onbelangrijk om te leren op wat voor manier je trefwoorddichtheid het beste kunt toepassen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *